|
|
| נשלח ב-21/10/2010 20:09 |
|
| |
אליעזר:
אני לא מבין אותך, כל תלמיד חכם\רב יש לו איזה חיבור או שו"ת, מתכתבים (יש כזה מילה ?) אחד עם השני
ראה כל השו"תים,
בשמחות נפגשים לרוב מדברים אחד עם השני, ועוד ועוד
אתה צריך את הטקס זה העניין ?!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 20:27 |
|
| |
צדיק, הריני שואל בתמימות: האם השתתפת פעם בכנס אקדמי?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 09:38 |
|
| |
למעלה סיפרתי בשבח הכנסים האקדמיים. לאיזון התמונה אספר לכם על כנס מסוג אחר שנוכחתי בו ומפני כבודם של המעורבים בדבר שיניתי פרטים קלים אחדים. לפני שנים אחדות אירגנה המחלקה לתלמוד של אוניברסיטת בר אילן (בשיתוף עם הוצאה לאור אקדמית מירושלים) כנס לרגל פרסום מהדורה מדעית של מעין כרוניקה עתיקה שההדיר פרופ' x. הכנס התקיים במסגרת סמינריון של החוג לתלמוד של האוניברסיטה איני יודע כיצד התגלגלו הדברים אבל באופן מוזר נבחר פרופ' אר בילן שככל הנראה שמר טינה עמוקה לפרופ' x לשאת את ההרצאה המרכזית. אבל במקום לכבד את המעמד ואת פרופ' x הוא תיכנן בקפדנות מראש מתקפה פרועה ומשולחת רסן נגד x ונגד המוסד שבו צמח. כבר עם תחילת הכנס הורגש היטב המתח באויר. דיקן הפקולטה למדעי היהדות פתח את דבריו בהתקפה ישירה על אר בילן, ואמר רבותיי במילים אלה: 'רבותיי אוניברסיטה אינה ג'ונגל ואנו מצטערים על כך שאר בילן לא נהג כמקובל וסירב למסור לפרופ' x את ההרצאה שלו כדי שהוא יוכל להתכונן. אר בילן קיבל את רשות הדיבור ופתח בכמה מילות שבח מזוייפות מן השפה ולחוץ ואז עבר למתקפה רבתי וכך טען באוזני קהל שומעיו שמעו נא: מהדורה זו פגומה עד מאוד וכמעט שאין בה דברי מחקר והיא כתובה (רח"ל) ב'סגנון רבני', ועוד פנינים ודברי בלע מן הסוג הזה. ולא נחה דעתו עד שפתח במתקפה כנגד המוסד שממנו יצא פרופ' x עד כדי כך שהמשיל את המחלקה שבו למד x לסרטן מתפשט!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 14:23 |
|
| |
רב אליעזר כמדומה גסה עליך דעתך מקבלת חיבורים שלך בעולם האקדמי' עד שנטרפה, אתה באמת משוה בין "בני" בנך האקדמיה הקדושה והיקרה, לבין "בן חמי", עשיו - הוא הישיבות הקדושות, אכן יהודי גאה למופת! שם בהיכלי האקדמיות הדוקטורים יעסקו זה בדברי זה לשם שמים, ואילו בהישיבות כל אחד מתחפר בקונכי' שלו, שמעו אזניך מה שנעליך מדברות? נעליים של דוקטור! תלמידי חכמים שקועים יומם ולילה בתורה, הם לא גומרים את היומית והולכים לשחק גולף, וגם לא דופקים כרטיס של הקביעות פעם בחודש ונוסעים למסע השראה בחוף מערבי, אלא לומדים כל היום וכל הלילה, תפגוש ת"ח בחתונה או בדרך, ותאמר לו קושיא, הוא יכאב את כאיבה של קושיא, ויחפש תירוץ. אם ישמע דבר תורה מת"ח אחר יקפוץ עליו כמוצא שלל רב, הרבה יותר מאיזה פרופ' שימצא את חברו סותר דבריו, אבוי לו לחברו כי לאורך כל הערות השוליים בהמאמר החדש שלו יתקוף אותו ברמזים מנומסים כלפי חוץ, על מאמרו של פלוני שהביא את המקורות ולא ציין רח"ל את מאמר שלי, או ציין ולא הדגיש כ"כ הרגש שלי ואייגנא נפלא שהמצאתי מבטני הקודח בלא שום ראי' אף שיש איזה אסמכתא בדברי חכם יווני טיפש מלפני אלף שנים אשר דבריו מאירים כספירים. ניכר בך ששהותך בהישיבות היתה מקופיא, תוך כדי צ'יקאבן מהכא להתם ומהתם להכא, ואולי זכית להכיר ראשי ישיבות המשמשים כעסקנים ומנהלים מוסדותיהם וכדו', לא אלו גדולי הת"ח. העמלים בתורה בכל כוחם ויגיעתם, וכל חידוש בקצה העולם מטריד את מנוחתם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 14:27 |
