|
|
| נשלח ב-3/11/2010 06:55 |
|
| |
יש כאן שאלה מעניית מדעית: 1. האם המחזירים בתשובה מבצעים שטיפת מוח לאלו הבאים לשמוע אותם? 2. מהם הכלים הרטוריים או אחרים שבהם הם משתמשים להשפיע על הקהל 3. מהם האמצעים שבהם הם משתמשים בכדי לגרום לאנשים להכנס לתהליך שטיפת המוח
והשורה התחתונה והכי חשובה: עם הבנת התהליך כולו של ההחזרה בתשובה, כיצד לייצר חיסון/חינוך אשר מראש יעקר את היכולת של המחזירים בתשובה לפעול על הקהל.
גם ביהדות דנו כיצד לייצר חינוך שימנע את האפשרות של מטיפים גויים להשפיע על היהודים שימירו דתם וגם אחרים דנו כיצד לייצר ליהודים תדמית של תת-אדם עד שאף אחד לא ימחה על רציחתם המנוגדת לרוח האנושית. גם בישראל חקרו והפעילו שטיפת מוח לדכא ההתנגדות הטבעית של חיילי צה"ל לפינוי יהודים מבתיהם והחרבת חייהם וישוביהם - קראו לזה הכנה מנטאלית.
בקיצור לא לזלזל במחקרים מדעיים למניפולציות על מוח האדם ותודעתו - זה כלי קיים ועובד ויכול להביא לתוצאות מסוכנות מאד!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 07:38 |
|
| |
יעקב מכיר המעשה באבן עזרא שנטל סנדלר אחד והכריז שהוא חכם חרשים ובחזקת משיח, והתקבצו סביבו רבים רבים, אלא שאותו סנדלר לא ידע קרוא ולא כתוב וגם לא דבר דבר. אלא היה אומר "פיקא פיקא פיקא", שהוא כלי שרוצעין בו חורים בסנדל. תמהו העם, וביאר להם האבן עזרא סוד ארוך ונורא בפיק"א עילאה, ושוב אחרי ב' שעות יצא ואמר "פיקא פיקא", ודרש להם עוד ב' שעות בביאור כוונתו הנשגבה. זה מה שאתה עושה עם מחקר המחזירים בתשובה. אין המחקר יודע מה הוא תשובה, מה טוענים המחזירים, מדוע ולמה, כל שהוא יודע הוא לנתח ולבחון "כלים רטוריים", ועל טמטום זה שכל תינוק רואה לבד שאמנון יצחק בער והדמגוגיוס נר לרגליו, עשו מחקר, וגם הויקיפדיה מציינת לטמטום זה משום שהנושא הוא "החזרה בתשובה", נושא הראוי לכל מחקר... ואתה דורש נסתרות בכוונת המחקר, אין הוא יודע למה מחזירים בתשובה ומה באמת הצדדים לכאן ולכאן, אלא רק אחוזי הרטוריקה אצל רב זה לעומת רב אחר! ולמה לא יחקור אחוזי הרטוריקה אצל ח"כ אחד שהוא גם ד"ר ובכנסת השתמש ביותר רטוריקה וגם ביותר קללות משא"כ באקדמיות???? ונלע"ד לשלב שניהם דרך הדרן, השערת מחקר שלי שהמשתמש ברטוריקה יותר יימצא אצלו מוך טבורי יתר, מדוע? שמתאמץ ומזיע ומחכך כריסו בסטנדר בשעת הדרשה, דוק ותשכח שכן הוא פיקא פיקא פיקא, הודיעני אם זכיתי ע"ז בפרס איג נובל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 09:52 |
|
| |
אכן, משקראתי חשבתי שלקחת מאמר של איג נובל או מהג'ורנל החשוב:
J of ireproducible results .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 12:54 |
|
| |
בפרסי 'איג נובל' זוכים לפעמים גם מדענים שעשו מחקרים של ממש ופה ושם הם נתפסו לעיסוק בזוטות ובשטויות. ואם איני טועה חלקם מכבדים את הפרס ואף מתייצבים לקבל אותו.
אבל תופעה זו לא קיימת בשום חברה ובשום מוסד דתי. שום רב או ראש ישיבה לא היה מוכן לקבל פרס 'איג הרב קוק' או 'איג גרשטנקורן'.
