בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע אנו זוכרים את העבר ולא את העתיד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/10/2010 00:05 לינק ישיר 

משנה מאד כי המילה זכרון לגבי העתיד לא רלוונטית מה שאין כן המילה נבואה

תוקן על ידי צענערענע ב- 15/10/2010 00:02:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:06 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
לצבוני: אני חושב שמדובר יותר מבידיעה גרידא - זו איכות אחרת של תחושה. אני יכול לקרוא דיווח מפורט על מאורע שקרה [ולא חזיתי בו] ולדמיין אותו. בסרטים לעתים מראים בלשים עושים זאת. אבל אין הם נזכרים באירוע אלא רק מדמיינים אותו - וזאת אע"פ שהם אכן יודעים שהאירוע קרה באופן בו הם מדמיינים אותו [פחות או יותר. והרי, בינינו, גם הזכרון הוא לא כלי מדוייק מידי...]

הרי זה מה שכתבתי: זכרון העבר מורכב משתי ידיעות: עצם האירוע + ידיעה שהוא כנראה ארע באמת. התוצאה היא התחושה עליה אתה מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:11 לינק ישיר 

לצענע: גם למונח "ידיעה" וגם למונח "נבואה" יש קונוטאציות בלתי רצויות למה שאני מנסה לדבר עליו. אבל שיהיה..

לצבוני: כנראה לא הבנת מה שכתבתי -   אני יכול לדמיין אירוע שכבר קרה לפרטי פרטיו ועדיין זו לא תהיה היזכרות באירוע הזה אלא דמיון גרידא [למשל, במקרה בו רק קראתי על האירוע וגם חזיתי בזירת ההתרחשות וכד' אבל לא חזיתי באירוע עצמו]. משמע שהזכרות איננה סתם דמיון+ידיעה [או כל תוצאה של השניים] - אלא חוויה מסוג אחר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:12 לינק ישיר 

רדף,

נניח שתהיה לי מכונה שמאפשרת מסע בזמן. אם נסעתי מהיום לימי נפולאון אזי תהיה בזכרוני, כשאני נפגש עם נפולאון, העובדה שגם היטלר פלש לרוסיה כלומר עובדה מן העתיד. איך תגדיר זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:13 לינק ישיר 

רדף,

אני חושב שבכזה מקרה אתה לא זוכר את האירוע. אתה זוכר רק שסופר לך עליו, ומדמיין איך זה היה עשוי להיראות. דמיון כזה, כאמור, קיים גם כלפי העתיד, רק שם יחסר לך המימד הנוסף של הידיעה.

תוקן על ידי צבוני ב- 15/10/2010 00:14:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:14 לינק ישיר 

רדף

נכון. לידיעה+דמיון לא קוראים היזכרות. [מלבד מה שנזכרת במה שקראת את הידיעה].

זיכרון הוא כינוי לחוויות חשיבה או חישה שעברת בעבר, והם עולים שוב במוחך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:18 לינק ישיר 

לשנרב:

זו שאלה טובה - אבל זוהי בעיה מושגית קטנה יחסית לעומת שלל הבעיות המושגיות והפאראדוקסים/סתירות שהתסריט הדמיוני של מסע בזמן מוליד.... 

לצבוני:

נכון. נו? זו הרי בדיוק השאלה: ניתן לדעת הן על העבר והן על העתיד. ניתן לדמיין הן את העבר והן את העתיד. עד כאן הכל סימטרי.

אבל לזכור ניתן רק את העבר. וזו האסימטריה שאני מנסה לדון בה פה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:19 לינק ישיר 

לא ניתן לדעת על העתיד. כאן נשברת הסימטריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:19 לינק ישיר 

ניתן לדעת על העתיד?????..

ניתן לשער על העתיד ולדעת על העבר. ידיעה=וודאית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:23 לינק ישיר 

ליוחנן וצבוני: אתם לא יודעים שמחר תזרח השמש? אתמהה.  

אם כל מה שאתם רוצים לומר הוא שאתם לא 100% בטוחים בזה - ניחא. גם הזכרון יכול להטעות - וגם ספרי ההסיטוריה וכו וכו...

זה שמחר תזרח השמש וודאי בעיני הרבה יותר מכך שנאפוליאון נוצח בווטרלו או מכך שבגיל 6 הלכתי לבית הספר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:27 לינק ישיר 

אנחנו יודעים את העתיד בידיעת "הרגל האידוקציה".

ואנחנו יודעים את העבר במושג "וודאות אפיסטמולוגית אנושית"

(-:

לילה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:29 לינק ישיר 

*צ"ל "הרגל אינדוקציוני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:29 לינק ישיר 

אנחנו לא באמת יודעים שמחר היא תזרח. אנו משערים כך ברמה גבוהה של ודאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:31 לינק ישיר 

ליוחנן: אנו יודעים אודות העבר בוודאות? אתמהה. מה, לא קרא לך שזיכרונך הטעה אותך לגבי מה שקרה דקות ספורות לפני כן? וק"ו לגבי מאורעות שאתה למד אודותם מספרי היסטוריה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 00:32 לינק ישיר 

לצבוני - וכנ"ל לגבי העבר: אנו משערים שזכרונינו איננו מטעה אותנו, שההיסטוריונים לא טועים וכו וכו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע אנו זוכרים את העבר ולא את העתיד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.