|
|
| נשלח ב-6/1/2011 15:34 |
|
| |
תלמיד קראתי את דבריך פעמיים- ועדיין לא הבנתי במה דברי לא היו מדויקים?- צא ולמד מדבריך- תלמידים חרדים המברכים על הגשם- כך ההלכה בשו"ע, יש להם ספק שמא ח"ו ברכה לבטלה עשו, כי ברכו על גשם שמשרת גם את הציונים. ובעיקר כנראה אותם. וכך סברו.
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 20:10 |
|
| |
ירוחם,
ומכיוון שכבר הזכירו את האיסור לעשות כל דבר שמחזק את הציונים, הריני שואל: שמעתם מימיכם על פלוני שאומרים שהיה אדם חריף וחכם שאסר על תלמידיו ללכת לכותל?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 20:24 |
|
| |
לא על כל תלמידיו רק על פלמוני ואלמוני
|
| נשלח ב-6/1/2011 20:29 |
|
| |
פי,
כלומר?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 20:59 |
|
| |
פשוט איני בטוח על מי אתה שואל [מלבד שמי שחריף וחכם אינו אוסר על תלמידיו דבר הוא מחכימם כפי יכולתו...]
|
| נשלח ב-6/1/2011 21:10 |
|
| |
ר'י יואיליש
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 21:14 |
|
| |
פי, חשבתי שהדברים ידועים לכול. למי נתכוונת אתה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 21:16 |
|
| |
פי ר' יואיליש היה באמת חריף בקי וחכם, מאד מאד וחריף טבל עליו נאמר חריפותא משבשתא
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 21:56 |
|
| |
איני יודע אם "לפום חורפא שבשתא" התקיים אצלו אבל "שבשתא כיוון דעל על" בוודאי
אני חשבתי על קנאים אחרים מאדמורי ירושליים [הקרובים לאדמור שפעל בזמן אליעזר בישיבה] טבל איני רוצה לפרש
|
| נשלח ב-6/1/2011 21:58 |
|
| |
פי, אגלה מה שאתה מסתיר. זכורני שר' הרשל'ה מקרעטשענוף היה מתגאה שהוא אסר על כך עוד לפני ר' יואליש!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 22:19 |
|
| |
ירוח
אליעז כתב - נער הייתי גם בגרתי, והסתובבתי בחוגים שונים ומשונים, ומעולם לא ראיתי שמברכים על הגשמים! וענית - הסתובבת בחוגים שונים ומשונים בעיקר חרדים, שלא יודעים שהפירות והירקות צומחים מהאדמה, ובלי גשם זה לא יצמח, ובלי גשם מחירי הירקות והפירות יאמירו והוספת - כי ברכו על גשם שמשרת גם את הציונים. ובעיקר כנראה אותם. וכך סברו (והיה ברור גם לפני התוספת שזו הכוונה), וזכית לכוין לבע"ב ואני חושב שבלהטך הגזמת, והדגמתי שחרדי חרדים אמרו. יודעני שיש חרדים שהציונות להם כתסביך, אבל מדוע להתעלם מהעובדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 03:12 |
|
| |
ירוחם
אתה כטח מכיר את המעשיה עם אמה [של מלכות..]
מספרים שביום הקמת המדינה באה גולדה מאירסון לאמה ואמרה לה "אמא, הקמנו מדינה" לעגה לה האם ואמרה "נו, גשם אתם גם יכולים להוריד?" ענתה לה התבוסתנית של אסון יום כיפור "כן אמא, יום אחד גם את זה נעשה"
אם איני טועה את יודיד הכסף [תרכובת כימית שמשפיעה על היווצרות והתעבות טיפות בעבים שלא הבשילו מעצמם] גילו מדענים ישראליים . חבל שבכוסו של קאנצלר אוסטריה לא שמו מהחומר הזה ...
וחבל יותר שאת אמה של גולדה לא הטרידו משאלות גדולות יותר [אבל חבל זה נובע מהיותי חרדי שאינו מכיר בערך הגשם...]
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 11:39 |
|
| |
שמעתי על זקנה אחת שרצה במאה שערים בהפגזות ששת הימים וקיללה- שאלו אותה בובעה למה את מקללת? השיבה הזקנה-2000 שנה יחלו וציפו היהודים להקמת מדינה יהודית- בדיוק לי זה היה צריך לקרות???
|
|
| נשלח ב-8/1/2011 20:02 |
|
| |
שבוע טוב ירוחם (בעל האשכול) וחברים,
והפעם אפתח את הנושא בחידה: איזו תפילה קשורה ל'שלושה זקנים על ספינת גלות ירושלים', והאם יש ממש בכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2011 20:22 |
|
| |
אליעזר
התפילות שהיו צריכים להפסיק להגיד אותם מיד עם קום המדינה. חוצ מזה בכל יום יש ב"ה ברית, ויוער צייט של איזה אדמור או צדיק או ראשון ואחרון.
|
|
|
|
|