בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אלוקים טוב לנו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2010 10:47 לינק ישיר 

http://www.malchuty.org/index.php?option=com_content&view=article&id=192%3A-------------q&catid=17%3A2009-10-25-17-01-43&Itemid=15&limitstart=3 

לכולם יש תאוות. גם לצדיקים יש תאוות, בהיותם צדיקים, שהתאוה אפילו עושה אותו צדיק. יש שני פסוקים במשלי – "תאות צדיקים יתן" ו"תאות צדיקים אך טוב". גם ל"צדיקו של עולם" יש תאוה, כל החולשות מתחילות מהחולשה של ה'. מה החולשה שלו? "נתאוה הקב"ה להיות לו דירה בתחתונים". מה פתאום? אומר אדמו"ר הזקן 'על תאוה אין קושיות' – אי אפשר לשאול על חולשה. ככה הוא 'ברא את עצמו' כביכול, קדמון לכל הקדומים – ככה הוא. אין תירוץ. אם ה' לא היה 'חלש אופי' – במרכאות – לברוא אותנו, לא היינו יושבים כאן. אם כן, כל המציאות מתחילה מחולשה. מי שאין לו חולשה כזו גם לא אוהב שום דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 10:51 לינק ישיר 

מבקשטוב ולכולם:

נכון שאני טוען שהעם לפני האלוקים כמו שכתבתי כאן נאמנות לאלוקים או לעם ישראל, מי קודם ??
אבל והיות שלדעתי אתם עושים עוול נורא כלפיו, אז אני כן אקח את הצד שלו הפעם,

ידוע שנבואה לרע לא חייב להתקיים,
נבואה לטובה מתקיימת בכל מקרה,
ועומק דבריהם ז"ל, שכל החוקים (חוקי טבע) הם טובים, ולכן חוק טבע תתקיימם אפי' שאני ח"ו ישכב עם אשת איש ויולד ממזר שאלוקים לא רוצה בעולמו, וכן סכין לחתוך לחם\פרי, והרשע חותך צוואר של אדם נגד הרצון של אלוקים, כלומר אלוקים לא ישנה את החוק הטוב בגלל שרשע אחד משתמש עם זה לרע,

מה שאין כן כלפי נבואה לרע, כי אם חייב להיות צונמי שזה רע להאדם, אבל ביד האדם לברוח מהרע\מהמקום לפני,
הרי לא רק האנושות לא לומדת ולא למד לפני אלפי שנים איך לדעת להימנע מצרות, רק מוסיפה כל יום מכשירים מסוכנים כמו מכוניות ונשק וכדומה,

לשאלותו הפילוסופית הרי דנו כבר בזה,
הרי לא יכול להיות שיש לאלוקים בחירה, ועצם שהתבונה מבין שיש טוב אז חייב להיות שהוא הטוב האמיתי, הרי זה ק"ו מה אנו מבינים שטוב להיות טוב, ק"ו שהוא טוב בעצם,

אני מוכן לעשות איתך תרגיל: תן לי רע אחד שאלוקים עשה, ואני השתדל להסביר לפי התבונה הדל שלי,
בבקשה   

תוקן על ידי maxmen ב- 21/10/2010 11:08:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 10:52 לינק ישיר 

לבעלבעמיו

אין קושיות על תאוות.

כמו שכתבתי אתמול האם יש קושיה מדוע לראובן יש תאווה לגלידת ווניל ולשמעון לגלידת שוקולד .

מובן מאליו שאם יש תאוות פסולות צריך להלחם בהם אבל אין כאן סתירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 10:55 לינק ישיר 

תגובה לדברי צענע שבראש העמוד.
זוהי תורת איתיאל. אני מבקש מראה מקום לדברי אדמוה"ז בעצמו. ולא עיבודים של תלמידים. בבקשה, הדברים חשובים ומרתקים ביותר. אנא אל תמנעי טוב מבעליו.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 21/10/2010 10:58:25

תוקן על ידי אליעזרט ב- 21/10/2010 11:00:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:02 לינק ישיר 

קודם תסביר מה זה איתיאל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:03 לינק ישיר 

המאמר שהפנית אליו נכתב על ידי אדם בשם איתיאל. כך כתוב בראש העמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:08 לינק ישיר 

המאמר הוא של הרב יצחק גינזבורג.

