| נשלח ב-15/10/2010 09:38 |
|
| |
מ"א מפורש שהוסיפו בגלל תתנ"ו. ולאליעזרט, קשה לקרוא את המלה אם בהקשר לנימוק האבלות, כאשר בשו"ע מבואר כך. משמע ממך שהכל יודעים, אך ללא בסיס, והנתונים שונים בעליל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 09:47 |
|
| |
| לוגיקה כתב: |  | ... לאליעזרט, קשה לקרוא את המלה אם בהקשר לנימוק האבלות, כאשר בשו"ע מבואר כך. משמע ממך שהכל יודעים, אך ללא בסיס, והנתונים שונים בעליל. |
|
לעונג הוא לי לדון בדבריך, אבל לא הבנתי את דבריך. אנא באר אותם היטב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 09:52 |
|
| |
לוגיקה אם הנחת היסוד היא שהתלמוד שהתקבל על עלל ישראל רק הוא מחייב את כללמ ישראל, מה ההבדל בין רבותינו האשכנזים בתתנ"ו לבינינו הקטנים. ומעניין כמה חידושים חידש החזון איש.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 10:54 |
|
| |
בעל בעמיו, מותר ורצוי לפעמים להסיט את הדיון למחוזות אחרים. אבל אשמח אם תתייחס גם לעיקר הסוגיה: למען השם, מי המציא את מנהגי האבלות הכל כך חמורים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 11:39 |
|
| |
שלב על שלב. איני זוכר כעת את הפרטים. ניתן למוצאם בבית מדרשו של תרומת הדשן שכמדומני אסר על כניסה למרחץ.
הכלל הבסיסי הוא, ניתן בקלות להוסיף חומרה, אך צריך להיות שייגעץ כדי לבטל אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 11:52 |
|
| |
אלעזר התזה צריכה הוכחה- ולא הפרכתה., אם מוכיחים בהגיון אפשרי כי יסודות התזה אינן קבילות, זה מספיק, התזה היא הצריכה להוכיח את ההפך. יותר נכון התזה היא היא הצריכה הוכחה, וזאת כאמור היא לא מביאה-
מי התחיל עם דיני האבלות המחמירות? כמו כל האיסורים בעם ישראל, זה התחיל בכדור קטן והתגלגל לכדור שלג גדול בעקבות מסעי הצלב- ובעיקר שריפת ערי ה ש,ו,ם- דוגמה קטנה- בש"ע כתוב כי אסור להסתפר בימי הספירה, אנו מחמירים ולא מתגלחים. למה כך.- וכל אלו שרצים לכתוב עכשיו כי להסתפר הכוונה לגילוח- שימשיכו בדיני האבלות על החורבן- ויגלו כי שם כן כותב השו"ע איסור גילוח.
דוגמה נוספת להמצאות איסורים- הוא איסור הקטניות- מי יודע מי התחיל באיסור הזה? ומתי גזרו עליה?- פרס ינתן למוצא הישר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 11:57 |
|
| |
גובה הפרס? לחסוך לך? עיי' ברמ"א בהל' פסח ובנו"כ ותמצא הכל. ולאליעזר, אשוב ואבהיר, אתה לוקח את סיבת האבלות כספק, וכמנהג לא מבוסס, בעוד שהפוסקים כותבים ע"כ מפורשות, כך בשו"ע, ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 12:00 |
|
| |
בעל, ר' ירוחם וכולם,
הבה נעזוב את הפרטים ונתמקד בעיקר.
יודע אני שנכתבו מאות מאמרים בידי רבנים וחוקרים שכבודם במקומו מונח. ההתפתחויות האחרונות אינם מענייננו כאן. מבקש אני לחזור לשורש ולעיקר העניין מהבחינה ההיסטורית. מי היה הראשון שהחל בדיני האבלות ומדוע.
ר' ירוחם,
את עניין המיתודה נעזוב לפי שעה. וההשוואה לקטניות אינה תורמת מאומה - כפי שעוד תווכח לראות בהמשך הדיון.
לוגיקה, חס לי להטיל ספק ולהרהר על דברי השולחן ערוך והאחרונים שדבריהם נעימים וטובים ומימיהם אנו שותים. אבל תורה היא וללמוד אני צריך. הבה ונלך אתך שלב שלב. שאלה א, האם נהגו אבלות בימי התנאים והאמוראים. אנא ענה לי רק על שאלה זו, ונעזוב את יתר הפרטים.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 15/10/2010 12:00:51
תוקן על ידי אליעזרט ב- 15/10/2010 12:02:30
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 12:08 |
|
| |
אלעזר הרי אתה יודע כי לא נהגו אבלות בימי התנאים והאמוראים.(למה לא? כתבתי) אז מה השאלה? למה להתמקד בדבר ברור וידוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 12:09 |
|
| |
לאחר שברור שדברי השו"ע אמת, אכן מאד מעניין לבדוק ממתי החלו לנהוג כך. כדאי לבדוק במקורותיו של השו"ע, שאינו תח"י כעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 12:10 |
|
| |
לוגיקה חדש כאן בסביבה ופשוט הריני רוצה להסביר לו פנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 12:12 |
|
| |
לוגיקה בא ואעזור לך. המקורות העיקריים הרי הם כתובים לפניך בהודעה הפותחת את הדיון. יכול אתה להישאר מול המחשב ואין אתה צריך לפתוח שום ספר. ואם תרצה תוכל גם להיעזר בידידינו סרגיי ברין ולארי פייג הם ישמחו לעזור לך בלא שום תשלום. הם מקבלים כל אדם ונותנים לו לעניין בכל מקור שהוא רוצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 12:23 |
|
| |
א. תודה ב. מי הם אלו השניים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 12:23 |
|
| |
שני חברה צעירים וגאונים מייסדי גוגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 13:49 |
|
| |
כלום אפשר להעלות על הדעת שמנהג האבלות לא היה במקורו כלל אבלות אלא משהו אחר?
|
|
|
|
|