בית פורומים עצור כאן חושבים

מה קרה לתינוקות ?!?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2010 12:43 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
למשל - אם אתה מתנה את האמונה בקב"ה בכך שתאמין בלב שלם שתינוקות בנים אמורים להיוולד כשפניהם כלפי מטה משום שככה זה בעולמות עליונים כלשהם, אתה גוזר על עצמך אחד משתים - להיות אינטיליגנטי, חקרן, בעל ידע וכופר או להיות טיפש, מתעצל לחשוב, בוּר ומאמין.]

את מזכירה לי את דברי הרמב"ם בפירוש המשניות בסנהדרין:
וממה שאתה צריך לדעת כי דברי חכמים ז"ל נחלקו בם בני אדם לשלוש כיתות:
הראשונה והוא רוב מה שראיתי, ואשר ראיתי חיבוריו ומה ששמעתי עליו -
הם מאמינים אותם על פשטם, ואין סוברין בהם פירוש נסתר בשום פנים. והנמנעות כולם הם אצלם מחויבות המציאות.

ואמנם עושים כן, לפי שלא הבינו החוכמה והם רחוקים מן התבונות, ואין בהם מן השלמות כדי שיתעוררו מאליהם, ולא מצאו מעורר שיעורר אותם. סוברין שלא כוונו החכמים ז"ל בכל דבריהם הישרים והמתוקנים, אלא מה שהבינו לפי דעתם מהם, ושהם על פשטם. ואע"פ שהנראה מקצת דבריהם יש בהם מן הדיבה והריחוק מן השכל, עד שאילו סופר על פשוטו לעמי הארץ - כל שכן לחכמים - היו תמהים בהתבוננתם בהם, והם אומרים היאך יתכן שיהיה בעולם אדם שיחשוב בזה או שיאמין שהיא אמונה נכונה, ק"ו שייטיב בעיניו.

וזו הכת עניי הדעת, יש להצטער עליהם לסכלותם, לפי שהם מכבדין ומנשאין החכמים כפי דעתם, והם משפילים אותם בתכלית השפלות, והם אינם מבינין זה. וחי השם יתברך כי הכת הזה מאבדים הדרת התורה ומאפילים זהרה, ומשימים תורת ה' בהיפך המכוון בה. לפי שהשם יתברך אמר בתורה התמימה "אשר ישמעון את כל החוקים האלה ואמרו רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה", והכת הזאת מספרים משפטי דברי החכמים ז"ל מה שכששומעים אותו שאר האומות, אומרים "רק עם סכל ונבל הגוי הקטן הזה".

ורוב מה שעושים זה הדרשנים שהם מפרשים ומודיעים להמון העם מה שאינם יודעים. ומי יתן אחר שלא ידעו ולא הבינו שיהיו שותקים. כמו שאמר "מי יתן החרש תחרישון ותהי להם לחכמה". או שיהיו אומרים אין אנו מבינים כוונת החכמים בזה המאמר ולא היאך יתפרש. אבל הם מחשבים שהם מבינים אותו ומשתדלים להודיעו לפרש לעם מה שהבינו הם עצמם, כפי דעתם החלושה, לא מה שאמרו חכמים, ודורשים בראשי העם דרשות ממסכת ברכות ופרק חלק וזולתם על פשטם מלה במלה.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 12:56 לינק ישיר 

"ובשו"ת החת"ס בתשובה קסז' בבארו מקום בית החיצון כתב "אבל באמת כל זה כתבו תוס' לפי הבנתם וכן רש"י ז"ל פירש וכו' הכל לפי שכלם אבל אחר בקשת המחילה מרבותינו הקדושים לא צדקו דבריהם".

הנה דוגמא שגם החת"ס מאשר שיש טעויות בתוספות וברש"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 15:38 לינק ישיר 

תוקן על ידי שותףסוד ב- 04/11/2010 15:54:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 15:49 לינק ישיר 

אין שום קשר בין הציטוט שהבאתי לבין דבריך.

