לפני כשנתיים הוזמנתי לברית מילה של בנו חברי. מעט קשה לי להגדיר את השקפותיו של ידידי, אך אומר שאורחות חייו מהלכים על הגבול שבין הרציונאליות לאי-רציונאליות .
תשאלו מה זה אומר ?
ובכן, בענייני הלכה הוא מקפיד לפסוק רק על פי מקורות תלמודיים בלבד, אך לא מעט מההלכות מלוות בהשקפותוהסברים שהם מעט עממיים ותמימים לרוחי, וכן יעשה ידידי לתופעות שמתרחשות כיום או התרחשו בעבר והוזכרו בתנ"ך, והכל משולב ושזור אצלו באמונות שהם על גבול המיסטיקה.
כמעט שכחתי לציין שבין היתר הוא גם מאמין בכוחו הרוחני של אדמו"ר מסויים איתו הוא מתייעץ בכל דבר, ושהוזמן גם להיות הסנדק באותו אירוע, אם כי להלכה הוא לא נוהג כמוהו.
בסעודה שנערכה לאחר הברית, הסביר ידידי לנוכחים, כיצד ומדוע החליט לקרוא לבנו כך, והוא סיפר שבזמן שאשתו היתה בהיריון, הוא חלם כמה פעמים חלום, שבו נאמר לו שיש לו בן והוא יקרא לו בשם זה, וכן נאמר לו שגם בשנה הבאה אשתו תלד בן ושמו יהיה כך וכך.
והנה, למרות שאנכי וגם חלק מהנוכחים עמם שוחחתי על כך לאחר מכן קבלנו את דבריו בערבון מוגבל, אומנם כך היה - אשתו אכן ילדה בן לשנה האחרת והוא כמובן קרא לו בשם שנודע לו בחלומותיו.
[- אומנם לפני שנים סיפר לי חבר לעבודה, שאשתו חלמה שהיא עומדת ללדת בן, ושמו יהיה כך וכך, אך שם הוא סיפר לי על כך לאחר הלידה, ולכן לא ידעתי כיצד לאכול את זה, אך כעת לאחר שזה התרחש "לנגד עיני" כמעט, אני מניח שהסיפור הקודם לא היה בדותא בעלמא ]
ושאלתי בבקשתי-
-האם מישהו מכם היה עד לתופעה כזו ?
-כיצד ניתן להסביר את זה ?
נשלח ב-18/10/2010 15:40
ביום חורפי הילך אדמו"ר אחד עם חסידיו, יעברו ליד בית גדול ומפואר אשר סביבו כרמים נטועים. ויאמר האדמור לחסידיו: בעוד שעה יתמוטט בית זה, יען בעליו בן בליעיל, כופר ורשע. ויאמרו לו חסידיו: מדוע תגזר עליו גזירה נוראה כזו, שמא יחזור בתשובה. ויאמר האדמו"ר: טוב, בעוד שעה לא יתמוטט הבית. וראה זה פלא!! אחר שעה לא התמוטט הבית ויוותר על כנו!!!
נשלח ב-18/10/2010 15:43
כן, פשוט מאוד היום יודעים שחלומות הם מה שחושבים אז במילא חשב על זה קודם,
אם חלם על שם כמו "פומפה" והיה נותן את השם הזה, אז יכולנו לומר שחלם משמים,
כל זמן שחלם על שם מקובל לו ולאשתו כנראה חשב ע"ז קודם
נשלח ב-18/10/2010 15:48
לעברי,
אפשר לפטור את הסיפור בבדיחה של ליצנים, אבל לפחות שתהיה קרובה ונאמנה לסיפור.
נשלח ב-18/10/2010 15:51
יושל תנוח דעתך, יש כאלה שלא מוכנים לקבל\להודות שיש כוחות רוחניים בעולם והם נתלים (ובצדק) בכמות הרמאים ואוחזי העינים שמסתובבים בינינו.
נשלח ב-18/10/2010 15:55
למקס.
גם אני חשבתי כך, אבל לא מתן השם הפליא אותי כמובן, אלא הבטחון שבו אמר שיוולד לו דווקא בן לשנה האחרת,
תסכים שהיו כאן 50 אחוז של סיכוי שתיוולד לו בת ואז הייתי נשאר בשלי, אך לא כך היה.
ולכן, יהודי, לא נחה דעתי, ונראה לי שיש כאן תופעה שמצריכה הסבר .
תוקן על ידי יושל ב- 18/10/2010 15:57:00
נשלח ב-18/10/2010 15:58
יושלה, יושלה,
יש עוד 100 סיפורים של אנשים שאמרו משהו וזה לא היה נכון בסופו של דבר. וסיפורים אלו אף אחד לא רץ לפרסם בפורום. בסיפור שלך זה 'הלך' לו, ומיד רצת לספר את זה לחבר'ה. זה לא מעיד שום דבר על הסטטיסטיקה. כי בינינו, אם היתה נולדת לו בת לא היית מספר לנו כלום.
נשלח ב-18/10/2010 16:03
יהודי נתן פדיון לרבי וביקש בן- הרבי כתב קויטל ובו כתב יולד לך בן- שם היהודי את הקויטל מתחת לכרית של אשתו, והנה בשעה טובה ומוצלחת כמובטח- נולדו לו שתי בנות. פנה היהודי לרבי ושאל היתוכן? ענה לו הרבי שים לב טוב למה שכתבתי במילה ב'ן כתוב. שמשמעו- ב נקבות. ואתה מה כי תלין עלי.
