בית פורומים עצור כאן חושבים

פרשת חוק המלגות לאברכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/10/2010 10:06 לינק ישיר 

דוד היקר: זה דברך,

dfl כתב:
גזל הקופה הציבורית אינו פטנט חרדי. עובדי חברת החשמל והנמלים, בטלני רשות השידור, מאות ואלפי יועצים וסוקרים ומזכירים מיוחדים, אילי הון שמקבלים הטבות מס מפליגות, קבלנים שחולבים את משרד הבטחון - הרשימה ארוכה ורק תמשיך להתארך. אז גם גפני רוצה לזרוק כמה עצמות לקהל בוחריו. חידוש וודאי שאין פה.

ואני הוספתי את הפרשנות שלי "רק מה אתם הדתיים אסור לכם לגנוב, הרי אתם דתיים"

ואם משהו חשב שאני ממש צטטי אותך, אז אני מתנצל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 10:25 לינק ישיר 

בעניין דבריו של מקסמן, כאילו הקרוונים שמשרד החינוך מעמיד לרשות החרדים הם הכנה לתאי גזים: ראשית, אין לדבר ראיה ואפשר לראות שאין שום סעיף לגזי השמדה בתקציב המדינה. שנית, מסופקני אם מזימה זדונית כל כך הייתה עוברת מבלי שמישהו במערכת היה מדליף אותה לתקשורת. שלישית, תמיד אפשר לפתוח חלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 10:27 לינק ישיר 

זה יפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 11:22 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
אי"ה נעשה פעם סיור מקיף.

בעל הנה מפת לווין מגוגל של הקרוונים ויש שם כמה בתי ספר

http://maps.google.com/?hl=iw&ie=UTF8&ll=31.822221,35.19004&spn=0.001087,0.002401&t=h&z=19&mid=1288257496

והנה החמש בניני אורט

http://maps.google.com/?hl=iw&ie=UTF8&ll=31.816058,35.195292&spn=0.002174,0.004801&t=h&z=18

תוקן על ידי maxmen ב- 28/10/2010 11:35:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 11:53 לינק ישיר 

ראשית אינני מבין את הטענה.

בית המשפט אמר מפורשות שעל המדינה לתקצב חינוך הנתון למרותה בלבד.
חינוך שאינו נתון למרותה זכאי לתקצוב חלקי וזה בהחלט לא כולל מבנים.

שנית ברמות יועד מבנה לטובת "בית יעקב" רק שהעדיפו למסור אותו לחדר, בכדי שיכלו לתפוס את המבנה שהתפנה בטענה שלבית ספר של החינוך העצמאי אין מבנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 12:01 לינק ישיר 

מקס

הבעיה של הציבור החרדי מול כל הציבורים האחרים הוא שהציבורים האחרים מאמינים במה שהם אומרים.

בציבור החרדי משקרים בגלוי לכולם (וקצת לעצמם), יודעים שיש בעיה, אך סומכים שהציבור טיפש מספיק בכדי שלא יצביעו על הבעיה.

כיום נוח מאד לחרדים שהחילונים צועקים שהם סחטנים וצריכים לעבוד באופן כללי, מבלי שיניחו אצבע על הבעיה, כי אז הם מיד מספרים על חשיבות התורה ועל תמיכה באקדמיה גם ללימודי היסטוריה סינית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 12:24 לינק ישיר 

שרפ:
מה זה בית משפט אמר ?? גם הנאצים אמרו הכל לפי החוק שלהם,
בעיני שאני רואה ילדים לומדים בקרוונים אני וכל אדם נאור יגיד שזה מטורף, רק אם מדובר בחרדים או בערבים אז לא נורא,

עכשיו: לגבי הבתי ספר החרדים אין בכלל תקצוב או רק חלקית, שזה אומר שכל הורה חרדי משלם אלפי שקלים לחינוך מה שאין כן בציבור הכללי, ובעוד בקרוונים,
אם זה נקרא אצלכם שם נאורות אז בבקשה תבואו לאירופה לראות איך הערבים חיים שם, אולי תלמדו משהו בנאורות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 12:28 לינק ישיר 

מקס
אי אפשר לדרוש ולקבל מהמדינה - כ שאתה מבזה את חוקיה- לא מאמין בה. ותוכנית הלימודים שלך אינה עונה לדרישות משרד החינוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 12:42 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
אי אפשר לדרוש ולקבל מהמדינה - כ שאתה מבזה את חוקיה- לא מאמין בה. ותוכנית הלימודים שלך אינה עונה לדרישות משרד החינוך.