|
| |
[לא ידעתי שיש מישהו בארץ שמשחק גולף. כמה טוב שנכנסתי לאשכול זה וזכיתי ללמוד דבר חדש!]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 14:30 |
|
| |
הגב' שתחי', ההתלוצצות לא מעלה ולא מורידה, כי אני לקחתי הדבר ברצינות, ואחת היא לי אם ישחק גולף או קריקט או ביסבול או באולינג או שיתקע כדור בלועו, איני בקי בהמשחקים של אה"ק, וכמדומני זה אחד המשחקים של האקדמיה, להעיר כל מיני הערות שטותיות וטפשיות, אלא שמסדרם יפה בקטעים ובהדגשות ובהערות שוליים ובעיקר שמצטט לפי כללים מיוחדים, אפילו יצטט הומלס שוטה שכתב פתק לרגלי קופה שלו, צריך לצטט לפי הכללים, ואל"כ אינו מדעי ואחת דינו להיות איזה תועמלן או אפלגטיקן וכיוצא בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 20:48 |
|
| |
ארתח זוטא,
מכיוון שנזדמנת לכאן הבה נדון ביחד בסוגיה שהעליתי. ואת העניינים האישיים נשאיר לפעם אחרת.
בא ונחשוב ביחד, האם ניתן לארגן כנס שבו ישאו דברים ששה ראשי ישיבות (או רבנים ואדמורים) כשבקהל ישבו ראשי ישיבות אחרים כאחד האדם יחד עם תלמידים צעירים.?
מהיכן רצונך שנתחיל מראשי הישיבות או מהאדמורים. מאלה שבבני ברק או מאלה שבירושלים?
אני מציע שנתחיל מראשי הישיבות:
נקח את פונוביז' כמשל, מי מראשי הישיבות יוזמן? ואם יוזמנו שניים האם ייאותו לשבת אחד ליד השני? והיכן בתוך הקהל נושיב את ראש ישיבת א ואת ראש ישיבת ב. כמדומני שגם אם המארגנים יצליחו לארגן כנס מעין זה מיד יבואו מחבלים ושונאים עם ביצים סרוחות בכליהם ואת ההמשך אתה יודע...
אם תרצה אוכל להמשיך כך גם לגבי האדמורים, האם אתה זקוק לפירוט?
ארתח, חזק ואמץ, ובוא לבקר אותנו לעתים יותר מזומנות.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 25/10/2010 20:52:53
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 22:11 |
|
| |
רב לייזער תודות על הזמנתכם כבודו מניח הנחות מוזרות ומשונות, ברור שבמקום שיש מחלוקות לא יהיו יחדיו, ואטו באוניב' ת"א ישבו עם אנשי אוניב' בר אילן שלדעתם הם מסיונרים? אבל במקום שאין מחלוקות, וכרגע זה רוב המקומות, (אם כת"ר לא ידע, שמא ניזון תמיד מאינטרנט ועיתונות במקום ממציאות) כמובן שיושבים ושותים בצמא זה את דברי זה, ואף בתמימות יתירה. ומעשים שבכל יום שאנו רואים אותם בעינינו, שמא טחו עינך מראות, או שגם אתה מן היושבים בחדר סגור וממלאים את מוחם בטקסטים, ואח"ז יוצאים לרחוב ואינם יודעים מה רואים שכן כל תפיסתם מתוך טקסטע'ן אטומים, מתי כבודו נסע לאחרונה באוטובוס ודיבר עם עם שבשדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 22:18 |
|
| |
תודה ארתח, דבריך הפעם רגועים יותר.
