אבל, מכיוון שהעובדה שאתה כנה היא עובדה קונטינגנטית[=מקרית, אמפירית, אפסוטריורית], הרי שקיימים עבורה קונטראפאקטואלים[=מצבים נוגדי-מציאות, אלטרנטיבות].
במילים אחרות, כמובן שקיימת הוה אמינא שאינך כנה.
נשלח ב-21/10/2010 08:41
רדף-
כמעט נפלת במלכודת. הנבך הזה אינו בחור ישיבה וגם לא צעיר, אלא מישהו שעוסק "במחשבת ישראל" (?). כ"ז נודע לי ממנו באופן אישי בתקשורת בינינו. האמת שאני ראיתי שלא יתכן שבחור ישיבה ידבר בשפה רהוטה ומנוסחת כזו (הם לא לומדים ליבה, אתה יודע...). כך שהקונטראפאקטואלים (מאיפה אתה מביא את המילים המפוצצות האלה ???) צדקו.
לא נורא. היה כבר גם מישהו שזייף ירושלמי קדשים כדי לכתוב את דעותיו.
נשלח ב-21/10/2010 08:54
שותףסוד
נדמה לי שכדאי לך לשנות את ניקך ל"הולך רגיל (מגלה סוד"...). ממתי מתעמתים עם רעיונות ברמה המציאותית שלהם. מה יש לך לומר במישור העניני שלהם.
נשלח ב-21/10/2010 09:17
נעבעך (כך כותבים זאת מי שבאמת שייך אלינו, אתה צריך להשתפר בדרכי ההתחזות...) -
הפסוק הוא הולך רכיל מגלה סוד , ולזה בודאי התכוונת. סיום הפסוק הוא ונאמן רוח מכסה דבר. אני חושב שאם תעיין בכל הפסוק תבין משמעותו ושוב נוכל לדון בדבר.
יאללה- בוא נפתח דיון חדש האם מותר להתחזות ?
אני אתחיל להסביר למה אסור. כשקראתי את הודעתך (וחשדתי בה מיד כנ"ל) התלבטתי באיזו דרך ללכת. אם באמת עומד לפני יצור שביר שנמצא כרגע במצוקה נפשית ומבולבל על כל הראש, זה מהלך אחד. אם מדובר במתחזה שמנסה לגנוב דעת הבריות התשובות צריכות ללכת לכיוון אחר. יש פה איזה ביטוי שמסתובב אד-הומינזם, שלא הכרתי אותו מקודם (גוגל רק קישר את א"ד גורדון עם הומניזם...). מרוח הדברים הבנתי שהוא בא לתאר את הערבוב שבין האדם ובין דעותיו. אם זה כך אני מתנגד גמור להפרדה. האדם ודעותיו חד הוא, בעבר בהווה ובעתיד (וזה עוד לפני שאני מכניס קבלה...). לכן הציור שניסית לצייר קשור מאד לדעותיך ולכן הודעתי לחברים.
אגב, היות וראיתי שאתה מלומד האם עסקת בהלכות לשון הרע לתועלת ?
אשמח להמשיך איתך בחזותך החדשה לכל מסלול שתרצה (אא"כ אתה שוב עובד עלינו...).
נשלח ב-21/10/2010 11:13
שותף סוד: חבל. נבךאפיקורס (שלא כתב 'נעבאך' כי יש גג 10 אותיות לניק. חשבת על זה? למעשה, זה דווקא העלה את אמינותו בעיני - חוסר הבקיאות של בחורי הישיבות שאני מכיר כוללת את הדקדוק היידי כמו כל דבר אחר) העלה שאלה מעניינת וטובה. דווקא האד-הומינם נכון מאוד במקרה זה. בוא נאמר, שהשאלה שלו יותר מעניינת מהשאלה איך בתיאורים הקבליים אודות הסטרוקציות השמימיות ויחסי המין בין הבחינות יש 'תשובה לכל שאלה', אשכול שלדעתי קיבל יחס משום כבודו של הפותח ותו לא.