ירוחם: אבל בשביל אדם הנאור הטענה לא קבילה,
מה פי' אינה עונה ? מי קובע מהם הדרישות ? למה בכלל יש להם דרישות ? יש להם כוונות של כור ההיתוך כמו בצבא ?

תסכים איתי שכל ההתנהלות מול החרדים מזכיר את השטעטאלע בגטו,
הנציגות\העסקנות החרדית לא הייתה צריכה לדון בכלל מול המדינה בדברים יסודיים שכאלה,

יש לך מושג כמה בלונדון מקבל אברך בשביל דיור מהמדינה ?? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 12:55 לינק ישיר 

מקס
בלונדון האברך לא מבזה את חוקי הממלכה בצורה מופגנת,ואין כל מושג כמה. כי באנגליה יש אולי פרומיל שבפרומיל אברכים.
בכל מדינה נורמלית יש תוכניות לימוד המחייבות את כל מוסדות החינוך- שנהנות מתקציב המדינה- זה א.ב.
המדינה משקיע בתלמידי בית הספר- השקעה לתווך ארוך. בכדי לקבל חזרה אחר כך אזרחים שתורמים לחברה ולמדינה.
כך נהוג בכל העולם הנאור ,אנגליה הנאורה לא תסבסד בית ספר מוסלמי שמוריה ומנהליה, יבוזו ויבשו את ערכיה. בצורה מופגנת. ולא ילמדו בה  את תוכניות הליבה. מה שהמוסלמים עושים במחתרת ובסתר זה כבר עניו אחר- שתפקיד המשטרה לטפל בהם.
העסקונה החרדית רוצה את כל עולם הזה ולשמור לעצמה גם את העולם הבא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 12:56 לינק ישיר 

מקס
אתה קצת שוכח חלקים מהמסגרת של התמונה, למשל
1. החרדים משתתפים בצד ההכנסות הרבה פחות.

2. צבא
.
3. בנוהג שבעולם ששונאים את השונה/מיעוט
.
הרוב החילוני מרגיש איום דמגרופי דתי ונוקט צעדים בנדון.4

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 14:40 לינק ישיר 

הנה רק דיברתי נגד יהודים (נגד הנאורים בארץ ישראל) ואלוקים אחזיר לי בפרצוף

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=20917&cat_id=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 15:18 לינק ישיר 

dfl כתב:

גזל הקופה הציבורית אינו פטנט חרדי. עובדי חברת החשמל והנמלים, בטלני רשות השידור, מאות ואלפי יועצים וסוקרים ומזכירים מיוחדים, אילי הון שמקבלים הטבות מס מפליגות, קבלנים שחולבים את משרד הבטחון - הרשימה ארוכה ורק תמשיך להתארך. אז גם גפני רוצה לזרוק כמה עצמות לקהל בוחריו. חידוש וודאי שאין פה.

אין חידוש אחד, יש שני חידושים. כולם מסכימים שעד היום היה בסדר אבל השתנו התנאים (העבודה קשה יותר, תוספת היוקר לא פיצתה על עליית המדד וכו') ומגיע יותר, החרדים המשעממים טוענים שאף פעם לא היה בסדר (חינוך תרבות וכו'). כולם רוצים שיתנו להם ולא לאחרים כי יש כאן עניין של כבוד והפרשי מעמדות (אני ועוזרי נאכל באבוס אחד ?), החרדים המשונים מוכנים שיתנו לכולם כמו שנותנים להם. מעניין.

ההבדל שמשניא את החרדים על הציבור הכללי הוא הצדקנות והיהירות שמלוות את השוד המאורגן. כל הנהנים האחרים יוצאים ידי חובה באיזה תירוץ ואחר כך נמוגים אל השקיעה עם שללם. רק הדוברים החרדים נתלים באיזו מציאות מדומה כדי להוכיח שכל מה שסחטו, בדין סחטו. אנחנו המגנים האמיתיים על הגבולות, אנחנו מחזיקים את הקופה הציבורית בגלל הדירות שאנו קונים, השנור שלנו בקהילות חו"ל מביא יותר מטבע חוץ מהיצוא, אצלנו אין פשיעה (רק נושרים שהם חילונים בתחפושת) ועוד כהנה וכהנה מעשיות. והציבור הנגזל, לא זו בלבד שהוא צריך לשלם, עליו להקשיב גם להטפה על נחיצותו של הגזל הזה לתיקון העולם.

