בהצלחה. יוזמה מבורכת של החזן חיים אדלר ממשיכה גם בשנת תשע"א - יישר כח.
נשלח ב-3/11/2010 23:39
השם "גלבר" זכור לי מקונצרטים פנימיים של מכון ת"א לחזנות. האם זה הוא? אם כן, זו התקדמות מרשימה!!
נשלח ב-4/11/2010 09:13
נקודה למחשבה
קודם כל : תודה רבה לחזן חיים אדלר ולמנהל היקר יהודה פרנק על היוזמה הברוכה של תפילות יום כיפור קטן. ___
נקודה למחשבה:
נכחתי בתפילות יום כיפור קטן בתל אביב מספר רב של פעמים, וברוב הפעמים היה שני מנינים וחצי וגם הם מגיעים מאיזור בני-ברק ורמת גן,
לא מובן לי למה לא לעשות את תפילת יום כיפור קטן באיזור ריכוז דתי/חרדי יותר, שכך גם יהיו יותר אנשים ויהיה באמת החזרת עטרה ליושנה.
תחשבו שהתפילה היתה מתקיימת בבית הכנסת הגדול בבני-ברק במקרה כזה בית הכנסת היה מלא מפה אל פה במתפללים.
אני בטוח שהיום בתפילתו של החזן מונק בהר נוף יהיו עשרות מתפללים אם לא יותר, וזה לא בזכות החזנים ה״עולמיים״ שמופיעים שם אלא בזכות המקום הנגיש.
נשלח ב-4/11/2010 09:30
צוםזאך
אכן, קידום של ממש לחזן חיים יהודה גלבר וגם כמובן לחזן הראל אמיד.
ולא זו אף זו: קידומם מוצא את ביטויו הנאמן גם בעצם השתייכותם למקהלת החזנים "זמרת יה" בניצוחו של ד"ר אורי אהרן. אכן, בית יוצר פורה ומפרה!
נשלח ב-4/11/2010 11:00
מהולל:
מנסיוני מקהלת ״חזנים״ זה סכנה גדולה מאוד ,
יותר נכון לקרוא מקהלת ״חזנות״.
והטעם:
ישנה הסרטה שמסתובבת של כעשר חזנים ובהם כל הגדולים ( שטרן בראון אדלר זים נ.הרשטיק ועוד) ששרים שיר המעלות ביחד והקקפוניה הנוראית שיצאה שם אינה משתווה אפ׳ לקרבות החתולים מתחת לביתי.
נשלח ב-4/11/2010 12:17
ISRAEL_TU
איני מבין על מה "ויתרוצצו" וקוקטייל הספקולציות שאתה מעלה. הרי לפניך עוד שעות אחדות לתחילת התפילה. גש נא אפוא לשם עם דמדומים והיווכח במו אוזניך ועיניך ורק לאחר מכן תפסוק את פסוקך! האזנה נעימה (ואובייקטיבית!).
נשלח ב-4/11/2010 18:06
מה שישראל_טו אומר הגיוני למדי, כי חזנים "לכשעצמם" עלולים להוסיף גם נופך משל עצמם, דבר שבמקהלה הוא כמובן איום ונורא - "אין אני והוא יכולים לדור בכפיפה אחת..."
מצד שני, אם המקהלה מאומנת היטב והמשתתפים מכירים את מקומם בלי לנסות לעשות רושם, הרי שהתוצאה שתתקבל יכולה בהחלט להיות חוויה מוזיקלית מצויינת.
שתפו אותנו איך זה התקבל.
נשלח ב-5/11/2010 09:27
כשאמרתי את הגיגי לא התכוונתי לחזנים שהתפללו ביום כיפור קטן אלא לקרוא למקהלה מקהלת החזנים.
נשלח ב-5/11/2010 10:34
למה, השם משפיע על המהות...?
נשלח ב-5/11/2010 11:51
אני לא יודע אם השם משפיע על המהות אבל במקרה הזה המהות משפיעה על השם.