|
|
| נשלח ב-27/10/2010 20:40 |
|
| |
[שותףסוד, החזרת שלך מתוקה להפליא, נכון?]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 20:57 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | מכיוון שיש הרבה ,לאין ערוך,יותר אנשים בעולם שמכירים את בטהובן מאנשים שמכירים את רש"י הרי ההוכחה ברורה.
|
|
להזכירך הנדון הוא לא אם הם שמעו פעם את שמו אלא האם האיש עצמו מעניין אותם למעבר למוסיקה הנעימה לאזניהם שקבלו ממנו. אני לא מאמין שאת לא רואה את ההבדל.
בעניינו של בג"ד את בודאי ראית את המחקרים בין בני הנוער החילוניים שאינם יודעים מימינם לשמאלם בשאלות פשוטות כמו מי היה הנשיא הראשון וכו'. אם ע"ז בנו הששבניקים האלה זהו כישלון מוחץ. למזלם הם לא בנו ע"ז. גם אם הם לא הכירו את דברי הלל על דאטפת אטפוך וסוף מטייפיך יטופון, מזלם לחש להם שמה שהם עושים לדורות שלפניהם יעשו להם בכפל כפליים.
אמשלום- התכוונת למאכל החזרת או לפעולת החזרה על ד"ת ? באמת לא ברורה לי כוונתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 21:03 |
|
| |
אםשלום אשה עדינה-התכונה לאמרה הידועה- כשתולעת נכנסת לתוך החזרת היא חושבת שאין מקום מתוק ממנו בעולם.
זו אמרה באידיש- אבל אם שלום לא מבינה והיא לא תוכל לסתור את דברי באם טעיתי, אתה יודע אידיש או יידיש?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 21:09 |
|
| |
שיהיה תולעת או מלפפון חמוץ. רק אל תגידו שאני מפסיד עוה"ז כשאני משקיע בעוה"ב. נדמה לי שהנאתי מהעולם הזה הולכת וגוברת ככל שאני משקיע בעולם הבא, וממילא העיסקא שלי אין בה שום הפסדים, רק רווחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 21:29 |
|
| |
ואיך בני הנוער האלה מצליחים בבחינות הבגרות באזרחות? בבחינות האלה צריך לדעת דבר או שניים על דוד בן גוריון.
אתה מתייחס למחקרים סנסציוניים שבהם מראיינים בני נוער ברמה נמוכה במיוחד ואתה קונה את הלוקש וחושב שכל בני הנוער הם כאלה.-הכתבים מכירים אנשים כמוך ויודעים היטב את העבודה.
ולגבי בטהובן-שוב אתה מוכיח עד כמה אתה שבוי בעולם המוכר לך בלבד.
כמו שאתה מתעניין בתולדות חייו של רש"י בגלל שרש"י נערץ עליך ככה מיליוני מאזיני מוזיקה בעולם שמעריצים את בטהובן ומתעניינים בתולדות חייו אחרת לא היו נכתבים ספרים ונעשים סרטים על דמותו.
אז תשווה כמה מעט יהודים דתיים-חרדים יש בעולם וכמה גויים יש בעולם ותבין עד כמה אבסורדית תמונת העולם שלך.
