בית פורומים עצור כאן חושבים

בעקבות סטאר גייט: אלוקים או להבדיל חייזר שתלטן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/10/2010 10:56 לינק ישיר 

אולי, כדי קצת לשדרג את הדיון, אציע את הדבר הבא:

במקום לדון על אודות המציאות - כגון: "האם מי שהתגלה בסיני היה בעצם חייזר?" וכדומה  - נדון אודות המתודולוגיה.

למשל, בסרט "חתונה מאוחרת" הגיבור שואל את הדייט שלו: "אילו הייתה יוצאת מפלצת גדולה מהים ואומרת "אני אלוקים" היית מאמינה לה?"

השאלה פה היא מתודולוגית - לא מציאותית (כי מפלצת כזאת לא יצאה מהים):  איך ניתן לדעת אם תופעה מסויימת היא באמת התגלות אלוקית? או: איך ניתן להבחין בין התגלות אלוקית לתופעות אחרות? וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 11:00 לינק ישיר 

סים-

נניח שמציעים לפניך שתי הגרלות. אחת מעניקה לך מיליון דולר ב- 50%, השניה מעניקה כלום בכל מקרה. מחיר הכרטיס בהן שווה. במה תבחר ?

אסביר. התורה מציעה מיליון דולר בעוה"ב. הסיכוי שהיא צודקת הוא 50%.
          הכפירה (והחייזרים) מציעה רימה ותולעה. הסיכוי שהיא צודקת הוא 50%.
          חיי האדם יהיו נחמדים ומעניינים בעולם הזה בכל דרך שבה יבחר ובלבד שיתמיד בה.

אם כ"ז נכון עדיף להתעלם מאפשרות החייזרים ולהתרכז בתורה, זה לפחות מציע משהו ביד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 11:05 לינק ישיר 

ההימור של פאסקאל: http://en.wikipedia.org/wiki/Pascal's_Wager

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 11:09 לינק ישיר 

לדוברי עברית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 11:14 לינק ישיר 

שותף הימור פסקל לא יעבוד לך במקרה הזה:

א. חישוב התועלת איננו הדבר הנכון בשאלות אתיות. בגלל שאנחנו מדברים כאן על השאלה האתית, בלתת יד ורגל לחייזר נצלן, החישוב שלך לא רלוונטי. מעשה שאיננו אתי ב50% עדיין ישאר מעשה לא אתי.

ב. חיזוק החייזר המרושע, איננו בעל משקל אפס, בעצם זוהי גרימת נזק לכל הגלקסיה. אתה מחזק יצור נצלן, ע"י זה שאתה עובד אותו. גם אם אינך גורם לעצמך נזק נראה, בגלל שבסיכוי של 50% (ולדעתי יותר) אתה בעצם נותן כח ליצור מרושע לנצל עוד פלנטות, שיעשו לו את העבודה השחורה. בגלל שמדובר בחייזר  מרושע שגם מצווה להרוג את כל אלו שלא משחווים לו, עצם זה מספיק בשביל לא לספק את יצריו הניבזיים.

ג. לצורך הדיון הייתי מחלק את זה ל 10% 10% 80%. ב10% מדובר ביצור כל יכול. ב10% מדובר בחוסר תועלת. וב80% מדובר בנזק בלתי הפיך לכל הגלקסיה, ובפרט לאנושות לטווח רחוק. ולכן אסור להתעלם מהנזק הנגרם, אלא יש להשקיע את כל המשאבים בפיתוח טכנולוגיה מתקדמת בשביל שבביאה השניה של החייזר הנצלן נוכל להילחם בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 11:21 לינק ישיר 

אגב למדייקים בהימור פסקל, הוא עובד רק עם הימור אינסופי. עם הימור סופי, התוחלת יכולה להיות נמוכה מדי, וההשקעה בעשיית המצוות לא שוה את התוצאה (אם הסיכוי נמוך מדי). התשובה שלי להימור אינסופי היא: נניח שיש סיכוי מאד נמוך שגם עדן יכשל לאחר מליון שנה. בגלל שאין ביטחון מושלם שגן עדן לא יכשל, למרות כל הראיות שנביא, אין לנו ביטחון מוחלט שגן עדן יחזיק מליון שנה, הרי שבאינסוף הסיכוי שגן עדן לא יכשל שוה ל0. כל דבר חייב להיכשל מתישהו, וזה נכון בהתסברות של אחד. הימורים אינסופיים מביאים לודאות מוחלטת בכך שהם שגויים (כי הם מצריכים ודאות מוחלטת שהם לא יכשלו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 11:21 לינק ישיר 

מיכי ידידי הטוב ישב פעם עם מישהו באיזה מקום ודנו בענייני אמונה בשיא הרצינות. בסוף ההוא נתן את מכת המחץ- אפילו תהילה חזרה בשאלה ! (תהילה היא דמות דמיונית מספרו של עגנון).
אני מקווה שאתה לא מתכוונן לצרף את החייזרים להכרעת הרוב. זה רק סיפור, כן ?
הכל בכל מכל כל 50% לכפירה, ואני עוד לאר'ג אתך. לי זה עולה יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 11:25 לינק ישיר 

ההימור של פסקל רלוונטי לקיום מעשי הדת.

חושבני שאינו רלוונטי לאמונה עצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 11:38 לינק ישיר 

שותף תחשוב טוב:

א. יצור כל יכול, שעושה ניסים בשביל להוכיח יכולת כל, דורש שירצחו את אלו שעובדים יצורים אחרים, דורש שישחוו לו ויעשו עבורו עבודה שחורה, וכל זה לא בגלל שהוא צריך אלא בגלל ש"בא לו".

