יצאתי עם בחור לפני כמה ימים. אמרתי עליו לא וכעת מנסים להחזיר בינינו. בטענה ש:
אין סיבה שאמרתי לא.
וזה נכון..
בחור לא ממש יפה
משפחה ממוצעת ופחות
לא בעל מידות יותר מדיי
לא גאון
לא מפיל
אבל בן אדם טוב.
לא בעל בטחון
גם לא ביישן יותר מדיי
אבל
הרגשתי בפגישה
שאני עולה עליו בהכל....
אני פוחדת שאתחתן עם בחור כזה ואחרי החתונה אגלה שסתם התחתנתי איתו כי הייתי בלחץ.
אבל ת'כלס יכולתי להשיג יותר טוב..
מה אתם אומרים לתת לו עוד צ'אנס?
אפילו שלא התלהבתי מכלום....
חשוב לי לשמוע את דעתכם היום בלילה השדכנית הדגולה והצדיקה תתקשר...............
תוקן על ידי חסויה22 ב- 27/10/2010 12:54:36
נשלח ב-27/10/2010 13:12
תמיד כדאי לתת עוד צ'אנס במיוחד שלא סבלת בפגישה ולא ממש היה על מה להוריד.
אין מה לחשוב מעכשיו על מה יהיה אחרי החתונה אם מדובר מראש בעוד שלשה חודשים מינימום!!! קודם נראה שאת מתקרבת לאירוסין....................=)
ב"ה שאין חסרונות וכל עוד אין סיבה ל"לא" אומרים "כן".
כך לימדו אותי...
נשלח ב-27/10/2010 15:41
התחלת עם "אין סיבה שאמרתי לא" ואז נתת 7 סיבות. (מה זה אומר? שהיה לך נחמד בפגישה אבל לא התלהבת ממשהו במיוחד?) מצד שני, נשמע שכבר החלטת בדיוק מי הוא ומה הוא על סמך פגישה אחת - גם זה לא מומלץ. מצד שלישי, כבר אמרת לא ואם את בכל אופן מחזירה זה קצת יותר מחייב - למשל, לצאת עוד פעמיים לפחות. ומצד רביעי(!) החשש שלך לא מבוסס. לא מתחתנים סתם כי אין סיבה לא, כך שאם זה יגיע לכדי חתונה אפשר להניח בביטחון שלא תרגישי כך. ולסיכום, חתונה לא תצא מזה אבל אם יש לך כוח לעוד 2 פגישות בשביל ההרגשה הטובה אז צאי. אם לא לא.
נשלח ב-27/10/2010 16:10
גם אותי למדו שאם אין סיבה לומר "לא" אומרים "כן". רק תאמיני שאם תעמדי איתו מתחת לחופה, אין מצב שהתחתנן איתו בטעות, או כמו שאמרת, יכלתי להשיג משו טוב יותר. אם זה לא הוא, ה' ימציא לך מיליון סיבות שזה ירד, גם אם תגידי עליו כן שמונים פעמים.
נשלח ב-27/10/2010 16:11
מה שכן, צודק תרי שאם את נפגשת שוב, זה מחייב. כלומר אל תתני לבחור לצפות אם את מראש יודעת שאת מורידה אותו.
נשלח ב-27/10/2010 16:12
חיוני לנישואין מאושרים שהאשה תרגיש שהבעל הוא אחד שהיא מעריכה ומכבדת. אשה שהיא מרגישה שהיא עולה על בעלה, אפשרי מאוד שהיא תרגיש במשך הנישואין חוסר התאמה וחוסר משמעות. יש הרבה נשים שהתגרשו אך ורק בגלל שהבעל נדמה להם כדמות רדוד, חלול ולא מאתגר.
ובכל זאת, לפני ששוללים שידוך יש לברר אם באמת הבעל הוא לא ברמה הרצויה, או שפשוט לא מרגיש בנוח לבטא את עצמו כמו שהוא יכול.
נשלח ב-27/10/2010 18:00
חסויה22 כתב:
אין סיבה שאמרתי לא.
וזה נכון..
1. בחור לא ממש יפה
2. משפחה ממוצעת ופחות
3. לא בעל מידות יותר מדיי
4. לא גאון
5. לא מפיל
6. הרגשתי בפגישה
שאני עולה עליו בהכל....
7. אפילו שלא התלהבתי מכלום....
ספרתי כאן 7 סיבות לומר "לא"... (מבחינתך)
???
נשלח ב-27/10/2010 20:28
לא יודעת מה להגיד... אבל אני חושבת שתפגשי לפחות עוד פעם אחת. להרגיע את המצפון שלך שלא אמרת לא סתם. ואח"כ תעשי חישוב מסלול מחדש... אם יש לך סיבה להוריד- אז תורידי. ותדעי לפחות שהורדת בגלל סיבה מסויימת ולא "סתם". ואם את מגלה בו צדדים שאת אוהבת- אז...!!!
יש משהו שהבעיה שלי להציג אותו בפני אנשים זה לא יהיה נחמד...
אבל תכל'ס שיחה פנים מול פנים הוא בסדר.
שטחי לבקש אחד שכיף גם להציג אותו?
נשלח ב-28/10/2010 18:31
לא. זה אחת השאלות הראשונות ששואלים כשאת מתייעצת.
תהיי גאה להציג אותו?
נשלח ב-28/10/2010 23:42
באמת? נראה לי שזו השאלה האחרונה שצריכים לשאול. שיקול בלי מהות שמתחשב בעיקר בשטחיות של אחרים.
נשלח ב-29/10/2010 09:05
השאלה אם תהיי גאה להציג אותו אינה שאלה שטחית, שכאילו שואלים אותה מה היא חושבת איך אחרים יגיבו, אלא היא שאלה מהותית, האם הבחורה מעריכה את הבחור. הדרך לדעת את זה, היא דרך השאלה הנ"ל. ואכן אני חושב, שזו צריכה להיות אחת השאלות הכי חשובות כשדנים על שידוך, אבל לא מהשאלות הראשונות, אלא מהאחרונות, אחרי שהיא מכירה טוב את המיועד.
נשלח ב-29/10/2010 11:11
אם את מרגישה שאת יכולה לסמוך עליו ולשאוב ממנו ביטחון זה בסדר, תחשבי על מצבים שיהיו לך בחיים,
לדוגמה, כשתתצטכי איזו עיצה את תוכלי לשאול אותו או שפשוט תרימי טלפון לאבא...
בכל אופן אם את מזלזת באינטליגנציה לא מומלץ אבל תבדקי אולי ביום יום הוא בסדר ורק לוקח לו זמן ליצור איטראקציה בפגישות
לתרי
זה ממש לא שאלה שיטחית, כשאתה מציג אדם שאתה בחרת בו לחיות את חיך זה אומר שמצאת אדם מושלם מבחינתך (עד כמה שזה אפשרי) ואם אתה מתביש להציג אותו או ללכת איתו ברחוב זה אומר שבתת מודע אתה ממש לא מעריך אותו, כשאנו גאים במשהו אני רצים להציג אותו לכולם שאנו מתבישים במשהו אנו מסתירים אותו, אבל בכל מצב צריך להכיר אותו קודם....
נשלח ב-29/10/2010 14:08
אם את נותנת לו תואר אדם פשוט אל תתחתני איתו (אשה חייבת להעריך את בעלה אחרת....)אבל תבדקי טוב אם הוא פשוט .
נשלח ב-30/10/2010 22:52
יהודי פשוט?! כדאי לפנות לליפא שמעלצער יש לו הבנה ביהודים פשוטים...