|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:07 |
|
| |
רדף:
ברשותך אני רוצה לומר כמה מילים בעניין, (ואני ממש לא יודע אם זה הכוונה שלך, אבל אני ממש אנוס לומר את דברי,)
בניגוד לדיעה שאומר שאנו חיים את ההווה, אני טוען שאנו חיים את העתיד, כלומר העבר(=נסיון חיים) וההווה(= עשיה)
בכדי לחיות את העתיד טוב יותר, יוצא בעצם שכל העשית ההווה היא בשביל העתיד, כל רגע של הנאה בהווה היא ביחד לצפי של המשך ההנאה, (לא יוצא לי יותר טוב להסביר),
עכשיו: אם אדם מספיק חכם לחשוב כל דבר לפני, כלומר הוא לא חפיפניק, אז הוא לא רק עושה בשביל העתיד,
עצם עשייתו היא העתיד, העבר וההווה הם פונקציה להעתיד במילא זוכר הוא רק את העתיד אין אצלו עבר וההווה,
וזה כל החסר ההבנה שיש בההמון כלפי חכמים ותורה ומצוות וכדומה,
אנו שופטים אותם לפי ההווה, כלומר רוב דעותם הם כלפי העתיד בכל מעשה ומעשה, מה שאין כן ההמון חושב וחיי רק את ההווה, ומתוסכל מהעבר, (אגב: אני גם בההמון, שאני לא ישמע גאוותן או מה,)
אני אתן דוגמא מהחיים:
יש שני דרכים לאהוב ילדים ואת האישה, (ותלמידים)
1, ההווה = הנאה מהילד\ה עכשיו,
ולכן נהיה סבלנים כלפיהם אפי' שהם כרגע נודניקים, כלומר לנסות לרצות לראות את היופי שבהם והתמימות וכדומה בכדי לא לכעוס עליהם בזמן שהם וכו' וכו'
2, לזכור\לחיות את העתיד, כלומר איך אני יכול לא לאהוב אותם ??? הרי הם הכל שבעתיד שלי,
כלומר הבת היא האדם הראשון שלי. כמו שהאדם הראשון היה חשוב לאלוקים עצמו,
ועל זה הדרך כלפי האישה (והתלמידים אם יש)
שאהבת הילדים והאישה היא בידיעת האוצר שבידך, אז זה אהבת עולמים, כי העתיד הם אחד שיוצא משניהם, במילא הם באמת בשר אחד,
רצוני לומר שהם אחד לא רק במשל, הם באמת אחד כי הם חיים את העתיד ובאמת בעתיד (=צאצאיהם) הם הרי אחד,
אז איך ח"ו לכעוס על האישה\בן\בת שלנו ? זה כמו לכעוס על עצמינו אנו,
(אני כבר לא מדבר על זה שמי שחיי רק בעתיד לא כועס לעולם, כי אף פעם הוא לא חיי בעבר ובהווה, רק לומד מהם בכדי לחיות בעתיד,)
אז ישאלו מתי נהנים אם לא חיים את ההווה ?? התשובה היא שהוא נהנה בחיי העתיד הוא פשוט לא חיי בהווה,
כלומר כל רגע חיי בעתיד במילא נהנה מכל רגע,
על זו הדרך לגבי כל התורה והמצוות, וזה עומק של המושג עולם הבא שזוכים בזה רק חכמים (או הסומך עליהם)
(לא הצלחתי להוציא את זה יותר טוב, מצטער, וסליחה מרדף היקר שניצלתי את האשכול הזה לומר את דברי)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:10 |
|
| |
למקס - חוששני שהוצאת לגמרי את שם הפועל "לזכור" מפשוטו.
אני שאלתי על משהו הרבה יותר בסיסי מאשר "מטרת החיים", אושר, הנאה וכדומה - שאלתי על יכולתנו להזכר מה קרה לנו לפני שניה לעומת אי יכולתנו להזכר מה יקרה לנו עוד שניה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:26 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | למקס - חוששני שהוצאת לגמרי את שם הפועל "לזכור" מפשוטו.
אני שאלתי על משהו הרבה יותר בסיסי מאשר "מטרת החיים", אושר, הנאה וכדומה - שאלתי על יכולתנו להזכר מה קרה לנו לפני שניה לעומת אי יכולתנו להזכר מה יקרה לנו עוד שניה. |
|
בסוף תהיה חייב לתת דוגמא,
הנה שוב נסיון:
אני זוכר לאכול ארוחת ערב במילא אני אהיה שבע בעתיד,
טוב: אני לא מצליח,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:38 |
|
| |
למקס:
אתה מדבר על חיזוי העתיד - אני מדבר על הזכרות.
לשם אנאלוגיה:
1. אם אנו קוראים אצל יוסיפוס שכך וכך אירע בירושלים הנצורה, אנו משערים שכך באמת קרה, אא"כ לדעתנו יוסיפוס טועה/משקר במקרה זה.
במקרה זה, הזיכרון שלנו לגבי מה שאירע בירושלים הנצורה איננו מעורב בהיסק זה - מאחר ואין לנו זכרון מאותם מאורעות, שהרי לא היינו שם אז.
על סמך נתונים שיש בידי כעת, אני מסיק לגבי מאורע בעבר.
