|
|
| נשלח ב-1/1/2011 21:29 |
|
| |
היכן היה יחזקאל באותה תקופה?
|
| נשלח ב-1/1/2011 21:55 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | היכן היה יחזקאל באותה תקופה? |
| מה זה משנה, שום נבואה שלו לא התקיימו, חזרו לארץ אבל בלי עשרת השבטים ובלי הארון הברית, בעצם מה אני מספר לך כאן ? הכל ידוע !! _
תוקן על ידי maxmen ב- 01/01/2011 21:57:49
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:45 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | מה שטענתי הוא שהרמב"ם אנכרוניסטי גם ביחס לתורה ולנביאים, אזי מי שרוצה לרמות את עצמו יאמץ את דרכו, אבל מי שמתעניין בתורה ובנביאים המקוריים, אינו יכול לאמץ את דרך הנשר גם אם ירצה מאד. |
|
יש בימינו פה ושם אנשים שמתעניינים 'בתורה ובנביאים המקוריים'. ולצד כל מיני השערות פורחות, הם הגיעו גם להישגים לא מבוטלים -- אבל איני בטוח שהחוגים החרדיים והחוגים הדל"יים מזדהים עמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:56 |
|
| |
ארחת ברצוני להבין היטב את דבריך- אתה טוען כי השקפתו של הרמב"ם בעניני אמונות ומצוות, אינה זהה לזה שבמקרא? ליבוביץ ניסח את זה- בהתבססו על הרבה מבעלי ההשקופה. כי אנו בעצם לא מקיימים את תורת משה כי אם את תורת חז"ל. וזה נכון. האם לכך כיוונו דבריך.
מקס מה אתה רוצה להוכיח בכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 07:47 |
|
| |
ארתח טוען שמי שרוצה לקבל את דברי המקרא, כפי כוונת כותביו וקוראיו. אינו יכול להשקיף את השקפת הרמב"ם.
למשל , אם כותבי התנ"ך כתבו שה' ירד על הר סיני, כוונתם היתה שקוראיו יבינו שה' בכבודו ובעצמו ממש ירד על הר סיני - ומי שמקבל את דברי המקרא אינו יכול להשקיף את השקפת הרמב"ם שמחזיק בסברא שה' אינו גוף ולא ישיגוהו משיגי הגוף ולכן לא יתכן שממש ירד על הר סיני - ומי שרוצה לקבל את השקפת הרמב"ם, יערב לו ויבוסם לו באמצע הלילה. אבל אם הוא חושב שזו ההשקפה המקראית המקורית הוא עושה שקר בנפשו. ועוד ממש לא אכפת לה' אם שוחטים מן הצואר או מן העורף, אך אכפת ואכפת לו שיאמינו שהוא בעצמו ירד על הר סיני - ומי שבוחר להאמין בהשקפה זו יערב לו ויבושם לו באמצע היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 10:18 |
|
| |
ריב אני מקווה שארחת לא ירד מהארץ והוא יכול לבד לענות.
לגופו של תשובתך- את כרמבניסטית מתארת איך הלומדים רק את פשוטה שלהמקרא אמורים לחשוב, באמת כך חושב הרמבניסט.- אבל במציאות זה מאד לא מדויק ונכון.
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 14:20 |
|
| |
מקסמן, יקירינו שיחי', כתבת ש"אין דבר כזה התורה והנביאים המקוריים, אולי רק לצדוקים" - אתה מתכוין בודאי לעניני הלכה. או אולי ליג' עיקרי אמונה שנקבעו ש"צריך" להאמין בהם. אבל לגבי מהות האמונה הבסיסית, (בלי קשר לשאלת עולם הבא תחית המתים גלגולי נשמות וקריאה בקפה), היא חייבת להיות מיוסדת על הרעיון המקורי, אותו רעיון שמשה הוריד לעולם ושהנביאים החזיקו בו על ידי נבואתם. אחרת, אינה יכולה לענות לשם יהדות מסורתית. הרוצה להוסיף - יערב לו באמצע הצהריים, אבל הבסיס חייב להיות זה, זה התנאי הראשון או אולי היחיד כדי להיקרא "יהדות מסורתית". פרדישן.
