|
|
| נשלח ב-25/10/2010 20:43 |
|
| |
ארתח
לא שמעתי שמישהו התיחס לנושא תרבות חרדית זה לכאורה כלל לא מענינו של החוק הרי זה חוק בענין אבטחת הכנסה, כלומר קיצבת ביטוח לאומי המיועדת לאברכים בלבד ( ולכן עוברת דרך משרד הדתות ) תמיכה במשפחה נזקקת גם אם היא משפחת אברך ( שיש לו שלושה ילדים אבל אפילו לא אוטו אחד ) איננה תמיכה בתרבות תורנית לענ"ד תמיכה במו"לים ובעורכי ספרות תורנית היא תמיכה בתרבות תורנית אפי' תמיכה בכוללים ובמלגת לימוד לאברכים מצטיינים אבל תמיכה באברכים עניים רק בגלל שהם עניים ( מתוך בחירה ) זה לא תרבות תורנית זה סעד וע"ז יצא הקצף
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 21:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 21:59 |
|
| |
פשוט לא להאמין. אנחנו אשמים בזה שאין לו תואר ראשון. אנחנו אשמים בזה שאנחנו לא עוברים לדום לכבודו , מעיפים בנות מתחום שבת שלו, ומספקים לו אוכל מהדרין מן המהדרין בעלז שייריס וואטאבר. מח מעוות.
ארתח זוטא - "מה אכפת לכם שגם תרבות חרדית ממוממנת" זה שקר שכבר לא שמים לב כמה הוא שקר אחרי שאומרים אותו כל כך הרבה פעמים.תרבות חרדית זה לממן אברכים עם שלושה ילדים שאסור להם ולנשותיהם לעבוד? הבט בקרטיריונים המעוותים.אף אחד לא מדבר על רמה ,כשרון,יכולת,תרומה עתידית לעולם התורה.כלום.רק תהיה עני עם ילדים.ותלמד את מכסת השעות שיקבע משרד החינוך. זאת בפירוש לא דאגה לתורה, לא דאגה לתרבות ולא דאגה לבחורים. זו דאגה להנצחת מצב מסויים.ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 22:07 |
|
| |
מי שאחזו קורדיקוס בחי רגעים השקר נמצא אך ורק אצלכם, תרבות לא נקבעת על פי קריטריונים של חנוטי המשרדים. בעיני היהדות המסורתית התרבות היא עצם העובדה שאנשים ממיתים עצמם באהלה של תורה, התרבות הזו לא דורשת כשרון כדבריכם, זו לא תרבות של קולנוע שצריך כשרון משחק, התרבות היא ההוייה הרוחנית, ולא תמיד היא גם דורשת השיגים. גם התרבות ההודית ומעשי הנזירים וכו' לא תלויים בכשרון או בהישגים, היא תלויה ברוח של אותה תרבות. מי כמונו יודע שהרוח של התרבות היהודית היא חברת לומדים, שלא עובדים אלא לומדים, וקיומה של חברה כזו היא שאיפה תרבותית של שומרי המסורת, אולי שלכם לא, שיהי' לכם לבריאות צו געזונט, מה אתם רוצים מאלו שזו שיא התרבות שלהם, כך, בלי מבחני כניסה ויציאה, (למרות שבהרבה מקומות מענים את האברכים בשמירת סדרים ושטות כאלו ומורידים מלחמם ע"ז). המולי"ם והספרות התורנית היא תרבות נחותה בעיני המסורתיים מול הלומדים, כי מה לנו ולכתבי עת הללו שחשפו מתחת לאדמה עוד איזה שטיקלע מרבינו וידאל (מי זה בכלל?) או עוד קטע גניזה עם הערות שוליים, האוירה החיה של בית המדרש היא התרבות שלנו, לא מבקשים הרבה ע"ז, לא מבקשים משכורות עתק ומדשאות כמו בשאר תחומי התרבות הטובעים בתקציבים מסוגים שונים, רק תנו לנו ללמוד מתוך דחק. זה שיש כמה שנראים בעיניכם מרמים או לא לומדים, ע"ז יש משטרה וחקירות וצריכים לבטל אותן, מה זה שייך לעצם הדרישה? לא משום שתהיה עני תלמד, אלא שמי שאינו עני יכול להסתדר, אבל מי שאין לו, תומכים בו שיוכל גם הוא ללמוד ולהיות חלק מהתרבות התורנית הזו, ומבלי התרבות של בתי מדרש וכוללים אין גדולי תורה ואין ספירה רוחנית ("אוירה") ואין עתיד לרוחניות העם, רק התולים יהבם על דברים חולפים כמו ציונות ואם יושברו לא יהיה ליהדותם שום דבר. עתידינו הוא בהעבר, בהחיאת המסורת, וכל מי שיש לו עתיד אחד אל יתמה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 22:12 |
|
| |
ארתח מי כמונו יודע
בשם מי אתה מדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 22:18 |
|
| |
בשם ההיסטורי' היהודית, דהיינו מה שהיה לפני דור ושני דורות וכו' מימיהם של אבותינו לא פסקה ישיבה, הגם שברור דרובא דרובא עבדו, אבל היו עיניהם נשואות אל הבטלנים שהיו בכל עיר ועיר שישבו בביהמ"ד והם שהעמידו גדולי ישראל ששימרו המסורת בחרדת קודש. אינך יכול להסתכל רק כאן ועכשיו ולומר סגי לי בחמש אלף אברכים ולא צריך שש אלף כי דורינו דור תהפוכות וכמה אנשים נמשכים אחרי מראה עיניהם כמו בהאינטרנט שכל תופס פורום מתנהג כגדול בדורו ונמשך אחרי כל הבל שמצא כתוב בלשון מדעי מדבר גדולות, חמש אלף של היום יכולים להיות חמש אלף סטודנטים לומדים הבלים (לאו דוקא מבחינת האמיתות אלא מבחינת חשיבות הדבר לרוח עמינו) למחרת. ובדור זה אין ל דבר על בסיס יציב כי אין בנמצא, ועל כן אין לוותר על אף חייל ולהקשות עליו, אא"כ הוא בחר לעבוד וללמוד מקצוע כי קשה לו למסור נפםשו על ת"ת כרחב"ד שאכל חרובים ודיו, יהיה לו לאושר ובריאות ורצון, אבל כמנהיג של חברה אין להקשות על אף אחד אלא להוסיף כמה שיותר ולואי שבעוד כמה דורות יישאר בסיס יציב של חמש אלף, כי הרי ברור שכשלא יהיה איום מהישמעאלים מיד יתאחדו כל החילונים ולא יצטרכו קול של חרדים בהכנסת ויבטלו מהם כל תקציב ויעשו נגדם תעמולה אשר הפורום הזה יהיה כאין וכאפס לעומתה, על כן אין לנו להסתפק במשהו שברירי שאולי יחזיק אלא לשמר את תרבות שלנו, שלא יבא גל גדול ויטביע אותה במים עכורים כמו שקרה כמה פעמים והיה סוף מר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 22:55 |
|
| |
ארתח
אותם גדולי ישראל שאתה מדבר עליהם מי הם ? החפץ חיים ? היה בעל מכולת ומכר ספרים החיי"א היה סוחר וגם הב"י והיו עוד כמעט כל האחרים היו רבני קהילות והתפרנסו מן הקהל בזכות ולא בחסד
שוב יש ודאי חיוב על הציבור שומר המצוות לתמוך בלומדי תורה באופן כללי אבל לא כל אחד ראוי לתמיכה אף פעם לא תמכו באברכים שאחרי חמש שנים בכולל עוד לא יודעים לקרוא תוס' אחד מתחילה ועד סוף היום תומכים בהם ( אני מכיר למעלה מעשרה כאלה בכולל אחד ) למה ? כי פוחדים שאם יצאו לעבוד הם יתקלו במצבים שלא לימדו אותם איך להתמודד איתם ואז הם יתקלקלו אז תלמדו אותם לחשוב להבין להיות יהודי אמיתי וחזק ואז הם לא יתקלקלו אבל זה קשה ואולי יגרום להם להיות פחות ממושמעים
אז אל תנפנף לי בשם ההיסטוריה היהודית אני ישבתי בכולל ( ועדין יושב ) מספיק שנים בשביל להחשב אברך מן המנין אבל כשראיתי שאני עלול לעבור על לווה רשע ולא ישלם ניגשתי לרב שלי והוא אסר עלי להמשיך לגלגל גמ"חים וממילא לא נותר לי אלא למצוא מקור הכנסה ששאלתי אותו על העבודה הוא חייך ואמר לי אל תדאג זה כסף כשר
יש אנשים שלא מזיז להם שהם נופלים על הציבור וזה לא אחד או שניים זה הרוב ! הם לא חושבים פעמים לפני שהם מצהירים הצהרות שקר בשביל לקבל אבטחת הכנסה ( האמת אתה מכיר מישהו עם 3 ילדים שאין לו או לאשתו הכנסה של 700 ש"ח בחודש ? ממה הוא חי ? והרי אתה חייב להצהיר ע"ז כשאתה חותם, אז למעשה רוב הם כנראה שקרנים ומיעוט שבאמת נזקקים אבל היו יכולים לצאת לעבוד ובמקום זה הם מצערים את משפחותיהם ולידיהם ) אז כולם מרמים ומשחיתים את נפשם למען התורה
כששאלו את החזו"א אם לקבל פיצויים מהגרמנים על השואה הוא אמר בשמיים לא יתבעו אותנו אם נאמר שלא רצינו כזו השתדלות מלוכלכת הרי אם אתה מאמין שמגיע לך אז הקב"ה ישלח לך בלא"ה כל מזונותיו של אדם קצובים לו אז מה תרוויח אם תשקר ? השתדלות מלוכלכת ?
