|
|
| נשלח ב-22/10/2010 13:49 |
|
| |
ברור שחייבים לשנות מבפנים אחרת מה עשינו ?
יש מחלה ישראלי ירושלמי שאומרת על תאמין בעצמך, (בחו"ל לא סובלים מזה הרבה,)
תתחילו להאמין בעצמכם, תראו מה מפלגת טוב הצליחה לעשות בביתר,
מה הבעיה להתארגן עם כמה גדוילים ורבנים ויש הרבה עם ראש פתוח, וזה לא צריך להיות בפרסום פשוט בשקט,
להתחיל לקבץ יחד את העסקנים בשלום בית למשל, בעלי גמ"חים בעלי קופות חסד וצדקה,וביחד להחתים רבנים
דבר ראשון לטפל ולעודד לצאת לעבוד, ללמוד מקצועות,
לנוער:
לעשות תוכנית ליבה, כלומר לעשות תוכנית לימודית חרדית כשרה, ברמה שמשרד החינוך יכול לחיות עם זה,
הרי תוכנית הליבה היא לטובתינו אנו ולצאצאינו,
אחד הבעיות של הנוער החרדי שהם לא יודעים איך מדפיסים כסף, נדמה להם שיורד מן מהשמים ליד הדלת,
לבטל לגמרי את בעית הגיוס, כלומר: חרדים יהיו פטורים מהצבא מסיבות חברתיות וכלכליות לטובת כלל אזרחיה של המדינה,
(הרי השקר הזה שכולם מודעים נלזה ולא עושים כלום בעניין, זה הורגת את כל החברה, איזה מין עקשנות בשני הצדדים,)
אני ממליץ מאוד להחתים ראשי כוללים מראש שכל קבוצת אברכים (למשל 50) שעובדים, מעבירים את מעשר הכספים לכולל,
כלומר, דווקא העובדים יהיו אלה שמחזיקים לומדי כוללים,
ואז מבחינת חברתית לא יהיה רמות שונת בחברה, אחד יהיה תלוי בשני, כמו בכל חברה,
רצוני לומר שאם המהפך יבוא בטוב ולא בריב, אז הבעלי ההשקפה לא ירגישו מאוימים,
זה יהיה טוב לכל החברה החרדית,
ההורים עובדים לא ירגישו פחותים מהלומדים, כי כל קיומם של הלומדים בזכות העובדים,
מבחינת חנוכית וחברתית, האברך העובד בעצם נתינת כספו לחברו הלומד, יוסיף לו יראת שמים ואהבת התורה ולומדיה,
לבטל לגמרי נתינת דירות לילדים,
בקיצור אין גבול לאן שאפשר להגיע, אבל בשכל ובתבונה,
תוקן על ידי maxmen ב- 22/10/2010 13:51:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 14:38 |
|
| |
| ספרן כתב: |  |
מנין לך ? לדעתי, הרוב מודעים למציאות הריאלית ומסיקים שמאבקם נידון בסיטואציה העכשוית לכשלון. |
|
פשוט לא נכון.
אתה זוכר באיזו מהירות המדינות הקומוניסטיות נפלו?
להנהגה מושחתת המרעיבה את נתיניה אין תקומה אלא בתמיכה של רובו המוחלט של הציבור (יותר מדמוקרטיה המצריכה תמיכה של 50.000001%).
ברגש שיקומו מספיק אנשים ויגידו ש"המלך הוא ערום" (באותה לשון בה "יתד נאמן" מרשה לעצמו לזלזל בגדולי תורה שאינם נמנים על מחנהו), למלך לא תהא ברירה אלא להתלבש.
יש פשוט חשש מה"גדולים" וגם נסיונות מפלגתיים מקומיים כמו "טוב" אינם מצליחים כל זמן שהם מכופפים ראשם לפני "גדולי דגל התורה/אגו"י".
אני כותב זאת כחוזר בתשובה (גדלתי כחרדי וסללתי את דרכי לציבור החרד"ל).
נ.ב. אני יכול להעיד שאין חרדי שמדברים איתו והוא חושב שמצב הציבור החרדי היום הוא בסדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 14:48 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ברור שחייבים לשנות מבפנים אחרת מה עשינו ?
לעשות תוכנית ליבה, כלומר לעשות תוכנית לימודית חרדית כשרה, ברמה שמשרד החינוך יכול לחיות עם זה,
הרי תוכנית הליבה היא לטובתינו אנו ולצאצאינו,
אחד הבעיות של הנוער החרדי שהם לא יודעים איך מדפיסים כסף, נדמה להם שיורד מן מהשמים ליד הדלת,
לבטל לגמרי את בעית הגיוס, כלומר: חרדים יהיו פטורים מהצבא מסיבות חברתיות וכלכליות לטובת כלל אזרחיה של המדינה,
(הרי השקר הזה שכולם מודעים נלזה ולא עושים כלום בעניין, זה הורגת את כל החברה, איזה מין עקשנות בשני הצדדים,)
|
|
איך אמר הרב הגר, כשהם יגידו ללמוד עיון נלמד בקיאות.