2. אם אנו מכירים את חוקי הפיזיקה ויש לנו את הנתונים הרלוונטיים לגבי מערכת פיזיקאלית מסויימת, אנו יכולים לחזות את מה שיקרה בעתיד באותה מערכת [למשל, איפה -+ ייפול פגז שאנו יורים מתותח].
גם פה זיכרון המאורע המשוער איננו מעורב בהיסק.
על סמך נתונים שיש בידי כעת, אני מסיק לגבי מאורע בעתיד.
מקרים (1) ו-(2) אנאלוגיים לגמרי.
נבחן עוד מקרה
3. אני זוכר שלפני דקה אכלתי סנדוויץ. על סמך זה, אני מסיק שאכלתי סנדוויץ לפני דקה.
גם פה, על סמך נתונים שיש בידי כעת לגבי מצבי הנוכחי [אני זוכר], אני מסיק משהו לגבי אירועי העבר.
אבל שימו לב שאינני יכול לזכור מה יקרה עוד דקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:46 |
|
| |
מדוע בזיכרון המחשב לא קיים מה שלא נכתב בו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:48 |
|
| |
למטפחת - רצונך לשאול: מדוע בזיכרון המחשב לא קיים מה שלא נכתב בו עדיין, הלא כן?
אוקיי - גם זו שאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:49 |
|
| |
רדף
אני מסיק מהזיכרון, וזיכרון כולל זיכרון מועתק מזיכרון של אחר (ספר\תמונה\סרט וכדומה) במילא אני לא צריך לזכור במובן להיות שם,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:49 |
|
| |
למקס - ו..?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:52 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | | למקס - ו..? ואין ממי לעתיק זיכרון של העתיד בכדי להסיק, או שלא הבנתי אותך ? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:53 |
|
| |
לא הבנתי - על איזה אחד מן המקרים אתה מדבר - על 1, 2, או 3?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:53 |
|
| |
מדהים! אני זוכר מה התשובה שרדף יגיע אליה בסוף האשכול!!!
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:54 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | למטפחת - רצונך לשאול: מדוע בזיכרון המחשב לא קיים מה שלא נכתב בו עדיין, הלא כן?
אוקיי - גם זו שאלה. |
|
רצוני לשאול: מדוע בזיכרון המחשב לא קיים מה שלא נכתב בו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:58 |
|
| |
רדף, האשכול הזה נראה לי מעט הזוי. כשאמרתי שעוד לא החלטתי, התכוונתי לומר שכל אחת משתי האפשרויות עונה לשאלתך. ייתכן שברצונך להפנות את הדיון לשאלה אחרת (לפחות אם הבנתי נכון את השאלה הראשונית): האם העובדה שאיננו יכולים לזכור את העתיד היא טענה אנליטית, כלומר טענה שנובעת מהמושגים המעורבים בה, או שמא מדובר בטענה סינתטית, כלומר טענה שמחדשת משהו מעבר למה שכלול בתוכן המושגים המעורבים בה. זו שאלה אחרת ממה שהוצב בהתחלה, אא"כ לא הבנתי את השאלה הראשונית. כעת אתה שואל שאלה אחרת: על אילו שאלות יכולה להינתן תשובה אנליטית ועל אלו לא? זו שוב שאלה אחרת. אולי היא עולה במטרה לפתור את זו הקודמת. אבל גם אם זה הכיוון שברצונך ללכת בו, אזי כפי שכתבתי בהתחלה, קודם צריך להגדיר את המושגים כדי שנוכל להבין מה כלול בהם ומה לא. רק לאחר מכן ניתן יהיה לענות האם טענה כלשהי אודותיהם כוללת מידע נוסף מעבר למה שכלול בהגדרתם או שמא היא טענה אנליטית. דומני שאתה צריך להבהיר מעט את מטרת האשכול (או שמא אין לו מטרה, אלא טיול לאשר תיקח הרוח). באופן אחר אציג זאת כך: על שאלתך האחרונה (המתודולוגית) אומר שעל כל שאלה ניתן לענות תשובה אנליטית (כולל השאלה הזו שלך עצמה). הכל תלוי האם התשובה האנליטית היא טובה או לא. לפעמים התשובה האנליטית לא מספיקה, וזאת מפני שהתוכן של טענת התשובה הזו אינו כלול באמת במשמעות המושגים. הדבר קורה כאשר מגדירים את המושגים אד-הוק רק כדי שנוכל לענות תשובה אנליטית לקושיא. קצת מזכיר את הראיה אונטולוגית. אגב, זו עצמה תשובה אנליטית לשאלתך על אילו שאלות מספיקה תשובה אנליטית ועל אלו לא. אני נשענתי בעיקר על הגדרת המושגים 'תשובה' ו'אנליטי' (אם כי לא הצגתי זאת באופן מפורש, כמובן).
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 19:03 |
|
| |
לשכן:
יפה שאתה זוכר. אתה כנראה כן זוכר את העתיד. לצערי, אני לגמרי "שכחתי" מה תיהיה התשובה לשאלה שלי...
למטפחת:
יש לך תשובה לשאלה שהעליתי או שברצונך לשאול עוד שאלה כלשהי?
אם יש לך תשובה - אנא, הוציאה אלינו ונדענה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 19:10 |
|
| |
לרדף
האם כולנו פה איננו סטטיסטים באיזה ניסוי שלך מתחום הפסיכולוגיה?
תוקן על ידי צענערענע ב- 14/10/2010 19:07:49
|
|
|
|
|