בית פורומים עצור כאן חושבים

אמונה בגלגולים = דטרמיניזם !! מה ההבדל ביניהם ??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2010 18:54 לינק ישיר 

אני מודה לקב"ה בכל פעם שאני נזכר שאת פצצת האטום פיתחו רק בתש"ה, ואם היתה מומצאת עשר שנים קודם, או המלחמה היתה עשר שנים אחר כך , לגרמניה היתה פצצת אטום..
ואם היתה מפותחת כמה חודשים קודם, היו מפציצים בה את גרמניה, ומי יודע כמה יהודים היו נפגעים...

לנושא האשכול: היה עדיף ללמוד ספר יחזקאל, שכן כתוב שם בפרק ל"ג:

וּבְאָמְרִי לָרָשָׁע מוֹת תָּמוּת וְשָׁב מֵחַטָּאתוֹ וְעָשָׂה מִשְׁפָּט וּצְדָקָה:  חֲבֹל יָשִׁיב רָשָׁע גְּזֵלָה יְשַׁלֵּם בְּחֻקּוֹת הַחַיִּים הָלַךְ לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת עָוֶל חָיוֹ יִחְיֶה לֹא יָמוּת:  כָּל חַטֹּאתָו אֲשֶׁר חָטָא לֹא תִזָּכַרְנָה לוֹ מִשְׁפָּט וּצְדָקָה עָשָׂה חָיוֹ יִחְיֶה:

וְאַתָּה בֶן אָדָם אֱמֹר אֶל בְּנֵי עַמְּךָ צִדְקַת הַצַּדִּיק לֹא תַצִּילֶנּוּ בְּיוֹם פִּשְׁעוֹ וְרִשְׁעַת הָרָשָׁע לֹא יִכָּשֶׁל בָּהּ בְּיוֹם שׁוּבוֹ מֵרִשְׁעוֹ וְצַדִּיק לֹא יוּכַל לִחְיוֹת בָּהּ בְּיוֹם חֲטֹאתוֹ:
תשובה היא שישנה הרשע את דרכו, ואם עכשיו הוא בדרך הישר אינו נענש על מה שהיה, וכי בגלל שהיו עוונותיו בגלגול קודם הם חמורים יותר מעוונות שבגלגול זה?
ומי שאומר שיש עונש לצדיק בגלל גלגול קודם, הרי זה עושה את ... לרמאי, ומחרף ומגדף, שהם אומרים  שהקב"ה מבטיח שהרשע לא ייענש על עוונותיו הידועים לו אם חזר בתשובה, אבל לא גילה לבריות שאפילו היה צדיק כל ימיו ואוחז בדרך הישר בכל כוחו הוא נענש על מעשים בגלגול הקודם שאינם ידועים לו. ואין לך רמאות יותר מזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 19:02 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

מקס
בשביל מה יש חברים? חסכת לי. זה כבר היה אצלי בהעתק. אבל יש גם להסביר למה ראב"ע סובר כך- בגלל השפה השונה.
הספר תורגם כך כי  כל בר לב יבין כי בתרגום עסקינן

ירוחם:
אחד הסיבות שחז"ל אומרים איוב לא היה ולא נברא אלא משל היה,
כי מאוד קשה להבין את זה, כתוב בהתחלה בדיוק מה היה, כזה מין התגרות בין השטן לאלוקים,
ואיוב סך הכל הקרבן כאן, אז מה הויכוח כאן ?? שאלוקים יספר לו לאיוב שהוא איוב נפל קרבן בוויכוח בינו לבין השטן !!
לכן אומרים שזה משל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 19:04 לינק ישיר 

ת_ח_ז_ל כתב:
אני מודה לקב"ה בכל פעם שאני נזכר שאת פצצת האטום פיתחו רק בתש"ה, ואם היתה מומצאת עשר שנים קודם, או המלחמה היתה עשר שנים אחר כך , לגרמניה היתה פצצת אטום..
ואם היתה מפותחת כמה חודשים קודם, היו מפציצים בה את גרמניה, ומי יודע כמה יהודים היו נפגעים...

להפך אם היה האטום לכל המדינות, לא היה פורץ מלחמת עולם, כמו בעניין מלחמת הקרה

תוקן על ידי maxmen ב- 24/10/2010 19:05:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 19:18 לינק ישיר 

אתה חושב שאיוב- אם היה- ידעה מה שכתוב בספרו? אתה זוכר למי משייכים חז"ל את איוב? נראה לך הגיוני?

נראה לך הגיוני כי -לפי חשבון חז"ל- 40 שנה לאחר דור הפלגה התרחש הסיפור הזה? אין ספק שמשל היה- אין ספק לפי הרעיון הגלום בו שזה לא רעיון יהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 20:24 לינק ישיר 
על מקורו של ספר איוב

ירוחם ומקסמן, מקבלים אתם את דעת אבן עזרא שספר איוב מקורו בשפה אחרת כלשהי ומכאן הקשיים בהבנתו. האבן עזרא אהוב עלי מאוד ובבחרותי שמחתי מאוד לקרוא את דבריו בקהלת ה ה, אבל הייתם משתמשים בתרופות שנתן למשל הרמב"ם לפציינטים שלו? 

