בית פורומים עצור כאן חושבים

פרשת חוק המלגות לאברכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/10/2010 16:47 לינק ישיר 

לדפל

לגבי2 לא הבנתי איפה ההכללה שהרי אתה הוא שהכללת (וכמובן שהמדובר הוא על אותם האנשים המסוימים ולא על אחרים שההתלהבות שלהם היא מקריאת ספר או צפיה בערוץ 1)

לגבי 3 כאן בדיוק המחלוקת שכן אתה אינך מבחין בין מה שנקרא רוחניות לבין תחומים אחרים אבל מכיוון שאינך מאמין כלל הרי להסביר לך את ההבדל יהיה כמו להסביר לאדם חרש מה ההבדל בין הביטלס להראל סקעת.
בקיצור:חבל על הזמן  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 17:21 לינק ישיר 

צענע,

הדוגמא שלך לא מדוייק

אדם חירש יכול להיות פיקח וחכם ובכל אופן לא להבין, כי אין לו האוזן.

אבל בכדי להבדיל בין צורך לערך א"צ להיות דתי או מאמין, אלא רק להבין את מהות המושג ערך. ודפו"ל שלנו חרש כבטהובן פיסח כטרומן מגמגם כאהוד ברק וגאון כציפי ליבני.

דפו"ל שאינו יכול לדמיין לעצמו אלפי אנשים שהם רוב דרוב הציבור שמאמינים בערך ומקריבים עבורם את כל מה שיש להם, לא מחמת שאינו מכיר הציבור, כי גם מי שלא מכיר יכול להבין, אלא מחמת אטימות גדולה שכבר החליד בלבו המקום להבנת ערכים שאינם מצרכי הגוף. ועלה עובש וקמשונים אל תקרי אלא חרולים.

אורח חייו איני יודע, אבל מצמצום תפיסתו ניכר שרחוק מאד מלהכיר במציאות של ערך, עד שאינו יכול לדמיין אותה אצל אחר. או יותר גרוע שעושה הצגות כאילו אינו מבין כדי לנסות לבוז לאחר, אבל הכל רואים שהוא זה המשתטה ואין מול עיניו אלא כדורגל או גרטל, כי כאמור אינו רואה מעל לחגורה אלא מתחתיה. או שכל כך רע לו לראות אחר מקיים ערך עד שחייב להדחיק זאת בצורה הכחשה גדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 18:02 לינק ישיר 

ארתח

אל תרתח
כמדומה שדפל מכיר את עצם המציאות של ערך
הוא רק שולל אותה מנחלת הרבים

בעיקרון הוא צודק
עצם ההרגשה של דביקות והשתוקקות רוחנית איננה ערך
היא שווה בערכה הפסיכולוגי לערך של אקסטזה או קטרזיס הנחווים כתוצאה ממשחק כדורגל
או מסרט דרמה איכותי
השאלה היא האם האקסטזה הרוחנית מביאה את האדם להיות יותר עובד השם
להזהר יותר במעשיו ולהיות יותר מכוון למטרות נעלות

על זה דפל מתווכח
ואני נוטה להסכים איתו שברוב המקרים זה לא קורה
רוב האנשים הולכים לטיש כדי להנות
לא כדי להתעלות בפועל מבחינה רוחנית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 18:15 לינק ישיר 

לחי רגעים

אקסטזה שמביאה ברוב המקרים לאלימות (ואם אתה קורא עיתונים אתה יודע מה מתרחש שם בין אוהדים ) אינה יכולה להיות דומה להתלהבות ששרשה רוחני.

אלא אם כן אתה טוען שצפיה במשחק כדורגל היא רוחניות צרופה ואז נצטרך לחשוב על הגדרה חדשה לרוחניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 18:39 לינק ישיר 

כשחסיד דוחף באמצע הטיש חסיד של בן האדמו"ר הלא אהוד [לעת עתה] זה נובע מדבקות רוחנית מקרבת ה' או שהאקסטזה מכניסה את החסיד למצב שיש לו כרגע כוחות נפש לכל אשר יחפוץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 18:50 לינק ישיר 

צענע

האקסטזה של פלגים מסוימים בעדה החרדית בהחלט מביאה לאלימות
( אם את קורת עיתונים וכו' )
אבל אם תשאלי אותם ודאי ששרשה רוחני ( קנאות )

אבל תעזבי רגע כדורגל

כשאני שומע את החמישית ( או התשיעית ) של בטהובן אני ג"כ חווה חוויה רוחנית לא פחותה מזו של החסיד הטישBE
זו איננה חוויה אמיתית שכלית אלא חוויה רגשית
ממקום כזה קנה המידה אינו מה התוצאה אלא מה משמעות החוויה
התוצאה היא תלויית אישיות
יש אנשים שחוויה רוחנית סוערת תוביל אותם להתבוננות פנימית
ויש כאלו שהיא תוביל אותם לעוד חוויה רוחנית סוערת

