בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2010 21:42 לינק ישיר 

צענע,

אכן הניסוח שלי היה יכול להיות יותר מוצלח. אבל ביקשתי ללגלג על הרפואה האלטרנטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:24 לינק ישיר 

צענע, את צודקת חלקית בלבד. הסיפור של מקלכלן אכן קשה לגילוי, כי אם הוא רופא מוכר ובעל פרסומים, אין סיבה להניח שהמחקר שלו בדוי. מדובר על מידע שהמערכת לא יכלה לדעת שאינו מצוי בידו. אבל המאמר של סוקל, שאותו הזכרת, אינו עוסק במדע ניסיוני אלא ב'מדעי' הרוח, ושם היתה צריכה להיות ביקורת מדעית של המאמר. העובדה היא שהנונסנס שלו עבר את הביקורת שלהם והתקבל ופורסם. זה גילה את ערוותם של מדעי החרתא. לגבי מקלכלן, לדעתי זה באמת לא אומר הרבה, על אף שיש הרבה עריות ושניות לעריות לגלות ב'רפואה' האלטרנטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:28 לינק ישיר 

מיכי,

הפעם אני אוזר עוז ושואל את השאלה בצורה ברורה. מה אתה מגדיר 'מדעי החרתא'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:52 לינק ישיר 

אענה במקום מיכי מבלי לייצג אותו.
מדעי החרתא הם טיעונים חסרי ביסוס רציני המתימרים להיות מדע. דוגמא, מדעי המגדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:59 לינק ישיר 

בעל,

לא לחנם שאלתי את מיכי, אבל אני שמח שענית במקומו, ואוכל לפתח את שאלתי. אדם שעוסק כל ימיו במדע קשיח ואמיתי, כמו פיסיקה, מתמטיקה, כימיה וכיוצא באלה 'רשאי' ללגלג על עמיתיו שעוסקים ב'מדעי הרוח'. גם אני הקטן יודע לכבד ולהעריך את המדע האמיתי להבדיל ממה שמכונה 'מדעי הרוח'. לטעמי כינוי זה להומניסטיקה אינו הולם ועדיף לכנות את העסק הזה כ'דיסציפלינה' יותר מאשר מדע.

אבל שאלתי דווקא את ד"ר אברהם שכן כיום הוא עוסק יותר בלומדות ובלמדנות פילוסופיות ותלמודית, ותחום זה הוא יותר קרוב למה שהוא מכנה 'מדעי החרתא'.

יודע אני יפה שגם ב'מדעי הרוח' יש תחומים שיותר קרובים למדע, ויש תחומים שיותר קרובים ל'חרתא' כלשונו הזהב של מיכי, אבל הייתי שמח אם מיכי עצמו היה מתייחס לשאלתי.

ולעניין דבריך בגנות 'מדעי המגדר' איני בטוח שהייתי מסכים אתך. האם תרצה לפרט, בעל ידידי, למה בדיון כוונתך?

תוקן על ידי אליעזרט ב- 15/12/2010 23:02:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 23:13 לינק ישיר 

"אל מול הביקורת שנמתחה על עורכי ה-Social Text ועל ההגות הפוסט-מודרנית בכללותה, נשמעות כיום טענות (כך למשל, בספר "מגרסת הזהויות", שחר פלד, 2007) כי למעשה הפרשייה משמשת במקביל גם ככתב ביקורת אל מול אתוס המומחיות המודרניסטי. לטענת פלד, פרסום המאמר נובע דווקא ממבנה הוודאות המודרניסטי-מדעי, אשר במסגרתו המדען והשיח המדעי קונים את אמון החברה ללא תלות בתוכן הדברים. על כן, למרות היותו כתב עת המתהדר בנופך פוסט-מודרני, הרי שבבסיס פרסום המאמר עומד דווקא האמון שרחשו עורכי כתב העת לכותב המאמר על רקע שמו כפרופסור וממראה המאמר (לדוגמה - ריבוי הערות שוליים, מילים מדעיות וכתיבה אקדמית - אשר משמשים בסיס לשיח האקדמי-מדעי ללא תלות בתוכן)"(ויקי פרשת סוקל)

כפי שניתן לראות גם במקור הבא פרופ' בן דוב לא מזדעזע מכשלון העורכים :

(בערך באמצע המאמר)

אגב מקריאת המאמר מתברר שהפרופ' גם בעד רפואה אלטרנטיבית.

." http://bendov.info/heb/books/quantum/hitron.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 23:16 לינק ישיר 

צענע, אפשר לברך את בן דב במזל טוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2010 07:42 לינק ישיר 

החרדי/שחור/חדש ומסורת בית אבותיו

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1204348.html

תוקן על ידי ספרן ב- 17/12/2010 07:49:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 10:23 לינק ישיר 

שתי הערות קצרות על פרשת הרב ברלנד

הייתי רוצה לומר שהרב ברלנד זכור לי מביקורי האחרון באומן, אבל לצערי רק פמליית מאבטחיו האוקריינים זכורה לי, עגה עוגה בלתי חדירה סביבו, מעגל מקיף אשר אין בו מתום ואשר זוהר פניו של הרב נשאר כולו כלוא בתוכו. אם הקב"ה ידע לברוא כלים עגולים שיכילו את אורו הישר, הרי שכאן העיגול חסם כל אפשרות לקבל שפע. ומסתבר שגם הרב הרגיש שאת השפע שיש לו חוסמים אחרים.

