מזדהים עם המשפחות שילדיהם טרם החלו את שנת הלימודים
לא תעמוד על דם רעך
ביום שישי הקרוב נבוא כולנו להזדהות עם המשפחות אשר ילדיהם עדיין יושבים בבית
נביע הזדהות עם המשפחות ושאת נפש מכך שלאיש לא אכפת באמת
לא חרבה ירושלים אלא על שלא מיחו חכמים
יום שישי במרכז המסחרי רמב"ש א'
החל מהשעה 10 בבוקר
נשלח ב-20/10/2010 10:51
אני כותב בלי טיפה של ציניות. אבל באמת מישהוא מוכן להסביר לי איך זה שהם עדיין לא הסתדרו במוסדות ? הרי בית שמש מוצפת במוסדות לכל הסוגים והמינים של הציבור לא יתכן שמשפחה רוצה שילדהם ילמדו במוסד ולא מצאו מוסד אלא מה הם מתעקשים ללכת למוסדות שלא רוצים אותם שם ואני שואל ׳ למה הם מתעקשים ?? הרי בסופו של ענין לא יהיה להם טוב במוסד שלא רוצים אותם ! אז למה להתעקש יש מספיק מוסדות בבית שמש אני בטוח שמי שרוצה באמת הסתדר כבר. רק מה יש כאלה שמתעקשים אין לי מושג למה ללכת למקומות שלא מתאימים להם. אז באמת ליבי על המשפחות האומללות ותאמינו לי או לא אני יודע בדיוק מה הם עוברים ( והמבין יבין) אבל יש איפה ללמוד בבית שמש וכדאי מאוד שירדו מהעץ וילכו כבר לבית ספר זה לא יתרום שום דבר המפגש הורים הזה במרכז אפי שגם אני מקווה מאוד להיות שם
בכל אופן אני רוצה לאחל לכולם שיסתדרו במוסדות ושיהיה הרבה נחת.
נשלח ב-20/10/2010 11:28
אני באמת מאמין שהדברים נכתבו ללא טיפה של ציניות כי לטיפשים אין שכל לציניות ואני כותב את דברי ברצינות, אתה יודע במה מדובר שאתה יוצא בכזו קביעה נחרצת? אתה מכיר את הסיפורים מקרוב? מתגובתך נראה שני דברים, האחד שאתה לא יודע מה הם באמת פרטי הסיפור המדובר והשני זה שאתה מעולם לא עמדת בסיטואציה דומה שבה אתה לא יכול להכניס את ילדתך למוסד המתאים לה באמת ולא בגלל סיבה מקצועית רצינית אלא בגלל אינטריגות וגחמות מטורפות. ואגב בבית שמש יש המון מוסדות לבנים אבל לא מספיק לבנות
נשלח ב-20/10/2010 13:18
כללי המשחק מאוד פשוטים. יש מוסדות "נחשבים יותר" ו"נחשבים פחות", כאשר האבחנה היא בעיקר ברמת הדרישות ממשפחת הילד. כל הורה מנסה לדחוף את ילדיו למוסדות "הנחשבים יותר", כדי להגדיל את סיכוייו להצליח כביכול בעתיד, וזאת בכל מחיר (כולל התחזות חיצונית, שינוי שם משפחה, עזיבת מנהגי ולבוש של בית-אבא, שקרים, אונאות ויצירת תדמית המפשחה כ"משפחת בן תיירה אמיתי"). כאשר הסממנים החיצוניים לא מספיק משכנעים או התרשמות אישית (ע"י תיחקור שכנים \ מכרים של המועמדים) של ה"שוער" היא שמשפחת הילד לא מתאימה, ההורים לעתים מחליטים להתעקש ולא לנסות אפילו להכניס את הילד למוסד "הנחשב פחות" - מכיוון שזה צעד שעשוי לקלקל את עתידו של הילד. כמובן, שהמאבק פוגע קשות בילד עצמו, אך לעתים הלחץ הסביבתי \ הציבורי על ראש מוסד "עקשן" נושא פרי. שלא לדבר על נזק לילדים עצמם שנחשפים לזה ומדברים על למה לא קיבלו את פלוני ומאיזו סיבה, וזה פשוט מגעיל.
תוקן על ידי פיינרך ב- 20/10/2010 13:27:37
נשלח ב-20/10/2010 16:43
בלעבת יקרי . אתה צודק שאני לא מכיר את המשפחה, נכון אבל על ענים הסיוטאציה אני יודע בדיוק מה הם מרגישים ונכון שיש יותר מוסדות לבנים מאשר לבנות , אבל בכל אופן יש עדיין את שני הבתי יעקב, וגם את תורת אליהו, ואת מגן אבות , ואת אהבת ישראל, ואת הבית ספר החדש שקם או אולי לא אני לא יודע משהוא בנשיאות הרב לף ממושב מתתיהו, אז באמת בלי תרוצים יש בתי ספר וצריך לדעת להתפשר !!! ונמה אמור להיות בדיוק ביום שישי ? המשפחה תעמוד במרכז וכולם יעברו לפניה?