אליעזר חביב האלים רומז שאם מישהו רוצה לרדת לפשט המקרא הוא צריך לקבל חלק ממסקנות ביקורת המקרא. גם על זה אני קורא יערב לו ויבוסם לו. ברור שהדיון שלנו הוא רק למי שאינו מקבל את המסקנות האלו, מכל סבה שלא תהיה, הדיון רלבנטי למי שמאמין באלהיות התורה והנבואה, ורוצה רק להבין אותה.
ריב היקרה, את ענין ההגשמה לא הזכרתי בדברי, ולכן חבל שתנסי לשכנע אותי בנושא. אין ספק שבנושא זה אנו אנוסים לקבל את דברי הרמב"ם, למרות שלא ברור בכלל מה היתה ההשקפה בנושא בימי קדם. בכלל אינך צריכה לשכנע אותי לתפיסה רציונלית, מה שכן את צריכה לשכנע אותי הוא שתפיסה זו מיוצגת במקרא. ואני מתכוין לפרטים, אותי ליבוביץ לא שכנע, כשטען שכל ענין ההשגחה שכר ועונש נסים מלאכים נבואה וכו' לא קיים כתופעה רוחנית נפרדת מטבע האדם. זה נשמע הגיוני לכל מטריאליסט, אבל לא נשמע כפרשנות של המקרא. אבל אני נותן לך צ'אנס לשכנע אותי אם תרצי. לא שזה הגיוני, אלא שזו באמת כוונת הנביאים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 15:30 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | מקסמן, יקירינו שיחי', כתבת ש"אין דבר כזה התורה והנביאים המקוריים, אולי רק לצדוקים" - אתה מתכוין בודאי לעניני הלכה. או אולי ליג' עיקרי אמונה שנקבעו ש"צריך" להאמין בהם. אבל לגבי מהות האמונה הבסיסית, (בלי קשר לשאלת עולם הבא תחית המתים גלגולי נשמות וקריאה בקפה), היא חייבת להיות מיוסדת על הרעיון המקורי, אותו רעיון שמשה הוריד לעולם ושהנביאים החזיקו בו על ידי נבואתם. אחרת, אינה יכולה לענות לשם יהדות מסורתית. הרוצה להוסיף - יערב לו באמצע הצהריים, אבל הבסיס חייב להיות זה, זה התנאי הראשון או אולי היחיד כדי להיקרא "יהדות מסורתית". פרדישן.
|
|
צדיק: איפה הגבול ?? רבונו של עולם, (אני מקווה שהניק בנשק היקר לא שומע אותי)
הרמב"ם (ואונקלוס) קיצצו לאלוקים את האף והידים והרגלים,
שלמה המלך ביטל את כל הניסים ב"אין חדש מתחת השמש"
חז"ל גם ב"עשרה דברים נבראו בבין השמשות"
בן סורר לא היה ולא נברא, וכן נגעי בתים
משה רבינו מתווכח עם אלוקים ומנצח אותו כביכול, ושוב ושוב,
וגם חז"ל מכריזים "נצחוני בניי"
אז אם אנו עוד ילדים בישיבה קטנה ?! עוד מתאים לומר שיש כיוון של המקרא, אבל אין ואין (במובן הילדותי שבדבר,)
החכמים עשו מה שצריך לעשות עם התורה בכל דור ודור,
וזה הכיוון של התורה בעומק, (מה שאין כן הצדוקים, והמבח"תים, והקנאים במא"ש וכדומה)
ולא הסיפור היפה של ההוקוס פוקוס ונלך ראש בקיר,
אנחנו צריכים להבין שאלוקים רוצה את העיקר,
שזה: לא תרצח ולא תגנוב וכבד את האביך ואימך ולשמור שבת והעיקר ללמוד וכדומה,
וזה כל האנשות מקיימת בגדול, יש חוקי חברה טובים יש דין ומשפט בכל המדינות והגדול מכולם ?! זה חינוך חובה,
ואלוקים שמח עם עולמו והאנושות, ולכן ההצלחה הגדולה ברפואה ובטכנולוגיה וכדומה,
כל זה הביא לאנושות, אברהם אבינו ומשה רבינו והיהודים,
מה שמוזר שהטפשים רוצים שדווקא אנו העם הנבחר יישאר הטיפשים היחידים שבאנושות, הייתכן ???
