בית פורומים עצור כאן חושבים

לימוד תלמוד באונבירסיטה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/11/2010 20:11 לינק ישיר 

דינו
ראשית כל,תודה רבה על הסקירה המפורטת,באמת רציתי כבר להעיר על זה שהאשכול כדרכם של אשכולות נסוב לענינים צדדים,ואל העיקר לא באנו,באת עתה ופרשת את הענין כשמלה.
עשית את זה כבר בהודעה באשכול הזה,ועתה אתה עושה זאת שוב,ועל כך,ישר כוחך.
ברשימת חוקרי התלמוד יש להוסיף גם את שמו של ידידו של הגרי"י וינברג זצ"ל,הגאון ר' אברהם אליהו קפלן זצ"ל.
אתה מציין שהתועלת שיש במחקר התלמוד היא גדולה,בעצם יוצא לפי דבריך,שיש טעם גדול ללכת ללמוד באונברסיטה,ששם עוסקים בענין
מעניין אותי,עד כמה עוסקים בזה באונברסיטה,יש לי רושם שעוסקים שם הרבה בהשפעת הסביבה,על חז"ל,וזה לא נושא שהייתי רוצה לעסוק בו,אני גם לא יודע כמה אמת יש בכך.
נקודה נוספת,נראה לי שבאונ',יש את אהבת החידוש הגוברת לפעמים על אהבת הפשט,בעצם אותו יצר הרע שקיימת גם בכותלי הישיבות,הבעיה שכשעוסקים בגוף הסוגיא,אז כל הדברים יש בהם טעם ומשמעות גם אם לא הגיעו לאמיתת הדברים,בבחינת אלו ואלו דברי אלוקים חיים,משא"כ דברים שקשורים למציאות של הדברים שהיו אז,אם זה לא נכון,זה בזבוז זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 20:20 לינק ישיר 

סגסג, הריני חוזר שוב על מה שאמרתי מספר פעמים. אין יישות כזאת שנקראת 'אוניברסיטה'. יש אוניברסיטה א, אוניברסיטה ב, אוניברסיטה ג, וכולי.

וכל מקום הוא שונה, ולעתים גם באותה אוניברסיטה יש מרצים ויש מרצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 21:09 לינק ישיר 

http://www.sup.co.il/11369067

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 23:34 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
אין בזה כללים. החוג לתלמוד של העברית שונה מזה של בר אילן ושניהם שונים מזה של תל אביב. 

בת''א אין חוג לתלמוד. יש חוג לתרבות עם ישראל ובו מגמה (או מגמונת) לתלמוד וספרות יהודית עתיקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 23:37 לינק ישיר 

אינני מכיר את סגסג אישית. אבל משער אני שהוא מתלבט בין העברית לבין בר אילן, ובכל מקרה הוא אינו מתכוון ללכת לתל אביב.

ועוד הערה לסגסג. אם רצונך להכיר את הנעשה באוניברסיטאות כדאי לך לדפדף בכרכי 'תרביץ', ותראה אם הדברים מדברים אל לבך. יש שם מבחר גדול של מאמרים מעניינים בנושאים שונים ובגישות שונות. כך תקבל מושג על מה שמצפה לך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 00:06 לינק ישיר 

אליעזרט
אתה צודק,לא חשבתי על אונברסיטת ת"א.
היכן ניתן להשיג את כרכי תרביץ?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 00:11 לינק ישיר 

באוניברסיטת בר אילן באולם הקריאה המרכזי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 00:19 לינק ישיר 

נותנים להכנס לכל מי שרוצה?
האמת,שאני יכול להגיע לספריה הלאומית,הבעיה ששם רוב הספרים נמצאים במחסנים וצריך לבקש,זה לא נוח כ"כ.
אין ברשת באיזה מקום את הכרכים האלו?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 00:28 לינק ישיר 

כמדומה אני שכרכי תרביץ לא זמינים ברשת.

גם בבר אילן וגם בעברית (בגבעת רם ובהר הצופים) הכרכים נמצאים בספריות המרכזיות, ולא צריך להזמין אותם מראש..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 00:38 לינק ישיר 

רק אל תרביץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 22:33 לינק ישיר 

סגסג,

יצא לך לעיין מעט בכרכי 'תרביץ'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 23:19 לינק ישיר 

השבוע באתי לספריה הלאומית לחלוקת הספרים שהיתה שם,התאכזבתי קשות,הכל היה בלועזית,יצאתי בידים ריקות,משם פניתי לתערוכת הבעש"ט, תערוכה עלובה לדעתי,פגשתי שם ידיד שהרבה זמן לא פגשתי,כך שהיה לי מה להנות מהנסיעה הזו.
בהזדמנות זו  יצא לי לעיין מעט בכרכי תרביץ,לא החכמתי הרבה מזה,אבל יתכן שאם הייתי יושב בצורה רצינית יותר,ומגדיר לעצמי את הכיוונים שיש שם הייתי מחכים יותר.

תוקן על ידי סגסג ב- 09/11/2010 23:23:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 23:25 לינק ישיר 

כאמור, תוכל לעיין בכרכי תרביץ כאוות נפשך גם באוניברסיטת בר אילן. הכניסה חופשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 20:47 לינק ישיר 

מה עלה בגורלו של השואל הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 20:57 לינק ישיר 

בטח החליף ניק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לימוד תלמוד באונבירסיטה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.