בית פורומים עצור כאן חושבים

יש בקבלה תשובה לכל שאלה (+++)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2010 11:42 לינק ישיר 

הבסיס למימרא היא דברי תיקוני הזוהר ממש בהתחלה שיש גילוי אליהו "בארח שכל" ובביאור הגר"א כותב על זה "ר"ל שלא ראו אותם בחוש אלא בהשגתם" את המימרא עצמה אולי אני אמצא בהמשך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 12:37 לינק ישיר 

אורות דחושך בכלים דטמטום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:03 לינק ישיר 

לשנרב

אכן אתה לא כלי לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:11 לינק ישיר 

בואו תאמרו בדעה חזקה ואיתנה ברורה ואמיתית שתלמידי הישיבות מהמבוגר ביותר עד הקטן שבהם,הינם עובדי עבודה זרה.

תאמרו בקול גדול,נראה אתכם לא מפחדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:18 לינק ישיר 

http://he.wikisource.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%A8_%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%9D_(%D7%99%D7%97%D7%99%D7%90_%D7%A7%D7%90%D7%A4%D7%97)

מלחמות ה' - ר' יחיא קאפח

קמא) על כן יאמר כל מי שנגע יראת השי"ת ירחיק עצמו כמטחוי קשת מכל המנהגים ודינים מחודשים על פי הקבלה החדשה השקרית אשר מקרוב באה ונתפשטה בארץ התימן כעדות מהר"י צאהרי בספר צידה לדרך, לפי שכולם עוקרים והורסים פנות תורה ה"ק ועמודיה יתפלצון. כי בכל ברכותיהם ותפלותיהם כשמזכירים את השם הנכבד והנורא הם מכוונים לאל אחר קצר אפים (ז"א) בשתוף שאר הפרצופים שלמעלה ממנו כמבואר בספריהם במקומות אין מספר. ולא מהמנהגים שנתחדשו על פי הקבלה הנכרית החדשה בלבד צריך להזהר. אלא גם מכל הדברים שהזהירונו רז"ל. והא לך קצת מהם ספר תורה ותפלין ומזוזה שנכתבו על ידי ישראל האדוק בקבלה הלזו פסולים כי השמות שבהם נתקדשו לשם אל אחר קצר אפים (ז"א) והרי כולן כשמות האמורות במיכה שהן חול כמו שכ' הרמב"ם בסוף פרק ששי מהלכות יסודי התורה וקרוב לומר שדין הוא שישרפו כמו שכתבו הפוסקים שס"ת ותפלין ומזוזה שכתבן מין ישרפו לא יאכלו בשר משחיטת מקובל כי בעת שמזכיר את השם בברכתו על השחיטה דעתו על יראתו (ומטעם זה קבעו קדמונינו הי"ג עיקרים בתוך ביאורי וחידושי הלכות שחיטה, שכל הבא ליטול קבלה לשחוט לעצמו או לאחרים צריך להיות מאמין בהן ויודען היטב, ואם אינו יודען וכ"ש אם אינו מאמין בהם כמו המקובלים החדשים שאין מאמינים בארבעה עיקרים מהן לא יתנו לו רשות לשחוט וכל שכן לקדש ולגרש, וגיטו וקידושו אינן כלום, ונמצא מרבה ממזרים בישראל). אם שליח צבור אדוק בקבלה החדשה ובקי בה לא יענה אחריו אמן וקדוש וברוך ה' המבורך. שכל כוונתו לאל אחר זעיר אנפין. אם מקדש אשה או מגרשה לא יהיו העדים ממאמיני קבלה החדשה כי הקדושין והגט בטלים מפני שהם פסולי עדות דאוריתא, ונמצאת אשת איש נשאת לאחר על ידי גט בטל. וכבר הודעתיך בסי' פ"ג בשם משנת חסידים דבשעת אמירת עשר מכות בליל פסח הם מנסכים ושופכים מכוס יינם לתוך כלי שבור להקליפה הנקראת ארור כדי לתקן המלכות מדם נדתה, ונקתה ונזרעה זרע וכו' ואם כן יינם יין נסך ואסור בהנאה. ועוד הרבה עניינים המביאים לידי מינות ועבודה זרה. וצריך להזהר מהם וממאכלם ומשתיהם פן יטמאו נשמתו באיסורי מאכלות.

תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 21/10/2010 13:24:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:40 לינק ישיר 

לדרוםחוקר

במקור הבא תוכל למצוא על השפעתו של יוסף הלוי על קאפח.ועל כך שהוא לא משקף את דעתם של כל רבני תימן.

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/10/2010 13:41:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:46 לינק ישיר 

מכיוון שהלינק גרם להרחבת העמוד מחקתי אותו ותוכל להקיש בגוגל:

יהודי תימן הסטוריה חברה תרבות.

אגב במקור זה מובא שהתוצאה היתה מחלוקת עקשים ודרדעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:58 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
אורות דחושך בכלים דטמטום.

שנרב-

נראה שאתה הולך ומאבד שליטה. בכלל, ההתנהגות הלא רציונלית (באופן מדהים) של כמה מחברי הפורום כאן מהווה ראיה חזקה שכל הרציונליות שלהם מזוייפת מתוכה, ומספיק לדרוך להם על יבלת קטנה (לדעתם) כדי שיקפצו לשמיים. תחשבו רגע, אם היה מצטרף לכאן מרצה זוטר לתרבות הפיניקים הקדומה גם הייתם מקבלים את פניו בתגובות כאלו ? אמנם אני עפר ואפר, אבל דרכי תוכלו לשמוע משהו מן המשהו מתורת האר"י, הגאון מוילנא, הבעש"ט, הרש"ש, הרמח"ל, המהר"ל, הנודע ביהודה (!), המשנ"ב (!), ועוד רבים וטובים. אמנם אין לי את הביטויים שאתם כל כך מחבבים (אדקווטיות, מיימוני) וצורת החשיבה שלי מימי הביניים, אבל אם אתם הייתם רציונלים הייתם מנסים לדלות משהו ולתרגם לשפתכם. אמנם הרציונליות זו רק תחפושת חיצונית, ובפנים יש נשמות עם עבר הווה ועתיד. וכשהנשמה נתקלת בבעיה שמטרידה אותה היא דוחקת הכל הצידה ומתפרצת. ממילא זו ראיה לשיטתי שהדיבורים בכל מקום הם רק יריות חיצים באויר כדי שמי ששייך יבין (או יכחיש וישתולל) ומי שאדיש זה באמת לא שלו.   

הנה עשינו נסיון במעבדה האנושית והוכחנו משהו. שווה להתבונן ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 14:00 לינק ישיר 

צענע
מה הופך בן אדם לכלי לזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 14:14 לינק ישיר 

דרום_חוקר כתב:

מלחמות ה' - ר' יחיא קאפח 
ה' - ר' יחיא קאפח 
כי בכל ברכותיהם ותפלותיהם כשמזכירים את השם הנכבד והנורא הם מכוונים לאל אחר קצר אפים (ז"א) בשתוף שאר הפרצופים שלמעלה ממנו כמבואר בספריהם במקומות אין מספר וכו' כי השמות שבהם נתקדשו לשם אל אחר קצר אפים (ז"א) וכו' המקובלים החדשים שאין מאמינים בארבעה עיקרים מהן וכו'  שכל כוונתו לאל אחר זעיר אנפין וכו' 

אוקיי, אז היהודי הנכבד הזה לא תפס (אז כשכתב, אולי בהמשך כבר תפס...) מה זה זעיר אנפין והתחיל להשתולל. היה מרים טלפון לגאון, מקבל תירוץ מיידי לספיקותיו וחוזר לקהילתו בשמחה.הבעיה שלא היה את מי לשאול. אז מה רואים מפה בכלל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 14:22 לינק ישיר 

לבעלבעמיו

מה הופך בן אדם לכלי לזה?

קודם כל פתיחות וסקרנות וסבלנות לשמוע עד הסוף גם דברים שמנוגדים למה שחונכת אליו.