ב. יצור נצלן, שעושה ניסים בשביל לנצל תמימות של אנשים פרימיטיביים ע"י טכנולוגיה שאין להם.

מה יותר מסתדר לך?

---

גם יותר מ50% זה לא משנה, השאלה מה הפרס שאתה מקבל בסוף, לעומת הנזק האפשרי שאתה גורם. גם אם יש 5% שאתה בעצם גורם לרצח עם על פלנטות אחרות (ע"ע עמלק), יתכן וראוי להפסיד גן עדן בשביל לא להיות שותף למעשים ניבזיים של חייזר אכזרי ונצלן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 11:45 לינק ישיר 

תלמיד - הימור פסקל מאפשר להכריע בשאלות מעשיות ללא להגיע למסקנות סופיות בשאלות אמוניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 12:26 לינק ישיר 

אתם שוב גלשתם לדיון המציאותי. חבל.

אגב, עמדה הדומה לעמדתו של פותח האשכול היא הגנוסטיציזם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 12:35 לינק ישיר 

לסיםסים

הכשל שבעצם שאלתך ברור:

אם אתה מאמין שיש אי שם יצור שתקרא לו חייזר אכזרי או ציפלוקוקוס תאב דם שדורש ממך דרישות מסוימות הרי אתה אדם מאמין וככזה אתה צריך להשמע לו כי אחד מעיקרי האמונה של אותו חייזר הוא מתן דין וחשבון אחרי המוות.

ומכיוון שנראה ,לפי סגנון דבריך שאתה אינך עובד את החייזר הזה כי מן הסתם אינך מאמין בקיומו ולכן עליך להתייחס אל המאמינים כאל חבורת טפשים וזה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 12:35 לינק ישיר 

quote]תלמיד - הימור פסקל מאפשר להכריע בשאלות מעשיות ללא להגיע למסקנות סופיות בשאלות אמוניות.[/quote]

סים-
שאלתך היתה מעשית. האם לשתף פעולה עם החייזר הרשע ע"י הנחת תפילין מחר בבוקר ? שאלה מעשית ותשובה מעשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 13:06 לינק ישיר 

SIM

נכון. שמור חוקי הדת ללא אמונה.

האם זה שווה משהו?

חושבני שאמונה ברמה המספיקה לגרום לאדם לקיים (בגלל האמונה) - שמה אמונה.אלא כנראה שכל הפסקליסטים אינם אלא עובדים מיראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 13:48 לינק ישיר 

רדף - ההנחה הבסיסית של הסידרה היא שלא ניתן להבדיל בין טכנולוגיה מתקדמת להתגלות אלוהית. גם אם חווית משהו עצום, כל עוד אתה תפוס בעולם מושגים "פרימיטיבי" (כלומר כזה שלא מאפשר לך להבין איך פועלת אותה  טכנולוגיה) אתה תחשוב שזהו "כל יכול" ולא תהיה מסוגל לפרש את החוויה בצורה נכונה כי אין לך את הכלים לכך.

צענע - אין כאן כשל. אם אתה מאמין שיש יצור כל יכול שיורד לבני אדם, עושה להם ניסים, מצווה עליהם דברים, אז מדוע כ"כ קשה להאמין בחייזרים. אם אתה כבר מאמין ביצורים מיסטיים ובניסים, אני לא מבין מדוע אתה שולל קיומם של חייזרים. לדעתי היתכנות קיומם של חייזרים הוא עשרות מונים סביר יותר מקיום של יצור "כל יכול", שמצווה עליך דברים. מבחינת אוקאם, חייזר עם טכנולוגיה הוא יצור הרבה יותר פשוט וסביר מ"כל יכול" ו"כל יודע", כלומר יצור מושלם שמתגלה לבני אדם ומצווה עליהם דברים (איך אתם לא שמים לב לפרדוקס שציווי מראה על צורך, זוהי אינטואיציה טבעית וזה הרבה יותר סביר מהדחקות אחרות).

ועוד אני לא מאמין שהיתה אי פעם התגלות ניסית, אילו הייתי מאמין בזה - הייתי סובר שמדובר בחייזר, ועוד בחייזר מרושע, אם מההתלגות היה נובע שיש לעבוד את עושה הניסים. בגלל שיסוד הדת היהודית הוא אמונה ביציאת מצריים ובניסים שנעשו לבנ"י אז, אני חושב שדי ברור שמדובר ביסוד כוזב לאמונה. התשובה הליבוביצ'יאנית גם לא משכנעת מסיבות דומות (הפולקלור עדיין רווי בהתגלות ניסית).

שותף - לא אמרתי שלא, רק הערתי שהימור פסקל רלוונטי לדיון. עדיין לא הבנתי מדוע הוא עובד לדעתך, אבל הוא בהחלט קשור לדיון.

תלמיד - זה לא נכון שמדובר בהימור ללא אמונה, אלא הימור ללא הכרעה אמונית. בעיני הכרעה אמונית היא במידה מסויימת חולשה, וכישלון להכניס חוסר ודאות לעולם המושגים הבסיסי שלך. בעיני דוקא להפך, אלו המאמינים באופן עיוור, אלו שהכריעה באמונתם, פועלים בצורה מאד שיטחית וחד צדדית. הרי ברור שיש כמה אפשרויות, ואין דרך חד משמעית טובה להכריע באופן מוחלט, ואם כן מבחינה רציונלית אין להכריע סופית בשאלות אמוניות, ואין זה פוגע כלל בעשיה. ואגב אפשר לאהוב יצור שאינך יודע אם הוא קיים (בעצם קיומו של אובייקט האהבה די חסר רלוונטיות לעצם האהבה, ועיין אצל פרנקל).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בעקבות סטאר גייט: אלוקים או להבדיל חייזר שתלטן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.