נשלח ב-20/10/2010 17:01
רמתי, יש גם את מורי'ה ואת שובו...
הבעי'ה מתחילה כאשר ילד שרמת משפחתו בפועל מעל רמת "תורת אליהו", אבל מתחת לרמת "תורת הבית" (היינו בעל הבית רציני הלומד בכולל ערב ועובד לפרנסתו), מה קורה עם הילד מתחיל "לרדת רמה"? מי יקח אחריות כבדה זו על כתפיו?
נשלח ב-20/10/2010 23:44
רמתי מה לעשות ששני הבתי יעקב בודאי לא מקבלי אלא ג שאר המוסדות שהזכרת ולעיתי רק בגלל תחרות פרועה של מי יותר לא מקבל ועושה שרירים וע"פ רוב זה נופל על משפחות ממוצעות ללא מרפקי שקל להתעלל בהם, האמן לי, אני לא חושף כאן את התשובות שנאמרות ואת המניעים כי זה עלול להזיק לאותן משפחות אבל בושה שככה נראים אלו שאמורים לחנך את ילדינו. לעצם הכינוס ביום שישי, לא מדובר במחאה נגד אדם או גוף מסוים ולא מדובר בייצוג של משפחה זו או אחרת, מדובר בזעקת הזדהות ע אות סובלים והרמת קול מחאה על אותה תופעה קלוקלת שלצערנו קיימת הרבה לפנינו ותהיה לצערי ג הרבה אחרינו אבל זה לא מתיר לנו לשתוק, לכן נתאסף ונביע את מורת רוחנו מהעניין בצורה מכובדת, את המאבקים האמיתים, האמן לי שהם נעשים בחדרי הצדדים בלי אור זרקורי וב"ה אף נושאים פרי
נשלח ב-21/10/2010 01:17
צר י לאכזב את מארגני הארוע, חוץ מקצת יח"צ לעצמכם לא יצא מזה כלום. את מנהלי המוסדות לא מעניין כלום למעט שמם הטוב והוא תלוי בריבוי תשובות שליליות לממתדפקים על דלתם. ואם הם מבני עדות המזרח אז שכרם הוא כפליים. אם ראש העיר היה מתנה את קבלת המבנים בכך שלא ישאר אף ילד/ה ללא מוסד חינוכי ראוי ומבלי לערב שיקולים לא עניניים אולי הסאגה היתה מגיעה לסיומה הטוב יחסית. הכל מתחיל מהראש!!!
נשלח ב-21/10/2010 02:01
מארגני האירוע לא מבקשים לעשות שום יח"צ
1. אם היית רואה כמה הדבר הזה מעודד את המשפחות הללו שיש עוד אנשים שאכפת להם אז היית מדבר אחרת
2. כלו כל הקיצים אין שום בית יעקב שמוכן לקבלם גם לא מגן אבות וגם לא כל האופציות האחרות ולאחר שניסנו בכל הדרכים האחרות ראינו לנכון שלכל הפחות הציבור צריך לבוא ולהזדהות ולומר ידינו לא שפכו את הדם
3. יתירה מכך ההיפך הוא הנכון שכן האירוע הזה רק מזיק לתנועת טוב מבחינה פוליטית שכן מיד יקפצו חכמים כמוך ויאמרו זה הכל בעבור צומי, אלא שעל אף הכל לאחר שישבנו כבר כמה פעמים במהלך החודשים האחרונים וכל שאר דרכי הפעולה לא הצליחו, לא נותרה בידינו כל אופציה אחרת. האם אתה רוצה שגם אני יצא איזה יואב ללום? צר לי אחי אבל הכי קל זה להרים ידים ולומר 'אין מה לעשות'
4. האם חשבנו איזה קיטרוג יש בשמים מזה שאנשים יושבים בבית ובוכים, אם לא למען אותם משפחות לפחות נחשוב על עצמינו שלא ניפגע מכך
5.אין במחאה זו קריאת תיגר על איש אלא לעורר את כולנו לפעול ביתר שאת כדי להסיר את החרפה הזו מקרבנו
מתוך אהבה לכל יהודי אלי פרידמן
נשלח ב-21/10/2010 22:49
אי אפשר לקבל את כולם בכל מוסד. ילדה, שמתאימה לתפארת החיים לא צריכה לחלום על בית יעקב הרמה או בית ספר אחר בסגנון, ילדה, שכשהוריה כועסים הם משחררים ניבולי פה וקללות לא כדאי שתלמד בבית ספר אשכנזי. ילדה, שאמא שלה לא משדרת צניעות יתר לא יכולה לצפות מבית יעקב לקבל אותה. ילדה, שאחיה חזרים בשאילה והמשפחה מתנדנדת בין חילוניות לדת , ילדה, שחונכה שלא משנה כלל איך מתלבשים "העיקר הוא בלב" "והעיקר שאנחנו יהודים" צריכה ללמוד במקום שיש להם את אותה השקפה.
