|
|
| נשלח ב-21/10/2010 13:35 |
|
| |
מבקש טוב בתגובתך האחרונה אני רואה- שאתה מתחיל להבין את הבעיתיות לפתרון שאלתך- כשאתה מצפה לקבל אותהמאנשים. ככלל אנשים שלא יודעים תשובה, מבלבלים אם מילים שכל אחד מהם צריך פרוש והפרוש צריך פרוש אחר יותר ארוך. אחדותו של אלוהים מה פרוש. האם מישהו העלה בדעתו כי אלוקים לא מאוחד. ומה פרוש מאוחד? פיזית רוחנית. אלוקים מתאווה- כלומר יש לו תאוות. תאווה היא דבר גשמי ויצרי- האם אפשר להגיד את זה על אלוקים? רצונו של אלוקים. מאיפה בדיוק אנשים חושבים שהם יודעים מה רצונו, חוץ ממה שהוא גילה. אבל הם מדברים על רצונות אחרים. עלומים טמירים ונסתרים שרק השד יודע מאיפה הם מקרצפים את רצונו של ה'. הנביא ישעיוהו ענה על שאלתך
ישעיהו פרק מה ז) יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע אֲנִי יְקֹוָק עֹשֶׂה כָל אֵלֶּה: ס
אלוקים הוא טוב ואלוקים באותה מידה גם רע, הוא מקור האור בעולם אבל גם מקור החושך, לכן לפעמים אתה חושב שרע לך. ולפעמים אתה חושב שטוב לך, אבל המחשבות והתחושות הן שלך בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 13:35 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | למקסמן
שים לב לתחילת המדרש הרי כבר בתחילת הבריאה נתאווה הקב"ה לדירה בתחתונים ועל זה דיבר האדמו"ר הזקן.
ואם אתה לא מסתדר עם המדרש אז אין מה לדון. |
|
שוב: זה מה שאמרתי שאלוקים מתאווה וזה כביכול לא מתקיים לו (ממש מסכן) רק לכמה שנים,
אי אפשר להבין את המדרש לא לי ולא לאדמור ולא לך,
ברור שהאדמור ענה בחריפות אבל זה סך הכל ווארט חריף אבל לא עונה ומסביר את המדרש, המדרש נשאר קשה להבנה אפי' כמליצה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 13:56 |
|
| |
לדעתי מדרש זה נפלא בתנאי שזוכרים להתייחס אליו כאל מדרש וזה מה שעשה האדמו"ר הזקן ואין כאן ווארט חריף אלא התייחסות עניינית.
לבעלבעמיו
"באמת - מדוע להיות רחום וחנון ולא נוקם ונוטר? "
כך שאלת.
והתשובה :כי כתוב לא תקום ולא תטור. זה לגבי שומרי המצוות.
אבל גם לגבי האחרים התשובה פשוטה לא פחות: כי זה לא משתלם בטווח הארוך.
זה מתכון למוות ולא לחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 14:20 |
|
| |
תרשו לי לבקש להחזיר את חילופי הדברים באשכול לעינינו הראשוני. ולא להסיט אותו לפרשנות יתר של מדרש כזה או אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 14:41 |
|
| |
| מבקשטוב כתב: |  |
שותף סוד,
אני לא מסכים איתך שאחדותו מכריחה שהוא טוב. אבל לפניי שנדון בזה, חשוב שנסכים בינינו על הבנת המושג "טוב". לכן אשמח אם תתמקד לרגע בהגדרה של המושג טוב (עדיף במשפט אחד, כי אז אתה לא מסתכן בתוספות לוואי)
|
|
לדעתי המושגים טוב ורע צריכים להילמד מהמקורות, ולכן הבאתי לך ראיות משם (הטבת הנרות- שלימות, תרועם בשבט- ריסוק). הרגשת הטוב והרע הטבעית שבקרבי מאשרת לי את ההגדרות האלה.
תוקן על ידי שותףסוד ב- 21/10/2010 14:54:02
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 18:18 |
|
| |
מבקש טוב,
כתבת : האדם בא לעולם והוא עומד בפני אינספור דרכים, והוא שואל את עצמו "מהי הדרך הטובה?". זו השאלה הכי חשובה בחיי האדם! בא אלוקים ומציע לנו דרך. ואני שואל האם אפשר לסמוך עליו שהוא רוצה בטובתנו?"