גם סמים פסיכוטיים מביאים את האדם לחוויה רוחנית
חלק מהאנשים משתגעים ממנה וחלק חוזרים בתשובה ( אני מכיר )
אבל ככלל חוויה רוחנית ( או יותר נכון פסאודו רוחנית ) קולקטיות איננה ערובה לרוממות רוחנית
אלא לזכרונות יפים ואחדות קבוצתית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 19:04 לינק ישיר 

דפל יקירי-

כמה דקות שאני לא שם לב ואתה כבר משגע פה את כל הילדים ? חשבתי שאתה עסוק מאד בהכנת "משנת הכופר" כמו שדברנו ...

הנדון המקורי היה באשכול על איוב, ושם דברתי על העולם הזה של הצדיק מול הרשע. והבאתי את הסיפור הידוע שבו נפגשו האדמו"ר מצאנז זצ"ל עם הבג"ד שר"י (ואין הכוונה לרב בא-גד ח"ו). הבג"ד חשב שהוא חכם גדול ואמר לרבי שהם מתחלקים- הוא זוכה לעוה"ז והרבי זוכה לעוה"ב. אמר לו הרבי אני לא יודע לגבי עוה"ב, כי עד הרגע האחרון אפשר עוד לתקן או להרוס ח"ו, אבל לגבי העוה"ז אני בטוח שאני זכיתי ואתה לא. האגדה מספרת שהוא הסכים איתו אבל ע"ז אני כבר לא אחראי.

ואז הסברתי את דב"ק של הרבי (שזכיתי להכירו אישית) שצדיקים בעולם הזה יושבים בקרב קהילה תומכת ואוהבת ומשפחה עניפה ומאוחדת וכו' וכו', משא"כ אצל הרשעים שמתקיים בהם לתאווה יבקש נפרד וכ"א מחפש את הנאתו כאן ועכשיו. הדוגמאות רבות בכל תחומי החיים אבל די אם נדמיין סעודת שבת אצל שניהם וכו'. בין השאר הזכרתי כמה באים ליא"צ של שניהם והדברים מפורסמים.

מרת צענע התכעסה על שלא נהגתי כבוד בבג"ד, ושאלה אם ראיתי כמה אנשים עולים לקבר אלוויס המטופש. אמרתי לה למה להפריע לאיוב, בואי נפתח אשכול חדש לעניין. היא בחכמתה שידכה את זה עם מילגות לאברכים, והשאר היסטוריה.

הנושא איננו פועלו של האיש אלא האיש עצמו. זוכרים את יצירות בטהובן, אבל מי ומה היה ברור שאף אחד לא יודע ולא מתעניין. האיש התאדה והיה כלא היה, ומקסימום יודעים שיש כזה שדה תעופה. אם תכניס בגולל בג"ד תקבל קודם כל את ענייני שדה התעופה והאוניברסיטה, ובצדק כי זה מה שמחפשים העולם (חוץ מכמה שפוטים בתיכון שנאלצים לשנן את תולדות האיש שלא היה).

אבל צדיקים חיים ומעניינים כבני אדם מאות ואלפי שנים בתודעת מיליוני בני אדם חיים כמוהם. כשאנחנו לומדים דף גמרא אומרים רש"י אומר כך והרמב"ם אומר כך בלשון הווה כאן ועכשיו, כי צדיקים קרואים תמיד חיים. זה נקרא שהם זכו באמת לעולם הזה.

מה אני יכול לעשות. בדר"כ עיסקאות יש בהם רווחים והפסדים לכאן ולכאן. כאן העיסקא של תלמוד תורה יש בה רק רווחים, גם עוה"ז וגם עוה"ב. פלאי פלאות !

ניפגש בבית המדרש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 19:36 לינק ישיר 

חי רגעים

דפל השווה טיש חסידי לכדורגל עד כמה שזכור לי ולא לחוויה של קריאת ספר או האזנה למוזיקה.

נראה לי שאולי צריך לשנות כאן את ההגדרה ולומר שהטיש החסידי הוא חוויה דתית ולא רק חוויה רוחנית.

(שהרי קריאת ספר טוב גם היא חוויה רוחנית.)

אבל הנושא היה התלהבות דביקה של המונים .

זה שיש חסידים שפועלים באלימות בטיש זה אינו אומר דבר כולל על טיש חסידי שבד"כ ארועים אלימים לא מאפיינים אותו.
ובאופן יותר כללי -במשחק כדורגל (אם נעזוב בצד את האלימות הקבועה במגרשים)הפעילות היא גופנית ,כמו שאמר ליבוביץ' :11" חוליגנים רצים אחרי כדור"ולכן לקרוא לזה חוויה רוחנית זה פשוט מופרך.