קיצור תולדות החצר החסידית של הרב אליעזר ברלנד וההתפתחויות הדרמטיות האחרונות ניתן למצוא בכתבה הנאה שפירסם ביום שישי שלום ירושלמי. בקיצור נמרץ עוד יותר: הרב ברלנד, מיסטיקן ברסלבר נלהב וכריזמטי (המילה גם במובנה הפנטקוסטלי) נכלא במשך שנים בביתו על ידי בנו ונכדו, ולאחרונה השתחרר במבצע שכפי הנראה יכנס למורשת הקרב של החסידות.

אבל למה לכלוא את סבא? ובכן, אחרי שנהיה ברסלבר צמחה חצרו של ברלנד במהירות שיא לסביבות אלף(!) משפחות, והכסף התחיל לזרום פנימה. מיליונים. אלא שמה שהעלה את ברלנד לתהילה, דהיינו התנהגותו פורצת הגבולות, נסיקתו המיסטית מעלה מעלה גם על חשבון כל מה שמטה, הם שהדאיגו פתאום את בנו, נחמן, שחשש שהאווז יעוף גבוה ולא יתמיד בהטלת ביצי זהב. ברלנד אכן היה בלתי צפוי: לא פעם חתם על צ'קים שמנים לנזקקים שבאו וביקשו, ומסופר שפעם אף נתן את תפיליו לאדם שביקש. אין ספק שלא קל להפוך מיסטיקן פרוע למכונת כסף.

אבל תמיד אפשר לנסות. על ההיסטוריה של מעצר הבית ניתן לקרוא כאמור אצל ירושלמי (ואתמול הוא כבר חזר לביתו). כאן הייתי רוצה להצביע על שני דברים. הראשון הוא פשוט עד כמה קשה להיות בימינו אוהב אלוהים אמיתי, עד כמה קשה להקדיש את חייך כיום לדבקות אותנטית באלוהות – לפחות בגרסתה פורצת הגבולות.

הנה לכם רב שכפי הנראה אכן רצה בכל לבבו ובכל נפשו ובכל מאודו לאהוב את האל. האהבה, כידוע, מקלקלת את השורה, וממילא ברור שאדם כזה אינו נוהג על פי "הסדר הטוב". הרגש מוביל אותו פעמים רבות, או השכל, אבל בהיגיון ששונה מהרגיל, שכן כאשר אנחנו רואים ממש שלית אתר פנוי מני, אנחנו נוהגים לפעמים קצת אחרת – תפיסת העולם שלנו, תרתי משמע, פשוט שונה.

והנה מיד מגיעות תרומות. תרומות מביאות אחריהן עלוקות. במהרה נוצר "מנגנון", ובתוכו שורצות זו לצד זו חמדנות, גרגרנות, רכושנות; מזיווגן של אלה ביניהן נולדות קנאה, חוסר ביטחון, חוסר אמון, ובמהרה גם סיאוב, השחתה ובגידה. סביב אוהב האלוהים שלנו נאספת אם כן חבורת נצלנים שרוכבים על גבו: הוא חמורו של משיחם, ומשיחם הוא ממון, אל הכסף והכוח. המיסטיקן הופך אסיר.

נכון, רוב הרבנים הגדולים הם אסירים בבתיהם (על פי ויקיליקס אפילו האפיפיור לא ממש בקשר עם העולם), ולאחרונה גילה לכולם הרב חיים אמסלם שגם הרב עובדייה (למי שעדיין לא קלט את מתוך קשקושיו) לא ממש בעניינים. לרובם זה לא כל כך משנה, כי ממילא הם מעוניינים להתנתק מהעולם ולשקוע בספרים. הרב ברלנד דווקא רצה, כאדמו"ר חסידי, להיפגש עם חסידיו, להשפיע משפעו. זה לא ניתן לו. אז זה עניין אחד: הקושי הבלתי נסבל של המיסטיקה כיום.

ועניין שני: משהו מעניין שקרה בפגישות שכן היו לרב עם חסידיו. מקורות יודעי דבר סיפרו לי שבהתוועדויות היה האדמו"ר מדי פעם זועק "אני בכלא!" או "רוצים לקחת את הרבי!", ועוד שלל אמירות כגון דא. אלא שבהיותו בעיני חסידיו גדול הדור, הצדיק שבדור, הם היו בטוחים כי מורם ורבם מדבר על כוחות הס"מ שמנסים לחבל במאמציו להביא את הגאולה. לא היה ספק לצאן הקדושים שצדיקם נמצא במלחמת גוג ומגוג עם הסטרא אחרא, נאבק עם כוחות השחור בכדי להביא את משיח צדקנו במהרה בימיו.

