בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אלוקים טוב לנו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2010 12:03 לינק ישיר 

הציטוט המדויק:"אויף א תאווה איז קיין קשיא"

הציטוט לקוח מלקט מאמרים של האדמו"ר הרש"ב שכותרתו יום טוב של ראש השנה-תרס"ו עמוד ז'.:

"....אמרו נתאווה הקב"ה להיות לו דירה בתחתונים שאין זה  מצד איזה הכרח וטעם שכלי כ"א מפני שנתאווה כך שהוא למעלה מטו"ד(וכמו שאמר רבינו ז"ל ע"ז אויף א תאווה איז קיין קשיא)רק שנתאווה שיהיה מציאות תחתונים ויומשך בחי' עצמות אוא"ס למטה שזה ביכולת להמשיך למטה בעולם התחתון דוקא כמשי"ת....

הערה:הסוגריים במקור.

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/10/2010 12:06:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 12:07 לינק ישיר 

האם רבינו אמר את זה כלפי האלוקים ??  או כסתם כלל אנושי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 12:18 לינק ישיר 

אז למה שלא נקיים והלכת בדרכיו?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 21/10/2010 12:20:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 12:32 לינק ישיר 

למקסמן

כלל אנושי.
האם יש כאן חידוש ? האם על תאווה יש לך קושיות?

לבעלבעמיו

בגלל שאלתך אני מבינה למה חשש כל כך הרמב"ם מהגשמה...

האם ממאמר זה של האדמו"ר נובע שצריך ללכת אחרי התאוות הפסולות?
הרי מהמאמר נובע,דבר הידוע לכל אחד שאין לשאול למה יש לך תאווה?
(אבל אין זה סותר את העובדה שיש מקום  לשאול למה לא התגברת על תאוותך הפסולה. )

ולגבי הכלל של והלכת בדרכיו אשאל אותך למה שלא תקום מחר בבוקר תקח קלשניקוב ותתחיל להרוג את כל העולם?

הרי זה מה שהקב"ה עשה במבול. אז למה שלא תלך בדרכיו? 

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/10/2010 12:39:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 12:35 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
למקסמן

כלל אנושי.
האם יש כאן חידוש ? האם על תאווה יש לך קושיות?

אין ,,,,,, אלה מדעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 12:35 לינק ישיר 

בעב
תאווה היא סוג של רצון
את הרצון באמת אין מבינים ואיננו יודעים איך הוא נקבע. מסופקני אם לפי שיקול שכלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 12:42 לינק ישיר 

למקסמן

"אין ,,,,,, אלה מדעת "

לא הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 12:50 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
למקסמן

"אין ,,,,,, אלה מדעת "

לא הבנתי.

אוקיי צענע:
ברור לך שזה רק ווארט אי אפשר להבין את המדרש ולכן כנראה ענה בקש,
מה פירוש התאווה הרי זה לא התקיים רק כמה מאות שנים (המשכן ובית המקדש) ומה עכשיו ?
ברור שזה משל ורבינו ענה מה שענה, אגם שזה לא נכון תאווה בא אך ורק מדעת,
וכמובן לאלוקים אין דבר שבא אוטומטי כמו התאווה, ושוב אצל אדם זה גם לא נכון,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:02 לינק ישיר 

אענה על ראשון ראשון ואחרון אחרון

1.מדבריך מובן שכלל לא הבנת את המדרש.

הדירה אינה המקדשים אלא העולם.

המדרש אומר שהקב"ה התאווה לגור כאן,בעולם.(לא הסתפק בעולמות העליונים ולכן ברא את העולם)

2. ולכן זה לא משל

3.ולגבי דבריך לגבי אלוקים הרי אתה סותר את המדרש.

אז במקום לשאול שאלות על המדרש תצהיר בפשטות שאתה לא מסוגל להסתדר עם המדרש הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:06 לינק ישיר 
בואו נעשה סדר

שלוש שאלות עלו באשכול הזה:

1. מהו טוב? (שותף סוד וצענערענע)
  2. מדוע יש רע בעולם? (מקסמן ואברום בורג)
  3. האם אלוקים טוב ומה ההוכחה לכך? (זו השאלה שלי)

עכשיו בואו לא נערבב בין השאלות (כדאי שמי שמגיב יכתוב על איזו שאלה הוא עונה)

1. מהו טוב?
בשבילי, טוב = תחושות חיוביות (עונג, שמחה וכדו'). כאשר יש: טוב חלקי שמעורב בו גם רע, יש טוב זמני, ויש טוב נצחי. אבל תמיד טוב = תחושות חיוביות.

