|
|
| נשלח ב-2/11/2010 16:00 |
|
| |
ירוחם האם גם מלכותא דרקיעא עברה דמוקרטיזציה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 16:01 |
|
| |
שותף או שתאמר או שלא תאמר
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 16:10 |
|
| |
בעל בהחלט- היום אתה כבר לא רואה מלאכים ושדים מסתובבים חופשי, היום עושים את מלאכתם אנשים- בעיקר את זו של השדים. היום אנשים הם המחליטים את מי צריך להעניש ואיך להעניש אותו- ולא בית דין של מעלה. הם מקבלים את ההוראות מלמטה- היום זו הדמוקרטיה במיטבה, הגדויילים של מטה קובעים מה יעשה למעלה.- צדיק גוזר והקב"ה מקיים- פעם זה היה ההפך- הקב"ה גזר והצדיק קיים. היום כבר את זה מזמן..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 16:13 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | שותף יקר, האם אתה בונה על כך שאולי יום אחד יימצא מאמר חז"ל התומך בדבריך?????
לא אני צריך להיות בקי גדול, אלא אתה צריך להביא את המקור אשר טוען כי בכל מלה מחז"ל יש פרד"ס, נשמח מאד אם תמצאנו. אם כי היית צריך לברר מראש לפני שאתה מניח זאת בפשטות, ובכל אופן ניתן לך לבררו כעת, אדרבה, מצא את המקור הנעלם עליו בנויה השקפתך כבר שלשים שנה, והנח אותו לפנינו.
כל זמן שאין מקור זה, הבן ששיטתך בנויה על תהו.
ואביא את ההוכחה המשכנעת של שומר אמונים למציאות הקבלה, שהרי אמרו בב"ק "ר' יעקב משלם? ר' יעקב מאי עבידתיה? אלא אימא ר' יעקב אומר משלם", וכי עלה על דעתם כך? אלא שהוא סוד. |
|
העולם הזה מדהים כל פעם מחדש. כמה יהירות "היית צריך לברר לפני שלושים שנה". הרי אין מושג קלוש מי אני ובכ"ז מטיף לי מוסר וכו'. מדהים מדהים.
שמע נא ילדון.
דברי האר"י והגאון מלאים מקצה לקצה על ההשוואה בין ארבעת חלקי התורה לבין ארבעת עולמות אבי"ע (מקווה שאתה יודע את הר"ת. אם לא- אצילות בריאה יצירה עשיה), בעניין ההתאמה ביניהם עיין דברי האר"י בשער המצוות ואתחנן ובפע"ח שער הנהגת הלימוד וכן דברי הגר"א בהיכלות פקודי היכל ו' בעניין ארבעה שנכנסו לפרדס ובתיקונים תיקון נ"ד. וידוע לכל מי שפתח ספר עם אותיות רש"י קטנות בימי חייו שיש עשרות מאמרים בזהר על זה שכל מה שיש בעולם אחד יש כנגדו בשאר העולמות. לכן ברור (ואם אתה חושש שבכ"ז לא ברור, ספר הדע"ה של הלשם ח"ב דרו"ב ענ"ד יאריך בשבילך בכ"ז) שכל פרט בתורה יש לו שורש בכל העולמות ובכל הרבדים שבה. דברים אלה נלמדים בגנון של הקבלה ועליך להגיש בקשה להתקבל לפחות ברמה הזאת.
יכול להיות שהדינוזאורים עפו מן העולם בגלל שחצנותם המטופשת ? לך לשלום.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 16:46 |
|
| |
שותף יש כלל בוויכוחים שאומר שאם מישהו מתחיל לצעוק ולנפנף באלימות את יריביו, כרנאה שמשהו לא בסדר בטיעוניו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 16:56 |
|
| |
בעמיו-
מה לך ולכל זה ? הבחורצ'יק רוצה ראיות יקבל ראיות. אבל יש דרך של בני אדם לדבר. אם כל כך מתפעלים מהחילוניים אפשר לאמץ לפחות דבר אחד חיובי מהם. אתה לא צריך להיבהל ולא להסיק מסקנות. הוא לא אמר שום דבר משמעותי שהיה אמור לאיים על טענותיי, הוא סתם התבטא ביהירות שאין לה בסיס.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 20:38 |
|
| |
| שותףסוד כתב: |  | חז"ל ידעו וקיבלו וחיו את מה שקורה למעלה ואמור לקרות גם למטה. הם אינם רצים ומנהלים מעקב אחרי המציאות התחתונה (כמו שעושה המדע), אלא הם מסתכלים עד כמה התמונה התחתונה תואמת לתוכנית העליונה הקודמת אליה. הם אינם קונים פוטנציאליים של הדירות בבניין אלא הם בבחינת מפקחי הבנייה והמהנדסים. השינויים ואי ההתאמות נובעים מהמעבר החלק או המחוספס בין העולמות של הרצוי והמצוי, וזה פשר ההבדלים בין דברי חז"ל למציאות המשתנה לטובה או לרעה בכל דור ודור (היום קוראים לזה עבודה ערבית). |
|
[שותףסוד,
יש לך תלי תלים של הנחות יסוד שמהם משתלשלות להן מיליוני מסקנות, שכמובן מחזקות את ההנחות וחוזר חלילה.