ואם אני מבינה את הרמז של אמשלום-הערתה קשורה לענין זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 21:38 |
|
| |
חשבתי היום רבות על הנושא בתוך עמי אני יושב, ואני מכיר גם כמה מהגאונים הנקראים כך, אם אחד מהם היה נבחן בדיקה לקביעת אינטליגנציה I.Q. או בדיקה פסיכומטכנית או פסיכומטרית התוצאת לכולם ביחד ולכל אחד לחוד היו פחות מאשר מהמומצע- וזאת בלשון של כבוד בלי לפגיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 02:09 |
|
| |
לכאורה סטינו מנושא האשכול, אבל תורף הדברים נמצא בדיוק במקום שאליו הגיע הדיון. גזל הקופה הציבורית אינו פטנט חרדי. עובדי חברת החשמל והנמלים, בטלני רשות השידור, מאות ואלפי יועצים וסוקרים ומזכירים מיוחדים, אילי הון שמקבלים הטבות מס מפליגות, קבלנים שחולבים את משרד הבטחון - הרשימה ארוכה ורק תמשיך להתארך. אז גם גפני רוצה לזרוק כמה עצמות לקהל בוחריו. חידוש וודאי שאין פה. ההבדל שמשניא את החרדים על הציבור הכללי הוא הצדקנות והיהירות שמלוות את השוד המאורגן. כל הנהנים האחרים יוצאים ידי חובה באיזה תירוץ ואחר כך נמוגים אל השקיעה עם שללם. רק הדוברים החרדים נתלים באיזו מציאות מדומה כדי להוכיח שכל מה שסחטו, בדין סחטו. אנחנו המגנים האמיתיים על הגבולות, אנחנו מחזיקים את הקופה הציבורית בגלל הדירות שאנו קונים, השנור שלנו בקהילות חו"ל מביא יותר מטבע חוץ מהיצוא, אצלנו אין פשיעה (רק נושרים שהם חילונים בתחפושת) ועוד כהנה וכהנה מעשיות. והציבור הנגזל, לא זו בלבד שהוא צריך לשלם, עליו להקשיב גם להטפה על נחיצותו של הגזל הזה לתיקון העולם. ובתוך הצהרות העליונות האלה, מתגלה זן מיוחד של קרתנות (פרובינציאליות), כמו שהפגין כאן החבר שותףסוד יחד עם עוד רבים לפניו. קרתן רגיל אינו מכיר דבר מחוץ לכפרו והוא בטוח שמגדל הכנסיה שלו הוא משכיות החמדה של העולם. אצל החרדים, לעומת זאת, יש קרתנות אידיאולוגית - לא כזו שנובעת מחוסר ידע דווקא, אלא מהגדרה שרירותית של המציאות. הקרתן האידיאולוגי דווקא שמע על מגדל אייפל ואפילו ראה תמונות, אבל! - כך הוא מספר בחיוך מדושן - אותו מגדל בצרפת, אין בו ממש. ובטהובן ומוצרט, גם אם מליונים מעריצים אותם ויודעים את סיפור חייהם בעל פה, אינם נערצים באמת, בעומק הרוחני ששמור לרש"י ולגר"א. מה פירוש "ממש" או "באמת"? את זה כבר אין החסיד יכול להסביר, הרי הדבר משול להגדרת "אדום" באזני עיוור. וכל הנאה אחרת בצידה האחר של החומה, מפיתוי ועגבים ועד לחשיבה מופשטת - כל אלה לא משתווים לעונג השמיימי שיש בפיצוח קושיה הלכתית. וזה גולש כמובן לשאר מקומות המחלוקת: אני יודע על מציאות האל דרך השכל הישר, אבל אם השכל הישר שלך מורה להיפך, הרי שהוא כבר לא ישר ואין בו החן הטבעי שניכר במחשבות שלי. כשאני חש בכל מאודי שהומוסקסואלים הם מתועבים, הרי זה קול הבוקע משורש הנשמה האלוקית שלי; כשאיזה קוזק חש בכל מאודו שיהודים הם מזיקים ובני מוות, זה הרגש הבהמי שמרעיל את נפשו, אם יש לו כזו בכלל. קבלת השבת אצלי, פעמוני מלאכים מלווים אותה. בוקר על מדרון שלג בתולי מול הזריחה באלפים? בוקי סריקי, קליפה, אשליה. אצלי המציאות עמוקה ועזת צבעים, אצל האחרים - חוץ מאלה שלבושים ומדברים כמוני - העולם רדוד ודהוי. אצלי הכל אמיתי ורוחני, פשוט משום שזה אצלי. קרתנות היא כמובן תופעה נפוצה, גם אם לא בהיקף פתולוגי כזה. אלא שאצל החרדים לא מדובר בנחשלות וצרות אופקים גרידא, אלא באידיאולוגיה, בחינוך שמנחיל בדיוק את מה שהנאורות מנסה לקלף מאיש המערות הקטן בתוכנו. במקום להבין שאדם קרוב אצל עצמו והחוויה הפרטית לעולם מרגישה מוחשית הרבה יותר מזו של הזולת, מטפחים את העוורון, את צרות המוחין, את עזות המצח לחרוץ משפט על דברים שלא ראית ולא למדת. והבן.
