בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2011 09:53 לינק ישיר 

לא יאומן כי יסופר.

הפופולריות של התלמוד בקוריאה הדרומית.
פעם היה כאן אשכול על השאלה האם התלמוד אכן משפר יכולות קוגניטיביות. אולי לינקי יכניס את זה לשם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2011 12:42 לינק ישיר 

מתוך שלא לשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2011 20:00 לינק ישיר 

בעל, אני אפילו לא בטוח שזה לא לשמה. ללמוד  תורה כי זה מביא לשיפור (מוסרי או קוגניטיבי) של האדם, זה לפחות בכלל אותי עזבו ותורתי שמרו.
בעיניי זו באמת תופעה מדהימה. שימו לב שהשגריר אומר שהוא קיבל ש"ס מהשוויגער ומאשתו. לא יאומן. לאור זה כואב איזה בזיון הוא המצב אצלנו בארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2011 20:31 לינק ישיר 

גם אני שמתי לב לזה לפני כמה ימים ואפילו שמתי לינק לכתבה זו בעמוד שלי בפייסבוק....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2011 20:33 לינק ישיר 

מה שכן, לא כל כך ברור לי מה הם לומדים שמה -- כי הרי עיקר ה"לימוד" [במלעיל] הוא בפענוח הטקסט, הצעת דרכים חלופיות לפירושו, לפיסוקו, הצבעה על דו-משמעויות וכן הלאה. אם הטקסט כבר מתורגם, אז מה נשאר לעשות שם? ללמוד על קרבנות, כשרות ודינים אזרחיים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2011 21:20 לינק ישיר 

"ליינוס פולינג, לעומת זאת, המשיך בהתנגדותו המרה עד יומו האחרון. "בקדמת המדע אין הרבה הבדלים בין דת למדע", אומר שכטמן. "יש לאנשים אמונות. זה מה שקורה כשאנשים מאמינים במשהו כמו בדת. הוויכוח עם ליינוס פולינג היה כמעט תיאולוגי "

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1222004.html?more=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2011 23:05 לינק ישיר 

מה יש כך כך להתרשם מהגמ'
תמלול מילולי של דיונים וויכוחים בעיקר על המשנה.
אי סדר כמעט שיטתי. סוגיות כפולות וסותרות שהניחו בקעה לבעלי התוספות וכל מי שאוהב לפלפל.
סירוס המשנה והמקראות על גבול האבסורד.
ללא מינימום של סיכום וסידור בליל הרעיונות.
בתוך כל ים המלל יש לא מעט סברות חכמות ורעיונות מעניינים.
אור לגויים? נו. נו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2011 23:28 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
מה יש כך כך להתרשם מהגמ' תמלול מילולי של דיונים וויכוחים בעיקר על המשנה. אי סדר כמעט שיטתי. סוגיות כפולות וסותרות שהניחו בקעה לבעלי התוספות וכל מי שאוהב לפלפל. סירוס המשנה והמקראות על גבול האבסורד. ללא מינימום של סיכום וסידור בליל הרעיונות. בתוך כל ים המלל יש לא מעט סברות חכמות ורעיונות מעניינים. אור לגויים? נו. נו.

אל טעם וריח אין להתווכח,
אני מכיר הרבה שלא אוהבים את משחק השחמט, נוווו ולכן שאני לא אשחק ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 08:39 לינק ישיר 

בקשר למליוני הבקיאים בש"ס ש'ynet' מצא לנו בקוריאה הדרומית:
גם בלי להכיר את העובדות ברור לגמרי לכל בר דעת שיש כאן ניפוח מטורף בלשון המעטה, תוך ניצול העובדה שהקוראים לא ממש עשויים להתמצא במה שמתרחש או לא מתרחש במדינה הזו, בבחינת 'הרוצה לשקר ירחיק עדותו'. אגב, מישהו שמע על תלמוד בבלי מתורגם לקוריאנית?
חלק מהתגובות כאן משקפות אפעס היסחפות נאיבית שלא הייתי מצפה לה מפילוסופים מקצועיים, ואולי דווקא כן ('השגריר מספר שהוא קיבל שני ש"סים, מהאשה ומהשוויגער', נו באמת, בכלל שגריר הוא אדם שמהות תפקידו היא ייצור ושיווק תדמיות לא בהכרח בהתאמה למציאות).

מכל מקום, בכמה מה'טוקבקים' לכתבה ב'ynet' נכתבו דברים על ידי אנשים שהסתובבו מעט בקוריאה, או לפחות כך הציגו את עצמם, ולדבריהם במקרה הטוב ניתן אולי לדבר על כמה רבבות אנשים שבביתם יש איזשהו ספרון המכיל תרגום לקוריאנית של כמה סיפורים תלמודיים, וגם זה אולי תאור אופטימי. אם יש 'לימוד גמרא' בכמה בתי ספר קוריאניים זה מן הסתם גם משהו באזור הזה. זה כמובן נשמע הרבה יותר הגיוני מהתאור המופרך בכתבה, ובכל מקרה מהאשליות על מליוני קוריאנים המחדדים את מוחם באמצעות ליבון שיטת התוס' והראשונים בסוגיית 'שניים אוחזין' מומלץ להיפרד בהקדם.