זה מבנה מוצק ויציב למדי של לימוד והתבוננות בעולם, אך הבעיה היא שאין שום דבר שבאמת מחייב את ההנחות שלך.
ההנחות האלה, כך נדמה לי, מנסות לפתור בעיות וקושיות אלא שיש פיתרונות אחרים למכביר, חלקם הגדול, אגב, טובים ופשוטים משלך. אני עדיין תוהה מדוע אתה בוחר דוקא בציור המסובך יותר, שלא רק סותר פעמים רבות את המציאות המפורשת (למשל כשאתה מתאר את חז"ל כמנותקים מן העולם המציאותי ושקועים בעולמות עליונים) אלא גם מחייב מיני טענות סתומות ו"משחקי מחבואים" משונים, ומושך אותך שוב ושוב להמשיך ולהסתבך במעגליות אין קץ (עד שלעתים באמת נדמה כאילו אתה כותב מתוך תחושת סחרחורת ושכחת כבר מאין באת ולאן אתה הולך).]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 22:05 |
|
| |
שותף היקר אתה לא הראשון שמעיר לי שאני כותב בשחצנות, אני מאד מצטער. זה לא אישי, אולי אני חושב שכך הדיון יתחדד יותר מהר. בכל אופן ביקשתי ראיה מחז"ל, או לפחות מהקדמונים, האם המקור הראשון שלכל מלה ומלה בתורה שבכתב ובע"פ יש ארבעה רבדים הוא באר"י או בגר"א? ואם כן - היכן בדבריהם? מנין לקחו זאת? אני מכיר מקורות מפורשים בחז"ל ובראשונים שקובעים לא כך, אבל לפחות הייתי רוצה לשמוע מי הוא בדיוק הצד השני? מה הוא אומר והיכן? מה הוא המקור הראשון למושג פרד"ס? (רמז: יש כמה דעות בנושא). בא נניח שהיית מדבר בלשון מכובדת, עדיין ההתעלמות מיסודי הדיון היא עצמה חוסר כבוד לכל הדיון. יש כאן גם קצת אנשים רציניים, דבר אתם בלשון עבר ואמור ברור מנין לך הנחותיך?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 22:07 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | | דינוזאורוס, בעל שומר אמונים אינו מביא זאת כהוכחה, הוא פשוט מספר שטמון כאן סוד. |
|
הנני מציע לכבודו לבדוק שוב
וכן לעיין בהקדמת מהרח"ו לע"ח
הילדון
החופק"ק היורה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 22:20 |
|
| |
צייתתי לך ובדקתי שוב, והנה זה לשונו בהקדמה שניה: "ודע כי אפילו בדברים שנאמרו בגמרא שנראין דברי מותר, ושלא בדקדוק, אין הדבר כן, אלא יש בהם פנימיות ורמז עצום, כגון הא דאיתא בב"ק וכו', ומי שלא ידע הסוד שרמזו באמרם ר' יעקב משלם יתמה ודאי ויאמר דקארי לה אמאי קארי לה, הלא התירוץ פשוט, כי איך יעלה בדעת להבין דר' יעקב משלם חצי נזק, אבל האמת הוא שכוונו להעירנו על סוד נסתר, ואין כאן מקום לדברים הללו".
היאך אתה מפרש זאת כנסיון להוכיח משהו מכאן?
מה שבחרת לחתום בכינוי ילדון דוקא בתגובתך אלי, נותן מקום לטעות כאילו כך כיניתיך אי פעם בעבר, ולא היא, לא עשיתי זאת אפילו לא בלבי, בכל אופן לא אותך. בדרך כלל אני נזהר שלא לזלזל בכבוד תלמידי חכמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 23:08 |
|
| |
לשבח גרונם אתה יכול להיות רגוע .