אבל אם אתה מחפש מקור יותר מוסמך (?)הנה  אתר של חבד:

http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?CategoryID=506&ArticleID=1329

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:12 לינק ישיר 

רגע למישהו יש ספק שווארט כזה יכול לומר רק חבצקער

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:13 לינק ישיר 

צענע,

הבאת לי שוב דברים מכלי שני. גם דברי איתיאל הם דברים שהוא כתב על פי שיעורי הרב גינזבורג וגם הדברים האחרונים הם לא של אדמוה"ז בעצמו. בוודאי את מבינה שבנושאים מעין אלה חייבים אבל ממש חייבים לראות את הדברים במקור. 

והערה טכנית. לבי אומר לי כי שני המקורות מעתיקים ממקור שלישי שאינו דברי אדמוה"ז בעצמו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:14 לינק ישיר 

maxmen כתב:
רגע למישהו יש ספק שווארט כזה יכול לומר רק חבצקער

וכמובן אחרי כוס יין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:19 לינק ישיר 

למקסמן

הזלזול שלך בחב"ד רק מוכיח משהו עליך,ולא להפך.

לאליעזרט

אנסה לחפש את המקור בספרים.

אבל תמהני עליך שאתה חושב שאתר חב"די יסלף את דברי האדמור הזקן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:21 לינק ישיר 

חס וחלילה. לא מדובר בסילוף אלא בפרפרזה. ובדברים מעין אלה פרפרזה יכולה להפוך שמים לארץ וטוב לרע בלא משים ובלא כוונת מכוון.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 21/10/2010 11:23:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:25 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
למקסמן

הזלזול שלך בחב"ד רק מוכיח משהו עליך,ולא להפך.

למה זלזול אני דווקא אוהב את החריפות הזאת ולכן ידוע לי סוגי הווארטים שלהם, אגב: אני התפללתי שנים בחב"ד
אני ח"ו לא מזלזל באף יהודי במיוחד חב"ד והרבי האחרון (מקווה שלא האחרון לטובת חבד כמובן) שמסרו נפשם ומשפחתם בשביל כל היהודים בעולם,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 11:48 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
כמה מחברי הפורום נהנים הנאה יתירה מהיותם באופוזיציה.

מה השאלה ? יש אנשים שמגלים אחדות עם עצמם ע"י הפרדת כל המוץ (הקואליציה) מן התבן (שזה הם). חייב אדם לומר בשבילי נברא העולם, כלומר מה שמצטרף אלי זה טוב, וככה נמשיך עד הצירוף השלם, ומה שלא מצטרף אלי צריך לדחות (או לתקן או לעבוד עליו...). יש בעניין שתי שיטות עקרוניות- צירוף חיובי או צירוף דרך השלילה (ימין מקרבת ושמאל דוחה, ברשותכם), ומסתמא כל אדם משתמש בשתיהן במקביל (אם אין דעת (חיבור) הבדלה מנין ?). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 12:02 לינק ישיר 

אברום_בורג כתב:

מדוע לדעתך נברא העולם הזה. ולא נבראנו מיד בתכלית השלמות בחיי העולם הבא?
בוא נעקוף את הסיבה האפלטונית הידועה (המופיעה ברס"ג רמח"ל ועוד, בדבר מחויבות רכישת האדם בעצמו את שלמותו למען עידונו המושלם. נדמה לי שאלוקים יכול להתגבר על הקטע הזה. פשוט, הוא לא יברא מושג זה, שאדם צריך לקנות את שלימותו בבחירה.

אברום-

לא הבנתי מה זה נעקוף- נראה לך שמצאת פירכא כ"כ קלה על דבריהם ?

אני מסביר כאן באשכול הזה שטוב פירושו שלם ורע פירושו חלקי. הבורא הוא השלימות עצמה ולא שייך (מבחינת רצונו המתגלה לנו, ואין לנו דרך בעולם לדבר על לפני זה) שיציב תכלית אחרת לבריאה. אם החליט הבורא לברוא נבראים הרי הם חייבים להיות סופיים ומוגבלים, כלומר חסרי שלימות. ממילא חייבים לומר שהדרך להתקדם היא לעבור בהדרגה ממצב הריעוע שלנו למצב ההטבה, היינו מפירוד לאחדות וכנ"ל. זו תורה וזה שכרה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אלוקים טוב לנו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.