יש כאן או
א.נסיון להתחמק ממה שמתגלה לך-זה יותר מידי מאיים על השקפת עולמך

ב.חוסר הבנה מוחלט במהות ההבדל בין הקטע שהבאת לבין הציטוט שהבאתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 15:52 לינק ישיר 

ברשותכם אעתיק חלק קטן מהקדמת הנודע ביהודה לספרו ציון לנפש חיה על אגדות הש"ס.

אמר המחבר הנני לובש בגד קנאה בראותי את התלאה אשר מצאת את עמי.... האספסוף אשר בקרבנו בעלי אסופות המהגים ומצפצפים .... מגדילים פה לדבר סרה על דברי אגדה לאמור שמועה זו אינה נאה כי מה תועלת יש בהם דבר סתום וחתום הלוא טובה השתיקה מדבר בהפלאה. ואני העני... ואיך אעלה ... ולרבותינו נפתחו שערי חכמה וכל דבריהם כגחלי אש של מעלה פליאות התורה וסודותיה. ודקי הראות הרואים במראה המאירה יבינו במראה ובחידות... ואכתוב בספר תועלת כללות כל האגדות שבתלמוד ובמדרשים מה עלתה במחשבתם של בעלי התלמוד והמדרש לדבר דברים סתומים וחתומים והם ידעו כי מים עמוקים כאלה גם איש תבונה לא ידלה לרדת לסוף עומק הסוד. אכן עם כל הסתום והחתום יש בהם רב התועלת כאשר נזכה שיקויים בנו ישקני מנשיקות פיהו ויופיע עלינו רוח ממרום ונשמע דברי אלקים חיים אז נשכיל ונדע רב הטוב אשר הגיע אלינו ע"י לימודינו דברי האגדות לעת עתה אף באין מבין ואשא משלי ואומר....

אל תכעסו עלי אם אומר שאני מאמין לו יותר מאשר לכם.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 16:27 לינק ישיר 

תרגילי ההתחמקות שלך מעוררים את תדהמת האספסוף.....ועדיין לא הבנת את ההבדל.

הרי לא מדובר כאן על שאנחנו עושים צחוק מאגדות חז"ל.

מדובר בענייני הלכה שנפסקו מחמת חוסר ידיעת חז"ל באנטומיה-והחתם סופר שחי בתקופה מאוחרת שבה כבר צילמו צילומי רנטגן  הוכרח להודות באומץ שחז"ל טעו בעניין זה.

וכמו שאמרה אמשלום התעקשותך להאחז בקרנות המזבח של עקרונותיך מביאה אותך כבר עכשו לזלזל בחת"ס .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 17:01 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

א. זה קשר מדומיין שאתה יצרת. יש לחז"ל דרשות רבות ויש רעיונות שונים שעולים מהן - רעיונות חינוכיים, מסרים דתיים, עקרונות מוסריים וכו' וכו'. האם אתה הולך להעמיד את כל אמונתך על קרן הצבי של הזיהוי בין שפרה ופועה למרים ויוכבד? למה לך? למה לך לשים לעצמך ולאמונתך מבחנים בלתי אפשריים? מדוע שלא תנסה להבין את הדרשות מצד "פנימיותן" - שהוא צד שאתה כה מרבה לשבח כאן - ולא תבנה עליהן תלי תלים של מגדלים פורחים באויר והררים התלוים בשערה?
האם כל מה שאינו עובדה מדעית הוא שקר? האם לא קראת מעולם ספר פרוזה טוב? שירה מרגשת? האם הם שקר, רק בגלל שאינם מדייקים בעובדות מדעיות? ממישהו שכ"כ עסוק בהעמקה במיני "עולמות עליונים" הייתי מצפה לקצת יותר יצירתיות מחשבתית (ולא, להגיד - "בזמנם בעולמות העליונים התינוקות היו נולדים כך והיום התרחקנו מאותם עולמות ושוד ושבר תינוקות נולדים אחרת" זו לא יצירתיות מחשבתית, אלא אם כן כל סיפור כאילו-מד"ב המופיע באתרי יצירה ברשת הוא בגדר "יצירתיות מחשבתית").