כפי שנראה מהחתימה החדשה שלו -החופק"ק היורה מאד שמח על התואר החדש שזכה לו.
תוקן על ידי צענערענע ב- 02/11/2010 23:10:25
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 23:17 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | צייתתי לך ובדקתי שוב, והנה זה לשונו בהקדמה שניה: "ודע כי אפילו בדברים שנאמרו בגמרא שנראין דברי מותר, ושלא בדקדוק, אין הדבר כן, אלא יש בהם פנימיות ורמז עצום, כגון הא דאיתא בב"ק וכו', ומי שלא ידע הסוד שרמזו באמרם ר' יעקב משלם יתמה ודאי ויאמר דקארי לה אמאי קארי לה, הלא התירוץ פשוט, כי איך יעלה בדעת להבין דר' יעקב משלם חצי נזק, אבל האמת הוא שכוונו להעירנו על סוד נסתר, ואין כאן מקום לדברים הללו".
היאך אתה מפרש זאת כנסיון להוכיח משהו מכאן?
מה שבחרת לחתום בכינוי ילדון דוקא בתגובתך אלי, נותן מקום לטעות כאילו כך כיניתיך אי פעם בעבר, ולא היא, לא עשיתי זאת אפילו לא בלבי, בכל אופן לא אותך. בדרך כלל אני נזהר שלא לזלזל בכבוד תלמידי חכמים. |
|
נכון שאין הוא מציג את הדברים בדרך מופת, אבל הוא לא סתם מסביר גמ' בב"ק בתוך איזה דרוש, הוא מכניס בתוך הקדמתו הבאה להסביר את נחיצות הקבלה וההוכחות לה, שגם הדברים התמוהים אשר יתפלא כל קורא איך יעלה על הדעת ונראים למותר ושלא בדקדוק, מתבארים על פי הקבלה. מובן שהוא לא כתב זאת כי נזכר דרך אגב במשהו חשוב, אלא שהוא בא להראות שהקבלה פותרת את הבעיות הללו.
השמח בחתימתו
החופק"ק
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 00:11 |
|
| |
כמו שכתבתי באשכול אחר, שרי באד אבסורדום וסיים באד הומינם. שימו לב שזו טקטיקה עקבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 07:25 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  |
כמו שכתבתי באשכול אחר, שרי באד אבסורדום וסיים באד הומינם. שימו לב שזו טקטיקה עקבית. |
|
בוקר טוב.
שמחתי באומרים לי שהגבת בלילה, וזאת מכמה סיבות:
א. כבר הזכרתי בעניינו של דפל הזל"ט שכשאנשים נעלמים בעקבות התכתשות כלשהיא זה גורם דאגה וכו'. ולכן טוב לדעת שאתה עמנו.
ב. יותר שמחתי לראות שאתה עוקב אחרי העניינים כמציץ במין החרכים ובאהבתה תשגה תמיד.
ג. ועוד יותר שמחתי שיש סימן לשינוי הטבעים, ואני כבר לא סיטרא אחרא אלא רק שני אדים.
ד. ויותר מכל שמחתי על המחמאה שהשיטה עקבית ולא סותרת. זו באמת ידיעה יוצאת דופן בעולמנו ולא אבדה התקווה.
להוי ידוע שאני נעלם היום לכמה שעות. הכל בשליטה בס"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 21:37 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | (ההנחות האלה, כך נדמה לי, מנסות לפתור בעיות וקושיות אלא שיש פיתרונות אחרים למכביר, חלקם הגדול, אגב, טובים ופשוטים משלך. אני עדיין תוהה מדוע אתה בוחר דוקא בציור המסובך יותר, שלא רק סותר פעמים רבות את המציאות המפורשת (למשל כשאתה מתאר את חז"ל כמנותקים מן העולם המציאותי ושקועים בעולמות עליונים) אלא גם מחייב מיני טענות סתומות ו"משחקי מחבואים" משונים, ומושך אותך שוב ושוב להמשיך ולהסתבך במעגליות אין קץ (עד שלעתים באמת נדמה כאילו אתה כותב מתוך תחושת סחרחורת ושכחת כבר מאין באת ולאן אתה הולך).]
|
|
אני עדיין לא קבלתי תשובה פשוטה יותר לבעיית התינוקות. אשמח לשמוע תשובתך.
|
|
|
|
|