בית פורומים עצור כאן חושבים

עיונים ותמיהות בתפילה ובמנהגים וכ'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/12/2010 22:34 לינק ישיר 

תחזל,

האם תסכים עמי שלא כל 'קבלה' יש לפרש כך. האם לדעתך כך מתפרשים בפשטות דברי רב האי גאון שצוטטו למעלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 22:39 לינק ישיר 

ארתח
אתה בצד האר"י יפה מאד, איפה האר'י מדבר על סדר גזירת הציפורנים?

אליעזר
כבר הגמרא אומרת כי יש לשרוף או לקבור או לשטוף את הציפורניים במיים- בקיצור אסור לזרוק אותן כך סתם על הארץ.
רושמי רשומות הוסיפו כי הזורק את ציפורניו לרוח- מחזירים אותו מעולם הבא לאסוף אותן. ארחת אתה יודע מה החומרה הזו בצפורניים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 22:47 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ארתח
אתה בצד האר"י יפה מאד, איפה האר'י מדבר על סדר גזירת הציפורנים?

אליעזר
כבר הגמרא אומרת כי יש לשרוף או לקבור או לשטוף את הציפורניים במיים- בקיצור אסור לזרוק אותן כך סתם על הארץ.
רושמי רשומות הוסיפו כי הזורק את ציפורניו לרוח- מחזירים אותו מעולם הבא לאסוף אותן. ארחת אתה יודע מה החומרה הזו בצפורניים?

לא מדויק. מהגמרא משמע שמותר לזרוק אותם רק היכן שאשה יכולה לעבור אסור:
"אמר רב שמן בר אבא: הוה קאימנא קמיה דרבי יוחנן בי מדרשא בחולו של מועד, ושקלינהו לטופריה בשיניה וזרקינהו. שמע מינה תלת; שמע מינה: מותר ליטול צפרנים בחולו של מועד, ושמע מינה: אין בהן משום מיאוס, ושמע מינה: מותר לזרקן. - איני? והתניא: שלשה דברים נאמרו בצפרנים: הקוברן - צדיק, שורפן - חסיד, זורקן - רשע. טעמא מאי, שמא תעבור עליהן אשה עוברה ותפיל - אשה בי מדרשא לא שכיחא. וכי תימא: זימנין דמיכנשי להו ושדי להו אבראי, כיון דאשתני – אישתני"

(ואם נלך בכיוון של הרמב"ם שלא מאמין בדברים האלה אז זה ממש לא הלכה למעשה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 23:41 לינק ישיר 

יונתן
הצדק איתך- אבל לשבחם של  חברי הפורום  כיונתי הם בעיני צדיקים- הליטאים - וחסידים החסידים,
נדמה לי שראיתי באיזה ספר כי יש הבדל בין קציצת הציפורנן עם השינים- לבין נטילתם על ידי סכין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 23:43 לינק ישיר 

ירוחם,

ואם כבר הזכרנו חסידים אשאלך שאלה. חז"ל אומרים כי ה'חסידה' נקראת כך כי היא עושה חסד עם חברותיה. אם כן נשאלת השאלה מדוע טמאה היא? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 23:58 לינק ישיר 

אליעזר.

כי היא אינה אומרת דבר בשם אומרה....

לעיצומו של ווארט הווארט לא מדוייק משום שגם לפני תורה מזיקים שילמו על נזקיהם [אלא באופן שונה  -וזה אגב הגדרה מדוייקת יותר לכך שנזיקין היא מלווה הכתובה בתורה עיין ערך האשכול הבוסרי על תורתו של הגאון האלוקי משהו ח.י .ש.- ] וגם בלא חסידות חברה עושה חסד עם חבריה  . הניסוח של הווארט צריך להיות כך גם מי שעושה חסד עם חביריו יכול להיות טמא...           הווארט הוא של החידושי הרי"ם.

תוקן על ידי pi_haton ב- 30/12/2010 00:02:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 00:02 לינק ישיר 

תוקן על ידי אליעזרט ב- 30/12/2010 00:04:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 00:17 לינק ישיר 

הניסוח הוא- כי היא עושה חסד-רק עם חברותיה- ואם אף אחד אחר לא.

שאלה? בתהילים כתוב שמרה נפשי- כי חסיד אני! האם בגלל שאדם חסיד צריך אדם שמירה יתירה?

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 30/12/2010 00:20:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 01:03 לינק ישיר 

ירוחם

כי משמש בד' לשונות ....באידיש זה נשמע יותר טוב...

הניסוח שלך הוא הניסוח שכיון אליעזר ועדיין הוא קיצוני מדי . וכי מי שלא משכיל ורגיש לעזור לכולם ואנוכיותו לא כל כך קיצונית שהרי עדיין אנו זוכים לראותו עוזר לחביריו גם אם ישנם קשיים כלכליים ואחרים העומדים בפניו הוא נהיה טמא?                או שאולי הנך סבור שכל אדם ביסודו הוא טמא עד שמשתחרר מאנוכיותו ואז הוא נטהר...

