|
|
| נשלח ב-3/11/2010 13:28 |
|
| |
נדמה לי שאנשים חיים כאן באשליות.
מי שחולם שהספריה תזרוק לחלוקה את "ספר הזכרון לבעלז" או סט של מנחת חינוך - מכון ירושלים, או (אפילו רק) משניות דפוס ונציה - שימשיך לחלום.
יהיו מעט ספרים בעלי ערך (כאלה שסוחרים מוכרים בתוך החנות ולא בארגזים בחוץ). החל מהשעה תשע ועשרה יישארו רק ספרים ביידיש (מה לעשות) וגליונות של איגוד השחמט ו"די גאלדענע קייט".
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 14:34 |
|
| |
אולי כל יום יוציאו דברים חדשים? נראה לכם שיהיה שם הרבה אנשים?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 13:09 |
|
| |
כפי המצופה, בשעה רבע לתשע כבר היו כמה עשרות אנשים בוזזים את מה שנשאר על השולחנות... עם קצת טירחה ודחיפות ניתן היה למשוך משהו מעניין, אם כי בקושי בעלי ערך אפילו מועט. ספרי היידיש התגוללו ללא דורש, ומרבית הספרים היו בלועזית. ספרי קודש ממש לא היו כלל. האווירה היתה של הפנינג די מחוייך, מדי פעם הוציאו עוד ספרים, אבל בשלב מסויים התחילו להוציא רק ספרים בלועזית. לפי התוכנית המקורית משחררים כל יום עוד ספרים, אינני יודע אם זה שווה את הטירחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 18:22 |
|
| |
היום חשבתי ליסוע,בסוף לא נסעתי,לפי התיאור שלך נשמע שלא כדאי ליסוע. אותי מענין ספרי יהדות,ספרים על כלכלה,פסיכולוגיה וכו',היה שם כאלה דברים? יש שם כמות גדולה של ספרים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 19:07 |
|
| |
לפי מה שאמרו הוציאו היום כמעט הכל, והנותר הילכו בו כבר הנמושות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 22:48 |
|
| |
יעקב
תודה.
חסכת לי טרחה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 01:02 |
|
| |
לפי הודעת הספריה החלוקה הסתיימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 09:26 |
|
| |
חרף ההודעה, אתמול עוד עמדו להם מספר ספרים לא גדול, על גבי שלושה שולחנות צמוד לכניסה הראשית.
רוב מוחלט - לועזית.
אבל רבותיי, חלוקת הספרים זה קטן. הספריה משנה את פניה, הן בטכנולוגיה (מסכי פלזמה, ובקרוב הזמנת ספרים ממוחשבת) והן בסדרי עבודה אשר ימירו את העובדים הממשלתיים אשר סוגדים להפסקות יזומות בעובדי חברה ריווחית (היינו - אותם עובדים בשינוי אדרת), והדבר הוא שיחת היום בין העובדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 18:16 |
|
| |
שמחה אתה מעובדי הספריה הלאומית?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 21:53 |
|
| |
כי הוציא שם רע על הספרייה הלאומית. אתמול מצאתי לי שני ספרים, אחד על יהדות אמריקה בשנות החמישים של ישראל גולדשטיין, השני ספר שירים של קוסטאס וורנאליס. המחיר לא השאיר מקום להתלבטות.
לקוראי גרמנית יש מבחר מכובד. היו שם יותר יקים זקנים מאשר בבית הכנסת שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 09:13 |
|
| |
נכון לאתמול, נותרו מעט מאוד ספרים, מונחים על עגלה קטנה בכניסה הראשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 10:46 |
|
| |
סגסג. איני עובד בספריה, אבל מבקר לעיתים (מבקר תרתי משמע), מזה שנים.
ראה את המסמך המצורף, מהפעם הראשונה בה ביקשתי ספר ולא קיבלתיו.

|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 14:36 |
|
| |
שמחה אם לא היתי השבוע בספריה הלאומית[זה הפעם השנה שאני מבקר שמה.]לא הייתי מבין מה זה הפתק הזה. חבל שמחקת את פרטי המשאיל.:) למה שמרת את הפתק הזה?. מה אתה מתכוין שאתה מבקר תרתי משמע,שיש לך ביקורת על הנעשה שמה? מה הבקורת?.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2010 06:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2010 09:02 |
|
| |
הידיעה ב'הארץ' נראית כהודעה יחצ"נית.
ובסיפא יש שני ציטוטים מעניינים:
1.
14,000 הספרים שנמסרו בימים האחרונים הם רק ההתחלה. במחסני הספרייה בגבעת שאול ממתינים עוד 250 ספרים מיותרים שבכוונת הספרייה למסור לציבור בחודשים הקרובים.
דובר על 7,000 ואיך קפצו למספר כפול? ובנוסף ל-14,000 יש עוד 250 - זו לא הודעה מוזרה?
2.
בתוך כך, בינואר הקרוב תשלים הספרייה את הפיכתה מגוף השייך לאוניברסיטה העברית לחברה עצמאית לתועלת הציבור. זהו השלב הראשון בדרך להקמת המבנה החדש של הספרייה הלאומית שיקום בין מוזיאון ישראל לכנסת.
זו בשורה טובה.
|
|
|
|
|