ראה מה הספורונו אומר בעניין, "כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים" והטעם שראוי להקפיד שתהיו נחשבים חכמים ונבונים לעיני העמים הוא שהאל יתברך קרוב אלינו בכל קראנו אליו. וזה יורה שבחר בנו מכל העמים. ואם יחשבו אתכם העמים לסכלים ?! יהיה חלול ה' באמור לכל עם ה' אלה:_________________ ואיך הוא (האלוקים ) קרוב אלינו ???
שנבין איך חוקיו עובדים (כלומר המדע וחוקי הטבע וחוקי התבונה שהם בעצמם השבר והעונש, הרי בלי תבונה לא נדע מהי רעל ואז נמות, והבן,) ונדע להיזהר,
כמו שאברהם אבינו ידע לבחור את ארץ ישראל כארץ שאין לה אסונות טבע כמעט וכדומה,
נדע שעם נכבד את ההורים נזכה לאריכות ימים, כי עצם הכיבוד הורים וזקנים, הביא לאנושות את החיפוש אחרי תרופות לזקנים,
ועצם רחמנות על קן ציפור וצער בעלי חיים ?! הביא את האנושות לבנות בתי חולים לחולים,
תוקן על ידי maxmen ב- 02/01/2011 15:38:10
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 16:36 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
צדיק: איפה הגבול ?? רבונו של עולם, (אני מקווה שהניק בנשק היקר לא שומע אותי)
מי אמר שיש "גבול", יש מקסימום ומינימום, המקסימום הוא לקבל כל מה שנמסר במסורת, כולל "עשיית גרפס כהלכתו" מאת האדמו"ר מזוצ'ניק, המינימום הוא לקבל משהו ממה שנמסר במסורת. אבל הדעת נותנת שמשהו זה צריך להיות עקרוני, ולא לקבל רק פרט גיאוגרפי או זיאולוגי. כל מה שבאמצע לשיקול דעתך, רק תהיה הוגן ותייחס לקדמונים דברים שבאמת נראה שהם חשבו.
הרמב"ם (ואונקלוס) קיצצו לאלוקים את האף והידים והרגלים,
זו באמת בעיה, אנחנו אנוסים לדחות את ההגשמה, אבל בכלל לא ברור מה חשבו על זה פעם, ואפילו מה חשבו חז"ל. בכל אופן מכיון שברור לנו שההגשמה מוטעית, איננו רואים דרך אחרת לאמונה. ואפשר באמת שזה לא עקרוני, נניח שפעם חשבו שיש לה' אף, זה לא משנה את המסר העיקרי. זו רק בעיה של אבסורד. ובכל מקרה אין לנו מושג על מה ה' כן.
שלמה המלך ביטל את כל הניסים ב"אין חדש מתחת השמש"
פרשנות לא משכנעת, קהלת לא עוסק שם בנסים, בכל אופן כל שאר הספרים בתנ"ך מעודדים מאד את האמונה בנסים.
חז"ל גם ב"עשרה דברים נבראו בבין השמשות"
שוב נתון לפרשנות, מה חשבו חז"ל בכל אלף סיפוריהם האחרים אתה יודע.