חידוש גדול בדיני גזל- הגזלת וגם הסברת ? גזלן הגון הוא זה שלוקח ממך ומסתלק מיד, כדי לתת לך מקום שקט לנגב את הרוק מהלחי. גזלן מנוול הוא זה שמנסה להסביר לך שלא גזל ממך כלום. פלאי פלאות. אגב, איך בדיוק מתבצעת הכפייה הזאת ? האם קושרים את החילוניים לטלוויזיה בשעה שהחרדים מדברים ? או אולי נכנסים להפריע להם בפורומים שלהם באינטרנט ? איזה נודניקים.

ובתוך הצהרות העליונות האלה, מתגלה זן מיוחד של קרתנות (פרובינציאליות), כמו שהפגין כאן החבר שותףסוד יחד עם עוד רבים לפניו. קרתן רגיל אינו מכיר דבר מחוץ לכפרו והוא בטוח שמגדל הכנסיה שלו הוא משכיות החמדה של העולם. אצל החרדים, לעומת זאת, יש קרתנות אידיאולוגית - לא כזו שנובעת מחוסר ידע דווקא, אלא מהגדרה שרירותית של המציאות. הקרתן האידיאולוגי דווקא שמע על מגדל אייפל ואפילו ראה תמונות, אבל! - כך הוא מספר בחיוך מדושן - אותו מגדל בצרפת, אין בו ממש. ובטהובן ומוצרט, גם אם מליונים מעריצים אותם ויודעים את סיפור חייהם בעל פה, אינם נערצים באמת, בעומק הרוחני ששמור לרש"י ולגר"א. מה פירוש "ממש" או "באמת"? את זה כבר אין החסיד יכול להסביר, הרי הדבר משול להגדרת "אדום" באזני עיוור. וכל הנאה אחרת בצידה האחר של החומה, מפיתוי ועגבים ועד לחשיבה מופשטת - כל אלה לא משתווים לעונג השמיימי שיש בפיצוח קושיה הלכתית.

זו טענה ממש צודקת. יכול להשוות רק מי שמכיר את שני העולמות. רגע, נראה לי שהחרדי מתאים ! מצד אחד הוא אוכל עוגה מישמיש (רק לא מבציר 2005 הנודע, קצת פרימיטיבסקי) ומצד שני מתרץ קושיית המהרש"א. מצד אחד הוא שומע מוזיקה (גם קלאסית וג'אז ואפילו פאנק וקנאק כידוע למסתובבי החתונות) ומצד שני יושב בטיש ושותה לחיים. מצד אחד חי בגשמיות עם אשת חיל ומצד שני לוחם ברוחניות עם החברותא. נראה מתאים, אבל יש בעיה- הוא לא יודע מה זה "מים גנובים ימתקו" (פיתוי ועגבים בלשונך המעודנת) ! אבל לשיטתך, דפל, הכופר קיים בזכות עצמו וא"כ ממילא הכל מותר לו, אז גם לא טעם אף פעם מים גנובים. טוב, סוכם שהחרדי יכריע. 

וזה גולש כמובן לשאר מקומות המחלוקת: אני יודע על מציאות האל דרך השכל הישר, אבל אם השכל הישר שלך מורה להיפך, הרי שהוא כבר לא ישר ואין בו החן הטבעי שניכר במחשבות שלי. כשאני חש בכל מאודי שהומוסקסואלים הם מתועבים, הרי זה קול הבוקע משורש הנשמה האלוקית שלי; כשאיזה קוזק חש בכל מאודו שיהודים הם מזיקים ובני מוות, זה הרגש הבהמי שמרעיל את נפשו, אם יש לו כזו בכלל. קבלת השבת אצלי, פעמוני מלאכים מלווים אותה. בוקר על מדרון שלג בתולי מול הזריחה באלפים? בוקי סריקי, קליפה, אשליה. אצלי המציאות עמוקה ועזת צבעים, אצל האחרים - חוץ מאלה שלבושים ומדברים כמוני - העולם רדוד ודהוי. אצלי הכל אמיתי ורוחני, פשוט משום שזה אצלי.
-
כאן העניין קצת סתום. זה שהקוזק חושב שלרצוח יהודים זה נשגב ולבוז לורודים זה נתעב (ההשוואות שלך) צריך להפריע לי לחשוב הפוך ? לשיטתך גם לי וגם לו אסור לחשוב שמשהו נשגב או נתעב באמת, כי תמיד יהיה מישהו שיחשוב הפוך. אז מה נשאר לנו- להיות מחשבים משעממים ?

