|
|
| נשלח ב-27/10/2010 12:10 |
|
| |
אלוויס פרסלי הוא כוכב במובן זה שהוא זוהר לרגע ויכבה בעוד מספר דורות כי המוזיקה שלו היא תלוית תקופה. לעומת זאת ,מלחינים של מוזיקה קלסית לדעתי אינם נכנסים להגדרה של כוכבים .
(הביטלס הם אי שם באמצע).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 12:20 |
|
| |
צענע הביטלס העידו על עצמם בצדק שהם מפורסמים בעולם יותר מישו. נדמה לי שמכירים אתם גם יותר אנשים מאשר מכירים את שוברט מנדלסון הנכד ואת בך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 12:27 |
|
| |
האם הנושא הוא כמה אנשים מכירים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 12:41 |
|
| |
צענע ודאי שאני מסכים איתך של ההמונים קובעים את טיב ואיכות המוסיקה- אבל תסכימי שבתוך ההמונים הללו יש גם המומחים שמכשירים ומאשרים את המוסיקה של הביטלס כמוסיקה איכותי מהמעלה הראשונה, וגם המומחים הכירו והעריכו אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 12:42 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | לפי זה האם רב שמתקבל בשירת 'ימים' הוא כוכב? |
|
בוודאי, אני גם בטוח שאתה שואל את זה כשאלה רטורית. אנשים הם אנשים והם זקוקים לאותם דברים, בין אם הם לובשים גארטל ובין אם יש להם פירסינג בטבור. אין הבדל בין חסידות לבין אהדת כדורגל או הערצת כוכב פופ, פרט לרעיון הנואל בראשי החסידים, שיש משהו "אמיתי" באקסטזה שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 13:08 |
|
| |
לירוחם
כלומר אתה מסכים שלא הכמות של המעריצים קובעת.
ולגבי המומחים - אתה מאשר את מה שאני כתבתי שהם מתקרבים לדרגת המלחינים הקלסיים.
תוקן על ידי צענערענע ב- 27/10/2010 13:09:09
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 13:13 |
|
| |
לגבי קבלת הפנים לרבנים "כוכבים"
האם ידוע כאן למישהו ממתי התחילה התופעה הזאת ?
תוקן על ידי צענערענע ב- 27/10/2010 13:13:12
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 13:16 |
|
| |
| dfl כתב: |  | לפי זה
האם רב שמתקבל בשירת 'ימים' הוא כוכב?
בוודאי, אני גם בטוח שאתה שואל את זה כשאלה רטורית.
אנשים הם אנשים והם זקוקים לאותם דברים, בין אם הם לובשים גארטל ובין אם יש להם פירסינג בטבור. אין הבדל בין חסידות לבין אהדת כדורגל או הערצת כוכב פופ, פרט לרעיון הנואל בראשי החסידים, שיש משהו "אמיתי" באקסטזה שלהם.
|
|
כבר התבאר שאדם שתרומתו בעלת ערך, זה קובע ערכו, ואם הוא גם כוכב אין זה גורע. אפשר שגם ארכימדס היה כוכב כאשר רץ ערום ויחף, אבל ערכו לא נקבע מחמת זה. ולכן רב יכול להיות כוכב וגם תורם בעל ערך, אף שיכול להיות זה בלא זה או כוכב סתם שאין לו שום תרומה, או תורם גדול שלא זכה להערצה.