בן סורר לא היה ולא נברא, וכן נגעי בתים
הנושא ההלכתי הוא כמובן נושא נפרד.
משה רבינו מתווכח עם אלוקים ומנצח אותו כביכול, ושוב ושוב,
מה זה אומר?
וגם חז"ל מכריזים "נצחוני בניי"
כנ"ל
אז אם אנו עוד ילדים בישיבה קטנה ?! עוד מתאים לומר שיש כיוון של המקרא, אבל אין ואין (במובן הילדותי שבדבר,)
החכמים עשו מה שצריך לעשות עם התורה בכל דור ודור,
במישור ההלכתי או במישור של להוסיף, אבל לא במישור של לגרוע
וזה הכיוון של התורה בעומק, (מה שאין כן הצדוקים, והמבח"תים, והקנאים במא"ש וכדומה)
ולא הסיפור היפה של ההוקוס פוקוס ונלך ראש בקיר,
אנחנו צריכים להבין שאלוקים רוצה את העיקר,
שזה: לא תרצח ולא תגנוב וכבד את האביך ואימך ולשמור שבת והעיקר ללמוד וכדומה,
וזה כל האנשות מקיימת בגדול, יש חוקי חברה טובים יש דין ומשפט בכל המדינות והגדול מכולם ?! זה חינוך חובה,
ואלוקים שמח עם עולמו והאנושות, ולכן ההצלחה הגדולה ברפואה ובטכנולוגיה וכדומה,
נראה סביר שאלקים שמח עם עולמו אבל המסורתיות לא מסתפקת באבחנות על שמחתו של אלקים (אין לו אף, אבל הוא שמח..) לתורה יש דרישות, וגם מערכת של השקפה על העולם, חלק ממה שבא התורה ללמד הוא את ההשקפה הזו והתכלית המיוחדת של עם ישראל. לא תרצח ולא תגנוב היה גם לפני מתן תורה, קין נענש דור המבול נענשו וסדום התהפכה (בסוד כופין על מדת סדום), התורה באה לתת מטרה מסויימת מתוך השקפה ברורה ומוגדרת על העולם שיש לעם ישראל תפקיד והם נענשים כשסוטים ממנו ושיש השגחה על מעשי האדם ושכר ועונש בפרטים
כל זה הביא לאנושות, אברהם אבינו ומשה רבינו והיהודים,
מלבד התרומה לאנושות יש בתורה יותר מזה, כנ"ל
מה שמוזר שהטפשים רוצים שדווקא אנו העם הנבחר יישאר הטיפשים היחידים שבאנושות, הייתכן ???
ראה מה הספורונו אומר בעניין, "כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים" והטעם שראוי להקפיד שתהיו נחשבים חכמים ונבונים לעיני העמים הוא שהאל יתברך קרוב אלינו בכל קראנו אליו. וזה יורה שבחר בנו מכל העמים. ואם יחשבו אתכם העמים לסכלים ?! יהיה חלול ה' באמור לכל עם ה' אלה:
אתה מציע שנהיה כמו כולם, גם זה לא חכמה ובינה לעיני העמים, לישראל יש תפקיד מיוחד, לאו דוקא להיות בראש החץ של הטכנולוגיה. אנחנו לא עושים תמיד את תפקידינו על הצד הטוב ביותר, מה לעשות. אבל אם למשל היינו יכולים להראות כיצד ערכי הצניעות יכולים לכונן חיים טובים יותר, זה היה נחמד. אם תרצה לעזור, אולי בתחום הזה.
איך הוא (האלוקים ) קרוב אלינו ???
