|
|
| נשלח ב-30/11/2010 23:45 |
|
| |
אגב, השמות בתנ"ך תמיד ע"פ האבות. לא נראה לי שיש בתנ"ך "פלוני/ת בן/בת פלונית" (תקנו אותי אם אני טועה).
בקושי יש את בן האיש המצרי "ושם אמו שלומית בת דברי..."
בעצם בחיפוש באינטרנט מצאתי את זה: "בתואל בן מלכה אשת נחור" וכן בבני דוד (אבל שם זה בגלל שהוא מונה כל אחד מאיזו אשה הוא אז אולי זה לא מוכיח)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 10:44 |
|
| |
יונתן היא הנותנת- התנ"ך נכתב ברוח הקודש התורה מפי ה', הם ידעו בודאות מי האב. מה שאין כן אנחנו.
הזכרת את שלומית בת דברי אמו של המקלל- הבן היה בן איש מצרי- אבל מי היה בעלה החוקי של שלומית?
אפשר לגלות זאת בחקירה קצרה- וכבר כתבתי על כך מזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:29 |
|
| |
זכור לי משום מה, שצרויה זה שם אמו של יואב, ולא שם אביו. מישהו יכול לאשש או להכחיש?
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:36 |
|
| |
דברי הימים א פרק ב (טז) ואחיתיהם וְאַחְיוֹתֵיהֶם צְרוּיָה וַאֲבִיגָיִל וּבְנֵי צְרוּיָה אַבְשַׁי וְיוֹאָב וַעֲשָׂה אֵל שְׁלֹשָׁה
אני את שלי עשיתי ומה עם שאלתי בענין שלומית בת דברי מי היה בעלה היהודי
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 01/12/2010 15:38:23
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:43 |
|
| |
ירוחם,
האם אתה מתכוון למה שנזכר בפדר"א פרק מח?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:55 |
|
| |
אליעזר באמת סלח לי ניסיתי כמה פעמים לקרא בפדר"א- ולא יכולתי, כנראה מפאת חלישת הדעת שלי? ולכן אין לי מושג
מה הוא אומר?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:58 |
|
| |
בעלה של שלומית היה דתן.
ותודה לרבינו גוגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:58 |
|
| |
כך נאמר בפדר"א פרק מח, בנוסח הדפוס:
רבי יוסי אומר היו המצרים מטמאין את ישראל ואת נשיהם עמם תדע לך שבן בנו של דן נשא אשה משבטו ושמה שלומית בת דברי ובאותו הלילה באו עליה נוגשי פרעה והרגו לבעלה והרתה והכל הולך אחר הזרע אם מתוק למתוק ואם מר למר וכשיצאו ישראל ממצרים התחיל מחרף ומגדף שנאמר ויקב בן האשה הישראלית את השם ויקלל
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:59 |
|
| |
צענע,
אולי תפרטי מעט?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:05 |
|
| |
צענע אני כתבתי את החקירה הזו כאן בפורום מזמן- האם משם המקור- או מאיפה המקור? האם גם החקירה המפורטת שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:06 |
|
| |
"התורה רומזת לנו, שהסיבה נעוצה ביחוסו הפגום, "והוא בן איש מצרי", רש"י מביא בשם חז"ל שהוא בן של אותו מצרי שהכה איש עברי במצרים, ומשה הרגו בשם המפורש. א"כ מלבד הפגם של בן שנולד לנכרי הבא על בת ישראל (שהיתה נשואה באותה שעה), היה אביו המצרי בעל מריבה, ולפי דברי חז"ל בעלה של שלומית היה דתן 2 , שעשה מריבה עם אחד מאחיו, ועליהם נאמר "שני אנשים עברים נצים", ועוד מצאנו שדתן ואבירם יצאו ניצבים לפני משה והחזיקו במחלוקת כנגדו, א"כ גם אביו חורגו היה בעל מריבה. וא"כ מה הפלא שגדל בבית זה בעל מריבה שקלל את אלוקיו ואף את משה "
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2266&q=
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:11 |
|
| |
מעניין. המקור לכך הוא שמות רבה. ורגילים המדרשים להשמיץ את המושמצים ממילא, והדברים ידועים. אבל במסורת פדר"א על פי כתבי היד שם הבעל הוא 'בדיה' או 'ברייה', ושאלה גדולה היא מניין שאב פדר"א את השם הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:18 |
|
| |
צענע שאלה אחרונה מתי זה נכתב במקור שלך? אני כתבתי זאת כאן פעמיים נדמה לי לפני חמש שנים
|
לפי חקירה ודרישה, בעלה של שולמית דתן היה.- ועכשיו תשאל מאיפה אני יודע? או, יפה ששאלת. רשי בהמשך אומר, בן איש מצרי- המצרי שהרגו משה.
התורה מספרת, אצל משה, וירא איש מצרי מכה איש עברי-וירא, מסביר רש"י ראה מה שהוא עושה לו בבית וראה מה שהוא עושה לו בשדה, כשיצאה בבוקר לעבודתו המצרי היה בא אל ועל אשתו. למחרת כתוב וירא שני אנשים עברים ניצים- מסביר רש"י שאלו היו דתן ואבירם, וכשהראשון אומר למשה הלהרגני אתה אומר כאשר הרגת את המצרי- אומר רש"י הוא היה העברי שמשה הצילו אתמול מהמצרי. אם כך סגרנו את המעגל וברור לנו בן מי היה המקלל, ומי היה בעלה של שולמית.
אבל יש לנו בעיה אחרת, מהיכן ידענו כי הוא היה בנו של המצרי, הרי קימא לן רוב ביאות אחר הבעל? אולי הוא היה בנו של דתן מביאתו עם שולמית? אלא מעשה זה לאחר מעשה קרח היה, ושם נאמר כי האדמה בלעה את דתן ואת כל מה שלו. ורק הישראלי הזה נשאר, ואותו האדמה לא בלעה, הבינו כולם כי הוא היה בן איש מצרי.
ושיהיה לך חג שמח ולכל עם ישראל, ושאיש ישראל לא יקלל את ישראל.
|
| http://bhol-forums.co.il/images/header_cellbg_2.gif)" height="21">
******* language="" type="text/">menuMgr22160695.renderMenubar();>
|
| |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:24 |
|
| |
הרי הדברים כתובים בחז"ל ולכן ברור שאותו רב באתר שהבאתי לא נזקק לדבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:26 |
|
| |
מענין אבל לא ראיתי בחז"ל. איפה בדיוק.
|
|
|
|