בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אלוקים טוב לנו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/10/2010 22:19 לינק ישיר 

צענערענע

השאלה שלי היא לא למה יש רע בעולם. אלא בכלל מהיכן לנו לדעת שאלוקים טוב, הלא איננו יודעים מהו ומיהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 22:21 לינק ישיר 

מבקש טוב
 בחרת לך ניק טוב- הרי אם אתה מאמין שיש אלוקים- אלוקים ממש ולא איזו דמות קיקיונית לפי הקבלה.
 אזי אתה מבין, כי ידיעותיך ביחס אליו אינן אפשריות, האדם אינו נמצאה באותה דרגה שיוכל להבין את אלוקים,
 כפי שלהבדיל-ילד בגן לא ירצה או יוכל להבין את תורת היחסות של איינשטיין, למרות שבדיוק כך מתיימרים המקובלים.
אזי כל ידיעותיך אם הוא טוב או רע הן סוביקטיביות. אם יהיה לך טוב כנראה- הוא טוב- ולהפך. האם זה נכון? ודאי שלא. כי בדרך כלל כשלאדם או ציבור או עם, טוב. לאחר הוא רע. כשמישהו שמח שהרויח במניות- השני בוכה. אז איך אתה רוצה לבדוק את הטוב והרע בעולם- שכנראה אלוקים ברא ובה הוא משתקף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 22:34 לינק ישיר 

מבקש (אל תפסיק !) -

תהליכי העליה שלנו אל בוראנו (עולם הבא, ימות המשיח, תחיית המתים) ישנו לנו בהדרגה את מערכת ההתייחסות שלנו לדברים, ונלמד לאט לאט לעשות את רצוננו כרצונו באמת. לכן הטוב שבאחדות יתברר לנו יחד עם האחדות עצמה, וכמו שאומרים רבותינו "האמת עד לעצמה"- כשמגיעים אליה שוב לא צריכים הוכחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 00:40 לינק ישיר 

ירוחםשמ ושותף סוד

האדם בא לעולם והוא עומד בפני אינספור דרכים, והוא שואל את עצמו "מהי הדרך הטובה?". זו השאלה הכי חשובה בחיי האדם! בא אלוקים ומציע לנו דרך. ואני שואל האם אפשר לסמוך עליו שהוא רוצה בטובתנו?

בא ירוחםשמ ואומר לי אתה לא נמצא בדרגה שאתה יכול להבין את אלוקים.  ואני צועק, נכון! אז איך אני יכול לסמוך עליו אולי הוא בכלל רוצה ברעתי?

בא שותף סוד ואומר "הטוב שבאחדות יתברר לנו יחד עם האחדות עצמה" כלומר תתחיל ללכת בדרך שאלוקים אומר לך וכתגיע לסוף תדע שהוא רוצה בטובתך. ואני זועק, חביבי, כשאני יגיע לסוף זה כבר יהיה מאוחר מדי!!!

תוקן על ידי מבקשטוב ב- 21/10/2010 00:42:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 00:51 לינק ישיר 

מבקשטוב:

קח לך כלל "האלוקים הוא לא הבייביסיטר שלנו" הוא בנה ברא עולם נפלא לאדם, והשאר היסטוריה,
ואני מציע לך שוב לעיין באשכול הזה, האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)
בהצלחה,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 01:28 לינק ישיר 

מבקשטוב כתב:

בא שותף סוד ואומר "הטוב שבאחדות יתברר לנו יחד עם האחדות עצמה" כלומר תתחיל ללכת בדרך שאלוקים אומר לך וכתגיע לסוף תדע שהוא רוצה בטובתך. ואני זועק, חביבי, כשאני יגיע לסוף זה כבר יהיה מאוחר מדי!!

מבקש חביב, מה שייך מאוחר מדי כשמגיעים לסוף והכל מתברר כטוב. נראה לך שאז תוכל להציע טוב אחר ?!
וחוץ מזה שכבר הסכמנו שהאחדות היא הטוב, אז בודאי שלא להציע טוב מזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 01:42 לינק ישיר 

מבקש טוב,

אמנם השאלה שלך איננה מדוע יש רוע בעולם, אך היא קשורה אליה. שכן, אם לא היית נחשף ומתוודע לרוע לא היה שייך לדבר על אלוהים שחפץ ברעתך. על כך עונה לך מקסמן כמאמר הנביא: מפי עליון לא תצא הרעות והטוב. אלוהים הוא טרנסצנדנטי ומחוץ למשחק של טוב ורע, ממילא לא שייך לדבר עליו כעל אחד שחפץ ברעתך.

אמנם יש השקפה נוספת (חסידות קבלה וכדומה) שבה אלוהים הוא אימננטי וממילא זה מגביר את תחושת ההשגחה הפרטית והתערבותו של האל בעולם, (וכן היות הכול בהכרח גמור והכול מחויב המציאות), ואם כן הרע הוא בתוך האלוהים ואז כבר שייך להקשות – אולי האל רוצה ברעתי? כי גם כל מעשינו פעלת לנו, כמאמר נביא אחר.

על כך למשל ענו בחב"ד שמה שנראה לך רע איננו רע כי אם דמיון. המציאות היא טובה והרע הוא שווא וכזב. ממילא שוב, כשאין רע, לא שייך לדבר על אלוהים שחפץ ברעתך. גישה אחרת בנושא הביא מימוני בשם רבי נחמן מברסלב – אמנם האל הוא אימננטי אך יש גם מציאות של חלל הפנוי מאלוהותו. וכבר החלטנו שבמקום שממנו הוא מפנה את אלוהותו לא שייך להקשות עליו שהרי הוציא את עצמו מהמשחק.