ההבדל בין החסידות לבין הערצת כדורגל, שהערצת כדורגל היא צורך, וחסידות היא ערך. בעיני המעריץ כמובן (בעיני הנערץ לפעמים הכל הצגה ושוב מדובר בצורך של כבוד), המעריץ את הרב חושב שהרב יותר קרוב ממנו להגיע לאמת ולברר את חובתו המוסרית בעולמו, ולכן ההערצה היא ערכית. והמעריץ שחקן חושב שיש לו יותר סקס אפיל או יותר גמישות בשרירים או שיודע להביע רגשות או שיודע להתפשט בפומבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 13:41 |
|
| |
צענע
לגבי קבלת הפנים לרבנים "כוכבים"
האם ידוע כאן למישהו ממתי התחילה התופעה הזאת ? זה התחיל במדבר במעשה העגל- ריקודים לפניו וכ'
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 13:49 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | | ההבדל בין החסידות לבין הערצת כדורגל, שהערצת כדורגל היא צורך, וחסידות היא ערך. |
| ליתר דיוק, הצורך קיים בשני הצדדים, אלא שבאחד מהם ספאסט נישט סתם לעשות משהו בלי תרוץ ערכי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 14:04 |
|
| |
גם אם תתבל דבריך במלות יודיש לא תעלה ארוכה להבליך יוצאי חלציך פרי עמל רוחך. יש מי שיעשה פרצופים בתפילה למען הכבוד או למען רפלקס שיש לו בלסת. אבל כלום טחו עינך מראות שיש ויש גם מי שימסור נפשו למען ערך שהוא מאמין בו וחושב שהוא תפקידו ותכליתו? אינך רואה רק ספסנישט? או שמא עיניך לנוכח יביטו בגובה הקרסול או מתחת לחגורה ולא מעל? כנראה שאינך יכול להבדיל בין צורך לערך, מחמת שמזמן לא נפגשת בהמושג האחרון
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 14:31 |
|
| |
כשלא הולך במשרד השיכון, והמחירים ממשיכים להאמיר.
מפנים את הזעם על אחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 15:40 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | אבל כלום טחו עינך מראות שיש ויש גם מי שימסור נפשו למען ערך שהוא מאמין בו וחושב שהוא תפקידו ותכליתו? אינך רואה רק ספסנישט? ...
כנראה שאינך יכול להבדיל בין צורך לערך, מחמת שמזמן לא נפגשת בהמושג האחרון |
|
ארתח חביב, על הריקנות והניוול של חיי אין צורך להתעכב, הם ניכרים לעין כל. זה לא הנושא. בוודאי שיש חסידים שמסורים לערכים ולהגות, כשם שיש רוקרים ואפילו חובבי כדורגל שמוצאים גאולה בתחביב שלהם. אלה גם אלה אינם יכולים למלא אצטדיון, כנראה שבקושי תחנת אוטובוס. השאלה הייתה על הרוב, על ההמון. וכבר קראנו בדרויאנוב מה אמר האדמו"ר לסוחר הסוסים: "אף אתה יש לך עסק בבהמות". אנשים זקוקים להתרוממות הרוח השבטית, לתחושת ההמון המאוחד, לחווית האגרוף האנושי הקמוץ יחד מאלפי גופות מזיעים ופנים משולהבים. חד היא אם זה קורה בטיש או בדרבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 15:48 |
|
| |
לדפל דרויאנוב הוא המקור שלך?
לדעתך כל התלהבות דומה לחברתה רק בגלל שקימת התלהבות ?
האם אכילת ג'אנק דומה לאכילת מאכלים בריאים רק בגלל שקיימת אכילה בשני המקרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 16:04 |
|
| |
צענערענע, שאלת הרבה שאלות טובות. אענה על שלוש הראשונות:
1. לא כל ציטוט הוא ביבליוגרפיה. זה שאני מסכים עם הציטוט לא מלמד שהוא המקור שלי. 2. כמובן שלא. כתבתי שצרכי רוב האנשים דומים, מכאן לא נובעות הכללות גורפות כמו שאת או החבר זוטא קראתם בין השיטין. 3. בוודאי שאפשר לספק את אותם צרכים בדרכים שונות שיש להן השפעות אחרות ותופעות לוואי אחרות. ג'אנק מול אוכל בריא היא דוגמא מצויינת להבדל כזה. התוועדות חסידית מול כדורגל היא דוגמא להבדל זניח.
|
|
|
|
|