אמאלה (שאת כ"כ דואגת לי)-

כבר התבאר לעיל בתשובתי לדברי שנרב (שהוא שוב נעלם) שהמשחק השתנה. הנושא הוא לא הקבלה, הנושא הוא כל התורה המטורפת שלנו. הבאתי לעיל דוגמא קורעת לב על בחור צעיר ופורח שצריך לוותר על תאוותו אושרו וחייו ולא לציית לאקדח מאיים שדורש ממנו לעשות דבר שהיה חושק בו מאד לולא העובדה הקטנונית משהו שמדובר בגיסתו לשעבר. והנה על סמך כמה "הנחות" אנחנו מגיעים למעשים "מטורפים". זו התורה.
אני מבין שהיית רוצה שתהיה תורה אחרת, נעימה, פרוזה, שירה מרגשת, שקיעה מדהימה, אבל זה לא כך.
ולכן התורה שלי היא מיקשה אחת, כאיש אחד בלב אחד, על כל פרטיה ודיקדוקיה. מה לעשות, אני לא רפורמי.  
אין לי יצירתיות מחשבתית, סתם אמונת חכמים.

ב. אתה מכשיל את עצמך - אם "הכל או כלום" אז יש סבירות של לפחות 50% ש"כלום". למה לא להניח שחז"ל חיו בתקופה מסויימת בה שלטו מיני דעות שונות ברובן מן המקובל היום? אם אתה מחוייב לשיטות החשיבה שלהם, אתה עדיין יכול - מתוך יושר אינטלקטואלי - לחיות ע"פ ההלכה שהם קבעו (לפחות לפי שיטות הקביעה שלהם את ההלכה) ולא לכפור בשום עיקר. אבל אתה, כאמור, בוחר לשים הכל באותו סל ולאבד את כל עולמך בשביל שטות שולית לחלוטין.

אני לא תופר לי מדברי חכמים את החליפה שמתאימה לי. אני אמסור את נפשי אם צריך על דקדוק קל מדברי סופרים, כי אין אצלי שום הבדל והיתר לחלק מבחינת ההסתכלות ההמונית שלי. זה לא קשור כלל לחילוקים שהם לימדו אותי בין דברי תורה לדבריהם, החילוקים ההם הם כולם ציות לדבריהם.

לגבי המשל -
אני מתנצלת על שכושר ההסבר שלי לקוי. אנסה שוב.
יש לך סל של תפוחי הכרח-אמוני. בסל זה אתה (וכל אחד מאיתנו, שרואה עצמו חלק ממסורת ישראל) שם את מה שהוא הכרחי מבחינתו באמונתו, את היסודות שעליהם מושתתת מחוייבותו לתורה, לא-להים ולמסורת. אל הסל הבסיסי המשותף - פחות או יותר - לכולנו, אתה בוחר להוסיף עוד ערימות של תפוחים שאף אותם אתה מכנה הכרח-אמוני. הבעיה בריכוז כה גבוה של פירות יחד הוא, שאם אחד מהם מרקיב הוא גורם ריקבון גם לשאר. חלק מן התפוחים שבחרת להוסיף, כבר היו רקובים לפני שנכנסו לסל ועכשיו הם יגרמו אפילו לאלה שהם באמת הכרחיים להרקיב. מהר מאוד לא יישאר דבר מיסודות האמונה שלך.
למשל - אם אתה מתנה את האמונה בקב"ה בכך שתאמין בלב שלם שתינוקות בנים אמורים להיוולד כשפניהם כלפי מטה משום שככה זה בעולמות עליונים כלשהם, אתה גוזר על עצמך אחד משתים - להיות אינטיליגנטי, חקרן, בעל ידע וכופר או להיות טיפש, מתעצל לחשוב, בוּר ומאמין.]

המשל שלך היה מקסים וקל להבנה, אני סתם התבדחתי. הבעיה הקטנה היא שהתורה איננה סל תפוחים, שזה ישנו גם בלי זה. התורה היא מיקשה אחת כנ"ל, גם אם זה מונע פרנסה מרבנים רפורמיים. שלמה המלך הבין את כל מצוות התורה עד שהגיע לפרה אדומה. כיוון שלא הבין אותה אמר "אמרתי אחכמה והיא (כל התורה) רחוקה ממני" כי חסר משהו בהבנת פרט אחד חסר בהבנת הכל. אין לזה משל אחר, רק התורה נתפסת בעולם כשלמות אחת.