דוד היה חסיד . והראיה שמבקש מאלוקיו שיצילהו מגוי לא חסיד  כאילו גוי חסיד הוא מאונזערע וגוי מתנגד לא...

[וכאן המקום להזכיר את הלצתו של רחש"ב למה דיבר דוד בשפה מסורבלת כל כך "גוי-לא חסיד" , וכי לא קצר יותר לומר "מתנגד"? אלא עקם הכתוב כמה אותיות שלא להוציעא דבר מגונה מפיו....]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 09:11 לינק ישיר 

פי
כי פרוטקציוניזם הוא מידה מגונה, מי שעושה חסד רק עם חבריו, בקלות עלול לדרוך על אחרים.

לגבי החסיד של דוד, ידוע הווארט שהמתנגד שעושה בדיוק לפי השו"ע אין לו בעיה כי הכל סלול לפניו משא"כ החסיד.

ומיהו רחש"ב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 10:36 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הניסוח הוא- כי היא עושה חסד-רק עם חברותיה- ואם אף אחד אחר לא.

שאלה? בתהילים כתוב שמרה נפשי- כי חסיד אני! האם בגלל שאדם חסיד צריך אדם שמירה יתירה?

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 30/12/2010 00:20:19

חסידה - שעושה חסד עם חברותיה. זאת דרך חז"ל לדרוש לפי שמות, כפי שדרשו: קאת - שמקיא האוכל,
שלך - שמוציא דגים מהים, ראה - שרואה ביותר וכו'

לעצם העניין, אין קשר בין מה שעוף עושה לבין כשרותו. אם תשים לב הקב"ה אסר את הבע"ח שנמצאים
בראש טבלת המזון, האדם כמו הטורפים אמור להיות ניזון מאלה שמדרגה מתחת.

"שעושה חסד רק עם חברותיה" זה ווארט שהומצא מתישהו בהיסטוריה לדעתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 10:45 לינק ישיר 

לגבי שמרה נפשי כי חסיד אני

הכוונה היא שמגיע לי שה' ישמור עלי  בגלל שאני חסיד.
למיסנגד לא מגיעה זכות זו של שמירה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 11:26 לינק ישיר 

יונתן
הווארט הוא רק ווארט ותו לא- אבל תסכים איתי שגם פרשנותו של רש"י- למה נקראת חסידה-חסידה הוא גם רק ווארט.

בענין שמרה נפשי כי חסיד אני- כדברי בעל, החסיד צריך שמירה מיוחדת, וזאת למה?

הגמרא אומרת- פגעה בך מנוול זה משכהו לבית המדרש- ונשאלת השאלה למה למשוך אותו לבית המדרש?      

דרכו של היצר הרע להכשיל אותך, הוא אומר לך -עשה כך וכך, כי זו מצווה גדולה מאד, על כך אומרת הגמרא- משכהו לבית המדרש-(* כי בזמנם רק שם היו ספרים)- ותגיד לי איפה זה כתוב שזו מצווה?.
אומר על כך היצר הרע- זה אמנם לא כתוב- אבל אתה הרי חסיד- ועושה דברים לפנים משורת הדין, ועל כן החסיד צריך שמירה מיוחדת.

*אם הייתי משכתב את הגמרא הייתי משנה- משכהו לגוגל או לפרויקט השו"ת

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 11:38 לינק ישיר 

ירוחם,

הבה נעזוב את ה'חסידים' ואת ה'מתנגדים', וכבר אמר מי שאמר שההבדל ביניהם אינו אלא באדמו"ר אחד והמבין יבין.

נחזור אפוא לעניין הצפרניים: מה טעם המציא מי שהמציא את העניין הזה שאין לגזור את הצפרניים על פי הסדר?

ועוד אני מוסיף לשאול:

יש מי שאוסר לגזור את צפרני הידיים והרגליים ביום אחד -- ילמדנו רבנו דבר זה מה עניינו?

כלום יש מלאכים שונים הממונים על כל צפרן והם צהובים זה לזה וכדי שלא לגרום מחלוקת בפמליא של מעלה אנו מפרידים בין האצבעות בסוד 'ונרגן מפריד אלוף'? 

האם המלאכים הממונים על צפרני הידיים ועל צפרני הרגליים שוכנים בקומות שונות (שותף?)

תוקן על ידי אליעזרט ב- 30/12/2010 11:43:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 11:53 לינק ישיר 

אליעזר
הציפורניים לפי המסורת בידנו- היו הכיסוי- בגד של אדם הראשון-
אני מניח-כי הכוונה שלא לגזור לפי הסדר- וכן לא לגזור את של הידים והידים ביום אחד,-

אנו מגלים בזה את דעתנו כי אנו לא מסירים את הסמל הזכרון והקשר הזה עם -האדם לפני החטא- בקלות ובמחי אחד.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עיונים ותמיהות בתפילה ובמנהגים וכ'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 58 59 60 ... 70 71 72 לדף הבא סך הכל 72 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.