|
|
| נשלח ב-22/1/2011 20:51 |
|
| |
ירוחם,
בוא ונעשה עסק אני מגלה את שלי ואתה מגלה את שלך. ובכן, העניין הזה עם הפאות מקורו בזוהר. כך מובא בספר שמירת הגוף והנפש של לרנר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2011 21:11 |
|
| |
אליעזר נשמע משונה ומעניין- יש לך את המקור בזהר? על לרנר אני לא שואל.
התשובה לשאלה הראשונה- כידוע יש איסו למחוא כפיים בשבת-אבל אנחנו מבקשים כשמרוב שמחה אנו נשכח את עצמנו נומחה כפיים , אלו בעצם הן מיעוט עוונות. שאנו מבקשים עבורה. שמיעוט העוונות יהיו מתוך שמחה.
איסור לנשים לשתות מכוס ההבדלה- לפי דעה בגמרא פרי עץ הדעת היה גפן, במוצ"שק עם תחילת השבוע אין מזכירים את החבל בבית התלוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2011 21:32 |
|
| |
ירוחם, איני זוכר את המקום המדויק. לרנר, שמירת הגוף והנפש חלק א, מביא את הציטוט מן הזוהר ודן בדבריו. קל למצוא את הדברים אצל לרנר על פי המפתח.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2011 21:38 |
|
| |
אין לי את הספר של לרנר- איני אומר שזה המצב- אבל ראיתי כבר הרבה מראי מקום -וכשבדקתי התברר לי כי לא דובים ולא יער.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 13:33 |
|
| |
מצאתי את המקור
תיקוני זוהר תקונא שבעין דף קכב עמוד א
כגוונא דשערא דתליין מעל אודנין מימינא ומשמאלא הדא הוא דכתיב (מלכים א' כ"ב) וכל צבא השמים עומדים עליו מימינו ומשמלו ובגין דא צריך לבערא שערא מעל אודנין דלא יהון סתימין תרעין דשמיעה דצלותא דבהון שמע צלותין ההוא דאתמר ביה שומע תפלה עדיך כל בשר יבאו דארבע תקונין אינון ראיה שמיעה ריחא דבור ראיה איהו למזרח ועליה אתמר ואתה תחזה מכל העם אנשי חיל וכמה נטורי תרעין תמן דאתקריאו עיני י"י ועלייהו איך אמרת שלנו יותר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 22:36 |
|
| |
ירוחם, פשטות דברי הזוהר היא שהשער לא יכסה את האוזן ויפריע לשמיעה. מדוע אפוא מורידים את הפאות מאחורי האוזניים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 00:10 |
|
| |
אליעזר הבנתי שזה המקור שראית- אני מסכים שלא מתאים- כי הרי בתפילה הרי המתפלל צריך להשמיע היטב ולא לשמוע היטב.
לכן כפי שכתבת התרוץ שלי נראה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 10:01 |
|
| |
אליעזר הפאות הארוכות היא המצאה וחידוש של חסידות אשכנז- לא נראה לי סביר כי בימי הזהר היו לאנשים פאות ארוכות כנהוג בימנו, גם זקן לא היה אחת ממצות של יהרג ולא יעבור- ר' יוחנן בגמרא לא היה לו זקן למשל.
אמרו אינשא-איך מכירים יהודי? דה פאייס- ביז צום בורד- דה בורד ביז צום קילאע-- דה קילאע- ביז צום מריידען- דה מריידען ביז צום פלאטפוס.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 15:11 |
|
| |
ירוחם, רבים מבין הגולשים אינם מבינים ז'רגון וחבל מאוד שלא ייהנו מדבריך. שמא תרצה לתרגם את הדברים ללשון קודש?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 15:25 |
|
| |
לר' יוחנן לא צמח זקן, לא שלא גדל לו.. לעומת זאת אהרן הכהן היה מקצץ את זקנו, כמו שאמרו חכמים
בזמן הזהר היו שהלכו בפאות פרועות ועל זה בדיוק אמר הזהר שלפחות בתפילה לא יעשו זאת
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 15:30 |
|
| |
מה הם סימני ההכר של יהודי? הפאות עד הזקן- הזקן עד הקילע (שבר) הקילע עד המרידין (טחורין)* הטחורין עד הפלאטפוס,
*יש לדייק -בעברית מקראית הטחורין המרידין- נקראים עפולים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 15:38 |
|
| |
ונחזור לעיוני תפילה- אנחנו מברכים בבוקר- פוקח עיורים- מה הכונה? זה דבר שבשגרה שעורים מתחילים לראות? כל יום? ה' פוקח את עיניהם? למה לא מברכים גם על המשמיע לחרשים, או המריץ פיסחים?
ואם הכונה אלינו שאנו מקיצים משינה שבה הינו כביכול עיורים? כך ראיתי מפרשים. הרי בסוף ברכות השחר אנו מברכים הרי המעביר שינה מעל עייני.?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 20:56 |
|
| |
ולשאלה חדשה:
מה המקור ל'תענית דיבור'? מי היה הראשון שהנהיג מנהג זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 21:35 |
|
| |
המקובל רבי יצחק אלפייא
|
|
|
|