בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע אנו זוכרים את העבר ולא את העתיד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/12/2010 10:15 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
אינני מבין מה הבעיה. אם הוא כן גשמי -- הרי זה מה שדיברנו עליו מקודם. ואם איננו גשמי, אז בכלל מה הבעיה?

השאלה שלך היתה האם יכול להיות זכרון לפני המעשה (יותר נכון למה אנחנו לא זוכרים עוד לפני שקרה). על זה ענית בעזרת חבריך שפעולות הולכות מהמסודר ללא מסודר, והזכרון הוא פחות מסודר מהמעשה עצמו. רצינו לנתח את זה למעשה בשטח.

לגבי האפשרות שנשמע את הקול לפני הדפיקה פירושו שהאויר יוצא מהאזן וחוזר לשולחן וכמו שכתבה אחותי. 
לגבי הזכרון שאיננו דבר גשמי איך הוא יכול להופיע במוחינו ומשם לצאת ולפעול בגשמיות את הפעולה שהוא הזכרון שלה ? האם דבר לא גשמי יכול לפעול פעולה גשמית ?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:27 לינק ישיר 

"האם דבר לא גשמי יכול לפעול פעולה גשמית ?"

זו שאלה בפני עצמה.

לפי האינטראקציוניסטים [דקארט ופופר למשל] וגם סתם לפי האמונה הרווחת -- כן.

נניח שרצון הוא דבר מה בלתי גשמי [הנחה דיי נפוצה]. אני רוצה ארטיק, והרצון הזה אמור לגרום לכך שאני הולך למכולת וקונה ארטיק. הרי לך דבר מה בלתי גשמי שיש לו תוצאות גשמיות. או, נניח שמחשבה היא דבר מה לא גשמי. אני חושב על כך שהיום חם מהרגיל, ואני אומר זאת: "היום חם מהרגיל". שוב, הרי לך דבר מה בלתי גשמי עם תוצאות גשמיות. או, נניח שרגש הוא דבר מה בלתי גשמי. אני מרגיש בושה ומסמיק. שוב -- דבר מה בלתי גשמי עם תוצאות גשמיות.

לעומת זאת, לפי הפאראלליסטים [שפינוזה ולייבניץ, למשל] והאפיפנומנליסטים [בימינו, צ'אלמרס למשל. ובאופן מסורתי הדארוויניסטים הם כאלו] - לא. אבל אז בכלל לא אמורה להיות בעיה: במקום לשאול על סיבתיות [מדוע לעתים הזכרון לא גורם למאורע הנזכר?] נשאל רק על סדר הדברים [מדוע הזכרון לא קודם לעתים למאורע הנזכר?].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:32 לינק ישיר 

רדף אח שלי אמר שהוא מבין כלום ממה שכתבת והלך מפה. אתה יכול להסביר לי יותר פשוט כדי שאני אסביר לו איך הזכרון יפעיל את המעשה ? תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:34 לינק ישיר 

הזכרון לאו דווקא צריך להפעיל את המעשה. השאלה שלי היא על סדר הדברים: מדוע הזכרון לא בא לעתים טרם המאורעות הנזכרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:38 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
הזכרון לאו דווקא צריך להפעיל את המעשה. השאלה שלי היא על סדר הדברים: מדוע הזכרון לא בא לעתים טרם המאורעות הנזכרים.

אבל זה דברנו בהתחלה שהזכרון הוא רק מה שיש לי בראש ממה שראיתי בעיניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:44 לינק ישיר 

נכון -- אז השאלה שלי היא למה הזכרון הוא רק ממה שראיתי כבר ולא ממה שאני עתיד לראות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:54 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
נכון -- אז השאלה שלי היא למה הזכרון הוא רק ממה שראיתי כבר ולא ממה שאני עתיד לראות.

מה שעתיד לקרות עוד לא פגש את העיניים שלי אבל מה שקרה כבר פגש אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:55 לינק ישיר 

אוקיי. ו..?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:03 לינק ישיר 

MTHBV כתב:

מה שעתיד לקרות עוד לא פגש את העיניים שלי אבל מה שקרה כבר פגש אותם.

רדף אתה שוב מתחיל לצחוק עלי ? אם אוקיי אז איך אני אזכור את מה שלא ראיתי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:06 לינק ישיר 

נו -- אז זו אותה שאלה שאנו דשים בה לאורך כל האשכול. אני חושב שכבר עניתי עליה -- גם לך וגם לאחרים ששאלו אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:06 לינק ישיר 

רדף היו פה עוד אנשים שלא הבינו את זה לאן הם נעלמו ? האם הם מבינים כעת או שהם סתם פחדנים ? היתה פה אשה אחת צננע שהתקיפה אותך גם כן איפה היא נעלמה ? גם כן פחדנית ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:07 לינק ישיר 

צענע דווקא הבינה את השאלה. היא רק טענה שלא המצאתי אותה בכוחות עצמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:14 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
נו -- אז זו אותה שאלה שאנו דשים בה לאורך כל האשכול. אני חושב שכבר עניתי עליה -- גם לך וגם לאחרים ששאלו אותה.

נראה לי שיש את הסיפור הידוע של בגדי המלך החדשים. אף אחד לא הבין כלום וכולם מהנהנים בראש כאילו הבינו !
ירוחם אתה הבנת ?
מטפחת אתה הבנת ?
צענע את הבנת ?
מקסמן אתה הבנת ?
אני רוצה שמקסמן יסביר מה שהבין !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:18 לינק ישיר 

הנושא פה הוא לאו דווקא זכרון ביחס לעתיד
אלא בעצם, השאלה היא על כל סיבה ותוצאה, מדוע הסיבה היא קודם התוצאה,
לדוגמא, הקשה וקול, מדוע פשוט לנו שההקשה שהיא הסיבה לקול, מוכרחת גם להיות לפניו,
וכן אפשר לשאול על כל מקרה של סיבה ותוצאה,

התשובה על זה:

א. אפשר לומר שזהו חלק מחוקיות הסיבתיות, כלומר כמו שאנו לא מבינים את עצם הסיבתיות, מדוע חייב להיות סיבה לכל דבר, אך בכל זאת אנו מסכימים לקיום העיקרון, אז הקדימה בזמן היא גם חלק מעיקרון זה,

אבל לדעתי, נושא הקדימה בזמן הוא מוכרח לוגית מעצם הסיבתיות ואין צורך להניחו כהנחה נוספת, 
היות וניסוח הסיבתיות בניסוח לוגי, הוא כך ללא אירוע A לא תיתכן אירוע B, 
עכשיו, בדוגמת הזיכרון, האירוע הסיבתי A, הוא האירוע אשר גרם לזכרון, והזכרון מוגדר כאירוע B, שהוא תוצאת הסיבה, 
לכן בנקודת זמן שבו אירוע A לא קיים, עיקרון הסיבתיות מונעת אפשרות מאירוע B להתקיים, 
ולכן לא שייך לזכור אירועים עתידיים, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:19 לינק ישיר 

MTHBV כתב:
רדף היו פה עוד אנשים שלא הבינו את זה לאן הם נעלמו ? האם הם מבינים כעת או שהם סתם פחדנים ? היתה פה אשה אחת צננע שהתקיפה אותך גם כן איפה היא נעלמה ? גם כן פחדנית ?

האשכול היחיד כאן שקיבל תוך יום אחד 8 עמודים של תגובות,

נשלח ב-14/10/2010 15:39

בסוף עמוד 8 התאריך היא: נשלח ב-15/10/2010 15:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע אנו זוכרים את העבר ולא את העתיד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.