רדף השיג, באמת לא הבנתי למה לכתוב קונטרהפאקטואלי במקום 'נוגד את העובדות' (התרגום המילולי שלו). אינני נתון בעסקי הפילוסופיה - האם בלימודי פילוסופיה נהוג להשתמש במינוחים לועזיים מהסוג הזה? קצת מזכיר את אליעזר היון מ-ynet (לך תדע, אולי יש זהות ביניכם?!)
נשלח ב-21/10/2010 11:37
ההווה (בכבודו ובעצמו...)-
המהירות שבה עברת מהתגובה שלי לנעבעך אל דעותיך בעניין טיב הנושאים שאני עוסק בהם במקומות אחרים מלמדת שאתה מיישם את האד-הומניזם ממש היטב...
היא גם מעידה שאתה נגוע רגשית, וכבר כתבת בעצמך שאתה באותו מצב או הנעבעך הדמיוני. חבל על דאבדין. שוב אני מודה גם לך שהואלת להעניק יחס לאשכולי ולו רק מפני כבודי. אני אשתדל לא להטריד אותך יותר, אתה ממילא בצרות...
נשלח ב-21/10/2010 14:02
" יש פה איזה ביטוי שמסתובב אד-הומינזם, שלא הכרתי אותו מקודם (גוגל רק קישר את א"ד גורדון עם הומניזם...)."
אד-הומינם [=לגופו של אדם ולא לגופו של ענין] - Ad Hominem - לא "אד-הומניזם".
"מרוח הדברים הבנתי שהוא בא לתאר את הערבוב שבין האדם ובין דעותיו."
הבנת נכון
"אם זה כך אני מתנגד גמור להפרדה. האדם ודעותיו חד הוא, "
כן?
אז, למשל, אם מדען שפיתח תיאוריה כלשהי היה רשע, אז נדחה את התיאוריה שלו מחמת זאת, גם אם היא תואמת להפליא את הממצאים שבידינו ומסבירה אותם טוב יותר מכל תיאוריה אחרת שהוצעה עד כה?
לפי הגיון זה, אנו צריכים לדחות: בתחום הפיזיקה את עקרון אי-הוודאות של הייזנברג ואת ממצאיו של לנרד באשר לתכונותיהן של הקרניים הקתודיות; בתחום הביולוגיה והפסיכולוגיה את תופעת ההחתמה [Imprinting] שגילה לורנץ ובתחום המתימטיקה והלוגיקה את תחשיב הפרדיקאטים של פרגה --- כי כל אלה פותחו על ידי נאצים פעילים או ע"י אנשים שתמכו בנאצים באופן פעיל או ע"י אנשים שעבדו עבור הנאצים בפיתוח פפצת האטום ..
רדף
נשלח ב-21/10/2010 14:04
רדף מה דעתך על המוזיקה של וגנר?
כיצד הרמב"ם היה מתיחס למדען מנוול? האם לדעתו תתכן תופעה כזו? והאם הוא זוכה בגן עדן בגלל המושכלות שהשיג למרות שהיה מנוול?
נשלח ב-21/10/2010 14:05
איך זה שכל אשכול שמתפתח פה בצורה יפה וענינית. תמיד יבוא איזה חכמולוג ויסרס אותו . אולי בקבלה יש לזה תשובה.
נשלח ב-21/10/2010 14:09
"באמת לא הבנתי למה לכתוב קונטרהפאקטואלי במקום 'נוגד את העובדות' (התרגום המילולי שלו)."
הרי כתבתי זאת בליווי פירוש. זהו מונח שמקובל להשתמש בו ורציתי ללמד אתכם אותו. ואגב - התרגום המילולי שהצעת הוא תיאור - בעוד שהמילה "קונטראפאקטואל" היא שם עצם. אז במקום לכתוב "שלוש מצבי ענינים הנוגדים את העובדות בעולם האפשרי הזה" [שהרי לא את כל העובדות הם נוגדים - אלא רק את העובדות המקריות פה] יותר פשוט לכתוב: "שלוש קונטראפאקטואלים" - אלא שצריך קודם להכיר את המושג.
