בית פורומים בחדרי הישיבות והרבנות

הרב יעקב פרידמן מתפרח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/2/2011 11:48 לינק ישיר 

rooly כתב:
כתלמיד לשעבר באחת הישיבות שהקים , הנני יכול לספר עליו סיפור שלא היה מבייש אף צדיק גם לא בדורות קודמים .
כידוע הרב יעקב פרידמן לא מצמצם עצמו למסגרות הנהוגות בישיבות , הוא מתמיד בתורה בשעות לא שעות , השתפכות הנפש שלו בתפילה ובסליחות בישיבה היו מרשימים מאד .
לי אישית לא היה קשר אליו וגם ככה לא היה מגיע הרבה לישיבה ...
כשביררו עלי לצורך שידוך הרב פרידמן דאג לומר עלי דברים חיוביים כאילו היה ראש הישיבה שמכירני ממש ! והמליץ בכל פה לצד השני . הייתי ממש המום משום שהוא כלל לא היכרני ומדובר על ישיבה עם למעלה משלוש מאות בחורים ! . למחרת פגש אותי במסדרונות הישיבה והתחיל לשוחח עימי כאילו ממש מכירני מימים ימימה .

אור הבהיר הוסיף:

תודה על הסיפור, אוסיף סיפור דומה.
ביום מן הימים קיבלתי שיחת טלפון ולהפתעתי מבעד לשפופרת בוקע קול חמים: שלום מדבר יעקב פרידמן מתפרח....
התברר שרוצים לעשות שידוך עם בחור שלמד בעבר באחת הישיבות שלו, והוא בחכמתו ידע שהמשפחה תתקשר אליו לברר על הבחור אם הוא מכיר אותו...  
אחרי שסיפרתי לו שמדובר בבחור יר"ש, בעל מידות טובות, ושקוע בלימוד. שמח שמחה גדולה ואמר: היות ואתה נאמן עלי, עכשיו אני מכיר אותו ויכול לשבח את הבחור ולבנות בית בישראל.

ומי אומר שזה מותר הלכתית?

המברר סומך על דבריו של הרב פרידמן שליט"א ולא על דבריו של אף אדם בעולם. לו לפחות אומר היה הרב פרידמן שאינו מכיר את הבחור אישית אך שאל את אחד מהאנשים המקורבים אליו והנאמנים עליו המכיר את הבחור המיועד, והוא שיבחו והעלה על נס את מידותיו התרומיות וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 22:18 לינק ישיר 

אם הגר"י היה אומר שלא מכיר כלל את הבחור, זה היה מקלקל את השידוך . לכן הגר"י שמח שיוכל לומר שהוא שמע ומכיר את הבחור, אף אחד לא מצפה ממנו שיכיר אישית ממש כל בחור שלמד בישיבות שלו מצויין ועילוי ככל שיהיה. לכן כשהגר"י אומר אני מכיר ויודע על מי מדובר הפירוש הוא שהתרשמתי שהוא בחור מצויין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 23:33 לינק ישיר 

אור_הבהיר כתב:
אם הגר"י היה אומר שלא מכיר כלל את הבחור, זה היה מקלקל את השידוך . לכן הגר"י שמח שיוכל לומר שהוא שמע ומכיר את הבחור, אף אחד לא מצפה ממנו שיכיר אישית ממש כל בחור שלמד בישיבות שלו מצויין ועילוי ככל שיהיה. לכן כשהגר"י אומר אני מכיר ויודע על מי מדובר הפירוש הוא שהתרשמתי שהוא בחור מצויין.

כמה שאתה צפוי ושקוף, כמה שאתה טיפש!?
א. אחרי הערתי באשכול סמוך היה ברור שזו תהיה התוצאה ותחליט להגיב.
ב. כמה בוקי סריקי אתה יכול לתלות בגר"י פרידמן? וכמה קווצ'ים אתה יכול לעשות כדי להסביר את הסיפור המוזר שלך?
    1. לפי הסיפור המקורי שלך הגר"י לא אמר ששמע ומכיר כפי שכתבת בתגובתך אלא אמר עכשיו אני מכיר אותו.

2. אם "אף אחד לא מצפה שיכיר כל אישית כל בחור..." מדוע ש"זה היה מקלקל את השידוך".
    3. לפי הסיפור המקורי שלך הגר"י לא אמר "אני מכיר
ויודע על מי מדובר" אלא "עכשיו אני מכיר אותו", היינו עכשיו
        אומר לשואלים את מה שאמרת לי כאילו מהכרותי האישית את הבחור כי אני סומך על דבריך.
ג. סיכומם של דברים. הבאת סיפור המעלה תהיות: או שהסיפור לא נכון ואז הטענה היא עליך או שהסיפור נכון ואז ישנה
   תמיהה מהו ההיתר ההלכתי לכך. אשר על כן כאשר נתונה בידי הברירה לבחור בין טענה נגדך לבין תמיהה על הגר"י
   פרידמן אני מעדיף להאמין שהסיפור אינו נכון.

תוקן על ידי גמני ב- 16/02/2011 23:36:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2011 08:58 לינק ישיר 

תשב פעם בדרשה שלו. איש עניו וצדיק. 
עומד על הריצפה שליד הארון קודש. לא סובל כבוד.
מדבר דברים עמוקים ונשגבים שנוגעים לכל אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי הישיבות והרבנות > הרב יעקב פרידמן מתפרח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.