ועוד לא הגענו לכך שזו קופה ציבורית ורוב הכסף מגיע מאנשים שלא מאמינים בצורך של העם בתרבות יהודית כפי שאתה מתאר אותה ומה לעשות זוהי זכותם הדמוקראטית להתנגד במיוחד אחרי בג"ץ וע"ז כתבתי לעיל שאין שום אפשרות לכוף אדם להסכם יששכר וזבולון אם הם לא רוצים אז לא !
נצטרך לממן את הלומדים מתוכינו ויפה שעה אחת קודם
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 23:08 |
|
| |
הנושא לא אם עבדו לפרנסה, גם המקבלים הבטחת הכנסה מוכרים בבתיהם ביצים וטיטולים, הנושא שהיו שקועים בלימוד, הח"ח היה שקוע בלימוד כל ימיו, בין אם היה מוכר משהו בין אם לאו, התפרנסות בשביל התורה אינה "בחסד" היא מעלה גדולה אצל יהודים, כך פוסק הש"ע שיש לפרנס לומדי תורה, ולא כהרמב"ם. וזו ההלכה. ואל תחפש דוקא כאן חומרות.
זה שיש מישהו שלא יודע לקרוא תוס', קשה להאמין, וגם א"כ, אם הוא איש בעל מעלה, אלא שיש לו דיסלקציה וכדו', גם הוא זכותו לדבוק בהיכלי התורה, שיגיד תהלים כל היום, שיהיה איש רוח. אם הוא סתם בטלן, בשביל זה יש משטרה, אטו יש סעיף בחוק התקציב שאין שוליים שמנצלים אותו? מה זה נוגע לגוף התביעה?
בתרבות לא צריך להאמין צריך רק לכבד את השני, אמנים של צפון ת"א לא מאמינים ביופי של שירים מזרחיים שנשמעים לי כמו שועל מילל, אבל מבינים שאם בשביל מזרחי זה תענוג יש לתת לו תרבות שלו, כך גם תרבות של חרדים הוא לזעוק אייי אל מול הספר, ואמנות שלו הוא להוציא קובץ חדו"ת של פלפולים בשבעים פנים ויותר. אם אתה חושב שכולם מרמים, אתה טועה, ואני מכיר רבים שחיים מהבטחת הכנסה ומשכורת של כולל, ואולי דברים מזדמנים אבל לא באמת עבודה, אי אפשר לטעון על האברכים גם שאינם עובדים וגם שהם עובדים, ברור שזה מתאים רק למספר שנים, ולכן בד"כ אחרי כמה שנים האשה מוצאת עבודה וגם הבעל מוצא. ואין ספק שלגלגל גמחים זה פשע ולעבוד זו מצוה גדולה, אבל אם יש כאלו שלא עובדים וחשקה נפשם בתורה, הם התרבות שלנו ולא נגרע מהם בשביל כסף אלא נשלם להם בנפש חפצה כי זה מקור חוצבנו ממנו ומכן ייחצבו כחות נפש לעמוד במשברים שיכולים לבא ח"ו, אל תסתכל כל הזמן על כאן ועכשיו, מי יודע מה יבא עלינו. יהודים שנשארו מאמינים בכל ההתלהבות אחרי השואה, לא יכלו לגדול בפורום עצכח, רק בבית המדרש הישן, ולא שהיו שם טפשים דוקא, אבל גדלו באוירה רוחנית, שהיא תרבותינו והיא קיומינו, וזו לא מתפתחת במכולת ולא במשרדים, אלא בבית המדרש עם כל הקוראי תוס' ואומרי תהלים ולומדי תורה הקדושה ואינם מתביישים להתפייט לה ולשיר לה שירים ולרקוד סביבה כי היא מרכז חייהם ותענוג מחשבתם, הרבה יותר מלחשוב מחשבות בתגלית מדהים שמצאו באנטארטיקה או במיקרוסקופ. מי שיבטל את בתי המדרש יבטל את מקור חיינו. וגם מי שלא זכה לכך, לא יבוש מלחזק ולהחזיק התרבות שלנו ולא להיפך לגבב טעמים בלי שום קשר, ואני בהיסטורי' שלנו נפנף אנפנף
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 23:39 |
|
| |
רק בקצרה
מי שמקבל אבטחת הכנסה ומוכר ביצים וטיטולים בלמעלה מ 700 ש"ח בחודש הוא רמאי וגזלן !