אלא שלא עם אלוהים הוא נאבק, כי אם עם אנשים, רק עם אנשים, ולא עוד אלא בני משפחתו ממש, שכאמור תיעלו את אורו במנסרותיהם והפכו אותו לזהב בחשבונותיהם.

והנה הצד השני של חיי המיסטיקן (מנהיג הקהילה) בימינו: לא רק שיכלאו אותך (ברמה פחות או יותר מילולית), אלא גם יפרשו כל מה שתאמר כאילו סוד גדול ונסתר אמרת, כאילו כדי להבינך נדרשים בני תמותה לעכל קודם את כל קבלת צפת – ולפלוט אותה בסוף כל מילה שלך. תבקש כוס מים והם יתהו האם כוונתך למים עליונים או תחתונים. המיתוס כופה עצמו על המציאות, כולא אותה במבוכיו, ואין מי שידע למצוא את דרכו החוצה משם. הרב ברלנד היה אסור בביתו, בעוד חסידיו חבושים במגדלים קבליים ללא סולם, ללא חבל, ללא פתח יציאה.

ואם אחת הדרכים לבחון תיאוריה היא ביכולתה לאפשר לבניה לחזות את המציאות, מה נאמר על שיטה שלא מצליחה לתת לאנשיה אפילו לראות את המציאות?

http://tomerpersico.com/2010/12/20/berland/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2010 10:46 לינק ישיר 

אחרון תלמידי איינשטיין ( פרופ' משה ימר ז"ל)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4001922,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2010 18:27 לינק ישיר 

הרצאה חדשה מפרופ' האהוב עלי מאוד, ממליץ מאוד לשמוע

עשרת התגליות החשובות של טלסקופ החלל האבל
פרופ' מריו ליביו, המכון לחקר טלסקופ החלל האבל, ארה"ב

הוא גם מסביר שם איך יודעים את גיל היקום, כדאי מאוד לשמוע,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/12/2010 19:24:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 00:03 לינק ישיר 

שאלה קשה לחכמי הפורום:

פרופ' מריו ליביו היקר בילבל אותי לגמרי, ראו בהרצאה (תגובה הקודמת שלי) בדקה 1:06:35 מישהו שואל אותו כך:

השואל: מה הגבול של מהירות התפשטות היקום ?
הפרופ': אין גבול למהירות ההתפשטות, זאת אומרת,
השואל: קוטע אותו ושואל: יותר ממהירות האור ?
הפרופ': זה יכול בקלות וזה גם עבר בעבר בהרבה את מהירות האור,
בגלל זה ש,,שתורת היחסות הפרטית אומרת ששום דבר שיש לו מסה ואו אנרגיה וכך עלה יכול לנוע במהירות האור, אבל אין שום גבול להתפשטות שהמרחב זמן יכול להתפשט, אז זה בהחלט עובר את מהירות האור, ע"כ דבריו,

וזה חידוש גדול ולא ידעתי מזה,
אבל מתבקשת מזה כמה שאלות שאני לא מצליח להבין 
1, איך מודדים מרחק של כוכבים\גלקסיות לפי האור ??   
2, איך רואים כוכבים חדשים ?? הרי הם מתרחקים מאיתנו יותר מהר מהאור ??
3, היו צרכים להעלם מאיתנו הרבה כוכבים וגלקסיות ?? הרי האור של כוכבים שרואים מאתמול ?! צריך מחר להעלם,

מי שיכול לעזור לי ?! יבורך 
תודה מראש,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 12:07 לינק ישיר 

לא תאמינו שלאתי את השאלה כאן http://www.weizmann.ac.il/zemed/net_activities.php?cat=1639&incat=1412
ותוך כמה שעות קיבלתי תשובה,והנה

שלום מקס,
זהו בלבול מוכר וידוע שמצליח להפתיע אנשים שוב ושוב.
המרחב "נמתח" במהירות שעולה על מהירות האור אבל זה לא קורה בכל מקום בצורה אחידה
(אם בכלל).
מדוע אתה הולך רחוק? איך אנו רואים את השמש והירח אם המרחב ביננו נמתח במהירות
העולה על מהירות האור ומדוע אנו לא קופאים כי המרחק לשמש גדל מאוד? התשובה היא
שהמרחב לא נמתח בכל נקודה בצורה שווה.
הגלקסיות (שהן מסות) מתרחקות מאיתנו במהירות שאינה עולה על מהירות האור ולכן
אנו רואים אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 15:57 לינק ישיר 

מגזין מדע בריטי פרסם מחקר שערכו בני 8 על ראיית חרקים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4003017,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 07:39 לינק ישיר 

תוספת לאברכים במקום לכבאים "האסון נשכח"

הכבאים עדיין מחכים למימוש ההבטחות לכסף שפוזרו כמו מים בשמי הכרמל, אך מאבדים תקווה אחרי שוועדת הכספים העדיפה להוסיף מיליונים לתלמידי הכוללים, אך לא להם. "תופסים כותרות על הגב שלנו, נגיע לאסון נוסף ולעוד ועדות חקירה", הזהירו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4003238,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.