ולגוף דבריך:
א. מעשים שבכל יום שאנשי אוניברסיטת תל אביב יושבים עם אנשי האוניברסיטה העברית. ב. אני נוסע יום יום באוטובוסים ורוכב על אופניים.
המשך להגיב, הציבור צמא לשמוע את דבריך. אבל אם אפשר על דרך של דברי חכמים בנחת נשמעים.
שלך, אליעזר
נ. ב. לא 'כבודו' 'לא 'כת"ר' ולא 'רב' ולא 'ד"ר'. סתם אליעזר יותר טוב.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 25/10/2010 22:19:28
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 22:22 |
|
| |
סגנון שלי הוא תרבות שלי, וכי דוקא סגנון המהוקצע במלטשת של עברית מאדרני הוא תרבות? במקום שאתה אומר "אבסורדום" אני אומר "שוטה שבעולם", אין זה אלא ענין להסגנון, ואם אני מושפע מלשון אידיש ומלשון אנגלית (שהם תרבות מערבית מגרמני' וUS) איני רואה בזה חסרון
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 22:27 |
|
| |
ולענין התל אביבי עם הבר אילני אין להכליל שלא ישבו המנקה של קמפוס זה עם העובד בשני, אבל ברור שהפינקלשטיין ודומיו מתייחסים בבוז גדול להמאמינים של בר אילן כמו אביעזר שעושים דבריהם תירוצים תירוצים, ומנפ"מ איך יוצא הבוז אם באופן מאופק וציני באותיות קטנות של מאמרים, או בפשקוילים, כל אחד בדרכו, זה ודאי לא היה הנושא, דובר על דיון זה בתורתו של זה, ולא על איך יוצאות לחוץ המריבות הנובעות מדעות קדומות
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 23:22 |
|
| |
ארתח היקר: תודה, תודה ושוב תודה! לשוב הביתה עייף לאחר יום מבאס ולקרוא את תגובותיך...
אל תפסיק! תראה לאליעזרט מה זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 12:54 |
|
| |
אחיי ורעיי,
חבל מאוד שתלמידי החכמים והקהל הרחב לא ייחשף לחכמתם של ראשי הישיבות, האדמורים, הדיינים והרבנים.
כפי שעלה למעלה עיקר החשש שהפמליות הנלוות אל ראשי הישיבות והאדמורים ינהגו על פי דין של 'כל דאלים גבר' ולא יתנו לראש הישיבה המתחרה או לאדמור המתחרה פתחון פה.
לאחר מחשבה והתייעצות עם חברים נראה לי שמצאתי פתרון.
תהילה לאל, יש ארגון ששמו בישראל 'צו פיוס' שתכליתו להשכין שלום בין חילונים לחרדים וכיוצא באלה. ובוודאי שהארגון הנ"ל ישמח לעזור גם בנושא זה.
כמה עולה לשכור כחמישים סדרנים ושוטרים מעין הנהוג במשחקי כדורגל מרכזיים בין יריבים מושבעים? נגיד כעשרת אלפי שקלים לכל כנס?
מה דעתכם, האם 'צו פיוס' יהיו מספיק נדיבים להוזיל זהב מכיסם לצורך מטרה חשובה זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 13:03 |
|
| |
לאחר שתפתור את הבעיה מי ישב בראש ואיזה ראש ישיבה ישב איפה. בלי לדבר על האדמורים והגדיילים, הבעיה של עשרת אלפי השקלים באמת לא תהיה בעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 13:03 |
|
| |
גם התלוצצות שלך לא מעלה ולא מוריד, תפסת לך חסרון ובעיה שיש ועושה ממנה חזות הכל, ובלוגיק"א נקרא הדבר שהולך אצל הרגשות Appeal to emotion)), תופסי תורה סקרנים וצמאים לכל דבר הקשור בסוגיא שלמדו, ואם תעיר אותם באמצע הלילה לומר להם משהו שמצאת מתלמיד קטן שמצא תירוץ לקושייתם, ינשקו אותך על מצחך. אבל אם תעיר את הדאקטר בלילה כי מצאת איזה פירכה למחקר שלו שבנוי על אדני השערות ואקסיומס ראה כי קלל יקללך כי אתה פרימיטיב שאין לך הנימוסין של שלאפשטונדא וכיו"ב
|
|
|
|
|