תוקן על ידי צענערענע ב- 27/10/2010 19:37:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 19:39 לינק ישיר 

שותף
שמור על מקלדתך - לא כולם כאן נמנים על נטורי קרתא וביטויים כאלו אינם מוסיפים להם עולם הזה.

אולי אתה יודע ללמדנו מהו עולם הבא, אבל בעולם הזה יש כאן מומחים לא פחות ממך, אז אנא בטובך, כשתפתח את ירדן קברנה בציר 2005 עם גבינת עזים משובחת וצלי כתף, אנא השווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 19:52 לינק ישיר 

בעמיו-

האם הקברנה שלך יסיים במקום אחר מאשר הסודה שלי ? או שמא הבשר והחלב (אני מניח שהתכוונת יחד) יפתיעו דווקא ? בשניה שטעמת הם נעלמו כלא היו יחד עם כל החוויות המדומות של העוה"ז. לשמוע חידושים מהנכדים עם הפאייס על שולחן שבת זה ממש עולם הבא בעולם הזה. כשתגדל תתפכח ותבין. העגלה החילונית ריקה לגמרי.

אגב, כדאי לך לקורס טעימות דחוף, כי בציר 2004 היה הרבה יותר טוב. באמת ביג דיל.

תוקן על ידי שותףסוד ב- 27/10/2010 19:54:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 19:59 לינק ישיר 

שותף
תפסיק להצחיק, אל תפגין למדנות בתחומין שאינך מבין בהם.
תאמין לי, אני יודע גם הנאות רוחניות מהן, אחרת לא הייתי מבלה כאן כ"כ הרבה זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 20:17 לינק ישיר 

לשותףסוד

"הנושא איננו פועלו של האיש אלא האיש עצמו. זוכרים את יצירות בטהובן, אבל מי ומה היה ברור שאף אחד לא יודע ולא מתעניין.

האיש התאדה והיה כלא היה, ומקסימום יודעים שיש כזה שדה תעופה. אם תכניס בגולל בג"ד תקבל קודם כל את ענייני שדה התעופה והאוניברסיטה, ובצדק כי זה מה שמחפשים העולם (חוץ מכמה שפוטים בתיכון שנאלצים לשנן את תולדות האיש שלא היה).

אבל צדיקים חיים ומעניינים כבני אדם מאות ואלפי שנים בתודעת מיליוני בני אדם חיים כמוהם. כשאנחנו לומדים דף גמרא אומרים רש"י אומר כך והרמב"ם אומר כך בלשון הווה כאן ועכשיו, כי צדיקים קרואים תמיד חיים. זה נקרא שהם זכו באמת לעולם הזה. "

כך כתבת.

לאחר שתארת יפה את ההסטוריה הקרובה בפורום נפלת בגדול בהסטוריה הרחוקה.

אתה מכונס בעולמך ואינך משער שיש מיליוני אנשים בעולם שמכירים את תולדות חייו של בטהובן-תתפלא הרבה יותר אנשים מכירים את תולדות חייו מאשר את תולדות חייו של רש"י.התאמין?

ולגבי בן גוריון-לומר שהאיש התאדה והיה כלא היה זו אחת האמירות הכי מטופשות(לצערי אין לי הגדרה יותר רכה)ששמעתי בשנה האחרונה,ואולי בכלל.

העובדה שאם מקישים בגוגל בן גוריון עולה שדה התעופה נובע מהעובדה הפשוטה שהאיש היה חשוב מספיק שיקרא על שמו שדה התעופה של מדינת ישראל ולא רחוב צדדי בבני ברק.

ומטבע הדברים,בעולמינו המודרני אנשים טסים בהמוניהם ולכן נזקקים מאות פעמים ביום לשדה התעופה.מכאן הפופולריות של השדה
להסיק מזה על התאדותו של האיש בזכרון העם? אין לי יותר מילים.

תוקן על ידי צענערענע ב- 27/10/2010 20:18:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 20:24 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

אתה מכונס בעולמך ואינך משער שיש מיליוני אנשים בעולם שמכירים את תולדות חייו של בטהובן-תתפלא הרבה יותר אנשים מכירים את תולדות חייו מאשר את תולדות חייו של רש"י.התאמין?

לא מאמין. מבקש ראיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 20:36 לינק ישיר 

מכיוון שיש הרבה ,לאין ערוך,יותר אנשים בעולם שמכירים את בטהובן מאנשים שמכירים את רש"י הרי ההוכחה ברורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 20:37 לינק ישיר 

שותף
גם לשיטתך, מי שאנחנו הכי זוכרים  הוא דווקא עמלק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרשת חוק המלגות לאברכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.