|
|
| נשלח ב-14/10/2010 20:35 |
|
| |
לשותף: אז יאללה, בוא תפתור לנו כמה שאלות בעזרת המחשבון שלך ואם זה יעבוד - אני מוכן לקנות אותו. אז בוא נתחיל עם מספרי הלוטו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 20:36 |
|
| |
"מצויין- על דעת זה התכנסנו "
אבל הרי אמרת בלי בדיחות!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 20:41 |
|
| |
הנה כבר כישלון ראשון- תיכננתי גרוע את לוח הזמנים (האמת שלא חשבתי שזה בכלל יתפתח). אני חייב לצאת עכשיו ללמוד וללמד. אחזור באיזור אחת עשרה ואשמח מאד להפשיל שרוולים ולהכנס לעניין במרץ, אם תועילו להיות פה. אני מודה לכם על מה שהיה עד עכשיו (הפתעה לטובה- 1:0 למיימוני).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 20:54 |
|
| |
אם הקבלה מספיק חזקה כדי לפתור את בעיות האריתמטיקה, אז לכאורה חל עליה משפט גדל ויש בעיות שאינה יכולה להוכיח (אנא תקנו אותי אם טעיתי בהבנת מפשט גדל). כידוע, שהמקובלים דברו על ארבע יסודות, כיצד נלמד מקבלה לכימיה מודרנית?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 21:11 |
|
| |
שותף סוד:
בוא נעשה רדוקציה פראית לטענה היומרנית והאוילית שהצגת בכותרת האשכול. כבר הבננו מההתחמקויות שלך שבקבלה אין תשובה לכל שאלה או שלפחות אתה לא יודע על כזה דבר.
במקום זה יש לי אתגר בשבילך: בוא תציג שאלה אחת (1) שעליה יש תשובה מעניינת על פי הקבלה. רק שאלה אחת. בשלב ראשון אני גם מציע שלא תכתוב את התשובה. תציג רק את השאלה.
אבל יש תנאי קודם למעשה: אני רוצה שאלה שלא מנוסחת במלים של קבלה, כלומר שאלות מהסוג "מדוע זוהמא קדישא דזעיר אנפין שייכת לעולם האצילות ולא לאורות דחוטם" לא מתקבלת, כיון שהיא מנוסחת מראש במלים של מקובלים וממילא מי שלא יודע קבלה לא שואל אותה ולא נזקק לתשובה. בקיצור אנא הצג בפנינו
שאלה בודדת ללא תשובה שבניסוחה לא עשית שימוש במושגי הקבלה עצמם שנראית לך מעניינת
ושאתה חושב שלקבלה יש תשובה מעניינת אליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 22:47 |
|
| |
קדימה- גיל העולם ומימדיו.
הממצאים מראים עניינים בעלי סדרי גודל עצומים בזמנים ומקומות. תורתנו התמימה מדברת על עניינים די צנועים, ששה ימים כדור אחד במרכז ועוד כמה גלגלים. אפשר ליישב את שני הדברים ?
תוקן על ידי שותףסוד ב- 14/10/2010 22:50:15
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 22:53 |
|
| |
לשנרב
מה אני יכול לדעת מה עלי לעשות למה עלי לקוות מהו האדם
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 23:00 |
|
| |
בעל, רק הערה לפני שכולם פותרים כאן את כל בעיות היקום (10% מהלוטו לכלל חברי האשכול). משפט גדל מוגבל למערכות בעלות תכונות שמקבילות לתורת המספרים. לדוגמא, במערכת שבהן מספר ההנחות הוא אינסוף שאינו בן מניה המשפט לא חל. מערכות כאלה יכולות להכיל את תורת המספרים, אבל לפתור את כל השאלות הפתוחות שבה על ידי העקרונות הנוספים. לכן אין הכרח שהקבלה חשופה למתקפות גדליאניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 23:23 |
|
| |
שותף:
בא ננסה להבהיר את השאלה. נדבר בשלב ראשון על גיל העולם. מקובל היום להניח שגיל היקום הוא כמה מליארדי שנים, יש ראיות סבירות לכך שאור מגיע אלינו מכוכבים הרחוקים מאתנו מליוני שנות אור, ואם כך לכאורה הוא יצא משם לפני מליוני שנים. מצד שני לפי תיאור התורה העולם כולו כולל הכוכבים נברא לפני כששת אלפים שנה. השאלה אם כן היא כיצד לישב בין שתי תמונות העולם הללו.
האם אנו מסכימים על הצגת השאלה? אם כן אזי אני מודה שזו שאלה הגיונית וסבירה שאין לניסוחה שום קשר לקבלה והיא יכולה להטריד כל אדם. כעת בא נעבור לתשובה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 23:31 |
|
| |
מוקדש לפותח האשכול. דון מינה ואוקי באתרך.
