|
|
| נשלח ב-22/8/2012 18:13 |
|
| |
אפריםבן כתב: הבנת הנקרא היא חלק מכישורים גנטיים...
הנה, אם תרצה, בעיה בהבנת הנקרא.
כאשר כתבתי כי באוניברסיטה לומדים לקרא טקסטים, [ואכן, יש המבלים שם כמה שנים ואינם יודעים לקרא], הבין אפרים כי מדובר באיזו יכולת גנטית, או 'טכנית'. אבל הכוונה שונה לחלוטין. יכולת קריאה דורשת אישיות בוגרת, בעלת השכלה, ידיעת הלשון התרבות וארון הספרים של בעל הטקסט, יכולת להבין הקשרים פנימיים וכדומה. מדובר בתהליך ארוך של בניה עצמית הדורש חשיבה עצמית, קריאה, הדרכה ושיחה.
להבנת הקושי שבדבר אני מציע תרגיל פשוט. נסיון של תרגום. לא שירה ולא ספרות יפה, [גם לא ספרות טכנית], אלא איזה קטע עיוני סביר. זה אינו דבר קל.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2012 19:18 |
|
| |
עודד
מה שהתכוונתי איננו ליכולת טכנית.להפך יכולת טכנית היא מיומנות,ואותה ניתן לרכוש.
הבנת הנקרא היא הבנה של הנקודה אותה רצה המחבר להעביר-(המסר) ויכולת ההבחנה בין הטפל לעיקר.
ולדעתי כישורים אלה לא ניתן לרכוש על ידי הדרכות או שיחות כי כל טקסט שונה ממשנהו ואין כאן כללים שניתן ללמד .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 01:09 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  |
ולדעתי כישורים אלה לא ניתן לרכוש על ידי הדרכות או שיחות כי כל טקסט שונה ממשנהו ואין כאן כללים שניתן ללמד . |
|
אפריים,
"כל טקסט שונה ממשנהו" דומה על פניו ל"כל תרגיל חיבור שונה ממשנהו". "אין כאן כללים שנתן ללמוד" הוא בדיוק שורש השאלה.
מה הטעם להפריח השערות באוויר לגבי זה? - הנושא נתן (לפחות עקרונית) לבדיקה. גגל "can reading comprehension be taught research", וראה מה נעשה בתחום. אולי תופתע ממאמר המתאר ניסוי נכון מתודולוגית? (לי אין מושג, אבל לא הייתי כותב על כך בלי לבדוק זאת קודם.)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2012 00:12 |
|
| |
אני פתחתי את האשכול תחת הניק סגסג, עתה ניק זה אינו בשימוש.
שאני מנסה לחפש בגוגל מידע על לימוד תלמוד באוניברסיטה, מהזוית שהאשכול עוסק בו, נראה לי שהאשכול הזה הוא המענה כמעט הכי טוב שיש ברשת לזה, ואני שמח שיש לי חלק בזה.
אני עדיין מרגיש שחסר תיאור לעומק וממצה יותר,אולי אחרי שבעצמי אעבור את המסלול הזה, אוכל לתרום יותר לאשכול הזה.
המחשבה שהיתה לי זמן רב, הבשילה עתה בצורה יותר מעשית,ואני מעוניין אף להתחיל בסמסטר הקרוב.
אני מרגיש מאוד מבולבל בענין.
למעשה,על אף שנושא האשכול עסק בלימוד תלמוד , למעשה אני מתענין עתה בכל מה שקשור למדעי היהדות,וגם נושאים במדעי הרוח באופן כללי, שיש להם השפעה על נושאים ביהדות.
אם יש כאן מישהו שמכיר סטודנט שלמד במדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה או בבר אילן או באוניברסיטה העברית ואפשר להתיעץ איתו,אשמח מאוד לקבל מידע בענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2012 10:29 |
|
| |
קסת,לך עם מה שמעניין אותך ולא מה שמעניין מישהו אחר. קודם כל תחליט אם אתה בוחר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה ששם דרך הלימוד שונה לחלוטין והיא לא מתאימה לכולם. ואחרי שתחליט תדבר עם יועץ מתוך האוניברסיטה שיתאים לך את נושאי הקורסים שמעניינים אותך. אחר כך תכנס לספריה של האוניברסיטה שבחרת ושם תעיין כמה שבועות בחוברות הלימוד/בספרים הנלמדים בכל קורס ותבדוק אם אתה מתחבר מבחינת התוכן ומבחינת הרמה וכמובן להביא בחשבון את התקציב שיש לך.
תוקן על ידי אפריםבן ב- 27/09/2012 10:31:35
|
|
|
|
|