בית פורומים הנה ימים באים

עכשיו גם נגנים MP4/MP3 אסורים בדיחה כנראה שלא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2010 14:01 לינק ישיר 
עכשיו גם נגנים MP4/MP3 אסורים בדיחה כנראה שלא

וכעת: מכתב נגד נגני ה-mp4 • "החזקתם אסורה בהחלט"

"בתקופה האחרונה מפיצים מכשירי צפייה קטנים אשר הינם מתחבולות היצר להחדיר לביתנו את קלקולי הרחוב, וכדוגמת המכשיר הקרוי 'נגן' עם אפשרות צפייה בסרטים"

יקי אדמקר, בחדרי חרדים
תאריך: 19/10/2010 10:52:00

את שגרת יום שלישי ב'יתד נאמן' אי-אפשר לפספס: מידי שבוע מתפרסם בחלקו העליון של העיתון, בצד שמאל, מכתב או אזהרה. וכך גם היום, כמידי שבוע, מוקדש חלקו העליון והשמאלי של העיתון ל'דעת תורה'. והפעם: נגני ה-mp3 וה-mp4.

"בתקופה האחרונה מפיצים מכשירי צפייה קטנים אשר הינם מתחבולות היצר להחדיר לביתנו את קלקולי הרחוב, וכדוגמת המכשיר הקרוי 'נגן' עם אפשרות צפייה בסרטים, ועוד מכשירי צפייה כיוצא בזה.

"וקיומם של מכשירים אלו מביאה לכך שמשתמשים בהם לדברים חמורים ומסתירים הדבר בנקל, וע"י כך כבר ירדו נפשות רבות לבאר שחת רח"ל. וקיומם של מכשירים אלו במחננו מעמיד בסכנה חמורה את קדושת בית ישראל".

על המכתב חתומים הגרי"ש אלישיב, הגראי"ל שטיינמן, הגר"ח קנייבסקי, הגר"נ קרליץ, והגר"ש אוירבעך, והוא נחתם במילים האוסרות את המכשירים: "ועל כן באנו להודיע כי החזקת מכשירים אלו אסורה בהחלט (ואף אם לא משתמשים בזה לסרטים) ואין בזה הוראת היתר כלל".
----------------------------------------------------------
לא יודע מה קורה פה בגלל כמה ילדים שעושים שטויות כאשר אני נוסע לכולל אני לא ישמע בדרך שיעורי תורה בבקשה מכבוד הרבנים אבל אל תצחיקו אותי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 15:15 לינק ישיר 

אתה שיעורי תורה כנראה לא שומע כי נגני MP3 כלל לא נאסרו האיסור חל רק אם אפשרות צפיה.
ואם יש לך אחד כזה אז במחילה.... לא צדיק גדול אתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 16:44 לינק ישיר 

ציטוט

והפעם: נגני ה-mp3 וה-mp4.
כנראה שלא קראת טוב את הכתבה
אם אני צדיק גדול או לא זה בטח שלא אתה תקבע

תוקן על ידי המשקיף ב- 19/10/2010 16:46:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 19:54 לינק ישיר 

הרב המשקיף לא דברתי עליך דברתי על כותב הכתבה ואתה תעיין בכתב איסור ותראה שהכוונה למכשירים עם סרטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 21:53 לינק ישיר 

כך כנראה מסתבר מכמה גורמים שבדקתי איתם את העניין

כותב הכתבה הכניס את ה MP3

אבל ככל הנראה האיסור הוא לבחורי ישיבות

כך יכולים הראשי ישיבות עם כוח לאסור שהרי גדולי הדור אסרו
ודו''ק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > עכשיו גם נגנים MP4/MP3 אסורים בדיחה כנראה שלא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext