|
|
| נשלח ב-5/11/2010 13:47 |
|
| |
אברהם:
החידושי הרים מציע אתו תשובה למכור על תנאי עבד ולפי זה נראה,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 14:47 |
|
| |
אני חושב שהתירוץ שלי עדיף על תירוצו של החידושי הרים, מהסיבה הבאה:
כדי למכור על תנאי, צריך להגיע להלכות תנאים. הלכות תנאים נלמדים ממעשה בני גד ובני ראובן, שהתרחש בסוף הארבעים שנה שירד המן. גם אם תמצא תשובה, זה יהיה תירוץ עם קושיא ותשובה. התירוץ שלי לעומת זאת הוא 'גלאט', בלי שאלות.
|
| נשלח ב-5/11/2010 15:04 |
|
| |
אברהם זה אותו טריק ואותו תשובה ויפה שעלית ע"ז,
ירוחם:
עיין שוב בשאלה,
מנה מן קיבלו גדולים וקטנים אותו מנה מן, אותו גודל,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 15:17 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אברהם
כתר לי זער.
|
|
???
|
| נשלח ב-5/11/2010 16:01 |
|
| |
מקס (וכידוע לך מנה של מן היה לגדול ולקטן אותו גודל - הכידוע הזה לא ידוע לי
הרי המן אי אפשר היה להשאיר ממנו עד בוקר- והמן עצמו לא היה נשאר למחרת- לא הגיוני שה' היה מחנך את עמו לבל תשחית, אלו הצדיקים שהמשלוח של המן שלהם היה עד הבית לא אכלו עם העיינים- זה חינוך
אברהם ואף על פי שיתמהמה בכל זאת חכה לו עד מוצש"ק
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2010 18:51 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
(וכידוע לך מנה של מן היה לגדול ולקטן אותו גודל - הכידוע הזה לא ידוע לי
הרי המן אי אפשר היה להשאיר ממנו עד בוקר- והמן עצמו לא היה נשאר למחרת- לא הגיוני שה' היה מחנך את עמו לבל תשחית, אלו הצדיקים שהמשלוח של המן שלהם היה עד הבית לא אכלו עם העיינים- זה חינוך |
|
כתוב שילדים קיבלו אותו גודל בגלל שהם מפסידים לאוכל באמצע האוכל, כך דרכם של ילדים,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2010 19:11 |
|
| |
שבוע טוב מקס, תמיד חשבתי שאני יודע מה כתוב- מענין אולי תגלה לי איפה זה כתוב- כאמור מקור רציני- אם כבר לפי פרושך על דרך אכילתם של הילדים- אנו מוצאים זאת אצל יוסף שנתן למשפחתו לחם לפי הטף -פרושו בשפע גדול- כי הטף לוקח פרוסת לחם וזורק אותו ושוב ושוב- כך שקטנים צריכים הרבה יותר ממבוגרים. אבל זה לא מדובר על עבד קטן- עבד קטן הוא לא טף. אברהם אברהם - לא יודע 
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2010 19:17 |
|
| |
ירוחם שבוע טוב:
לא משנה לכולם ירדו אותו גודל, אפי' לילדים כנ"ל,
בוודאי לא ירד לפי משקל של אדם,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2010 19:45 |
|
| |
מאחר וראיתי בראשית האשכול חידת מטבעות , הנה אחת , קשה יותר:
12 מטבעות , אחת מהן מזויפת , לא ידוע אם היא קלה יותר או כבדה יותר . למצוא את המטבע המזויפת בלא יותר מ-3 שקילות .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2010 20:00 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אברהם אברהם - לא יודע  |
|
תשובה: נעלי -
|
| נשלח ב-7/11/2010 00:04 |
|
| |
אברהם  ידעיה מחלקים את המטבעות לשלש ושוקלים 3 מול 3- יצאו שוים אין בעיה- הפסול בין השלשה שנשארו, נמצאו לא שוים- השלושה שלא נשקלו הם מטבעות תיקניות זה ברור לוקחים בצד אחד 2 מטבעות חשודות ומוספים להם מטבע תקנית מצד השני 2 מטבעות תקניות ואחת חשודה ושוקלים יצאו שוות -כלומר שהפסולה בשלישה שנשארה בצד ושוב אין בעיה בשקילה אחת לגלות אותה -ואם לא שוות ודאי שבשקילה אחת נגלה אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 00:09 |
|
| |
ירוחם ירוחם,
בחידת ידעיה יש 12 מטבעות ולא תשע. וגם אם זה היה תשע תשובתך אינה נכונה, דוק ותשכח. כנראה שאתה עייף קצת, לך לישון ידידי.
התשובה לחידתו מורכבת. _________________
תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 07/11/2010 00:15:56
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 00:29 |
|
| |
נדמה ללי כי השיטה הזו טובה גם ב12 מטבעות נחלק ל 3 כולמר בכל קבוצה 4 בשקילה השניה נחלק את המטבעות ל2 תיקניות +2 לא תקניות, תמשיך ותראה שזה יסתדר טוב מאד. אני עייף כדבריך
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 17:37 |
|
| |
צענע, מה עשית לנו? עכשיו מי שיתפור את החידה יגידו לו שהוא העתיק...
|
|