2. מדוע יש רע בעולם?
אני מסכים עם מקסמן שאת רוב הרעות אנחנו האנשים גורמים לעצמינו וכבר הרמב"ם כתב כך במו"נ.

3. האם אלוקים טוב ומה ההוכחה לכך?
על זה אין לי תשובה. בינתיים מימוני, שותף סוד ומקסמן ענו על השאלה הזאת:
מימוני כתב, שבין כל הרוע אפשר לחוש את הדאגה והאהבה של אלוקים אלינו. שותף סוד כתב, אחדותו מכריחה שהוא טוב. מקסמן כתב, ועצם שהתבונה מבין שיש טוב אז חייב להיות שהוא הטוב האמיתי,

שותף סוד,
אני לא מסכים איתך שאחדותו מכריחה שהוא טוב. אבל לפניי שנדון בזה, חשוב שנסכים בינינו על הבנת המושג "טוב". לכן אשמח אם תתמקד לרגע בהגדרה של המושג טוב (עדיף במשפט אחד, כי אז אתה לא מסתכן בתוספות לוואי)

מקסמן,
כתבת  "ועצם שהתבונה מבין שיש טוב אז חייב להיות שהוא הטוב האמיתי, הרי זה ק"ו מה אנו מבינים שטוב להיות טוב, ק"ו שהוא טוב בעצם" אני מבין, שבדבריך אלו כוונתך לענות על שאלתי שאלה 3. אך לא הבנתי כלל את דבריך אודה לך אם תבאר אותם.

צענערענע,
קשה לי אם אמירות כמו "אלוקים נתאווה" או "רצון האלוקים" במובן הפשוט שלהם, כיוון שאין לי שמץ של מושג על מהות האלוקים. ומכיוון שאינני מבין אותם במובן האמיתי אין לי זכות דיבור עליהם. אני חושב אמירות כאלו מיועדות לקלי הדעת לסבר אוזנם.

תוקן על ידי מבקשטוב ב- 21/10/2010 13:13:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:12 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
אענה על ראשון ראשון ואחרון אחרון
.מדבריך מובן שכלל לא הבנת את המדרש.
הדירה אינה המקדשים אלא העולם.
המדרש אומר שהקב"ה התאווה לגור כאן,בעולם.(לא הסתפק בעולמות העליונים ולכן ברא את העולם)
2. ולכן זה לא משל
3.ולגבי דבריך לגבי אלוקים הרי אתה סותר את המדרש.
אז במקום לשאול שאלות על המדרש תצהיר בפשטות שאתה לא מסוגל להסתדר עם המדרש הזה.

הוא מה שאמרתי שלא אני מבין את המדרש וגם רבינו לא רצה להכנס לשאלות ולכן ענה בקש,

והנה המדרש

במדבר רבה (וילנא) פרשת נשא פרשה יג

ו ביום הראשון אמר ר' שמואל בר אבא מהו ביום הראשון מן היום הראשון שברא הקב"ה את העולם נתאוה לדור עם בריותיו בתחתונים ראה היאך כתיב בבריית יום ראשון (בראשית א) ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד יום ראשון אינו אומר אלא יום אחד וכשם שאמר יום אחד יאמר יום שנים יום שלשה אלא למה אמר יום אחד שעד שהקב"ה היה יחידי בעולמו נתאוה לדור עם בריותיו בתחתונים לא עשה כן אלא כיון שהוקם המשכן והשרה בו הקב"ה שכינתו ובאו הנשיאים להקריב אמר הקב"ה יכתב שביום זה נברא העולם, ד"א ביום הראשון ביום שהוקם המשכן אינו אומר כאן אלא ביום הראשון מהו הראשון לבריאת עולם מלמד שאחד בשבת היה נמצאת אומר עשר עטרות נטל אותו היום ראשון לבריאת עולם ראשון לכהונה ראשון לנשיאות ראשון לשכינה דכתיב (שמות כה) ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם ראשון לעבודה ראשון לברכת כהנים ראשון לראשי חדשים ראשון לאיסור במה ראשון לאכילת קדשים ראשון לירידת האש דכתיב (ויקרא ט) ותצא אש מלפני ה' ותאכל על המזבח וגו'.

