|
|
| נשלח ב-22/10/2010 09:20 |
|
| |
אליעזרט השבר גדול עוד יותר,כי חוץ מהגולשים כאן,יש עוד אלפים רבים שלא גולשים כאן,או שלא גולשים בכלל,שהיו רוצים לשנות את עצמם. ובמידה מסוימת שפר חלקם של הגולשים כאן,שיכולים לבטא את עצמם,ולקבל פידבק חיובי על המחשבות שלהם,ושיכולים להעמיק ולהכיר סגנונות נוספים של חשיבה ולימוד. ספרן לא הבנתי את דבריך שלא מפחדים,מתוך זה שהם מודעים לדינימיקה החברתית,הם מפחדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 09:30 |
|
| |
מנין לך ? לדעתי, הרוב מודעים למציאות הריאלית ומסיקים שמאבקם נידון בסיטואציה העכשוית לכשלון.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 09:37 |
|
| |
מה הכוונה מאבקם? מי ביקש מהם להאבק על דמותה של החברה החרדית כולה,שיעשו כל אחד באופן פרטי מה שליבו חפץ,אלא מאי,שהם מפחדים לעשות צעד שכזה,בגלל יחס החברה. לדוגמא,אני באופן אישי חשבתי על לימוד גמרא באונברסיטה,ולהוציא תואר בזה,אולי אני יעשה את זה,אבל אחד מהסיבות שאני לא רוצה,כי עדיין לא התיאשתי לגמרי מלמצוא איזה משרה במקום כלשהוא,ואני מפחד שדבר זה יהיה בעוכרי. ואפילו בלי קשר למשרה,אני אוהב לתת שיעורים בנושאים הלכתיים שונים,יצא לי גם לתת בכמה מקומות,אבל,אני מפחד שברגע שישמעו על "חטאי",יהיה זה סיבה שלא ירצו לתת לי לדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 09:47 |
|
| |
מלבד אנשי אני את נפשי הצלתי, ישנם גם אידיאליסטים. חלקם ריאליסטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 09:54 |
|
| |
אליעזר, על מי צעק הרב שך 'אוכלי שפנים'?... 
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 09:57 |
|
| |
ספרן אני את נפשי ומשפחתי הצלתי מילתא זוטרתא היא?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 10:05 |
|
| |
כלל וכלל לא. אכן, כך יעצתי לשואלי. ולהקפיא את האידיאליזם עד יעבור הזעם הקדוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:08 |
|
| |
אליעזרט
שאלת האם יש תופעה דומה דומה בעולם הגדול.
התשובה היא פשוטה. כן.
כל אדם שהורגל למשויכות כלשהיא. לאומית, מגזרית, משפחתית, (ואפילו אישית...) לרוב לא מסוגל להתנכר ולעזוב את סביבתו.
ישנם בעולם מליונים רבים מאוד שגרים באזורי קרבות ומצוקה (לדוגמא ארצינו הקטנטונת), וביכולתם להגר למקומות אחרים ושקטים יותר, אך הם מעדיפים לחלוק את גורלם עם אחיהם האתניים או הלאומיים. (אי"צ להזכיר את רבבות היהודים שהעדיפו גורל מר באירופה הבוערת (הנאצית, הקומוניסטית, וכו) על פני התנכרות לאחיהם.
ישנם משפחות מצוקה רבים, שפרטים מהם היו יכולים להתנתק ולשפר את גורלם, אך אינם עושים זאת. בגלל הרגל לגורל משותף. (כאן ישנם גם גורמים פסיכולוגיים נוספים).
כמו"כ שייכות מגזרית היא דבר שקשה להמיר. לפעמים אדם לא רוצה להחיל על עצמו עצמאות מוחצנת, והוא מעדיף את המשך החיים תחת המטריה הנוכחית, תוך שחרור קיטור בצורות מגוונות (למשל עצכ"ח...).
כך שהמציאות הזאת של משויכות-כפויה, היא תופעה נפוצה מאוד בגוונים שונים. אנטרופולוגיות וגם זואולוגית...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:19 |
|
| |
בדורינו בעולם המערבי יש הרבה יותר נכונות לתת לפרט ללכת בדרכו וגם לא לפשפש במעשי הוריו או במעשים שעשה לפני שנים רבות (כמובן תלוי בחומרה של מעשיו בעיני החברה), הציבור החרדי אולי קיצוני בעניין אבל מה שהוזכר פה מאפיין כל חברה מסורתית ברב אובמעט.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:21 |
|
| |
מבקש טוב מה שאתה טוען שבתוך התורה עצמה יש הרבה תחומים,זה נכון,ולכן אני טוען שצריך לפתח הרבה כיוונים לאותם אלה שרוצים לשבת וללמוד כל היום,אבל עדיין יש הרבה שכל זה לא מתאים להם,להשקיע את כל היום בלימוד,ולכן בשבילם צריך לפתוח את האפשריות האחרות. לדעתי,חובת השעה לפתוח אונבירסטה לחרדים,לא מספיק המכללות שיש היום,כיון שיש הרבה אפשריות כלימוד רפואה ועוד,שאי אפשר למצוא במכללות,אי אפשר מספיק להתקדם בהם. בכלל,לדעתי חשוב שתהיה קבוצה גדולה של שומרי מצוות שיעסקו במקצועות של חול,כיון שזכינו להתיישב בארצנו,ולהקים בה מדינה יהודית,יש הרבה דברים הנצרכים להתפתחות של מדינה,וחשוב שההנהגה של המדינה בכל התחומים תהיה על ידי שומרי תורה ומצוות,זה חשוב לצביון של המדינה,שההנהגה בכל התחומים תהיה על פי דרך התורה. ניקח דוגמא אחת,רפואה,ידוע היום על כך שבהרבה בתי חולים מזלזלים בחיי אנשים זקנים,ויש הרבה שלכן כשמגיעים לגיל זיקנה,רוצים ללכת למעיני הישועה,שזה בית חולים שמתנהל בדרך התורה,אבל זה לא צריך להיות ככה,דרך התורה צריכה להתקיים לא רק במעיני הישועה,אלא בכל בתי החולים,וככל שיהיו יותר רופאים שומ"צ יהיו יותר בתי חולים שיתנהלו בדרך התורה. וזה חוץ מהחלק של פיקוח נפש שיש כאן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:21 |
|
| |
שמועה התגנבה לאוזניי שאי שם בין תל אביב ללוד הוקם מוסד אקדמי שמציע מסלול לימוד מותאם לחרדים (הפרדה בין גברים ונשים וכיוצא באלה).
מי שמע, מי ראה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:24 |
|
| |
מנין הצורך בהפרדה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:26 |
|
| |
שמעתי שאין בית דין מכים וכופים על דבר זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:28 |
|
| |
מה זה מוסד אקדמי?ברמה אונברסיטאית? כי אם לא,אז אין זה חדש תחת השמש,יש כבר הרבה מכללות ומקומות לימוד המותאמים לציבור החרדי,אבל כמו שהזכרתי,אין שם מספיק אפשריות,וגם באפשריות הקיימות אי אפשר מספיק להתפתח.
|
|
|
|
|