|
|
| נשלח ב-3/11/2010 20:11 |
|
| |
דינו ראשית כל,תודה רבה על הסקירה המפורטת,באמת רציתי כבר להעיר על זה שהאשכול כדרכם של אשכולות נסוב לענינים צדדים,ואל העיקר לא באנו,באת עתה ופרשת את הענין כשמלה. עשית את זה כבר בהודעה באשכול הזה,ועתה אתה עושה זאת שוב,ועל כך,ישר כוחך. ברשימת חוקרי התלמוד יש להוסיף גם את שמו של ידידו של הגרי"י וינברג זצ"ל,הגאון ר' אברהם אליהו קפלן זצ"ל. אתה מציין שהתועלת שיש במחקר התלמוד היא גדולה,בעצם יוצא לפי דבריך,שיש טעם גדול ללכת ללמוד באונברסיטה,ששם עוסקים בענין מעניין אותי,עד כמה עוסקים בזה באונברסיטה,יש לי רושם שעוסקים שם הרבה בהשפעת הסביבה,על חז"ל,וזה לא נושא שהייתי רוצה לעסוק בו,אני גם לא יודע כמה אמת יש בכך. נקודה נוספת,נראה לי שבאונ',יש את אהבת החידוש הגוברת לפעמים על אהבת הפשט,בעצם אותו יצר הרע שקיימת גם בכותלי הישיבות,הבעיה שכשעוסקים בגוף הסוגיא,אז כל הדברים יש בהם טעם ומשמעות גם אם לא הגיעו לאמיתת הדברים,בבחינת אלו ואלו דברי אלוקים חיים,משא"כ דברים שקשורים למציאות של הדברים שהיו אז,אם זה לא נכון,זה בזבוז זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 20:20 |
|
| |
סגסג, הריני חוזר שוב על מה שאמרתי מספר פעמים. אין יישות כזאת שנקראת 'אוניברסיטה'. יש אוניברסיטה א, אוניברסיטה ב, אוניברסיטה ג, וכולי.
וכל מקום הוא שונה, ולעתים גם באותה אוניברסיטה יש מרצים ויש מרצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 23:34 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | | אין בזה כללים. החוג לתלמוד של העברית שונה מזה של בר אילן ושניהם שונים מזה של תל אביב. |
|
בת''א אין חוג לתלמוד. יש חוג לתרבות עם ישראל ובו מגמה (או מגמונת) לתלמוד וספרות יהודית עתיקה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 23:37 |
|
| |
אינני מכיר את סגסג אישית. אבל משער אני שהוא מתלבט בין העברית לבין בר אילן, ובכל מקרה הוא אינו מתכוון ללכת לתל אביב.
ועוד הערה לסגסג. אם רצונך להכיר את הנעשה באוניברסיטאות כדאי לך לדפדף בכרכי 'תרביץ', ותראה אם הדברים מדברים אל לבך. יש שם מבחר גדול של מאמרים מעניינים בנושאים שונים ובגישות שונות. כך תקבל מושג על מה שמצפה לך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 00:06 |
|
| |
אליעזרט אתה צודק,לא חשבתי על אונברסיטת ת"א. היכן ניתן להשיג את כרכי תרביץ?.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 00:11 |
|
| |
באוניברסיטת בר אילן באולם הקריאה המרכזי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 00:19 |
|
| |
נותנים להכנס לכל מי שרוצה? האמת,שאני יכול להגיע לספריה הלאומית,הבעיה ששם רוב הספרים נמצאים במחסנים וצריך לבקש,זה לא נוח כ"כ. אין ברשת באיזה מקום את הכרכים האלו?.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 00:28 |
|
| |
כמדומה אני שכרכי תרביץ לא זמינים ברשת.
גם בבר אילן וגם בעברית (בגבעת רם ובהר הצופים) הכרכים נמצאים בספריות המרכזיות, ולא צריך להזמין אותם מראש..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 00:38 |
|
| |
רק אל תרביץ.
|
| נשלח ב-9/11/2010 22:33 |
|
| |
סגסג,
יצא לך לעיין מעט בכרכי 'תרביץ'?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 23:19 |
|
| |
השבוע באתי לספריה הלאומית לחלוקת הספרים שהיתה שם,התאכזבתי קשות,הכל היה בלועזית,יצאתי בידים ריקות,משם פניתי לתערוכת הבעש"ט, תערוכה עלובה לדעתי,פגשתי שם ידיד שהרבה זמן לא פגשתי,כך שהיה לי מה להנות מהנסיעה הזו.
בהזדמנות זו יצא לי לעיין מעט בכרכי תרביץ,לא החכמתי הרבה מזה,אבל יתכן שאם הייתי יושב בצורה רצינית יותר,ומגדיר לעצמי את הכיוונים שיש שם הייתי מחכים יותר.
תוקן על ידי סגסג ב- 09/11/2010 23:23:31
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 23:25 |
|
| |
כאמור, תוכל לעיין בכרכי תרביץ כאוות נפשך גם באוניברסיטת בר אילן. הכניסה חופשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2011 20:47 |
|
| |
מה עלה בגורלו של השואל הנ"ל
|
|
|
|