מאז ימיו של בן יהודה ועד לימינו נתחדשו גופי דברים בחקר המקרא ובכללם ספר איוב. שמא רצונכם להסתמך על מחקר יותר מודרני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 20:49 לינק ישיר 

אליעזר
קהלת ה.א. -
אדרבא אתה מכיר מחקר מודרני וחדש על מחברו של איוב? האם אתה באמת חושב שמחקר חדש אם יש, יתקבלו על דעתם של חכמנו אפילו כאן בפורום? מחקר שלא מכוחותנו?
הדוגמה של הרמב"ם אינה במקומה, גוף האדם וטבעו השתנו עם הזמן. תרופות חדשות יש בשפע וטובות יותר.וגם רעיונות פילוסופיים ,ספר איוב לא.  מה שקראתי היה קיצוני יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 11:39 לינק ישיר 

עתה ראיתי שגם טורטשינר סבור כך (ערך איוב באנציקלופדיה מקראית). אבל יש לבדוק דבר זה במחקרים עדכניים.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 25/10/2010 11:39:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2011 20:07 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
ירוחם ומקסמן, מקבלים אתם את דעת אבן עזרא שספר איוב מקורו בשפה אחרת כלשהי ומכאן הקשיים בהבנתו. האבן עזרא אהוב עלי מאוד ובבחרותי שמחתי מאוד לקרוא את דבריו בקהלת ה ה, אבל הייתם משתמשים בתרופות שנתן למשל הרמב"ם לפציינטים שלו? 

מאז ימיו של בן יהודה ועד לימינו נתחדשו גופי דברים בחקר המקרא ובכללם ספר איוב. שמא רצונכם להסתמך על מחקר יותר מודרני?

האבן עזרא היה חוקר ובלשן מקצועי אז למה שאני לא יסמוך על דעתו שהלשון\השפה של ספר איוב מתורגם משפה זרה,

(כמו למשל העברית היום מתורגמת מאידיש ולא עברית תנכי, אז אפשר לזהות מי המציא את העברית, אשכנזי ?! או דובר לשון הקדש מבטן לידה)  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 10:58 לינק ישיר 

אגב, אם בעניין הגילגולים עסקינן. אבקש את עזרת חכמי הפורום. במציאת דברי הרש"ש על הש"ס נגד אמונת בעלי הגילגול.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 12:00 לינק ישיר 

מקס,
טכנית אתה צודק (בגדול) ביחס לפרשנות הנפוצה לענין.

אבל מהותית להבנתי אין שום קשר בין השנים . זה שיש תבניות קבועות במציאות לא סותר את העובדה שיש גם בחירה חופשית. ולא ממש משנה אם התבניות האלו הן חוקי הטבע , או חוקיות שמתבצעת בנשמות וכד'.
         כמובן צ"ע אם ניתן להגדיר חוקיות בפעולת הנשמות (ולפני כן אפיון מהי בכלל נשמה וכד') והאם גלגול הוא אכן חלק מהחוקיות הזו, אבל זה כבר כיוון אחר בענין במצריך עיון בפ"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 12:15 לינק ישיר 

חכםלעצמו
אמור להיות בב"מ קז עמוד א על ביאתך בלא חטא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 16:18 לינק ישיר 

תודה רבה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 19:32 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
          כמובן צ"ע אם ניתן להגדיר חוקיות בפעולת הנשמות (ולפני כן אפיון מהי בכלל נשמה וכד') והאם גלגול הוא אכן חלק מהחוקיות הזו, אבל זה כבר כיוון אחר בענין במצריך עיון בפ"ע.

איש היקר: רמזתי לזה באשכול החדש "מהי עבודת השם מול (להבדיל) עבודה זרה ??"

בוודאי שזו בעיה, ולכן לא עוזר לנו כל החשיבה לכיוון הרוחני רחוק,
כל עולם מקביל מכל סוג שהיא ?! בעצם זה שוב עולם עם חוקי טבע, כלומר חייב להיות לי משהו בנשמתי שגורם לי להנות מזיו השכינה, או להפך משהו שמכאיב לי בגהינום,
אז מה הרווחנו ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 22:36 לינק ישיר 

מקס,
זהו שזה לא עולם מקביל, הנשמות שלנו פועלות ומשפיעות כאן ועכשיו.
למעשה אפשר לומר שבכל פעולה של הדעת (כמו כתיבה בפורום) יש פעולות של השפעות נשמתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 22:49 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
מקס,זהו שזה לא עולם מקביל, הנשמות שלנו פועלות ומשפיעות כאן ועכשיו.למעשה אפשר לומר שבכל פעולה של הדעת (כמו כתיבה בפורום) יש פעולות של השפעות נשמתיות.

איש יקר:
אם הכוונה שלך שהתובנות של כל קדמוניינו מסתובבות איך שהוא באוויר\בספרים\בגנים וכדומה ?! אז אני מסכים איתך בהחלט,

אבל אז אין לקבלסטים להיתלות בהם כלל, לא לתרץ את צדיק ורע לו, ולא להפחיד אותנו,
וגם לא לייאש אותנו להעתיד טוב יותר, כלומר לא לגרום לחוסר מעש משום שכביכול כך נגזר עלי בגלל גילגול קודם,

רצוני לומר שלא היית צריך להפריע לנו עצם הרעיון של הקבלסטים אילולי שזה גורם לחוסר מעש וייאוש,התורה נותן לכל אדם דף לבן וחלק להתחיל את חייו, באים אלה ומשחירים את נשמתו עם סיפורי גילגולים, ואז מתחילה הוא מתחיל ברגל שמאל,

אבל אני מסכים שבעצם כל אדם מתחיל איפה שאביו\רבו\חברתו\תרבותו אוחזים, אם זה בגנים ובפיזי ואם זה במוסר וערכים 
כלומר: אם זוהי הכוונה שלך, אז אתה צודק,   

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אמונה בגלגולים = דטרמיניזם !! מה ההבדל ביניהם ??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext