בית פורומים עצור כאן חושבים

פרשת חוק המלגות לאברכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/10/2010 13:29 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
  טומי לפיד ז"ל 

היות וקשה לי עם הר"ת של עברית אבקשך לפתוח הר"ת שנוכל להבין הכוונה
תודה מיוחדת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 13:30 לינק ישיר 

ז"ל = זכרונו לברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 16:16 לינק ישיר 

בגמ' נאמר שעל צדיקים נאמר זכר צדיק לברכה,למיטב ידיעתי טומי לפיד לא היה צדיק,כך שהייתי מפענח את הר"ת האלו בצורה אחרת...
נכון שהוא שנא חרדים,אבל עדיין זה לא מספיק סיבה להופכו לצדיק.:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 16:24 לינק ישיר 

אחד יאמר זכרונו לברכה, שני יאמר זכרונו לקללה. אמור לי מי חבריך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 16:38 לינק ישיר 

בקשו לפתוח את ר"ת של ז"ל- ולכן פתחתי - זכרונו לברכה- האם פתיחת הר"ת אינה נכונה?
הגמרא אומרת  זכר צדיק לברכה-  לא נאמר כאן זצ"ל.
אדם לאחר מותו עובר טהרה ולאחר 11 חדש הוא מוצא מהגהנום, נמחלו לו עוונותיו.
חוץ משנאת החרדים שהיתה לו. טומי לפיד עשה גם כמה דברים חיובים בחייו, ולו רק בשביל כך אפשר להזכירו לברכה.
אני בטוח שגם אתה כמוני היית מאד רוצה להגיד כבר. על כמה אנשים שעדיין חיים-חבל- ז"ל.

נדמה לי שזה היה בתקופת החת"ם סופר, אחד מהמשומדים הגדולים מת, ומשפחתו רצתה לקברו בבית העלמין היהודי, החברה קדישא סירבה בתוקף, אבל המשפחה היתה תקיפה ועשירה, ואיימה לפנות (לבג"ץ) למושל  העיר. שמע החת"ם סופר את המעשה, ואמר לראש החברה קדישא-  לא משנה איפה שתקבור אותו ,העיקר שקבור אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 17:24 לינק ישיר 

שמע בבדיחות אתה ראשון !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 17:51 לינק ישיר 

בסיכום הסופי,הרי כולנו יודעים שגם אם יבטלו את הבטחת הכנסה,יהיה הרבה אברכים שימשיכו ללמוד רק יחיו יותר בדוחק,יותר בעוני,הילדים שלהם ילכו עם ההורים לחנות,והילדים יבקשו איזה ממתק לשבת,וההורים יתפלץ ליבם ולא יוכלו לתת להם,ולב הילדים ירגיש אומלל ומסכן.
הרי כולנו יודעים,שגם אם נניח שההנהגה צריכה להיות שונה,הרי ודאי שאותם אברכים שימשיכו ללמוד בדוחק,עושים את זה לא לשם לנצל את אחרים,אלא בחושבם שזה חובתם בעולמם,ויש כאלו שבאמת נמצאים במדרגה ללמוד מתוך הדחק,אני רואה כאן טעם לפגם,לומר שטוב שיקצצו את הבטחת הכנסה,היכן הלב היהודי?.
חוץ מזה,אני חושב שכשיש מלחמה שמוצגת בין אנשים שמיצגים את הקב"ה בעולם,לבין החילונים,שבודאי שפחות מיצגים את הקב"ה בעולם,אין זה ראוי להצטרף למקהלת החילונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 18:08 לינק ישיר 

ומה קורה בחו"ל? האם החרדים העובדים בחו"ל לא מייצגים את הקב"ה בעולם?
האם רבי יוחנן הסנדלר לא ייצג את הקב"ה בעולם?

כל חרדי שעובד בשחור או שלומד על חשבון אחרים ולא מתגייס לצבא ונותן לאחרים להגן עליו-לא מייצג את הקב"ה בעולם אלא להפך -גורם לשנאה ולחילול ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 18:12 לינק ישיר 

סגסג

אוי להם לבריות מעלבונה של תורה
אתה יודע מה הפשט
שהילדה בוכה לאמא שהיא רוצה ממתק ואמא אומרת אי אפשר כי אבא שלנו לומד תורה
אז הילדה בסתר ליבה אומרת " שאני אהיה גדולה אני לא רוצה שבעלי ילמד תורה "
ואז התורה נעשית עלובה

אם לא יודעים לחנך את הילדים להיות שמח בחלקו ולשמוח שאין בגלל שאבא לומד
אז עדיף לצאת לעבוד  שהילדים יהיו שמחים
ולחנך אותם שהתורה היא מתוקה כי החיים מתוקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 18:26 לינק ישיר 

אני מבקש סליחה מצענע היא רגילה להביא מקורות- כולם מכירים את זה כנראה- אבל נעים להזכר

פירוש המשנה לרמב"ם מסכת אבות פרק ד משנה ו

[ו] כבר רציתי לא לדבר בזה הציווי, לפי שהוא מבואר, וליודעי גם כן שדברי בו לא יאותו לרוב הגדולים בתורה, ואולי לכולם; אבל אומר ולא אחוש, מבלי לשאת פנים למי שקדם ולא למי שנמצא.

דע, כי זה כבר אמר: אל תעשה התורה קרדום לחפור בה, כלומר: אל תחשבה כלי לפרנסה, ובאר ואמר שכל מי שיהנה בזה העולם בכבוד תורה שהוא כורת נפשו מחיי העולם הבא. והעלימו בני אדם עיניהם מזו הלשון הגלויה, והשליכוה אחרי גוום, ונתלו בפשטי מאמרים שלא הבינום - אני אבארם - והטילו להם חוקים על היחידים ועל הקהילות, ועשו את המינויים התוריים לחוק מכסים, והביאו בני אדם לסבור שטות גמורה, שזה צריך ומחוייב, לעזור לחכמים ולתלמידים ולאנשים העוסקים בתורה ותורתן אומנותן. וכל זה טעות, אין בתורה מה שיאמת אותו, ולא רגל שישען עליה בשום פנים. לפי שאנו אם נעיין בתולדות החכמים, זכרם לברכה, לא נמצא אצלם לא הטלת חובות על בני אדם, ולא קיבוץ ממון לישיבות המרוממות הנכבדות, ולא לראשי גלויות ולא לדיינין ולא למרבצי תורה ולא לאחד מן הממונים ולא לשאר האנשים, אלא נמצא קהילותיהם כולן יש בהם עני בתכלית, ועשיר רב הממון בתכלית, וחלילה לה' שאומר שהם לא היו גומלי חסד ונותני צדקה, אלא זה העני אילו פשט ידו לקחת היו ממלאים ביתו זהב ומרגליות, אבל הוא לא היה עושה כן, אלא מסתפק במלאכה שיתפרנס ממנה, בין ברווח בין בדוחק, ובז למה שבידי בני אדם, הואיל והתורה מנעתו מזה. וכבר ידעת כי הלל הזקן היה חוטב, והיה חוטב עצים ולומד לפני שמעיה ואבטליון, והוא בתכלית העניות, ומעלתו - עד כי תלמידיו הם אשר הושוו למשה ויהושע, וקטן תלמידיו רבן יוחנן בן זכאי. ולא יסופק לבר דעת שאילו היה מסכים לקבל מבני דורו, לא היו מניחים אותו לחטוב עצים. וחנינה בן דוסא, אשר קול קורא עליו: "כל העולם כולו אינו ניזון אלא בשביל חנניה בני וחנניה בני דיו קב חרובין מערב שבת לערב שבת", ולא ביקש מבני אדם. וקרנא דיין בכל ארץ ישראל, והוא היה משקה שדות, וכשהיו באים בעלי הדין, היה אומר: או שתתנו לי מי שישקה במקומי כשאני מתעסק עמכם, או שתתנו לי שעור מה שאבטל מעבודתי, ואדון לכם. ולא היו ישראל בני דורם של אלו וזולתם לא אכזרים ולא שאינם גומלי חסדים, ולא מצאנו חכם מן החכמים שהיה מצבם דחוק שיגנה אנשי דורו שאינם מרחיבים לו, חלילה לה', אלא הם בעצמם היו חסידים, מאמינים באמת לעצמה, מאמינים בה' ובתורת משה, אשר בה הזכיה בעולם הבא, ולא יתירו לעצמם זה, ויסברו שהוא חלול השם אצל ההמון, לפי שהם יחשבו התורה למלאכה מן המלאכות אשר מתפרנסים בהן, ותתבזה אצלם, ויהיה עושה זה "דבר ה' בזה" +במדבר טו, לא+.