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=20576&cat_id=2
אינך יודע עם איזה רוע אתה מתמודד. גם ההצעה שלך לפטור הציבור החרדי מהצבא היא בגדר אמירה לא מוסרית (מיהו חרדי?).
הפתרון יבוא רק משעה טוב.
דהיינו התניית קצבאות ילדים/תמיכות וכד' בלימודי ליבה.
הגבלה על התקופה בה ניתנות קצבאות לאברכים והתנייתם במבחנים תקופתיים.
תשלום תמיכות מהותיות למי שמשרת בצבא, ע"ח מי שאינו משרת וכד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 14:55 |
|
| |
מקס אל תצפה לשום שינוי מלמעלה. הרבנים החרדיים בהגדרה הם סןכני השמירה על הישן.
והצעת הצבא שלך נראית לי לא הוגנת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 15:03 |
|
| |
שרפ:
אוקיי תמשיך לדמיין, כאלה פתרונות ניסוי כל הדורות מאז הגלות, יש רק דרך אחד, שזה יבוא לא על חשבון יראת שמים כלומר ההשקפה,
אם הגדוילים יראו את העניין כלא פוגע בהשקפה החרדית זה יעבוד,
(אגב: אני חושב שאתה עוד מושפע מהיתד כאילו הגדוילים הם הם שאומרים את דברם ביתד, אבל זה שקר,
תנסה להדבר אם כל גודל או רב ותראה שיהיה לך עשרות רבנים לצדך,
כלומר, תעשה בדיוק כמו העסקני היתד עושים,)
אנשים מוכנים להילחם על השקפתם עד מוות ובוודאי בויתור חיים כלכלי טוב,
מה שאתה מציע (אגב: אין היום בכלל קצבעות ילדים) זה בעצם לתת להם סיבות להילחם, ואז הרוצים שינוי לא יצליחו כי זה יהפוך למלחמת קודש,
תוקן על ידי maxmen ב- 22/10/2010 15:19:43
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 15:17 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקס
אל תצפה לשום שינוי מלמעלה. הרבנים החרדיים בהגדרה הם סןכני השמירה על הישן.
והצעת הצבא שלך נראית לי לא הוגנת. |
|
והישן לא עבד ? רבונו של עולם, הרי לא לעבוד היא חדש
רק מה ? ההנהגה המפגרת במדינה לא הבינה אז מה שאנו מבינים היום, שהצבא כמקור כור היתוך לעשות את כולם ישראלים, זה מה שמנע מהם להתגייס ומזה מנע מהם לעבוד, והמפגרים הפסידו גם חיילים וגם ידים עובדות,
אבל רצונכם להמשיך להיות חכמי חלם אז בבקשה זכותכם,
ולכן אם לא נגייס אותם ואם לא יהיה הסכנה הרוחנית של הצבא, אז לא יהיה בעיה,
נרויח את הידים העובדות, וגם נרויח שלא נצטרך לתמוך בהם כלכלית מקופת המדינה,
אין לי שום ספק שברגע שהאיום הזה יורד
וגם האברכים העובדים ירגישו טוב בחברה מבחינת חברתית השקפתית, כלומר בתמיכת הגדוילים,
אפשר לעשות את השינוי
אותו טעות של עניין הצבא עושה משרד החינוך לגבי תוכנית הליבה,
מה הם חושבים ללמד חרדים תוכנית פסול בכוח ???
למה לא לתת לחרדים ביחד עם מומחים לעשות תוכנית ליבה חרדית שהמשרד יכול לחיות עם זה וגם ההשקפה, ואז נרויח כולנו,
והמצב בשישים שנות אי גיוס כן הוגנת ??
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 15:24 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | שרפ:
אוקיי תמשיך לדמיין, כאלה פתרונות ניסוי כל הדורות מאז הגלות, יש רק דרך אחד, שזה יבוא לא על חשבון יראת שמים כלומר ההשקפה,
אם הגדוילים יראו את העניין כלא פוגע בהשקפה החרדית זה יעבוד,
(אגב: אני חושב שאתה עוד מושפע מהיתד כאילו הגדוילים הם הם שאומרים את דברם ביתד, אבל זה שקר,
תנסה להדבר אם כל גודל או רב ותראה שיהיה לך עשרות רבנים לצדך,
כלומר, תעשה בדיוק כמו העסקנים עושים,)
אנשים מוכנים להילחם על השקפתם עד מוות ובוודאי בויתור חיים כלכלי טוב,
מה שאתה מציע (אגב: אין היום בכלל קצבעות ילדים) זה בעצם לתת להם סיבות להילחם, ואז הרוצים שינוי לא יצליחו כי זה יהפוך למלחמת קודש, |
|
מקס היקר
תלמד קצת היסטוריה וראה שהיו דורות בהם גם לגדולים (או לרובם), נפל האסימון.