תוקן על ידי dfl ב- 28/10/2010 02:18:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 02:40 |
|
| |
| dfl כתב: |  | | ההבדל שמשניא את החרדים על הציבור הכללי הוא הצדקנות והיהירות שמלוות את השוד המאורגן. כל הנהנים האחרים יוצאים ידי חובה באיזה תירוץ ואחר כך נמוגים אל השקיעה עם שללם. |
|
דוד
זה כבר בעיה של הציבור הכללי (ולא של החרדים) הם סובלים מהנחיתות כביכול, שטענת החרדים הוא צדקנות והיהירות וכו'
מה עושה את ההשלמה של הציבור כלפי טענת חברת חשמל,
ומה עושה את השנאה של הציבור כלפי טענת החרדים,
וזה לדעתי צריך לחקור,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 06:23 |
|
| |
[מקסמן,
חבל שלא קראת את המשך הדברים...]
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 07:24 |
|
| |
| dfl כתב: |  | ההבדל שמשניא את החרדים על הציבור הכללי הוא הצדקנות והיהירות שמלוות את השוד המאורגן. כל הנהנים האחרים יוצאים ידי חובה באיזה תירוץ ואחר כך נמוגים אל השקיעה עם שללם. רק הדוברים החרדים נתלים באיזו מציאות מדומה כדי להוכיח שכל מה שסחטו, בדין סחטו.
[/quote]
[quote] ההבדל שמשניא את החרדים על הציבור הכללי הוא הצדקנות והיהירות שמלוות את השוד המאורגן. כל הנהנים האחרים יוצאים ידי חובה באיזה תירוץ ואחר כך נמוגים אל השקיעה עם שללם. רק הדוברים החרדים נתלים באיזו מציאות מדומה כדי להוכיח שכל מה שסחטו, בדין סחטו. |
|
האי סכינא חריפא דמפסק קראי, הוא גופיה הוכחה שהקרתנות (איזו מילה יפה) פועל בכל מקום ועל כל הצדדים,
כשם שהחרדי חי לו רק בעולם שלו, כך החילוני בקי היטב במגדל איפל וגם בשקיעה וזריחה בתוליות, אבל בדברים אחרים הוא הקרתני, מושגים שלו על יהדות ועל משמעות של חרדיות הוא בדיוק כמו מושגים של חרדי על דברים שמחוץ לכפר שלו. והוכחת זאת יפה בהנחתך שרוב המעשים של הדת אינם באים אלא מחמת צורך, דבשלמא אם היית כותב זאת בתקשורת יפה היית עושה כי כך דרכם של כולם שם להאמין לכל שטות שאינם מכירים ויכולים לבדוק, וכל כתבה שם על חרדים בד"כ רצוף בטעויות פשוטות שאינם מכירים המציאות, ונח להם מאד לשמוע ולראות שסדנא דארעא חד הוא וכל בני האדם אותו דבר. אבל כאן שיש הרבה חרדים, אתה רק מוכיח כמה אינך מכיר המציאות, כמו ידעיה בדרשי שכותב שאין מציאות שצעירים לא מאוננים, ובזה הראה עד כמה אינו מכיר מציאות שכל חרדי שקצת מכיר רואה אלפי אלפי בחורים שאם עברו בטעות על איזה חומרא של מ"ב מקבלים אולקוס ונעליהם דא לדא נקשן.