"אינני נתון בעסקי הפילוסופיה - האם בלימודי פילוסופיה נהוג להשתמש במינוחים לועזיים מהסוג הזה?"
כן - כמו בכל תחום אחר.
"קצת מזכיר את אליעזר היון מ-ynet (לך תדע, אולי יש זהות ביניכם?!)"
לא - אין זהות. אבל מצחיק שנזכרת בו - כי אני תמיד מגיב לכתבותיו בדיוק בנקודה הזאת - שהוא מעמיס המון מונחים לועזיים איפה שניתן להסתפק במונחים עבריים פשוטים.
אבל פה זה לא וואיינט..
רדף
נשלח ב-21/10/2010 14:14
"רדף
מה דעתך על המוזיקה של וגנר?"
היא משעממת. אבל אין לי התנגדות אידיאולוגית למוזיקה עצמה.
לא הייתי חושב לנגנו לפני ניצולי שואה - אבל זה מחמת רגישותם לנושא - משום בן אדם לחבירו - לא בגלל טיבה של המוזיקה עצמה. התווים לא מקבלים טומאה כידוע..
"כיצד הרמב"ם היה מתיחס למדען מנוול? האם לדעתו תתכן תופעה כזו? והאם הוא זוכה בגן עדן בגלל המושכלות שהשיג למרות שהיה מנוול?"
וכיצד הרמב"ם היה מתייחס למטוסים? ["ספינת ברזל שטה באוויר"]
ולמה זה משנה?
רדף
נשלח ב-21/10/2010 14:21
למה זה משנה? דרוש וקבל שכר. יש הבדל בין מטוס למנוול. מטוס הוא מגבלה פיזית, מדען מנוול, להבנתי, הוא סתירה עמוקה יותר, כמו שלא יתכן נביא בור.
נשלח ב-21/10/2010 14:27
"מדען מנוול, להבנתי, הוא סתירה עמוקה יותר, כמו שלא יתכן נביא בור"
אבל עובדה שהיו כאלה - ומימיהם אנו שותים אעפ"כ
נשלח ב-21/10/2010 14:28
רדףהשיג כתב:
אז, למשל, אם מדען שפיתח תיאוריה כלשהי היה רשע, אז נדחה את התיאוריה שלו מחמת זאת, גם אם היא תואמת להפליא את הממצאים שבידינו ומסבירה אותם טוב יותר מכל תיאוריה אחרת שהוצעה עד כה?
לפי הגיון זה, אנו צריכים לדחות: בתחום הפיזיקה את עקרון אי-הוודאות של הייזנברג ואת ממצאיו של לנרד באשר לתכונותיהן של הקרניים הקתודיות; בתחום הביולוגיה והפסיכולוגיה את תופעת ההחתמה [Imprinting] שגילה לורנץ ובתחום המתימטיקה והלוגיקה את תחשיב הפרדיקאטים של פרגה --- כי כל אלה פותחו על ידי נאצים פעילים או ע"י אנשים שתמכו בנאצים באופן פעיל או ע"י אנשים שעבדו עבור הנאצים בפיתוח פפצת האטום ..
בלבי אין ספק כלל שצורת ההסתכלות שהאדם מביא איתו לתוך הבדיקות המדעיות היבשות שעומדות לפניו מולידה אצלו השערות ורעיונות בכיוונים מסויימים ושוללת כיוונים אחרים אפשריים. ואם אדם מסויים מימש את ההסתכלות שלו גם בנושאים אחרים, ושם התוצאה לא מצאה חן בעינינו, בהחלט יש לבדוק מחדש גם את ההשערות הראשונות שהעלה. יתכן שנמצא את הקשר ויתכן שנחליט שאין קשר, אבל נצטרך לבחון זאת מחדש.
אגב, אם אתה באמת מכיר את כל העניינים שציינת (וזה לא לקוח מאיזה גוגל) אתה גאון עולמי ובזבוז היסטורי.