ולמסקנה מי נראה לך יותר בסכנת אמונה- המאמין בכל או המאמין בחלקים ?
אל תדאגי אמאלה, לקחתי סוודר.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 17:11 לינק ישיר 

ומה בקשר לחת"ס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 17:25 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
תרגילי ההתחמקות שלך מעוררים את תדהמת האספסוף.....ועדיין לא הבנת את ההבדל.
הרי לא מדובר כאן על שאנחנו עושים צחוק מאגדות חז"ל.
מדובר בענייני הלכה שנפסקו מחמת חוסר ידיעת חז"ל באנטומיה-והחתם סופר שחי בתקופה מאוחרת שבה כבר צילמו צילומי רנטגן  הוכרח להודות באומץ שחז"ל טעו בעניין זה.
וכמו שאמרה אמשלום התעקשותך להאחז בקרנות המזבח של עקרונותיך מביאה אותך כבר עכשו לזלזל בחת"ס .

מורתי-

אנחנו לא עושים צחוק מאגדות חז"ל, אלא רק מדבריהם הגלויים בהלכה. יופי לכם.

האשכול הזה מדבר על נשתנו הטבעים, אז מה השאלה בדיוק ?
שיהיה ברור- כל קושיה מדברי האנטומיה של חז"ל על האנטומיה שלנו, והן רבות לאין ספור (אפילו שירון ידען טוען שזה מה ששבר אותו, מעניין למה לקח לו 17 שנה לגלות את זה- הלא זה בכל דף שני בגמרא), נפתרת ע"י תשובת הקסם של שינוי הטבעים. אלא שכאן ניסינו להסביר ששינוי הטבעים מקורו בהתרחקות העולם הרצוי מהעולם המצוי, ובעוונותינו הרבים (כדמוכח בדור המבול).

אם טענתך על לשון טעות של החתם סופר הייתי מבקש לראות ציטוט מלא של דבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 17:32 לינק ישיר 

[שותף,

אף מילה מדברי לעיל לא נכתבה ב"שפה" רפורמית. הכל נכתב לשיטתך האורתודוקסית. חבל שאתה ממהר לשפוט וממהר לפסול. חבל גם שאינך מתבונן באמת במראת האמונה שלך ורואה עד כמה היא מעוותת את פרצופם של חז"ל ואת פניה של היהדות. נראה לי שמיציתי את הדיון איתך - אין לו סיכוי להגיע לשום מקום, כי אתה מסרב להתמודד עם המציאות ומעדיף על פניה מיני "עולמות עליונים" ו"אמונות חכמים" שאין להם אפילו קשר קלוש ליהדות. כפי שכבר כתבתי - את עולמך שלך אתה מאבד. חבל רק שאתה עלול לקחת איתך במסעך המטורף לעבר התהום עוד כמה נשמות טהורות שיפלו לפח ה"הכל או כלום" השטחי והמסוכן שלך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 17:44 לינק ישיר 

אמשלום:
למה את נגררת ??
הבנו אותו, ואני כמעט בטוח שעושה את זה בכוונה להכפיש את היהדות ואת התורה ואת החכמים בכל הדורות, רוצה הוא לעשות מכל התורה וחז"ל ללג ולקלס,
ואפי' אם נקח בחשבון שהוא אנוס, ע"ז נאמר אדם מועד לעולם,
(מצטער שותף היקר זה ההרגשה שלי,)

תוקן על ידי maxmen ב- 04/11/2010 17:46:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:01 לינק ישיר 

maxmen כתב:
הבנו אותו, ואני כמעט בטוח שעושה את זה בכוונה להכפיש את היהדות ואת התורה ואת החכמים בכל הדורות, רוצה הוא לעשות מכל התורה וחז"ל ללג ולקלס,

מקס-
מי עושה את חז"ל ללעג- זה שאומר שדבריהם אמת ותולה את החסרון בעצמו שלא מבין, או שזה שתולה את החסרון בהם (שמעו מחכמים שבדורם, מצצו מהאצבע, צחקו והתבדחו) ואת השלימות והידע הנכון בעצמו. אני מוכן לעמוד למשפטם של חז"ל. גם אתה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:01 לינק ישיר 

אם שלום
את צודקת אין  לזה כל קשר ליהדות אבל לנצרות יש  לו קשר. אולי כדבר.י מקס- הוא בעצם מיסיונר במסוה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:17 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

את צודקת אין  לזה כל קשר ליהדות אבל לנצרות יש  לו קשר. אולי כדבר.י מקס- הוא בעצם מיסיונר במסוה

איזה יופי. עד עכשיו הייתי מטומטם, סיטרא אחרא ואפיקורס. עכשיו שודרגתי למעמד של מיסיונר נוצרי.