נשלח ב-18/10/2010 16:34
יושל היקר:
אני ואשתי קמנו בבוקר אחד ואמרנו כל אחד תוך כדי שקמנו את הפסוק שמע ישראל וגו'
ולכל אחד היה חלום אחר,
אני חלמתי שמישהו שוחט אותי בצוואר בצד ימין, ולכן אמרתי שמע ישראל וכו' תוך כדי שקמתי מחלומי
אשתי חלמה שמישהו אונס אותה, ולכן אמרה שמע ישראל תוך כדי שקמה מחלומה,
ושנינו קמנו ביחד עם הפסוק בקול רם, ואני שואל אותה מה אמרת ? וכך היא שואל אותי מה אמרת ?
באותו שנה אני עברתי טיפול רפואי שהיו צריכים לחתוך בצד ימין של צווארי,
ואשתי עברה באותו שנה בדיקת\צילום רחם,( אני לא מקנא למי שצריכה לעבור את הבדיקה)
אוקיי נשמע יפה ומפחיד כאחד:
אבל ה"אבל הגדול" בשביל מה חלמתי אותו ? קודם לא רצחו אותי ולא אנסו את אשתי,
ואם את מה שקרה רצו לומר לי ? אז למה פשוט לא אמרו לי ב"רחל בתך הקטנה" כלומר לומר לי בדיוק מה יקרה,
אם אלוקים רצה לומר לי ?! שיאמר לי ברורות מה כל הרמזים, בשביל מה זה טוב ?
ולכן אני אומר שלא האלוקים גרם לחלום,
רק יכול להיות שיש משהו בבני אדם שיודעים דברים לא ברורים, ומכאן החלומות,
אבל לתכנן את החיים לפיהם ?? נראה לי טפשית !!
כל זמן שהאנושות לא יודע מה מקור החלומות (או ראית עתידות שיש לפעמים,)
אין ללכת אחריהם, מכמה סיבות,
1, כי זה לא מידע משמים, כלומר לא נותנים לנו מידע משמים, כי אם כן ?! שזה יהיה ברור (ולא כמו חלומי כנ"ל) הרי אלוקים לא מדבר איתנו בשפת חרשים,
2, האנושות עוד לא יודע איך\ומה\ומנין זה מגיע,
3, כמו אסטרולוגיה לא רלוונטית היום כי הם לא אומרים דברים ברורים כך גם חלומות,
(אגב: רק חלומות שאפשר לחשוב שהם אומרים משהו כנ"ל, אבל לא חלומות רגילות של שיוולד לי בן או בת וכדומה)
נשלח ב-18/10/2010 16:44
מקסמן, הסיפור שלך מדהים!!!! אני רק מקווה שהסוף מאחורינו... כלומר...
נשלח ב-18/10/2010 16:49
אברהםהעברי כתב:
מקסמן, הסיפור שלך מדהים!!!!
אני רק מקווה שהסוף מאחורינו... כלומר...
אפי' אם ח"ו אני ירצח וח"ו ח"ו יאנסו את אישתי,
החלום לא נתן לנו כלום, אז בשביל מה חלמנו אותו ???
נשלח ב-18/10/2010 16:50
לירוחם,
אין לי ספק, שאם היית במקומי בסיפור הנ"ל, היית לפחות נבוך ממה שקרה.
[- אלא שאז היית נתקל בבעייה חמורה יותר, לא היית מצליח למצוא בדיחה מתאימה ]
מכל מקום, הבנתי שלא נתקלת בתופעה כזו , או אולי , אם נתקלת או שבחרת להתעלם ממנה או שנתת לכך הסבר כלשהו [- והייתי שמח לשמוע ממך- מהו ? ]
לאברימ'לה,
ברור שאם זו היתה בת אז הייתי נשאר דבק בעמדתי .
ואין כאן עניין של "הלך לו ", כי להבדיל מאלו שהזכיר YAHADAD קודם, חברי לא עוסק בזה, [- והחבר לעבודה גם אם אומנם הוא תמים, אבל אינו שקרן וסיפר לי על כך כמשיח לפי תומו ] .
ואני מודה כאן שהעניין זה האחרון הביא אותי לפחות במבוכה.
נשלח ב-18/10/2010 16:51
אולי לכן אתה מספר אותו כאן, כדי שלמישהו הוא יתן משהו?....................
די! די! די! ח"ו ח"ו ח"ו ח"ו ח"ו!!!!!!!!!!!
נשלח ב-18/10/2010 16:53
יושל אתה צודק -איני יודע איך הייתי נוהג. אבל תהיה בטוח שבדיחה. היתי מוצא.
נשלח ב-18/10/2010 16:54
אברהםהעברי כתב:
אולי לכן אתה מספר אותו כאן, כדי שלמישהו הוא יתן משהו?....................
די! די! די! ח"ו ח"ו ח"ו ח"ו ח"ו!!!!!!!!!!!
זה לא יתן לאף אחד כלום, תבין האלוקים לא עושה צחוק מאיתנו, או שיאמר ברורות או שלא יאמר בכלל,
יוצא שזה לא ממנו, והבן
נשלח ב-18/10/2010 16:58
די, מקסמן ידידי. זו היתה הלצה ולא נתכוונתי שתלך עם זה כל כך רחוק וברצינות...