|
|
| נשלח ב-1/2/2011 15:24 |
|
| |
ירוחם, מי הוא זה ואיזהו? וכיצד נשתכנע שיש איזושהי תועלת בתענית דיבור?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 15:28 |
|
| |
אליעזר וודאי שיש תועלת שהרי סייג לחכמה שתיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 15:35 |
|
| |
בעל, אפשר לצרף גם את המאמר 'ולא מצאתי לגוף טוב משתיקה'. אבל אם כן מדובר בתועלת גשמית. ואילו המקובל כמדומה נתכוון לתועלת רוחנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 15:41 |
|
| |
מי הוא? מקובל להערכתי תושב א"י שעסק בין היתר גם בכניסת כהנים למתחם קבר רחל,
מה התועלת? זה שיהודים מדברים פחות כבר תועלת יש בדבר, תענית הדיבור הנהיגו רק בימי השובבי"ם, אבא שלי אמר לי פעם, כי המילה פסח בתורה מנוקד לפעמים עם קמץ- והכונה-ה-פה ה- שח- צריך להיות בקמץ,(יש יהודים שאיך שזה נשמע שווה כפי שזה נכתב) הרי הפה הוא גם פתח- הפתח של האדם. בתענית רגילה מקפידים לא להכניס דברים לפה- בתענית דיבור מקפידים לא להוציא דברי ממנו, נדמה לי כי האחרון חשוב יותר- למי שחושב שתענית חשובה
אגב למה אתה לא עונה על השאלות שלי גם. -מידה כנגד מידה- עניתי -תענה!
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 23:43 |
|
| |
שאלה שאני מתנצל מראש אם נשאלה בפורום בעבר בכלל ובאשכול הזה בפרט.
מאיפה המקור שמזיגה לאבל זה "כלאחר יד"? ולמה אומרים שזה סימן רע אם מוזגים למישהו ככה? לפעמים כשאני מוזג למישהו ויש דברים על השולחן שמפריעים לי למזוג ישר אני מוזג ככה ואנשים מעירים לי. תודה מראש על תשובותיכם..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2011 20:41 |
|
| |
אמנם כבר חצי שנה לא ענו לי על השאלה הקודמת אבל אשאל עוד אחת.. :-)
יש מנהגים שאנחנו מכירים אותם מבית אבא מקטנותנו ובשבילנו הם כאילו "ברור שזה ככה". היום בדיוק שאלתי את עצמי: למה מכבים את נר ההבדלה ביין שנשאר בכוס? יש לזה מקור רציני? מנהג? זוהר?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 03:39 |
|
| |
אני מתאר לעצמי שאם זה באמת מעסיק אותך- בודאי ראית את דברי הרמ"א בסימן רצ"ו סעיף א' (הסעיף הראשון בהלכות הבדלה..) שכותב שעושים כן משום חיבוב מצוה.
אז כן- יש לזה מקור רציני (כמובן שזה בגדר מנהג ותו לא).
תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 14/08/2011 03:40:33
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 10:11 |
|
| |
אברהם מה חיבוב מצווה יש בזה? נללע"ד כי הסמליות של היין שחובה לקדש את השבת בו. וסמליותה של האש שמסמל את החול. מעבירים את החול לתוך ההיין. כביטוי של ביטול קדושת השבת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 11:04 |
|
| |
ירוחם- כמוני כמוך- לא מתחבר לטעם הלזה- כנראה בגלל פערי תרבויות (דומה שבזמנם ייחסו יותר חשיבות לאקטים סימליים).
בס"ה יונתן ביקש מקור- אז סיפקתי לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 13:55 |
|
| |
[אברהם,
גם אני איני מבינה מה "חיבוב מצווה" יש בזה. האם תוכל להסביר איזו מצווה בדיוק מתחבבת במעשה זה?
אני לא מבקשת את דעתך האישית על המנהג (שאותה השמעת), אלא מנסה להבין את ההגיון הפנימי שלו...]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 14:02 |
|
| |
הסיבה שלא אוכלים עגבניות בפסח היא פשוט בגלל שלא היו בזמנו עגבניות בתקופת הפסח.
מסופר על חסידים שהמציאו תילי תילים של משמעויות לעובדה שרבם הצדיק נהג להסיר את צפרניו דוקא אחרי הרחצה והטבילה במקווה אבל לאחר שאחד החסידים ההין לשאול את האדמו"ר לפשר מעשיו הוא אמר שפשוט יותר נוח לגזור את הצפרניים כשהן רכות... גם כאן (נראה לי.(עד שלא יביאו מקור יותר משכנע)יש לנו נר הבדלה ויש לנו יין מה יותר נוח מאשר לכבות את הנר ביין שממילא נמצא בהשג יד.?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 14:07 |
|
| |
אמשל,כונת החיבוב הוא,כדילא לזלזל כביכול בנר שהשתמשו למצוה ,על ידי כיבוי של חולין בפה וכו,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 00:13 |
|
| |
צענע
גם כאן (נראה לי.(עד שלא יביאו מקור יותר משכנע)יש לנו נר הבדלה ויש לנו יין מה יותר נוח מאשר לכבות את הנר ביין שממילא נמצא בהשג יד.?
אם הענין היה מסתים רק בכיבוי אולי היית צודקת. אבל הרי אחר כך.טובלים את האצבעות ביין הזה שכיבו בו את האש. מורים על העיינים על המצח נותנים בכיסים.
האם לא נראה לך כי הדבר נעשה מפאת הסגולה שיש ביין הזה. בו נפגשים קדושת השבת עם המלאכה היחידה שהתורה מציינת בפרוש שאסור לעשותה בשבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 00:27 |
|
| |
גם אלמלא כיבו את נר ההבדלה ביין עדיין היה אפשר לומר שביין ההבדלה יש סגולה. אני לא רואה שום משמעות במפגש בין האש והיין.
"בין הברכות אותן מברכים בהבדלה, היא ברכת מאורי האש, מכיון שבמוצאי שבת, - שהיה גם היום הראשון שהחשיך העולם לאדם הראשון - כי בשבת לא החשיך העולם, חיפש אדם הראשון להאיר את הלילה, ומצא את האש."
כלומר אין קשר בין הנר לבין איסור הדלקת אש בשבת וגם ליין אין קשר לקידוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 00:51 |
|
| |
צענע. לא שמעת מה היה ביאור החסידים על תגובת האדמו״ר? שהקליפות שמסונפים ויונקים מהציפורניים נחלשים לאחר הטבילה ועל כן ניתן להסירם בקלות יותר ... ומובן מאיליו שלכן בפועל הציפורניים רכות יותר למגע אחרי הטבילה .... בהחלט יותר נח לכבות את הנר בנשיפה , בכל אופן זה שמנקה את הגביע ותחתיתו מרגיש בכך ...
|
|
|
|
|