אני מכירה כמה וכמה בני אדם שעל השאלה מהי הדרך הטובה הם משיבים: "אני קרבת אלוהים לי טוב" לא בגלל קרבת אלוהים יהיה להם "טוב", אלא, שקרבת אלוהים היא ה"טוב" -
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 19:42 |
|
| |
השאלה היא בהנחה שיש אלוקים, וא"כ נסתרים דרכי ה', ואין אנו החיים על פני עולם הנראה כנצחי במשך זמן כה קצר, בעלי יכולת לתת פרשנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 19:44 |
|
| |
בקיצור- בשביל להרגיש טוב -צריכים למות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 21:43 |
|
| |
| מבקשטוב כתב: |  | מקסמן,
כתבת "ועצם שהתבונה מבין שיש טוב אז חייב להיות שהוא הטוב האמיתי, הרי זה ק"ו מה אנו מבינים שטוב להיות טוב, ק"ו שהוא טוב בעצם" אני מבין, שבדבריך אלו כוונתך לענות על שאלתי שאלה 3. אך לא הבנתי כלל את דבריך אודה לך אם תבאר אותם. |
|
מבקש:
טוב שחלקת את העניין וכך אני הנסה להסביר באמת רק את עניין הפילוסופי,
כל ילוד אישה רוצה להיות טוב, למה ? כל ילוד אישה מבין שלהיות רשע זה לא טוב, למה ?
יש מחקר חדש שאפי' תינוקות דרשות צדק, (לא זוכר איפה ראיתי את זה)
ההבנה הזאת, זה אותו הבנה\תבונה של 1+1=2
כלומר מאז ומעולם הפילוסופים שוברים את הראש מנין זה היגיע לאדם התבונה\המתמטיקה,
אני ממליץ על ספרו של פרופ' מריו ליביו "האם אלוקים הוא מתמטיקאי ?
והנה הרצאה שלו בעניין
http://www.youtube.com/watch?v=JDmdlq-TYpU
ולכן ברור לנו שחייב להיות שהוא (האלוקים) טוב בעצם
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 05:58 |
|
| |
צענערענע
כתבת "לגבי הקב"ה-אנחנו יכולים להכיר אותו רק מהמקורות". המקורות לא יכולים לשמש ראיה בדיון שלנו כי אלוקים כתב אותם. אם הוא רע כמובן שהוא ישקר ויכתוב שהוא טוב. ירוחםשמ
שורה תחתונה, אתה אומר שאין לנו יכולת לדעת אם אלוקים טוב ואם כדאי לנו ללכת אחריו. אגב, אתה באמת חושב שבשביל להרגיש טוב צריך למות? ומי אמר שאז נרגיש טוב? שותף סוד
אם כך, אתה מגדיר טוב כשלמות, ואני מגדיר טוב כתחושות חיוביות. אז בוא נעזוב את הפרשנויות שלנו למילה "טוב". ואני ישנה את ניסוח השאלה שלי לפי השפה שלך: האם אלוקים יעשה שיהיה לנו תחושות חיוביות? ומה ההוכחה לכך? ואל תאמר הוא הבטיח לנו, כי הוא לא נאמן להעיד על עצמו. Riv
אני מכיר אנשים שיגידו ההפך. תוכלי להסביר את כוונתך? את רוצה להגיד שכשהולכים עם אלוקים פשוט מרגישים שזה טוב? (בדומה לטענת מימוני) מתקדמת
את מצטרפת לאלו הטוענים שאיננו יכולים לדעת אם אלוקים טוב? (וממילא איננו יודעים אם כדאי ללכת אחריו). מקסמן
לא הבנתי מה הקשר בין: - כל ילוד אישה רוצה להיות טוב.
- תינוקות דורשים צדק.
- 1+1=2
לבין:
4. לכן ברור לנו שחייב להיות שאלוקים טוב. איך 1.2.3 מובילים למסקנה ש 4? או שאתה טוען, שההבנה שאלוקים טוב, קיימת בתוכנו מהיום שנולדנו. בלי הסבר, אנחנו פשוט יודעים שזה ככה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 10:19 |
|
| |
מבקש טוב
כנראה לא הסברתי את עצמי- לא הבנת אותי. אמרתי כי האלוקים הוא מקור הטוב באותה מידה שהוא מקור הרע, וכל אלו הן רק תחושות סוביקטיביות של האדם. אבל באמת לאדם זה מה שקובע תחושותיו. ולא הדיונים הפילוסופיים. אבל כאמור אם חלילה לאדם אלוקים רע- האדם אמור לדעת כי הוא גם יגרום לו טוב. ולו רק בשביל לדעת- מי שלא חש רע הוא לא ידע מה זה טוב. ולהפך בענין הטוב למות- אמרתי זאת בסארקזם לדעה שנכתבה לפני- כי שיא הטוב לדבוק בה'- ואת זה כאמור אפשר לעשות - תאורטית כמובן- רק לאחר המות. בקיצור צחקתי מהרעיון הזה.