זאת אומרת שגם בעניין זה עדיין יש לרבנים ולראשי הישיבות מה ללמוד מן הנהוג באקדמיה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 13:25 |
|
| |
אליעזר, פרס איג לא מותנה ברצון המקבל, והראי' שקיבלוהו ריפס וויצטום המדלגים בתורה ובאותיותיה. ובקשר לרבנים וכו' הרי רב מתמנה לא רק על בסיס ידע ומחקר, אלא בתנאי שהוא יר"ש ות"ח וכו' ועל כן ברור שאף אחד לא יבזה אותו גם אם יצא לו איזה מאמר שטות. (אא"כ הוא גס רוח ואלים כגרוס, וכשרבנים אחרים מנסים להרגיעו ולהעמידו במקומו הוא מפעיל את תלמידיו האלימים, שאז אין מה לעשות).
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 03/11/2010 17:03:02
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 19:04 |
|
| |
ארתח ובקשר לרבנים וכו' הרי רב מתמנה לא רק על בסיס ידע ומחקר, אלא בתנאי שהוא יר"ש ות"ח
ת"ח אני מסוגל להבין \אבל יר"ש?? מאיפה יודעים? אולי הרב הזה שחקן גדול ומשחק אותה יר"ש?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 19:26 |
|
| |
כמובן שאפשר שיהיה שחקן, אבל על הרוב נדבר, קשה לשחק באמת יראת שמים, כי האדם ניכר בכל התנהגותו. עד הפרטים הקטנים מאד, וכולם מורים אם יש עליו מורא שמים באמת או שאין זה אלא סתם הצגות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 19:51 |
|
| |
ארתח התמימות שלך מעודדת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 00:21 |
|
| |
ירוחם נאמר בגמ' ניכרין דברי אמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 11:45 |
|
| |
היא מכוערת!! מכוערת!! מכוערת!
זה שנים טובא שאני אוצר בקרבי את הרעיון המבהיל הלזה, אוי לי אם אומר ואוי לי אם לא אומר, נפשי חלל בקרבי ועיני זולגה מאין סוכר. אבל תורה היא וללמוד אני צריך, אחת היא עמי ולא אנצרנה, ומי שנתגלה לו חידוש ואינו מלמדו עתיד ליתן את הדין כמ"ש בסה"ק.
על מה נסובים מילי? על יצירת התפארת גולת כל הארץ ה"מונה ליזה", שנים שאני מרחרח סביבה, בודק העלים והקאראקטין עליה הודפסה, על קנבס עור או סקאי, ואומר לנפשי: יצירה זו מה טיבה? סמל היופי והתרבות העידונין והאיקונין, שהעלמה מרת ג'וליה רוברט השתבחה ב"חיוך של מונה ליזה", ויש אומרים, לא כי, אלא האנג'לינא געלי היא היה המונה ליזה שבכל דור, ובה נתגלגלה נשמה גדולה זו.
עד שארכו לי הימים וזכיתי לראות המונה ליזה בכבודה ובעצמה, דמות דיוקנה של גוקונדה, ניצבת על היכנה בהלובר הגדול והנודע. עמדתי ואשתומם, נדחקתי ואצלם, והנה אין כלום. ראו נא יצירה פותה זו, מה עלובים נחיריה ומה קמוטים דדיה, ראשה עליה יאבל, וקרחתה הולך הלוך ורוע. מה מכוערה תבניתה ומה דלוחין פרצוף פניה עם החוטם, שחטו תרנגולת זו שקראה גברית, פניה כפני קוקסינל, ידיה חרוטים ושקופים אטומים, ראשה עליה כאבטיח ומתניה כדלעת, הזו אם כל היצירות משוש כל הארץ כלילת יופי? דמות נתעבת ושחוקה אשר אף בן תמותה לא היה מסובב ראשו אחריה בשוק?
מין דמות גחוכה עטופה סמרטוטות, היופי ממנה והלאה, ואמנות הציור בה לא מעלה ולא מוריד. שמועה שמעתי כי בארץ אינדי"ה יש פיל אחד אשר יצייר כעין המונה ליזה בחטמו הנקרא חדק, כך נאה לו וכך יאה לו כי לכך נוצר. אבל אנו בני האדם, מה לנו ולזו? איך הסכנו להפוך הכפישה הזו לערש תרבותינו וסמל היצירה האנושי, המתוכנן על פי חיתוך הזהב והברונזה וכולו אומר סודות ורזים שלא יפענחם כי אם דן בראון ומיקל סקופילד גם יחד.