כל אדם מכיר אך ורק מה שבתחום התעניינות שלו, גם החילוני אינו פרופסור לתיאולוגיות, ולא בדק בדיוק הדעות השונות, כי בכפר שלו (הגלובלי) שמע מספיק מלומדים עם קרחת ומשקפים עגול שאמרו לו כמה כללים פשוטים שאי אפשר לדעת כלום ושכל הטיעונים בטלים, ונכון שלענין מגדלים ושקיעות בעולם תהיה יד החילוני על העליונה, שגם אם גר באיזה פריפריה ואין לו כסף ללחם הרי ראה הכל בטלויזי' וגם באינטרנט, אבל אין זו אלא נקודת המבט שבחרו להראות לו. ולא נותן לו עליונות אמיתית בכל תחום שיהיה.
בתחום הערכים כל אדם שקוע בכפר קטנטן שלו ושומע לכומר קטנטן שיש לו בלב, וכשם שחרדי מצדיק לקיחת כסף, כך כל מי שרוצה תקציב גם אם זה לארגונים של שמאל או ימין או לאקדמיה או לכל דבר, יש לו הצדקות רבות מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 07:38 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן,
חבל שלא קראת את המשך הדברים...]
|
|
אמשלום:
את יודעת שקראתי, ועל זה בדיוק כתבתי שזה רק בראש של הציבור הכללי שמאמין לתקשורות,
אני כחרדי לא מרגיש במערה, אני לא חושב שיש חרדי אחד שאין לו בביתו את כל הטכנולוגיה העכשווית,
נכון שאנו מונעים בילדות הרבה דברים, וזה כך בכל חברה מתוקנת,
מה כל כך קשה לראות את העובדות, הציבור החרדי בארץ ישראל נרדף ילדיו לומדים בקרוונים,
מצד שני צועקים להם למה הלכתם כצאן לטבח לתאי הגזים, הייתם צריכים לעמוד על שלכם,
אבל בתכלס שהחרדים בארץ ישראל רק מנסים לדרוש משהו ולעמוד על דרישתם כמו שהנאורות רוצה ללמד אותם,
אז מיד צעוקים היי היי אתה דתי איך אתה גונב ??
זה הרי כל כך קלסי, מה טוען דוד ? שכולם גנבים\עומדים על דרישתם, רק מה אתם הדתיים אסור לכם לגנוב, הרי אתם דתיים,
מה איכפת לציבור הכללי שהם (החרדים) לא רוצים להנות ??
מה איכפת להם בכלל מהחרדים ??
התשובה היחידה היא שנאה, ובזה מודה דוד, רק הוא טוען שאנו כביכול עושים רושם של צדיקים, וזה גורם לשנאה,
אז כאן השאלה מי צריך כאן לתקן ?! אני לא חושב שהחרדי חייב לשנות את חייו בשביל הנאורות השקרית,
כי אם היה בארץ ישראל נאורות אמיתית ?! היו הנאורים ראשונים להילחם בעד החרדים !!
זה הרי בושה וחרפה, במקום שהמדינה תתן להם כמו שנותן לכל אזרחיה, החרדים חייבים לשלוח עסקנים לתחנן לפריץ בשביל קרוונים לבתי ספר,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 07:46 |
|
| |
מקסי מפתיע אותי שאתה קונה את התעמולה על נרדפות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 08:24 |
|
| |
אי"ה נעשה פעם סיור מקיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 09:47 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | מה טוען דוד ? שכולם גנבים\עומדים על דרישתם, רק מה אתם הדתיים אסור לכם לגנוב, הרי אתם דתיים |
|
אני מציע, למען יעילות הדיון, שתביא בשם דוד את מה שדוד אומר. מובן ומקובל שמטעמי חסכון בזמן, נוח לך יותר להתייחס לאיזה טוקבק שאתה זוכר ב-YNET מאשר לקרוא עוד הודעה ארוכה בפורום. אלא שאם זו בחירתך, אנא הפנה את דבריך לאותו טוקבקיסט ואל תערבב אותי בדיון שאתה מנהל איתו.
|
|
|
|
|