אחרי כל לילה בא האור ולאחר כל יום גשום השמש זורחת בסוף. ולאחר יום חמסין באה הבריזה,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 11:53 |
|
| |
| מבקשטוב כתב: |  |
שותף סוד
אם כך, אתה מגדיר טוב כשלמות, ואני מגדיר טוב כתחושות חיוביות. אז בוא נעזוב את הפרשנויות שלנו למילה "טוב". ואני ישנה את ניסוח השאלה שלי לפי השפה שלך: האם אלוקים יעשה שיהיה לנו תחושות חיוביות? ומה ההוכחה לכך? ואל תאמר הוא הבטיח לנו, כי הוא לא נאמן להעיד על עצמו.
|
|
מבקש-
א. הבורא חידש את מושג הנאמנות- אז הוא לא נאמן ?
ב. גם אדם נאמן להעיד על עצמו, הוא אינו נאמן להשים עצמו רשע.
ג. כ"ש כשהדבר בידו.
אז מאיפה נובע הפחד שלך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 16:45 |
|
| |
שותף סוד
א. ברור שיתכן שהוא לא נאמן אפילו שהוא חידש את המושג. אין קשר בין חידוש המושג ליישום שלו בפועל. ב. ממתי אדם נאמן להעיד על עצמו? גם אם היית שואל את היטלר אם הוא אדם טוב הוא היה אומר לך שכן. ג. לא הבנתי את כוונתך.
ובקשר לפחד אינני מפחד כלל. הפחד הוא רגשי, ולהיפך רגשית אני מאמין ובוטח באלוקים בלב שלם. רק רציתי לדעת אם יש גם הגיון שמחייב שאלוקים טוב וכמו שאני רואה בינתיים אין שום חיוב הגיוני לכך שאלוקים טוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 10:33 |
|
| |
מבקש:
היום בבוקר במקום לתפלל בכוונה חשבתי על האשכול שלך,
חשבתי לומר שהוא לא טוב ולא רע,
לא רע, בגלל שיש לו עוד ללמוד מה זה רע, ראינו רשעים שאפי' אלוקים לא יכול לעשות מעשים כאלה,
לא טוב, כי יש צדיקים שעשו טוב שאפי' אלוקים לא יכול לעשות כזה טוב, למשל למסור את חייו עצמו, לזה שהטיב לו,
והיות שטוב ורע הם יחסי אחד לשני, אז שוב אצלו אין יחסיות, במילא אין טוב ורע אצלו,
יוצא שאין לו בחירה, כי בחירה יש בין טוב לרע, ואין לו, ובחירה יש רק בדברים שחסר לי כרגע ובוחר בינניהם, ואין לו חסר,
אז בתכלס אין לדבר כלפיו, יש לדבר כאן בעולם האם ברא טוב ורע או ברא טוב ואל כרחך יוצא רע אם לא עושים טוב,
ברא רע ואל כרחך יוצא טוב כי עושים טוב,
אני חושב שזה מה שהתורה בעצם אומר בתחילת בראשית, שאם האדם לא היה מחפש להיות אלוקים, אז לא היינו סובלים מהרע שיצר הרצון הטפשי הזה,
הרי כל הצרות בעולם היא בגלל שהאדם רוצה לשלוט, או בכסף ורכוש או במעמד ציבורי, או בחכמה, או בגבורה,
אם היינו לומדים לפני 5000 שנה כמו שאנו לומדים היום ?! אז היינו כבר במצב של רק טוב,
כלומר, אין חולק שהמדע הצליחה במאתיים שנות אחרונות להוריד הרבה סבל מהאנושות, ולכן היינו כבר יכולים להיות במצב הרבה יותר טוב,
תוקן על ידי maxmen ב- 25/10/2010 10:36:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 14:39 |
|
| |
סיכום: אין לנו יכולת לדעת את האמת, אז אנו מקווים שהיא טובה.
המסקנה, כמה שאנחנו מנסים להיות חכמים יותר ולהתפלסף, בסופו של דבר אנו מגיעים לאותו נקודה שמגיע כל אדם בעולם. הנוצרי, המוסלמי, היהודי וכל שאר הדתות, התקווה לטוב.
ההבדל היחיד. שהפילוסוף עובר דרך ארוכה, עד שהוא מגיע למסקנה שהוא לא יכול לדעת אם אלוקים טוב ואז הוא בוחר לקוות שהוא טוב (צעד חכם). והאדם הפשוט ישר אומר לעצמו "למה להסתבך בפילוסופיות" ובתת מודע הוא בוחר להאמין שיהיה טוב ושבגן עדן מחכות לו שבעים בתולות.
ירוחם, כתבת:
"אבל כאמור אם חלילה לאדם אלוקים רע- האדם אמור לדעת כי הוא גם יגרום לו טוב."
ליתר דיוק, האדם אמור לקוות כי הוא גם יגרום לו טוב. לדעת האדם לא יכול.
מקס, כתבת:
"אני חושב שזה מה שהתורה בעצם אומרת בתחילת בראשית"
אוקיי, אבל התורה היא לא ראיה, כי את התורה אלוקים נתן והוא לא מחוייב לספר לך את האמת
|
|