זה קרה בפולין בין שתי מלחמות העולם לאחר אחוזי חילון גבוהים ודרישת הממשלה ללימודי חול.
זה קרה בגרמניה לאחר שהרפורמה סחפה אחריה רבים ע"י הרש"ר הירש.
גם בהונגריה החתם סופר הסכים ללימודים מקצועיים כי הברירה היתה רפורמה.
לגבי קצבאות באו נראה את החרדים מוותרים עליהם.
יש כמובן לאפשר לחרדים להלחם על רגשותיהם הדתיים אולם כמובן שקצבאות, תקציבי חינוך, הנחות בארנונה וכד' הם לא יקבלו, ואת הכסף שיביאו מתומכי המלחמות הללו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 15:34 |
|
| |
שרפ:
אתה לא מכיר את הזן החרדי הירושלמי, (ההונגרי)
הם הצליחו לקבור את הרב קוק חי, והם הצליחו שהחזו"א והבריסקער יישרו קו עם דעתם ההשקפתית והמלחמתית,
ועד כדי כך שהרב ש"ך יצא מגדרו ואמר שהישוב הישן הציל את היהדות משמד,
ואפי' סלונים המודרנים למדו אייך להילחם מהם, (עמנואל)
(וגם בחרד"ל חושבים שבעניין השקפתית ציונית צריכים ללמוד מי החרדים אייך להילחם, בעניין פינוי ישובים וכדומה)
השורדים לדורות יהיה דווקא הימניים, את זה מבין כל ילד,
אבל אפשר לשנות בתוך הימניות,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 15:53 |
|
| |
ניתן בהחלט להשאיר את הזן הירושלמי ההונגרי כמי שישמרו על גחלת הציבור החרדי בדרך של הצקה לאנשים, הפגנות על קברים וכד' (רצוי כמובן במקביל שהמשטרה תדאג לפזר את ההפגנות באופן שבו הם לא יחזרו שלמים מההפגנות). אל תשכח שגם אצלהם אלו שנותרו שומרי הגחלת היו אולי אחד מעשרה.
בעל "אם הבנים שמחה" הי"ד אמר שמלחמתם של גדולי הונגריה בעליה לא"י, בהקמת ישובים וכד' נבעה מתוך סטרא אחרא.
אנו רואים שאכן את רבם הציל מי שעליו נאמר ש"מכר את נשמתו לשטן", תוך הותרת צאן מרעיתו להשמדה.
גם כיום אנו רואים שיסוקם העיקרי הוא בחורבן והפרעה לישוב א"י (ממלחמתם במדינה, בהקמת מבנים ודרכים, בחקלאות היהודית ועוד).
לכן אין צורך לראות בהם אילו מאורי הדור שיש לדאוג שלא יסבלו חרפת רעב אם אינם נוהגים ב"דרך ארץ".
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 18:45 |
|
| |
אני בחור מתחזק, אפשר למצות את החיים יותר בלימוד התורה מאשר לעבוד כל החיים בלי מטרה... עובבדים ועובדים ועובדים בסוף מגיעים לגיל 90 מרגישים פיספוס בחיים, אולי הייתי ככה וככה...
אבל מי שיגיע לגיל 90 עם תורה, יודע שהוא לא הפסיד כלום... לא בזה ולא בבא!
אני יודע מה הולך בציבור החילוני, כולם מדוכאים מפחדים מהצל שלהם, לך תדע מה יהיה מחר...
תוקן על ידי pjnet ב- 23/10/2010 18:48:14 נמחקה תמונה שהרחיבה את העמוד
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 23/10/2010 19:28:42
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 20:00 |
|
| |
שרפ היקר
אתה לא יורד לסוף דעתי,
א, האנושות כבר אחרי המושג הזה להשיג משהו בכוח, (אפי' אלוקים מבין את זה, עיין ערך קרבנות ומשכן)
ב, בארנונה לא נותנים פטור ולא מקבלים פטור, כלומר תנסה לקחת, ממי ? תשלח הוצאה לפועל לכל דיירי ביתר ובני ברק וקרית ספר ?? אז מה עושים ? מה שאלוקים עשה !! נתן לעשות את הקורבנות בחוק, וכך בדיוק זה בארנונה וכן בצבא,
חברה לא יכול לתת לעצמה את פריווילגיה שאנשים לא ישמרו חוק, כי אז יהיה אנרכיה והלך החברה,
ולכן גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בו, פשוט מכניסים את העניין הלא חוקי בחוק,
ודווקא מנהיגים שהצליחו בכל הדורות היו אלה שידעו לכוון את עמם לדרכים יותר טובים רק בדרך הזאת,
כלומר, יש קיצונים או ימניים בכל חברה,
החכמה היא שהימני שלנו יהיה יותר טוב מימני בחברה אחרת,
למשל: ימני פלסטיני יותר גורע מוסרית מול ימני שלנו, (עיין ערך חלופי שבויים כמה אנו מוכנים לתת בשביל אחד)
למה באמת זה כך ?