שנבין איך חוקיו עובדים (כלומר המדע וחוקי הטבע וחוקי התבונה שהם בעצמם השבר והעונש, הרי בלי תבונה לא נדע מהי רעל ואז נמות, והבן,) ונדע להיזהר,
אתה באמת חושב שדעת אלהים אליה שאפו הנביאים היא להבין מה הוא רעל ומה תוסף תזונה? הקורא בתנ"ך מתרשם להיפך, שהנביא ותלמידיו אספו פטריות רעילות והתחילו למות, ואז הנביא בזכות קדושתו העצומה ויראת חטאו ובקיאותו בחידושי הגר"ח מבריסק ציוה לשפוך משהו לסיר והתבשיל הפך לבריא ומזין.
כמו שאברהם אבינו ידע לבחור את ארץ ישראל כארץ שאין לה אסונות טבע כמעט וכדומה,
אני באופן אישי הייתי מעדיף לגור בשוייץ, אברהם, הטעם שלך גרוע.
נדע שעם נכבד את ההורים נזכה לאריכות ימים, כי עצם הכיבוד הורים וזקנים, הביא לאנושות את החיפוש אחרי תרופות לזקנים,
ועצם רחמנות על קן ציפור וצער בעלי חיים ?! הביא את האנושות לבנות בתי חולים לחולים, אני בעד, אבל בתורה ונביאים נראה שאם יעשו את רצון ה' לא יהיו מחלות בכלל, זה נשמע יותר טוב, לא מאמין? חפשי על הבר, אבל אל תנסה לסנכרן את הכתוב עם אי אמונתך.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 16:45 |
|
| |
ארחת אבל אם למשל היינו יכולים להראות כיצד ערכי הצניעות יכולים לכונן חיים טובים יותר, זה היה נחמד. אם תרצה לעזור, אולי בתחום הזה
אני מתנדב לעזור בנושא- אפשר לראות וללמוד הלכות צניעות מאירן- ערב הסעודית- תימן- נסיכויות המפרץ וכד' אפשר פשוט לאמץ את השיטה, היא בהחלט תענה לדרישות הצניעות המעוותות של כמה מחכמנו. אגב מאיפה מהתורה אתה לומד צניעות? צניעות מזויפת?
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 17:51 |
|
| |
ארתח היקר:
אני לא מוכן לחזור לישיבה קטנה אז אנא ממך תחסוך את זה ממני,
לגבי מסורת:
כל זה שהאלוקים נגד אלילים ?! (הרי למה באמת ??) היא אך ורק בגלל השקר שבהם והחוסר של חופש התבונה,
וראה ב"ה מאז הכפירה לאן האנושות הגיע ??
במילא להתנהג לפי מסורות כעיוור ?! = עבודה זרה ממש,
עד כדי כך שנוסעים לאומן בר"ה לקבר במקום לפנות לאלוקים ישירות,
ויותר מזה ?! להילחם נגד התבונה והמדע, במקום שאנו נהיה בראש המחנה,
לגבי קדמונינו:
מי שרק מבין את עומק דבריהם ?! מבין טוב לאן הם חתרו !!!
ולכן אני מצטט ומצטט שוב ושוב שתבינו את כוונתי, אבל כמו להבטיח אני מדבר (סליחה על כעסי)
איך אפשר ללמוד פסוק אחד בתורה בלי שנבין את עומק דבריהם ??
משה רבינו היה מספיק חכם לתת לנו להבין את הכיוון, הוא כתב את זה בפירוש, רק צריך ללמוד בעיון,
משה רבינו חיבר את איוב, למה ?
שלמה המלך חיבר את קהלת, למה ?
איפה ההוקוס פוקוס של האלוקים כביכול ??
הבטיח לאברהם את הארץ ?! תן לו את זה !! לכל השבעים העמים נתן, בדיוק לאברהם עבדו הוא מתנא לזערו תנאים ??
הבטיח לשמור על יעקב: נווו ?? שבע שנים עבד בשביל כלה, ועבדו עליו, והכניסו לו אחרת ולא רק אחרת ?! רק השנוא עליו !!
הבטיח להוציא אותם ממצרים ?! הוציא רק אחד מחמש או אחד מחמישים !!!