נשלח ב-22/10/2010 00:15
אנקתאסיר
גם אותך אסור לקבל כי אתה גולש באינטרנט ובבית יעקב יחתימו אותך על כך שאין לך מחשב ואינך גולש
קשוט עצמך תחילה גם אתה לא עומד בקריטריונים ורק שזה נוח לך לתת מוסר לאחרים פשוט תתבייש
נשלח ב-22/10/2010 06:38
יש-כבוד שים לב ! א. לא ביקשתי להתקבל לבית יעקב, ב. אני העלתי בעיה כללית ואתה נכנסת לי לקישקס באופן פרטי ג. לא באתי לקשוט אף אחד פשוט באתי להסביר את הצד השני, ד. כשבית יעקב לא רוצים לקבל משפחות האינטרנט הם צודקים, ודרך אגב הם עושים בעיות בנושא האינטרנט בלי שום אפליה או גזענות אשכנזים וספרדים כאחד . אני דן אותך לכף זכות, התגובה שלך כתבת מאוחר בלילה היית עייף כבר לכן כתבת שטויות.
נשלח ב-23/10/2010 22:03
מאכזב..
שחברי תנועת טוב יוצאים להפגין, בשביל מה?
בשביל להתחנן שמוסדות יקבלו את ילדינו?
מישהו פה שכח למה קמה תנועת טוב?
או שרק אני זה שלא הבנתי..
כי עד כמה שידוע לי תנועת טוב זה זרם אנשים שלא מעוניינים ואינם חפצים להסתמך על "הממסד הרגיל"
(_להלן הממסד הרגיל בתי ספר גנים בתי כנסת רבנים פוליטיקאים_)
כשכואז זועקים זה נכון אבל חשבתם על האמירה ביציאה הזאת החוצה ביום שישי?
שמתם מעליכם שלט אנחנו סוג ב' ואנחנו מתים להכנס למועדון של סוג' א'
צר לי לא כך חשבתי שיצא מתנועת טוב..
ההפגנה הזאת גם אם היא תועיל למשפחה או שתיים (ובינינו היא לא ממש תועיל)
היא מיותרת ובעיקר מביכה.. לפחות אותי..
חברי תנועת טוב אינם סוג ב' הם סוג' א' בדרכם שלהם
ואנחנו צריכים לפתוח מוסדות משלנו מוסדות יוקרה עם רזומה של מוסדות מקצועיים איכותיים
ובשביל להקים בית ספר לא צריך לעשות הפגנה. פשוט מקימים!
הלוואי שמבית שמש תצא הבשורה
נ"ב את כל זה אני כותב למרות שמאוד התחשק לי לבוא להפגנה.
אבל חשבתי על תועלות מול חסרונות ונשארתי בבית במודע..
שבוע טוב,באמונתו
נשלח ב-23/10/2010 22:56
באמונתו אכן אתה צודק
אבל בשביל לפתוח בי"ס צריך שיהיה לפחות עשרה בנות ולא לחמישה כמו במקרה של השנה הנוכחית כמו כן פרידמן הבטיח לעשות מאמץ גדול ולהקים בי"ס בשנה הבאה ימים יגידו אם זה יצליח בל נשכח שאלי פרידמן היה ממקימי הישיבה התיכונית החדשה שקמה כאן בבית שמש כך שבהחלט הוא חושב ועובד בכיוון הזה שכתבת
נשלח ב-23/10/2010 23:09
יש כבוד .
הישיבה התיכונית זה מעולה ואתה רואה שהקימו את הישיבה בלי שלט אחד והפגנה אחת
בית ספר אפשר לפתוח גם עם 3 בנות..
תראה את הבית ספר באידיש ש א"פ פתח בקישון שהיום מונה הרבה תלמידות אבל בכיתה הראשונה היו אולי 4 בנות..
בקיצור להפסיק להתבכיין להתחיל לבנות..
וכשלנו יהיה בית ספר הכי איכותי ברמה עם שם טוב הם עוד יתחננו להכניס את ילדיהם אלינו..