בית פורומים עצור כאן חושבים

הסבר לתופעות מתמיהות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2010 10:39 לינק ישיר 

אומר לך כך- סיפור נח והמבול- לא יכול להיות כפשוטו, כי זה לא מתקבל על דעתי שהמספר בקודש. מספר לי עובדות כה מרעישות ומעשים מעל לדרך הטבע ובתוך הטבע וכו וכו, במספר פסוקים בלבד.
אם המספר בקודש היה מספר לנו את הסיפור כפשוטו, היה צריך לכתוב כמה מאות ספריםרק על הנושא הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 10:46 לינק ישיר 

אם כך, ר' ירוחם, מה לגבי קריעת ים סוף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:11 לינק ישיר 

עם קריעת ים סוף אין כל בעיה הגיונית- רוח גדולה- רעידת אדמה- והים נקרע- הכל בדרך הטבע- התזמון היה הנס.

בקשה אישית בלי- ר' ירוחם, אם אתה רוצה לכבד אותי  אם כבר אז כבר. תכתוב  הרב הגאון האדיר-
בספר הערוך  בערך אביי-וכן ברמב"ם בפרוש המשניות  - גדול -רב     גדול ממנו  רבי     גדול ממנו  רבן    גדול ממנו   שמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:22 לינק ישיר 

למיימוני,

ראשית, שכוי"ח  על החזרת האשכול לפסים הרצויים.

א-      אם הייתי שומע מחברי דברים דומים של תחזייות, שחלקן התקיימו וחלקן לא התקיימו, אז ברור שאתה צודק,  אבל כיוון שהוא מעולם לא סיפר לי על דברים מסוג זה, אלא רק סיפר בהתרגשות על כל המהלך שקדם לברית [= היינו אותו חלום מספר פעמים  ועל עוד שני דברים שהוא התבקש לעשות באותו חלום אותם שכחתי לציין קודם ]  וכן על כך שבשנה הבאה גם יהיה לו בן, תסכים אתי שלא קל לדחות את זה בחלומות שוא ידברו או בקליעה מקרית שפגעה במטרה.

ב-      להזכירך, הדייון הוא לא אם לחברי יש יכולות לחזות מראש דברים כפי שקרה במקרה זה שהייתי עד לו.

אלא, יש כאן מספר פרטים ש"קלעו" למטרה

1-      לדברי חברי הוא חלם את החלומות האלו בטרם נולד לו הבן [- הראשון ] שהכניס זה עתה לברית, ובו נאמר לו שיוולדו לו שני בנים, האחד הוא הנוכחי, ושנה אחרי כן הוא שוב יוליד בן, וא"כ הוא "קלע "  למטרה פעמיים רצופות. [= אלא שאנכי שמעתי זאת מפיו שנה לפני הולדת הבן השני ] .

2-      באותה מידה אשתו היתה יכולה גם שלא להתעבר בכלל [= בשתי ההריונות ] ואם כן, אז אולי רק לאחר כמה שנים .

3-      אשתו היתה יכולה באותה מידה ללדת בת ולא בן בכל אחת משתי הלידות .

למותר לציין, שבכל המקרים שהובאו לעיל לא התקיימו כל התנאים שהיו כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 12:16 לינק ישיר 

יושל כתב:
למקס, [-אגב, האם זה כלל גם את המניאק לבאבא או שזו היתה התפתחות חינוכית שלך ? 

צדיק:
כנראה לא הבנת לא היה לי ברירה הם עמדו שם מהופנטים ולפי האמונה הטפשית חשבו לדעתם שאני כבר מת,
(דוגמא לרדף היקר לגבי העתיד)
בכדי לעורר אותם מטפשותם הייתי חייב לזלזל באבא בכדי לארות להם את האבסורד, אני כביכול הקורבן ממשיך לא לאמין בו, והם מאמינים בו, והבן, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 13:34 לינק ישיר 

אברהםהעברי כתב:
צענע,
כתבת:"המדע לא יודע איך להתמודד עם התופעה אבל ברור שיש חלומות נבואיים ".

מהי ההנחה הפשוטה הזו ש'ברור שיש חלומות נבואיים'? 

צענע מתכוונת כנראה למה שהוזכר בדיון כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 14:32 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

צענע מתכוונת כנראה למה שהוזכר בדיון כאן

דינו היקר: אשכול מעניין
מה רצית מריב שם לא הצלחתי להבין

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הסבר לתופעות מתמיהות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.