זהו נוסח תשובה של רב בן זמנינו:
ברור שכל החוכמות של כול העולם נבעו מהיהדות ... כמו שכתוב בתנך.."ותרב חוכמת שלמה מחכמת כל בני קדם.." מי אלו בני קדם ?ומה היא חוכמת שלמה?אף אחד לא הסביר לנו..זה היסוד להבין כי אריסטו קיבל את חוכמתו ממסורת יהודית בשם שלמה המלך וכן שאר בני קדם הם הם אולי ההודים ותורות המזרח.. הרפואה המשלימה ועוד. וכמו כן הסופים קיבלו את רעיונותיהם מהמקובלים היהודים ולא מהחסידות המאוחרת.. כמו שכל האסלם קיבל הכל מהיהודות..עיין בספר הכוזרי על כך.
בברכה התשובה התקבלה מהרב שלמה בן אליהו בתאריך כ"ג אב תשס"ח
אני לא סבור ששלמה המלך ידע משהו מעבר למדע שהיה [כמעט לגמרי לא] ידוע בתקופתו. אך אני מתפלא כיצד רב שכן סובר ששלמה המלך ידע את כל אמיתות תבל. מנסה בתקופה שכבר נחקרו רוב החוכמות היווניות לייחס לשלמה המלך חוכמות ורעיונות שחלקים גדולים מאוד מהם ידועות כיום כלא נכונות, בסוברו שע"י כך הוא מייחס את ידיעות האמת לשלמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 23:45 |
|
| |
נדב-
הנחת העבודה שלנו היא שכל עולם עליון הוא אינסופי ביחס לתחתון כי מערכת המימדים שלו לא נתפסת כלל למטה. לעומת זאת העולם התחתון הוא אפסי ולא תופס מקום כלל ביחס לעליון כי כל כולו המצאה חדשה יש מאין לגביו. עכ"ז הרי ברור שהעליון משפיע בתחתון ומקיים אותו לצורך כל התכליות הנדרשות וכו'. כ"ז מחייב שההשפעות של העליון אצל התחתון ייתפסו במספרים הולכים וגדלים עד אינסוף. לכן נאמר כך: העולם שלנו (התחתון) מתקיים בענייניו 5771 סיבובי שמש מסויימים (נניח), אבל ההשפעות הבאות אליו מהעולמות העליונים יותר נתפסות במימדים עצומים כנ"ל. לפ"ז יהיה בידינו יכולת להבחין במשהו מהשפעת העולמות העליונים הרוחניים בתוך עולמנו הגשמי. הכיוון נראה לך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 00:05 |
|
| |
נתחיל מהמשפט הראשון
מה שאני חושב שהבנתי, הוא שכמו שדף נייר דו ממדי (בעל עובי אפס) לא תופס מקום במרחב תלת ממדי (נאמר החדר הזה), אתה מציע שהעולם שלנו "משוקע" בתוך עולמות בממד גבוה יותר.
שאלה: האם אנו מדברים על עולמות רוחניים או על עולמות גשמיים (כמו בדוגמת הדף והחדר). אם אלו עולמות רוחניים אזי לא ממש הבנתי את המשפט כי איני יודע לדמיין עולם רוחני משוכן "בתוך" עולם רוחני אחר.
שאלה 2: לא ברור לי מה הקשר בין הענין שהעולם התחתון אפסי ביחס לעליון לבין זה שהוא "המצאה חדשה" לגביו. בדוגמת הדף והחדר שנתתי אין שום קשר בין מועד יצירתם של הדף והחדר לבין זה שהדף אפסי ביחס לחדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 00:21 |
|
| |
כאן תוספת המימדים היא לגריעותא. מתחילים מהדבר הפשוט (אחדות אור אינסוף לענייננו) ומצטצמים למרחבים בעלי פריסת מימדים חדשים המפרטים את הכללות שהיתה למעלה. ההתפשטות הזאת היא הגשמה, כלומר מעבר מדרגת רוחניות גבוהה יותר לדרגה נמוכה היא ההתעבות החומרית. בדוגמא שהבאת דווקא הנייר הדו מימדי הוא המופשט יותר מהחדר המתרחב ממנו למימד נוסף. הגאון מסביר ששם הויה במילואו (שהוא יוד הא ואו הא) מגלה השתלשלות זו מנקודה (י) לקו (ו) לשטח (ד) לנפח (ה) וכו'. היות ויוצאים מהדבר הפשוט והרוחני ביותר א"כ סדר ההשתלשלות הוא סדר הוספת המימדים שהוא סדר ההתעבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 00:34 |
|
| |
אז לא הבנתי, העולם התחתון הוא אינסופי ביחס לעליון או להיפך (כפי שנראה מתשובתך החדשה)?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 01:18 |
|
| |
מאד קל לתת תשובה לכל שאלה , מה שקשה הוא לתת תשובה נכונה.
|
|
|
|
|