לא עניתי לך על השאלה. אני יודע. אבל מכיוון שאני חש שהשאלה היא בעיקר פסיכולוגית אשתף אותך בניסיוני האישי כי מצאתי שבעתים מסוימות כשמשקיפים על אלוהים כעל אל אמננטי יש הרבה סיבות לכעוס, כמספר הצרות והאסונות שרואים בחדשות ושבכולם הוא מתערב. וכשמשקיפים עליו כעל אל טרנסצנדנטלי לא צריך לכעוס עליו הרבה פעמים. רק פעם אחת. על זה שהוא יצר את העולם. זה אמנם לא פותר את הבעיות אך זה מצמצם את הכעסים. נו, לפחות על אלוהים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 01:54 לינק ישיר 

שותף סוד

אינני מבין את הבנתך למושג "טוב". האם טוב פירושו תחושת חיובית כמו: שמחה, אהבה, תענוג. או שטוב פירושו איחוד והשלמה. אפשרות שלישית שטוב זה גם זה וגם זה?

מחפש השראה

הבנת אותי לא נכון. אני לא כועס על אלוקים כלל ואינני חושב שהעולם הוא מקום רע.
אני רק שואל כיצד אני יכול לסמוך על אלוקים שיעשה לי טוב (בעיקר בעולם הבא)? מנין לי לדעת שהוא רוצה בטובתי? אולי להפך הוא רוצה ברעתי?
כתבת שהוא לא במשחק של טוב ורע, כיצד אתה מגיע למסקנה הזאת?

תוקן על ידי מבקשטוב ב- 21/10/2010 01:56:24

תוקן על ידי מבקשטוב ב- 21/10/2010 02:17:54

תוקן על ידי מבקשטוב ב- 21/10/2010 02:18:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 03:31 לינק ישיר 

שותףסוד

רציתי לשאול אותך שאלה קטנה.

מדוע לדעתך נברא העולם הזה. ולא נבראנו מיד בתכלית השלמות בחיי העולם הבא?

בוא נעקוף את הסיבה האפלטונית הידועה (המופיעה ברס"ג רמח"ל ועוד, בדבר מחויבות רכישת האדם בעצמו את שלמותו למען עידונו המושלם. נדמה לי שאלוקים יכול להתגבר על הקטע הזה. פשוט, הוא לא יברא מושג זה, שאדם צריך לקנות את שלימותו בבחירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 09:52 לינק ישיר 

מבקשטוב. עלכם השלום והטובה  שאלה גדולה ויפה מאד     ולענ״ד נראה לומר    שאלוקים לא רוצה ברעתך או טובתך !!!  אין לאלוקים רצונות ,אלוקים לא טוב ולא רע ,טוב או רע שייך בדבר מופשט ולא באין סוף.... וברור שכל הכתובים הם כדי לסבר את האוזן החומרית שלנו !!! מה שצריך להיות ברור הוא שיש בורא לעולם וציווה לקיים תורה.    למה ציווה ??    מי הוא הבורא  ??   למה הוא ??  איך הוא ?? לטובתנו ??  רעתנו ??        לאלוקים הפתרונים ! ! !   בברכת המשך יום טוב 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 10:13 לינק ישיר 

מבקש (אל תפסיק!) -

הנאה ושמחה ואושר וכו' וכו' נגזרים כולם מהאחדות או הפירוד שהאדם מרגיש. תתבונן בזה ותראה שאתה שמח ומאושר כשאתה משתלב עם סביבתך הגשמית ו/או הרוחנית. ככל שהתמונה מתבהרת יותר ההנאה גדולה יותר. אלה מעשים שבכל יום. הרבה קשקושים פסיכולוגיים היו נחשכים אם היו מתבוננים באמיתות פשוטות אלה (או או איזו מהומה תתחיל עכשיו...).  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 10:16 לינק ישיר 

שותף
כמה מחברי הפורום נהנים הנאה יתירה מהיותם באופוזיציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 10:21 לינק ישיר 

"השאלה שלי היא לא למה יש רע בעולם. אלא בכלל מהיכן לנו לדעת שאלוקים טוב, הלא איננו יודעים מהו ומיהו "

למבקשטוב

נשאלת שאלה אחרת:האם אתה יודע מהו טוב? הרי האדם המאמין לא מתייחס למילה טוב כמו האדם הלא מאמין.

ולגבי הקב"ה-אנחנו יכולים להכיר אותו רק מהמקורות.שהרי אינך יכל לפגוש אותו בצורה אחרת..

וכמו שכתבתי כבר שבמקורות שלנו יש תשובות סותרות שהרי עולמינו מורכב ומלא סתירות.

למשל":מי שאומר שהקב"ה רחמן-יבתרו מעיו. "-פה מודגשת מדת הדין.

ובמקומות האחרים שבהם נאמר שהקב"ה רחמן-מודגשת מידת הרחמים.

לאברום

מדוע ברא הקב"ה את עולמו כך ולא אחרת  על כך יש תשובה במדרש תנחומא נשא ט"ז:נתאווה הקב"ה להיות לו דירה בתחתונים" ואומר האדמו"ר הזקן על כך:על תאווה אין קושיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 10:30 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

לאברום

מדוע ברא הקב"ה את עולמו כך ולא אחרת  על כך יש תשובה במדרש תנחומא נשא ט"ז:נתאווה הקב"ה להיות לו דירה בתחתונים" ואומר האדמו"ר הזקן על כך:על תאווה אין קושיות.

מעניין. אפשר בבקשה מראה מקום מדויק לדברי אדמוה"ז. ואם אפשר גם הסבר?

תוקן על ידי אליעזרט ב- 21/10/2010 10:32:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 10:39 לינק ישיר 

גם על תאוות של בו"ד אין קושיות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אלוקים טוב לנו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.