(עכשיו אני רואה שגם האתר האינפנטילי שאנחנו חוסים בצילו מעלה את הידיעה הזו על ראש שמחתו.
טוב, מהם באמת אין לי שום ציפיות)

לסיכום: עד שלא תימצא עדות אמינה של אדם המכיר מקרוב את המדינה הדרום קוריאנית וישכיל אותנו בדיוק על איזה רמות והיקפים מדובר אם בכלל, קשה להתייחס ברצינות לידיעה שנראית חסרת שחר ובלתי אפשרית בעליל, ונחזית כשילוב בין התפקיד היחצ"ני של השגריר לתאוות הסקופים והאקזוטיקה של 'ynet', ואם מדובר בידיעה המחניפה לטעמם של הקוראים ומוצאת לנו מעריצים בימים טרופים אלה אז בכלל.

תוקן על ידי ממyמקים ב- 27/03/2011 08:59:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 15:14 לינק ישיר 

אפשר בקלות לעשות חיפוש מתורגם בקוריאנית, למילה גמרא ישנם כ-1,040,000 תוצאות ולעומת זאת למילה גמרא בעברית כ- 284,000 תוצאות, בערך פי 4 בקוריאנית, בנוסף תוכל ללמוד משם על כך שאכן ישנה פופולריות לגמרא בקוריאה (יותר מהחילונים?), אם כי יש להניח שזה איזשהו אוסף נושאים מהגמרא, ולא גמרא כצורתה, וכנראה גם בשילוב דברים אחרים, שנחשבים בעיניהם מומלצים לפיתוח החשיבה.

להלן הלינק לחיפוש מתורגם של המילה גמרא:

http://translate.google.co.il/translate_s?hl=iw&q=%D7%92%D7%9E%D7%A8%D7%90+&tq=%ED%83%88%EB%AC%B4%EB%93%9C&sl=iw&tl=ko&sa=N&start=80

(כמו כן ניתן לראות גם בחיפוש זה כולל בויקיפדיה הקוריאנית על היהודים כי בעיניהם הסיבה לריבוי פרסי נובל בקרב היהודים הינו עקב החינוך היהודי דתי, והגמרא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 16:13 לינק ישיר 

אתה דובר קוריאנית?
("ויקיפדיה בקוריאנית").

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 16:20 לינק ישיר 

הוא כתב "חיפוש מתורגם בקוריאנית"  --- נסה זאת בעצמך [אם לא הבנת: גוגל טראנסלייט]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 17:41 לינק ישיר 

באפסטור יש אפליקציות תלמוד בקוריאנית,
 הנה אחת למשל החכמה היהודית בתלמוד"

אגב ציטוט קוריאני מקורטע (בכל זאת התרגום האוטומטי לא משהו, ולכן זה בודאי לא מדוייק ועם פרשנות שלי)

"עין תחת עין" = ממון,
העניין ביהדות הוא תמיד לגרום להעדר הנזק וממילא האשמה נעלמת,לפצות במקום העין ובכך לתקן.
למשל כשמישהו פוגע בפנס הרכב שלך, מקובל שאתה צריך להחזיר לו את הפנס וזה אומר תשלום, לא שייקחו לך פנס, ומה  היה קורה אם לך היה רכב ולניזוק היה אופנוע,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 18:07 לינק ישיר 

אם זה באמת סוג הדברים שהם לומדים -- אז זה לא מה שייפתח את השכל שלהם -- זה סתם ווארטאלאך. כדי שאפשר יהיה לקבל ולו רושם קל ממה זה גמרא בכלל, צריך ללמוד שקלא ותריא תלמודית רצינית. אחרת זה כמו בתי המדרש החילוניים האלו בהם קוראים איזו אגדתא ואז כל אחד אומר איך הוא מרגיש כלפי האגדתא הזאת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 18:35 לינק ישיר 

אין ספק שמי שעוסק כל היום בלימוד, בעיקר בחלקים המשפטיים ובכלים מודרניים שהוכנסו על ידי ראשי הישיבות ומחברי הספרים בדור האחרון, מחדד את שכלו.

כל מי שלומד ברצינות ובהתמסרות, משפטים, פילוסופיה, מדעי החברה והמדינה ואולי גם מתמטיקה, מחדד את שכלו.

אם מישהו סבור שיש כאן ממד סגולי, אולי עדיף שילמד זוהר שסגולתו רבה עד אין שיעור.

יש גם לא מעט חכמת חיים פילוסופיה ואסתטיקה בזוהר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.