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 23:54 |
|
| |
כמדומה שאין במציאות להרויח 700 מביצים.. ועוד יש איזו הגבלה במסמכים שעבודות מזדמנות א"צ לדווח אם אין מקור הכנסה קבוע אלא כל פעם מוכר ספר שמתווך במכירתו ויום אחר כותב איזה קונטרס ומוכר אותו ב5 ש"ח אחד ויום אחר עושה ריבת אתרוגים ומוכרה וכדו' מותר גם ע"פ החוק
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 08:15 |
|
| |
ארתח כדאי שתבין: מבלי להכנס לויכוחים עקרוניים יש גם פן מעשי. אי אפשר להתקיים מכספי השכן וממאמציו וגם לקבוע לו כיצד להתנהג (חוקים דתיים) [ובנוסף לתת לו הרגשה שבזים לו]. גם אם שיטתך נכונה זה לא יחזיק. וכמה שתגובתו של השכן תתמהמה המכה תהיה קשה יותר, כי הכעס נאגר ומצב החרדים יהיה קשה ופגיע יותר. וקשה מאוד לצפות כמה אחוזים מהצבור שיסבול את הבעיטה יחזיק מעמד בתומתו. לפי נסיון העבר זה רחוק מ 100%. גם זה כלול בהסטוריה היהודית (החדשה, אין צורך להרחיק חקור). ולוואי מי מרבותיך יבין זאת וברגע האחרון יעשה משהו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 08:37 |
|
| |
הבלים תדבר אחי, כל החוקים נקבעים על פי רוב כדרך דמוקרטי' ואין כאן שום בעיטה, הכעס נאגר רק ע"י הסתות מבלי קשר וטעם וריח, נוטלין חוק שקיים שלשים שנה ונזכרים להתבכיין עליו כאילו הוא איזה גזרה מונחתת, בס"ה תקציב תרבות של חרדים קטן לאין ערוך ממספרם בחברה. לא שמעתי שחילונים אוגרים כעס על תושבי רמלה לוד ושאר פריפריות שאין עובדים יותר מדי ואין משלמים יותר מדי וגם מגדלים פושעים ולוקחים תקציבים מרווחה, זה טבעו של עולם שיש עניים ויש עשירים, ותרומת התרבות החרדית לעם היא גדולה מאד אם רק לא יבזו אותה ויעשו עליה תחקירים טפשיים שלא מציגים את המציאות. אתה חושב שאם מאן דהוא "יעשה משהו" זה יעזור, זו תמימות מגוחכה, שום משהו או ויתור כספי שנעשה לא יעזור, כי המלחמה תהיה על הפריט הבא, וגם אם לא נקבל שום תקציב ימצאו משוה להתווכח ולהילחם כי ס"ס אנחנו נושמים כאן את האויר, מה שלא יהיה ייראו את הדתי כמתנשא וכפרזיט כל זמן שאינו כמו החילוני, חבל לנסות לעשות משהו שלא יועיל כלום, תחת זה תעסוק בדברים החשובים אחרת תתפשט מנכסיך עד הגרביים כל יום מול מלחמה חדשה,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 08:54 |
|
| |
ארתח
אתה רק שוכח שאינך מתפשט מנכסיך אלא נמכסי אחרים המוענקים לך. ברצונו נותן וברצונו מקצר, ומשחק איתך בעם עכבר התלוי בחוט, כי הנכסים שלו הם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 09:02 |
|
| |
זכויות אזרח הם לא של אף אחד, הם של כל העם, והדתיים אחוז נכבד ממנו, והמכבדים המסורת אחוז יותר נכבד וכנר' רובא, לכל אחד ואחד מגיע זכויות. אם לא יסיתו את העם שבשדות בדברי שטות כדוגמת אלו הנאמרים כאן לא תהיה שום בעיה, זה איום היוצר את עצמו, כמו עוד הרבה איומים והפחדות. זכות קיום תרבות אוטונומית בעלת ערכים נפרדים הוא אלמנטרי, אני לא חייב לחשוב כמו חילוני וזכותי להתנהל כדעתי ואעפ"כ יש לי זכויות אזרח, גם לי יש תרבות, גם לי יש רצונות, וגם לי יש צורה שבה אני חי, ואיני רוצה לחיות כמו שחיים בתל אביב,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 09:28 |
|
| |
חאפט תפוחים.
|
|
|
|