פשוט מאוד: ידענו לחנך את הימני בתוך הימניות שלו,
וזה מה שאני דורש כלפי החרדים,
אי אפשר להפוך אותם לשמאלנים, אפשר לעשות אותם איכותיים יותר בתוך הימניות שלהם,
במקום זה מה עשו ההנהגה בקום המדינה, בדיוק הפוך,
בנו צבא ככור היתוך בכדי לעשות\להפוך את כולם ישראלים, ולכן השפוים שבעם ירד כל הזמן לכיוון הימין, וכן החרדים,
הרי החרדים בחו"ל עבדו כולם ולא למדו, ושהם הגיעו לארץ היו צריכים להמשיך לעבוד, וכך היה בהתחלה חסידי גור למשל עבדו וגם היו בצבא,
רק מה ? החכמולוגים בהנהגה דרשו גיוס בנות, ואז התחילו ובצדק הקיצונים במלחמה, וגם הצטרפו החרדים השפויים,
והיום אין כמעט חרדים שעובדים ומתגייסים לצבא,
הנהגה חכמה חייבת להבין את הנפשת הפועלות בחברה, ואז לדאוג שההמון יהלך ישר לא ימין ולא שמאל,
ואם הם גורמים שההמון יהלך ימין או שמאל, אז החברה מתפוררת מהר מאוד,
וזה בדיוק מה שקרה לנו וקורה גם היום,
כל הזמן התקשורת והנהגה דוחקת את החרדים לימניות הקיצוני,
הנהגה חייבת להבין שאני כהורה ישלח את בני לעבוד או לצבא אך ורק שאני ירגיש בטוח שבני לא יתקלקל,
וכל זמן שהקיצונים יהיו צודקים בטענתם ?! אף הורה לא ישלח את בנו לעבוד אפי' על חשבון של עוני וכדומה,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 20:37 |
|
| |
מקס מה הקשר לגיוס בנות לאי הליכה לצבא. הבעיה היתה גיוס בחורי ישיבה.
בכל מקרה אני לא מציע לגרש אנשים אבל בוא נניח כדלהלן: 1. מספר מקבלי התמיכות יקטן ב-2/3 עקב קריטריונים. 2. התמיכה במוסדות חינוך שאינם מלמדים ליבה תופסק. 3. התניית עבודה בשרות המדינה או כל משרה ציבורית בשרות צבאי או לאומי.
המדינה אינה צריכה לעשות יותר בכדי לשנות את נקודות הכובד החברתיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 20:48 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | מקס
מה הקשר לגיוס בנות לאי הליכה לצבא.
הבעיה היתה גיוס בחורי ישיבה.
בכל מקרה אני לא מציע לגרש אנשים אבל בוא נניח כדלהלן:
1. מספר מקבלי התמיכות יקטן ב-2/3 עקב קריטריונים.
2. התמיכה במוסדות חינוך שאינם מלמדים ליבה תופסק.
3. התניית עבודה בשרות המדינה או כל משרה ציבורית בשרות צבאי או לאומי.
המדינה אינה צריכה לעשות יותר בכדי לשנות את נקודות הכובד החברתיות. |
|
שרפ:
המלחמת קודש התחיל כלפי הבנות, ואז כבר אף אבא לא רצה לשלוח גם בנים,
שום דבר לא יעבוד מול מלחמת קודש, כל הת"תים יתחילו להיות פרטיים,
תבין שהורים יפסיקו לשלוח לת"תים שלוקחים כספים מהמדינה,
ואלה שישארו בת"תים האלה ? יהיו חרד"ל חדש,
והחרדים הקיצוניים ישרדו שוב, אותו סרט כמו בקום המדינה,
מה קשה לך להבין,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 21:04 |
|
| |
מקס הניתוח שלך לגבי גיוס נשים מול גברים אינו נכון.
לגבי ההצעה שלך על החרד"ל החדש אין בעיה. רק שאל תשכח שהתוצאה תהא שמסיבות תקציביות הציבור החרדי יצטמק ב - 90% (כמו שקרה כבר בעבר).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 21:16 |
|
| |
נכון נכון והמדינה תכנע ל 10% האלה, והם יגדלו שוב לחמישים אחוז במדינה,
בקיצור אתה רוצה להחזיר את ההיסטוריה,
|
|
|