רבותי, ההיסטריה הבלתי ניתנת לשליטה שלכם היא ראיה חזקה מאד לאמיתות הקבלה. הדברים עוד יכנסו להסטוריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:29 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:

מקס-
מי עושה את חז"ל ללעג- זה שאומר שדבריהם אמת ותולה את החסרון בעצמו שלא מבין, או שזה שתולה את החסרון בהם (שמעו מחכמים שבדורם, מצצו מהאצבע, צחקו והתבדחו) ואת השלימות והידע הנכון בעצמו. אני מוכן לעמוד למשפטם של חז"ל. גם אתה ?

שניהם משימים את חז"ל ללעג..

מתוך פירוש המשניות להרמב"ם, פרק חלק:

וממה שאתה צריך לדעת כי דברי חכמים ז"ל נחלקו בם בני אדם לשלוש כיתות:

[כת ראשונה - מקבלים דברי חכמים כפשטם]
הראשונה והוא רוב מה שראיתי, ואשר ראיתי חיבוריו ומה ששמעתי עליו -
הם מאמינים אותם על פשטם, ואין סוברין בהם פירוש נסתר בשום פנים. והנמנעות כולם הם אצלם מחויבות המציאות.

ואמנם עושים כן, לפי שלא הבינו החוכמה והם רחוקים מן התבונות, ואין בהם מן השלמות כדי שיתעוררו מאליהם, ולא מצאו מעורר שיעורר אותם. סוברין שלא כוונו החכמים ז"ל בכל דבריהם הישרים והמתוקנים, אלא מה שהבינו לפי דעתם מהם, ושהם על פשטם. ואע"פ שהנראה מקצת דבריהם יש בהם מן הדיבה והריחוק מן השכל, עד שאילו סופר על פשוטו לעמי הארץ - כל שכן לחכמים - היו תמהים בהתבוננתם בהם, והם אומרים היאך יתכן שיהיה בעולם אדם שיחשוב בזה או שיאמין שהיא אמונה נכונה, ק"ו שייטיב בעיניו.

וזו הכת עניי הדעת, יש להצטער עליהם לסכלותם, לפי שהם מכבדין ומנשאין החכמים כפי דעתם, והם משפילים אותם בתכלית השפלות, והם אינם מבינין זה. וחי השם יתברך כי הכת הזה מאבדים הדרת התורה ומאפילים זהרה, ומשימים תורת ה' בהיפך המכוון בה. לפי שהשם יתברך אמר בתורה התמימה "אשר ישמעון את כל החוקים האלה ואמרו רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה", והכת הזאת מספרים משפטי דברי החכמים ז"ל מה שכששומעים אותו שאר האומות, אומרים "רק עם סכל ונבל הגוי הקטן הזה".

ורוב מה שעושים זה הדרשנים שהם מפרשים ומודיעים להמון העם מה שאינם יודעים. ומי יתן אחר שלא ידעו ולא הבינו שיהיו שותקים. כמו שאמר "מי יתן החרש תחרישון ותהי להם לחכמה". או שיהיו אומרים אין אנו מבינים כוונת החכמים בזה המאמר ולא היאך יתפרש. אבל הם מחשבים שהם מבינים אותו ומשתדלים להודיעו לפרש לעם מה שהבינו הם עצמם, כפי דעתם החלושה, לא מה שאמרו חכמים, ודורשים בראשי העם דרשות ממסכת ברכות ופרק חלק וזולתם על פשטם מלה במלה.

