|
|
| נשלח ב-17/10/2010 08:53 |
|
| |
ידעיה נתן תשובה אנליטית, וכולנו נתנו תשובה סינתטית...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 09:29 |
|
| |
שלום חברים.
כבר אמרו לבעל החוטם אני מתפלל. אין שום הבדל בין העבר והעתיד מבחינת הנשמה, אשר שורשה במקום גבוה יותר ששם חילוקי הזמנים התחתונים לא קיימים, ולכן הנשמה מודעת לעבר וגם לעתיד הצפוי באותה מידה. ההתעבות הכרוכה בירידה לתוך גוף מחייבת זכירת העבר (שהוא תהליך הירידה) וחוסר זכירת העתיד (שהוא תהליך העליה) כי זה הסדר הכללי של ירידת העולמות בעבר, קיומם השוטף בהווה והתכללותם בעתיד. זהו סדר של כלל ופרט וכלל (כפי שמתבאר בהדרגה באשכול הקבלה המקביל).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 09:51 |
|
| |
"זכירת העבר (שהוא תהליך הירידה) וחוסר זכירת העתיד (שהוא תהליך העליה) כי זה הסדר הכללי של ירידת העולמות בעבר "
הנושא שאתה מדבר בו עוסק בידיעת העתיד ולא בזכירת העתיד ולכן אין זה קשור כלל לנושא האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 10:11 |
|
| |
הרבנית-
זכירה לפי הבנתי הדלה היא אפשרות השימוש בידיעה. היות והנשמה האלוקית יודעת היא יכלה גם לגרום לרוח הבוחרת לזכור ולפעול עפ"ז. אמנם אינה עושה משום שזה היפך תהליך גילוי העולמות וכמתבאר.
אגב, יש נושא שקשור ומרחיב מאד עניין זה והוא עניין שש הזכירות המחויבות בכל יום כמבואר באר"י ומובא בבאר היטב על השו"ע. אשמח להרחיב אם זה מעניין את מישהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 10:12 |
|
| |
בדומה לו:
אשכול של mdabraham: וירא כי אין איש: על ראיית העתיד ונבואה
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 10:22 |
|
| |
לשותפסוד מאחר שלצערי לא הבנתי את דבריך אודה לך אם תצטט מקור כל שהוא שמדבר על זכירת העתיד.
ואין אשכול זה עוסק בנבואה וראית העתיד .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 11:21 |
|
| |
צענע-
ראיתי כעת שכבר הגדרת בעצמך למעלה שידיעה ודימיונה (הפיכתה למציאות חזותית) יכולה להיות הן לגבי מאורעות העבר (בניית המקדש ע"י שלמה) והן לגבי מאורעות העתיד (בניית המקדש ע"י המשיח), בעוד שזכירה מוחשית (שהיא מעבר לדימיון ידיעה) שייכת רק לגבי מאורעות העבר. והסיבה היא לכאורה משום שהיינו בפועל במאורעות העבר ולכן יש לנו גם ידיעה וגם זכירה שלהם, אבל מאורעות העתיד עוד לא חלו עלינו ולכן יש לנו עליהם רק ידיעה ולא זכירה.
על זה בא פותח האשכול (זה היה אמנם רדף, אבל כעת נכנס בעל החוטם לתמונה והעצים את הקושיה) והרי לכאורה הנשמה היתה כבר במאורעות העתיד (!) וא"כ שוב השאלה חוזרת- למה אנחנו לא זוכרים ?
ואני אסביר ואנסה לענות. התחלתי לבאר באשכול הקבלה שהעולמות שברא אלקינו משתלשלים ויורדים זה מזה באופן שכל עליון הוא אינסופי וסתום כלפי התחתון וכל תחתון הוא אפסי ושקוף לחלוטין כלפי העליון (ע"ש בפרטים). יוצא א"כ שמי שנמצא בעולם עליון סדר הזמנים של התחתון- עבר הווה עתיד- הוא בשבילו באים כאחד. ולכן הנשמה, ששורשה בעולם יותר עליון מאשר הגוף, הנפש והרוח, יודעת זוכרת ומכירה היטב את כל ההרפתקאות שיעברו על התחתון בסדרי הזמנים הפרטיים שבו.
הנשמה אמנם יודעת וחיה את הדברים (כלומר זוכרת אותם) אבל איננה מגלה אותם לרוח והנפש אשר בגוף, וזה לצורך המשך המהלך של יציאה הדרגתית מהעבר אל ההווה מבלי לערב בגלוי את שיקולי העתיד. רק בשש זכירות שלהאר"י אנחנו מכניסים זכרונות מהעתיד ועוד חזון למועד.
.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 11:40 |
|
| |
"הנשמה אמנם יודעת וחיה את הדברים (כלומר זוכרת אותם "
ועדיין לא הבנת את ההבדל בין זכירה לידיעה חיה.
מכל המקורות שלך אינך יכול להביא ציטוט מדויק בלשון המקור? (ולגבי שש זכירות של האר"י אתה מתכוון לזכירות שאומרים יום יום בסידור בנוסח האר"י או לזכירות אחרות?)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 12:15 |
|
| |
צענע- ניתן לך את רשות ההגדרה שבין זכירה לידיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 12:46 |
|
| |
זכירה דומה לשליפה ממכונת הדפסה או גלגול סרט לאחור.
המוח "מדפיס" את זכרונות העבר.
(אמנם חלק מ"ההדפסה הולכת לאיבוד ואז מדברים על שכחה)
כך שזכירה היא בעצם גלגול הדף אל המקום ששם הודפס המאורע שקרה בעבר ושליפה של אותו המאורע מתוך אלפי זכרונות אחרים.
תהליך כזה לא מתרחש לגבי מאורעות שעוד לא קרו.
מאורעות שעוד לא קרו לא נדפסים בשום מקום במוח.
אלא האדם,בהשראה מיוחדת,או בחלום נבואי,יודע מה יקרה לו בעתיד.
לידעיה
אני חוזרת שוב על בקשתי אם אתה יכול לתאר במילים יותר עממיות מהי תשובתך לרדףהשיג..
תוקן על ידי צענערענע ב- 17/10/2010 12:44:12
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 13:28 |
|
| |
צענע- המאורעות העתידיים בעולם התחתון כבר "קרו" בעולם העליון (משם באה הנשמה ושם אין חילוקי זמנים) ולכן עקרונית היה שייך להדפיס אותם כהגדרתך. זה עומק השאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 13:35 |
|
| |
מדוע העגבניות שאקנה מחר אינן נמצאות כבר עכשיו במקרר שלי?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 13:38 |
|
| |
אפרופו זכירת העתיד:
מסתבר שכיוונתי לענייני השנה ולכבשי דרחמנא
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 13:43 |
|
| |
לשותףסוד
כמו שכתב בנשק העגבניות שאקנה מחר אינן נמצאות היום במקרר שלי.
אם אתה אומר שהן נמצאות בעולם העליון? הכל אפשר לומר בקשר לעולם העליון כי אין מי שיכול להכחיש או לאשר.
אני דיברתי על זיכרון בעולמינו כאן ועכשו.
תוקן על ידי צענערענע ב- 17/10/2010 13:44:38
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 14:32 |
|
| |
לצבוני: תשובה אנאליטית? אדרבא - אלו שטענו שבהגדרה זכרון הוא תמיד של העבר הם אלו שנתנו תשובה אנאליטית.
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 17/10/2010 14:33:21
|
|
|
|
|