ואמנם טעות אלו המתגברים כנגד האמת והלשונות המפורשים, בלקיחת ממון בני אדם ברצונם או על כורחם - הן המעשיות אשר ימצאו בתלמוד באנשים בעלי מומים בגופותיהם, או זקנים באו בימים עד שלא יוכלו לעשות מלאכה, שאין תחבולה להם אלא לקחת, ואם לא - מה יעשו, הימותו? זה לא ציוותו התורה. ואתה תמצא המעשה אשר הביאו בו ראיה באומרו: +משלי טו, לא+ "היתה כאניות סוחר ממרחק תביא לחמה" - בבעל מום, לא יוכל לעשות מלאכה. אבל עם היכולת, לא המציאה התורה בזה דרך.

רב יוסף, עליו השלום, היה נושא עצים, ואומר: "גדולה מלאכה שמחממת את בעליה", רצונו לומר, שבעת יגיעת איבריו - יכובד משכבם - במשא העץ הכבד, היה מתחמם גופו בלא ספק, והיה משבח זה ושמח בו, והיה לבו טוב במתנת בחלקו, בגלל מה שהיה אצלו ממעלת ההסתפקות.

וכבר שמעתים, הניפתים, נתלים באומרם: "הרוצה להנות יהנה כאלישע, ושלא להנות אל יהנה כשמואל הרמתי". וזה אינו דומה לזה כלל, ואמנם זה אצלי סילוף ממי שמביא ראיה ממנו, הואיל והוא מבואר ואין בו מקום לטעות. כי אלישע לא היה מקבל ממון מבני אדם, כל שכן שלא היה מטיל עליהם ומחייבם בחוקים, חלילה לה' מזה, ואמנם היה מקבל הכיבוד בלבד, כגון שיארחו איש אחד, והוא בדרך, נוסע, וילון אצלו ויאכל אצלו בלילה ההוא או ביום, וילך לעסקיו. ושמואל לא היה נכנס בבית איש, ולא אוכל ממזונו. ובכגון זה אמרו החכמים, שתלמיד חכמים, אם רצה להדמות לזה, עד שלא יכנס אצל איש - יש לו לעשות כן, וכמו כן אם רצה להתארח אצל איש בהכרח נסיעה או כיוצא בה - יש לו לעשות כן. לפי שכבר הזהירו מן האכילה ללא הכרח, ואמרו: "כל תלמיד חכמים המרבה סעודותיו בכל מקום" וכו', ואמרו: "כל סעודה שאינה שלמצוה אסור לתלמיד חכמים להנות ממנה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 18:29 לינק ישיר 

חי_רגעים כתב:

אם לא יודעים לחנך את הילדים להיות שמח בחלקו ולשמוח שאין בגלל שאבא לומד
אז עדיף לצאת לעבוד  שהילדים יהיו שמחים
ולחנך אותם שהתורה היא מתוקה כי החיים מתוקים

נכון מאד. צריכים להסביר לילדים שאנחנו שמחים בתפקידנו ומסתפקים במועט (הממתק יגיע בשבת). עוד יש משפחות כאלה בעולם ! עוד לא נגמר הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 18:34 לינק ישיר 

שותף

ב"ה לא אלמן ישראל
( אבל תשאל את יחיאל יעקובסון כמה משפחות שזה לא כך יש ותיוכח לדעת שכנראה הרוב  ! )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 18:36 לינק ישיר 

ובאמת הוא משקיע את הנשמה להסביר את זה, ולשנות את ההשקפה בהתאם. והעיקר- לא לפחד כלל ! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 18:40 לינק ישיר 

לשותף סוד

אכן לילדים אפשר להסביר הכל.

אבל מה לעשות שיש גם כמה מבוגרים שגם להם צריך להסביר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 18:49 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
אבל מה לעשות שיש גם כמה מבוגרים שגם להם צריך להסביר.

על דעת זה התכנסנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרשת חוק המלגות לאברכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.