הבטחתי להציל את נכדך ?! וחיסלתי ארבע מתוך חמש, איך זה נשמע לך ?????
ושיצאו בסוף החלק החמישית ?! פתאום הוא מפחד מהפלשתים, (תגיד אתה איתי ??? מה הרמב"ם אומר ע"ז ??)
אני יכול להמשיך עוד ועוד אבל הנקודה מובנת לך אני מקווה,,,,
על זה אמרו חכמינו זצ"ל שמי שלומד ערום (כלומר לומד את התורה כפשוטו כילד) נקבר ערום = בלא מצוות,
אין שום משמעות לסיפורי התנ"ך וגם לנבואות התנ"ך כפשוטו,
וזה הבינו כל הקדמונים בכל ההיסטוריה שלנו,
אחרת לא היו מבטלים את בן סורר ואת עין תחת עין, ועונש מוות, ופרוזבול, ומכירת חמץ, וגם לא היו מוסיפים על התורה כלום, כמו שכתוב כפשוטו שאין להוסיף ולגרוע מהתורה,
אתה שואל מה זה אומר ?? שמשה מתווכח עם האלוקים ומנצח אותו כביכול, וכן גם חז"ל מתווכחים עם אלוקים ומנצחים,
התשובה היא שאין אלוקים מהסוג של ההוקוס פוקוס, כלומר שאין האלוקים מתערב בתבונתינו, ודווקא מסכים עם תבונתינו,
ואם יכלנו לשאול אותו ?! הוא היה אומר נצחוני בניי נצחוני בניי,
אחרת איך תסביר את החז"ל ואת משה רבינו ??
מה זה התורה לא בשמים ?? הרי קיבלנו אותה משמים ?? והבן,
תפקידינו היא רק התבונה שהם חכמתכם ובינתכם,
אנו נתן להם צניעות כן כן, אבל לא צניעות שבאים מקנאה ועין רע, (= כל החולים שמוחם מתחת לחגורה, אמרתי פעם למה יש מגדלים בלורית ?? כי אלוקים ברא שיער לכסות את ערוה, ולמי שיש את הערוה בראש ?! צריך בלורית באמת,)
אין שום עניין לכפות גזרות צניעות שאין נשים יכולות לעמוד בהם,
תראה אצלינו לאן שזה הגיע ?!! שיש נשים שמגלחים לגמרי את שערן כשבויות מלחמה,
הבריסקער אמר שיכול להיות שלשבויה מותר לכסות את הראש במתפחת ובכל זאת היא תתגנה,
וזה בוודאי נכנס לקטגוריה של המסורת הטפשית שלנו, הרי מגרשים נשים ע"ז
ומגרשים בנים ממשפחתם כי לא נתנו לנושתיהם לגלח את שערן,
ולכן אני שואל אותך שוב איפה הגבול ?? מהי מסורת ?? מי מחליט ??
וכאן יש לנו את העולם הפתוח, והכל מסביב,
ואנו ניתן לעםארצים להנהיג את העם הנפלא ????? נלך ראש בקיר כי יש מסורת ???
ממש לא מזמן הפסדנו 90% מכלל ישראל,
בנינו שוב בחזרה את העם הנפלא,
נוווו ??? שוב נפסיד 90% מכלל החרדים ??.
אלוקים האדירים: אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה:
אנא תן לנו בינה ומיד, אחרת השואה הרוחנית תשמיד אותנו לגמרי,
ותישאר רק עם התאיסטים ועם טפשים עובדי ע"ז = מסורת המטופשת של מפרשי התורה כפשוטו כמו הצדוקים,
תוקן על ידי maxmen ב- 02/01/2011 18:26:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 18:21 |
|
| |
לא מזמן הסברתי (לאמשלום היקרה נדמה לי) למה התורה נגד אומואים:
לא משום קנאה מטופשת או פנאטיות,
רק מתוך תבונה נכונה, ודווקא לשמור על הנשים (=פמיניזם)
תן לנוער חינוך של להיות גבר גבר זה דווקא להיות גיי ?! אז הבחורות הן דווקא שיסבלו מזה,
וזה מה שהנאורות עושה היום בכל במה ובמה באמנות ובקולנוע וכדומה,
היא פשוט מגדלת נוער שרק כך הם יהיו בחברה הנאור כגברים גברים,
מי שלא רואה את זה ?! פשוט עיוור !!