אבל מעל לכל זה בעיניי זה שייך לאופי.
ואל תשאל אותי איך נבנה אופי כי אכמ"ל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 14:25 לינק ישיר 

dfl כתב:
רדףהשיג כתב:
אבל בכל אופן, דפל, למעשה נסוגות מטענתך.
כי בתחילה אמרת שדברי שותף סוד "נהירים רק בהקשר שלא ניתן לתפיסה אנושית" ועתה הבאת דוגמאות של חוויות שכן ניתנות לתפיסה אנושית - אלא שמאחר ולא כל האנשים מכירים אותן קשה להסביר על מה מדובר למי שלא מכיר זאת מנסיונו האישי.
זו טענה שונה בתכלית.
השאלה אם החוויות ניתנות או לא ניתנות לתפיסה אנושית היא טפלה לדיון הנוכחי. 

ממש לא טפלה: אם תורת הקבלה [או כל תורה אחרת] מדברת על דברים שאינם ניתנים לתפיסה אנושית - אזי אין לנו, האנשים, מה ללמוד אותה.

[אני משתמש פה במילה "תפיסה" במובן של grasp, conception -  מה שנקרא "חאפ" ביידיש (אני מקווה שאייתתי נכון) - לא במובן של perception.]

יאה להזכיר פה את טיעוני השפה הפרטית של וויטגנשטיין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 14:35 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:

אדרבא ואדרבא - כפי שאמרתי, אני מוכן לשקול תיאוריות חדשות אם תיהיינה מלוות בהנמקות טובות [ואין כאן המקום לפרט מהי הנמקה טובה - כנ"ל]. אבל אם מישהו בא ומציע לי לאמץ איזו תיאוריה חדשה סתם ככה - אז תסלחו לי אם אוותר על התענוג.

רדף-

מה היה פופר זל"ט אומר על משפט כזה: אני מוכן לשקול כל עמדה אבל בתנאי סף שאותם אני לא מוכן לפרט. ממש משפט מלא אינפורמציה !

לא אמרתי שאינני מוכן לפרט - אמרתי שאין כאן המקום לפרט. 

מה הבעיה ? תפרט ונראה. אולי הקב"ה הכין אפשרות שתכיר את הקבלה גם מהנקודה שאתה חושב שאתה נמצא בה ?

אם תראו לי תורה  העומדת בקריטריונים הבאים:

1) מטפלת ביותר תופעות מאשר כל תורה אחרת שהוצעה עד כה בעזרת אותה כמות הנחות כמו התורה הבאה אחריה בתור ו/או מטפלת באותה כמות תופעות מאשר התורה הבאה אחריה בתור אך באמצעות פחות הנחות ו/או מטפלת בתופעות ששום תורה אחרת לא מטפלת בהן בעזרת כמות מועטה של הנחות פשוטות

2) מספקת תחזיות מדוייקות לגבי התופעות בהן היא מטפלת - תחזיות שניתן לבדוק את התממשותן - שאם אינן מתקיימות, הרי שהתורה שקרית.

הרי שאני אהיה מוכן לשקול בחיוב רב מאד את התורה הזאת.

[ליתר פירוט - קראו ספרים של המפל ופופר: אין לי עניין להעתיקם לפה]

רדף

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 21/10/2010 15:06:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 15:02 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
 אם היה מצטרף לכאן מרצה זוטר לתרבות הפיניקים הקדומה גם הייתם מקבלים את פניו בתגובות כאלו ? 

חה חה - מישהו נעלב כאן חזק.

עד כה, היה רגיל שתלמידים ישתו את מימיו וכל ג'יבריש שיוציא מפיו ייראה בעיניהם כקדוש. והנה, נתקל בהתנגדות..

רדף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 15:06 לינק ישיר 

רדף
לפני שנים רבות יצא לי לשמוע שיעור מבוא לקבלה מיהודי מכובד.
אחד התנאים שהוא התנה אתנו בתחילת השיעור היה - בלי שאלות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יש בקבלה תשובה לכל שאלה (+++)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.