קרתנות היא כמובן תופעה נפוצה, גם אם לא בהיקף פתולוגי כזה. אלא שאצל החרדים לא מדובר בנחשלות וצרות אופקים גרידא, אלא באידיאולוגיה, בחינוך שמנחיל בדיוק את מה שהנאורות מנסה לקלף מאיש המערות הקטן בתוכנו. במקום להבין שאדם קרוב אצל עצמו והחוויה הפרטית לעולם מרגישה מוחשית הרבה יותר מזו של הזולת, מטפחים את העוורון, את צרות המוחין, את עזות המצח לחרוץ משפט על דברים שלא ראית ולא למדת.

כאן כבר לא הבנתי לגמרי. אם החוויה הפרטית מרגישה (זה בעברית. בלה"ק אומרים מורגשת כי זה סביל ולא פעיל) מוחשית יותר מזו של הזולת אז זה עצמו העיוורון והצרות והעזות, אם רק תשנה את הקונוטציה השלילית של המילים. אני אמור להרגיש אחרת ממה שאני מרגיש ? פיצול אישיות בין המרגיש לנאור ? קודם הצעתי לי להיות חסר רגשות (כי הנשגב שלך הוא הנתעב של הקוזק) ועכשיו סבכתי אותי לגמרי בין מה שאני מרגיש לבין מה שמותר לי להרגיש. הפתיחות בהתגלמותה.

והבן.

-אנחנו משתמשים בתרגיל הזה כשיודעים שמה שאמרנו זה לא זה. אצלנו קוראים לזה ודו"ק או ודו"ק היטב לפי עוצמת הבעיה. לבחירתך.

תוקן על ידי dfl ב- 28/10/2010 02:18:07

תוקן על ידי שותףסוד ב- 28/10/2010 15:26:04

תוקן על ידי שותףסוד ב- 28/10/2010 15:35:15

תוקן על ידי שותףסוד ב- 28/10/2010 15:51:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 17:24 לינק ישיר 

בעל: היקר

הנה ראה בבני ברק בסירטון הזה בדקה 6

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=20927&cat_id=3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 17:46 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
אתה מתייחס למחקרים סנסציוניים שבהם מראיינים בני נוער ברמה נמוכה במיוחד ואתה קונה את הלוקש וחושב שכל בני הנוער הם כאלה.-הכתבים מכירים אנשים כמוך ויודעים היטב את העבודה.

נכון. אסור לסמוך על התקשורת בשום עניין כי הם נגועים. הבעיה שיש לי משפחה חילונית ושכנים חילונים ואפילו חברים חילונים, כך שאני לא צריך שהכתבים יעזרו לי בזה. אני מניח שכולם או רובם פה יוצאים מתחומי הגטו ונתקלים בבני הנוער החביבים ברחובות (מומלץ לקחת סכין קפיצית...).

ולגבי בטהובן-שוב אתה מוכיח עד כמה אתה שבוי בעולם המוכר לך בלבד.
כמו שאתה מתעניין בתולדות חייו של רש"י בגלל שרש"י נערץ עליך ככה מיליוני מאזיני מוזיקה בעולם שמעריצים את בטהובן ומתעניינים בתולדות חייו אחרת לא היו נכתבים ספרים ונעשים סרטים על דמותו.

מילא אני שבוי. אבל את החופשית למה את לא מבינה. אני לא מתעניין בתולדות חייו של רש"י אלא כקליפת השום. זה עסק של משועממים מביאי תועלת באוניברסיטה. אני חי את רש"י בלימודיי. רש"י אומר (עכשיו) תוספות מקשה (עכשיו) רשב"א מתרץ (עכשיו). אבל בטהובן לא מנגן עכשיו לכולי עלמא ! נסי להבין.
מעשה באברך צעיר שהוזמן להיות רב בקהילה קטנה, אבל הובטח לו ששם קבורים רעק"א החת"ס והנוב"י. כשהגיע לשם לא מצא כמובן את מצבותיהם בבית העלמין. כששאל את הגבאי שהזמינו ענה לו שמצבותיהם נמצאות בברטיסלאבה ובפראג, אבל שם הם חיים עדיין כי שם לומדים אותם. אצלנו בקהילה לא לומדים בכלל לכן פה כולם קבורים.

אז תשווה כמה מעט יהודים דתיים-חרדים יש בעולם וכמה גויים יש בעולם ותבין עד כמה אבסורדית תמונת העולם שלך.

באמת משנה לי מה החתולים רואים ומה חושבים העכבישים כדי שאוכל ליצור תמונת עולם אמיתית ולא מדומיינת.

ואם אני מבינה את הרמז של אמשלום-הערתה קשורה לענין זה..

אם את צודקת אז מצא מין את מינו וניעור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרשת חוק המלגות לאברכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.