אין מצווה אחד בתורה שאי אפשר להסביר בתבונה רציונלי,
אז למה לנו לחפש מסטיקה בתורה ??
הרי דווקא את המיסטיקה התורה אסרה, מאותו סיבה,
שלא יבוא איזה באבא ויביא לנו תורה חדשה כל יום ויום,
האם מבינים אותי כאן ? או שאני מדבר לקיר ?? חבריה היקרים תעשו לי טובה ותענו לי !!!!
ותודה מראש
max
תוקן על ידי maxmen ב- 02/01/2011 18:47:42
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 18:47 |
|
| |
ארתח:
שאלת האם אני מציע שנהיה כמו כולם ? לא ולא בשום אופן, אנו נהיה בראש המחנה נחבר ספרי מוסר הגיוניים,
ניתן לאנושות את ספרו של החופץ חיים "שמירת הלשון"
נילחם נגד ההרג של מיליון ושלוש מאות אלף הרוגים בשנה בגלל שימוש במכוניות פרטיות וכדומה,
לו היה היום משה רבינו בחיים ?! היה עולה להר סיני ואומר בשם האלוקים כך:
אם תשתמשו עם מכוניות ?! אני הרוג בכם מיליון ושלוש מאות אלף הרוגים בשנה, ושלושים מיליון פצועים,
יבואו האטיסטים ויספרו ויראו שחסר אחד, ואז יכחישו לומר שמשה רבינו שיקר ואלוקים לא דיבר עליו,
והמחב"תים יבואו לומר שהנה הרוג אחד שקל כשני אנשים, ומשה אמת ותרותו אמת,
|
| נשלח ב-2/1/2011 18:52 |
|
| |
מקס נדמה לי שלא תהיה לך ברירה אלא להודות כי התורה שאנו מקימים היום, אינה התורה שנתנה לאבותנו בסיני. הדבר ברור ומובן לכל המכיר את השיטטיות בהפיכתה של התורה שבעל פה, לעליונה על זו שבכתב, כבר הש"ס מלאה בסממנים המבליטים זאת-
מכות דף כב אמר רבא: כמה טפשאי שאר אינשי דקיימי מקמי ספר תורה ולא קיימי מקמי גברא רבה, דאילו בס"ת כתיב ארבעים, ואתו רבנן בצרו חדא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 19:07 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ארחת
אבל אם למשל היינו יכולים להראות כיצד ערכי הצניעות יכולים לכונן חיים טובים יותר, זה היה נחמד. אם תרצה לעזור, אולי בתחום הזה
אני מתנדב לעזור בנושא- אפשר לראות וללמוד הלכות צניעות מאירן- ערב הסעודית- תימן- נסיכויות המפרץ וכד' אפשר פשוט לאמץ את השיטה, היא בהחלט תענה לדרישות הצניעות המעוותות של כמה מחכמנו.
אגב מאיפה מהתורה אתה לומד צניעות? צניעות מזויפת? _________________ מודה ועוזב |
|
רבינו הגדול, אתה מערבב "ערכי צניעות" עם "תקנון צניעות". רעלה בורקה ו90 דנייר אינם ערכים אלא תקנון. בהעולם המערבי אין משתמשים ביותר בערכי צניעות אלא מציגים 'ערכים' של מצעדי זימה וכיבושין, מהתורה בהחלט למדנו ערכי צניעות, ואת חומרת גילוי עריות. אשמח לעזור.
|
|
|
|
|