[כת שניה - לועגים לדברי חכמים]
והכת השניה הם רבים גם כן, והם אותם שראו דברי החכמים או שמעום והבינו אותם כפי פשוטם, וחשבו שלא כיוונו חכמים בו זולתי מה שמורה עליו פשט הדבר, והם באים לסכל אותם ולגנותם ומוציאים דיבה על מה שאין בו דיבה, וילעגו על דברי חכמים ושכלם יותר זך מהם. ושהם, עמי הארץ נפתים, גרועי השכל, סכלים בכלל המציאות, עד שלא היו משיגים דבר חכמה בשום פנים.

ורוב הנכשלים בזה השיבוש המתייחסים לחכמת הרפואות והמהבילים בגזרת הכוכבים, לפי שהם במחשבתם נבונים וחכמים בעיניהם ומחודדים ופילוסופים, וכמה הם רחוקים מן האנושית אצל אותם שהם חכמים ופילוסופים על האמת. אבל הם סכלים יותר מן הכת הראשונה, והרבה מהם פתיות.

והיא כת ארורה, לפי שהם משיבים על אנשים גדולים ונשיאים אשר נתבררה חכמתם לחכמים, ואלו הפתאים אילו היה עמלם בחכמות עד שיהיו יודעים היאך ראוי לסדר ולכתוב הדברים בחכמת האלוהות, והדומה להן מן הדברים אצל ההמון ואצל החכמים, ויבינו החלק המעשי מן הפילוסופיה, אז היו מבינים אם החכמים ז"ל חכמים אם לא, והיה מתבאר להם עניין דבריהם.

[כת שלישית, מבינים שדברי חכמים הם משל]
והכת השלישית והם חי השם מעטים עד מאוד עד שאין ראוי לקרותם כת, אלא כמו שיאמר לשמש "מין" ורק היא יחידי. והם אותם בני אדם שנתברר אצלם גדולת החכמים ז"ל וטוב שכלם, ממה שנמצא בכלל דבריהם מורים על עניינים אמיתיים למאוד. ואע"פ שהם מעטים ומפוזרים במקומות מחיבוריהם, הם מורים על שלמותם, וכי הם השיגו האמת. ושנתברר גם כן אצלם מניעת הנמנע ומציאות המחויב להימצא. וידעו כי הם עמי הארץ, אינם מדברים היתולים. ונתאמת להם שדבריהם יש לו נגלה ונסתר, וכי הם בכל מה שאומרים מן הדברים הנמנעים, דברו בהם בדרך חידה ומשל, כי הוא זה דרך החכמים הגדולים.

ולפיכך פתח ספרו גדול החכמים ואמרו "להבין משל ומליצה דברי חכמים וחידותם". וידוע הוא אצל בעל הלשון כי "חידה" הוא הדבר שהמכוון בו בנסתר לא בנגלה ממנו. וכמו שאמר "אחודה נא לכם חידה" וגו'. לפי שדברי החכמים כולם בדברים העליונים שהם התכלית, אמנם הם חידה ומשל.

ואיך נאשימם על שמחברים החכמה על דרך משל, ומדמים אותם בדברים הפחותים ההמוניים, ואנו רואים החכם מכל האדם עשה זה ברוח הקודש. רוצה לומר: שלמה במשלי ושיר השירים ובמקצת קהלת. ואיך יקשה עלינו לסבור פירוש על דבריהם ולהוציאם מפשטם, כדי שיאות לשכל ויסכים עם האמת ועם היותם כתבי הקודש, והם בעצמם סוברים בפסוקי המקרא ומוציאים אותם מפשוטם ומשימים אותם משל, והוא האמת.
כמו שאנו מוצאים שאמרו (ברכות יח ע"ב) בפירוש פסוק "הוא הכה את שני אריאל מואב", שהוא כולו משל, וכן מה שנאמר "והוא ירד והכה את הארי בתוך הבור" משל. וכן מה שנאמר "מי ישקני מים מבור בית לחם" (ב"ק ס ע"ב), ושאר הסיפור כולו משל. וכן ספר איוב בכללו אמרו קצתם משל היה (ב"ב טו ע"ב), ולא פירש לאיזה דבר הושם זה המשל. וכן מתי יחזקאל (סנהדרין נב ע"ב) אמרו קצתם משל הוא, ורבים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה קרה לתינוקות ?!?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.