גשי הלאה יצירה חסרת ערך, וטפחת על פני תרבותינו העלובה, אשר התעמולה תקשקש בה ותכריח מליארדים לענות אמן ולהנהן בראש על כל ג'אנק פוד אשר ילעיטונו, אי לך ארץ שמלכך נער ושרייך סוררים, עד מתי לעדה הרעה הזו? איך נתנו עטרה לראשם כל דבר סמרטוט המצוייר בשמן על עץ צפצפה ומדותיו 77X53 אשר עד עתה חמש מאות שנים לאחר מכן ישבו העלמות הנאוות וישתבחו בו???? במה השתבחתם? ואת מי קילסתם וגידלתם? עז עיוורת המושכת כבשים חרשות ובצואריהן הררים התלויים בשערה, כולנו, קופים אלמים. כה לחי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 11:51 |
|
| |
ארחת במתותא- אתה אולי ת"ח גדול- אבל אמנות?- אתה פשוט לא מבין מה היא. אם אתה שופט תמונה לפי יופיו של המודל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 12:49 |
|
| |
חלילה לי לשפוט ליופי המודל, אין לך קטנות גדולה מזו. המשפט הנכון הוא לפרופורציה בין העומק שבנוף לימינה של המפלצת ובין העומק שבימינה "נקודת הגומז" בלע"ז. ועוד, שהרי ידיה הקדמיות של הנ"ל משדרות תחושה מאד מעניינת, יד ימין משדרת תנועה, ואילו שמאל משדרת רוגע ועמידה במקום! הרי לך, תחכום שכזה! תנועה יחד עם רוגע, וכן חיוכה, חיוך של מונה ליזה, אשר השתבחו בו הגבירות הנאוות בהוליווד, אין הוא סתם חיוך, הוא נעשה בטכניקה של עשן צדדי, הנותן תחושה של עוד מעט חיוך, דהיינו לא חיוך גמור, אלא שאולי עוד מעט יקום הפסל ויחייך, הרי לך! מנפלאות האמנות והעומקים שהיא יכולה לשדר בהם, מה שאין הלב יכול לדבר ולא האף יכול לשמוע! יקומו המתים מקברם ויכחישו! ולהעיר, שעד המאה ה19 אף אחד לא ידע מי היא מונה ליזה, פשוט התייחסו אליה כעוד ציור משעמם וכעור, רק בעת גדולת ותחית ההשכלה פתאום שמו לב, והמכשלה הזאת תחת ידינו ואנו לא ידענו! כלילת יופי משוש כל בת הקפה של פריס ולא ראינו? אבותינו ספרו לנו ויגידו עוצם יקר יפיפותה, אבל לנו אסור לגלות, שהמלך עירום, ומדובר בציור מכוער לפי כל קנה מדה, שהתחכום המזערי שיש בו נופל בהרבה מתחכום בקריקטורה של עתון סופ"ש. אגב, ריבי ירוחם, מדוע המוזיקה המוצרטית נקראת "קלאסית", מדוע דוקא המוזיקה שרוב בני האדם לא כל כך מתעניינים בה ולא נהנים ממנה היא "קלאסית", בעוד "רוק" "פופ" הם סתם סגנונות, אולי נתחיל לקרוא לה "מוזיקה מערב אירופית", או "מוזיקת קונצרטים", מי הופך אותה לקלאסית משוש כל הארץ בשם אלהים ובשם כל הקדושים??
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 13:06 |
|
| |
המונה ליזה אמורה להעיד על משהו אחר לגמרי . אה״נ שנלאו רבים וטובים להבין את יופי הציור והמצויירת בעצמם אולם ההסתכלות הסובייקטיבית של אמן רב מעללים מעוררת את התפעלותו המזוייפת ואת אמונת החכמים של מביני דורינו לומר שאם הצייר הגאון וכו׳ וכו׳ התפעל מיופי אשה זו סימן שאכן היא יפה . ומכיוון שרבים וטובים חולקים עליהם וסוברים שזהו רק סימן שהיא יפה ״בעיניו״ לכן קולמוסים רבים השתברו נשברים ויישברו בחקירה מיהי אשה זו שמצאה חן בעיניו ושבתה את ליבו מה היו מעשיה ומה טיב ועומק קשריהם . ארתח, ויקי אינה אוניברסיטה.... בלשונך הנאה הייתי אומר שויקיפעדיא מתחרז עם קאמעדייע ולא אם אקדעמייע אף שהם אותיות מתחלפות אבל עד כאן נתנו לי רשות מן השמיים לכתוב ואם יעלה הרצון לפני אוסיף עליהן עוד רמזים נפלאים משובבי עין ולב
תוקן על ידי pi_haton ב- 29/11/2010 13:10:59
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 14:26 |
|
| |
עוד ישיבה בוחער שגילה את הפאסטמאדערניז"ם ובא לספר לכולם על תגליתו בהתרגשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 21:39 |
|
| |
חדשה מרעישה מן בית מדרשך, ואנחנו לא ידענו שהמונה ליזה קשורה להפוסט מודרניזם. ואולי נתחלף לך מיצג האסלה במונה ליזה, וה' הטוב יכפר.
|
|
|
|
|