מדרש תנחומא (בובר) פרשת בחוקותי סימן ה

[ה] [ד"א אם בחקותי תלכו. מה כתיב שם, ונתתי משכני בתוככם (ויקרא כו יא), אם תקיימו מצותי מניח אני את העליונים, וארד ואשכון ביניכם, שנאמר ושכנתי בתוך בני ישראל (שמות כט מה), שעל מנת כן יצאו ממצרים שיעשו את המשכן ותשרה שכינה ביניהם, שנאמר וידעו כי אני ה' אלהיהם אשר הוצאתי אותם מארץ מצרים לשכני בתוכם (שם שם /שמות כ"ט/ מו), ואם יעשו רצוני אין שכינתי זזה מביניהון, למה אמר ר' שמואל בר אבא נתאוה הקב"ה כשם שיש לו דירה למעלה, כך יהא לו דירה למטה, שכך הוא אומר לאדם הראשון, אם זכית, כשם שאני מלך על העליונים, כך אני עושה אותך מלך על התחתונים, שנאמר ויקח ה' אלהים את האדם (בראשית ב טו), ואין לשון ויקח אלא לשון עילוי, כשם שאת אומר ותוקח האשה בית פרעה (שם /בראשית/ יב טו), וכה"א ותלקח אסתר אל המלך אחשורוש אל בית מלכותו (אסתר ב טז), והוא לא עשה כן, אלא כיון שחטא אדם סילק שכינתו ממנו, וכיון שעמדו ישראל, אמר להם הקב"ה לא יצאתם ממצרים אלא על מנת שתעשו לי משכן, ואשרה שכינתי ביניכם, שנאמר ועשו לי מקדש (שמות כה ח), וכן אמר לשלמה, הבית הזה אשר אתה בונה אם תלך בחוקתי (ואם את) [ואת] משפטי תעשה ושמרת את כל מצותי ללכת בהם והקימותי [את דברי] אתך אשר דברתי (את) [אל] דוד אביך (מ"א =מלכים א'= ו יב), ושכנתי בתוך בני ישראל ולא אעזוב וגו' (שם שם /מלכים א' ו'/ יג), אם שוב תשובון אתם ובניכם מאחרי וגו' (שם /מלכים א'/ ט ו), מה אני עושה, והכרתי את ישראל מעל [פני] האדמה אשר נתתי להם, ואת הבית (הזה) [אשר הקדשתי לשמי אשלח וגו'] (שם שם /מלכים א' ט'/ ז), למה, תנאים הן, שנאמר אם בחקתי תלכו וגו' ונתתי משכני בתוככם וגו', ואם לא תשמעו לי, מה כתיב שם, והשימותי את מקדשיכם (ויקרא כו לא),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:17 לינק ישיר 

למבקשטוב

"כנראה שהמדרש מיועד לקלי הדעת לסבר אזנם"-האם זו אמירה כוללת על המדרש או על מדרש ספציפי זה?

אגב מדרש זה אינו עונה לשאלה אם ה' טוב או לא.

כנראה שלא שמת לב שעניתי לך על השאלה האם ה' טוב או לא  ואצטט את עצמי:

"ולגבי הקב"ה-אנחנו יכולים להכיר אותו רק מהמקורות.שהרי אינך יכל לפגוש אותו בצורה אחרת.. וכמו שכתבתי כבר שבמקורות שלנו יש תשובות סותרות שהרי עולמינו מורכב ומלא סתירות. למשל":מי שאומר שהקב"ה רחמן-יבתרו מעיו. "-פה מודגשת מדת הדין. ובמקומות האחרים שבהם נאמר שהקב"ה רחמן-מודגשת מידת הרחמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:22 לינק ישיר 

למקסמן

שים לב לתחילת המדרש הרי כבר בתחילת הבריאה נתאווה הקב"ה לדירה בתחתונים ועל זה דיבר האדמו"ר הזקן.

ואם אתה לא מסתדר עם המדרש אז אין מה לדון.

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/10/2010 13:24:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:27 לינק ישיר 

צענע
באמת - מדוע להיות רחום וחנון ולא נוקם ונוטר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 13:32 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
צענע
באמת - מדוע להיות רחום וחנון ולא נוקם ונוטר?

אני עונה במקומה ברשותך:
יש כלל שמתוך שלא לשמה בא לשמה, וזה אפשר לכבי רחום וחנון
אבל לגבי נוקם ונוטר, אם אין לשמה מידי הרי זה נקמה גרידה ואם מדובר ברצח כמו פנחס, אז זה רצח ממש,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/10/2010 13:37:07

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אלוקים טוב לנו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.