היי, הנקודה האמיתית היא החרדה, פחות משנה ממה אתה חרד, כי זה מתחלף, כדאי שתתמקד בעובדה שאתה חרדתי לשווא, חששות ללא בסיס מציאותי, תראה עם איש מקצוע עד כמה זה מפריע להתנהגות הנורמטיבית שלך, ותטפל בזה, בעיקר, בביטויים המעשיים של החרדה, אם בגללה אתה נמנע מחברה וכדומה, הרי שהטיפול יתמקד בחזרתך לחיים נורמליים, וממילא הדמיונות יפרחו כלא היו. תרגיש טוב.
נשלח ב-3/11/2010 09:51
שלום לך
לשאלתך מה לעשות? כפי שהצעתי לך בעבר פנה לטיפול מקצועי. מההודעות הקודמות שלך אני מבינה שאתה סובל מחרדות ופחדים שונים וניסית טיפול CBT שלא התאים (?).
ממליצה לפנות לאיש מקצוע קליני באיזור מגוריך כמו פסיכולוג קליני, עו"ס קליני או פסיכיאטר פסיכותרפיסט לשם הערכה וטיפול יסודי ומקיף יותר.
איך הפחד הזה בא לידי ביטוי ביומיום? אתה לא ישן בלילה?
נשלח ב-4/11/2010 00:50
יש בסיס עובדתי לפחד?
נשלח ב-4/2/2011 00:26
תהיה חזק גבר! תתן לעצמך את הטוב שאתה מאחל לעצמך! סוף הרגיעה לבוא!!
נשלח ב-26/2/2011 22:43
נתונים
רק לחמש עשרה אחוז מתוך הזוגות יש בעיותפריון
ניתוכם רובם הגדול מאד נפתרות העזרת טיפולים פשוטים
כיום אין כמעט סיכוי למצב ללא ילדים אם מתחתנים בזמן שזאת הבעיה העיקרית
כך שאתה פוחד פחד ללא כל בסיס כמעט, ואם בכל זאת נבחרת אחד ל... ללא ילדים זאת השליחות שלך למרות שאתה לא רוצה לשמוע על כך ובעזרת השם לא תשמע אני אומרת לך את זה לא כי אני חושבת שלא יהיו לך ילדים אלא כדי שתבין שיש לך תפקיד שהוא הכי טוב בשבילך והוא נתפר למידות שלך עוד לפני שנולדת ואין מצב שלא תכל להתמודד כי אחרת לא היה זה התפקיד שלך לכן אתה לא צריך לחשוש מהעתיד כנה שזה הזוי רוב האנשים לא היו מחליפים את הצרות שלהם הצרות של האחרים מסתבר שהצרה מתאימה להם תהיה אופטימי תאמין שהחיים יחיכו אלייך ותגדל את ילדיך בבריאות נחת והמון שימחה
נשלח ב-1/3/2011 10:43
זה לא נכון להגיד לאדם עם חרדות שהחרדות הם על בסיס לא מציאותי. זה יכול לתת לאדם הרגשה שלא מבינים אותו. מה עוד שלחרדות לכשעצמם יש להם בסיס הגיוני. כל אדם חרד יסביר לכם באופן הכי משכנע למה הוא צודק. והוא צודק. הבעיה היא לא החרדות אלא מה שמאחורה. כל עוד שזה לא יקבל מענה, החרדות לא יעלמו הם יפרצו במקום אחר.
נשלח ב-1/3/2011 11:25
שירה, זה נכון יותר לדעתי מאשר לדבר על החרדות עצמן. לפי דעתי הרבה יותר מרגיע אדם לדעת שהמחשבות שלו באות ממשהו עמוק שאפשר לטפל בו ולפתור הכל, מאשר שמתווכחים איתו על עצם החרדות ומנסים לשכנע אותו שהפחד הספציפי הזה לא נכון. זה לא מעניין אותו, הוא לא באמת מדבר בשפה הזאת
קורה שבן אדם מפחד ממשהו וזה בסדר יכול ליהות שלאח של אש לוהטת אין ילדים ועל כן הנושא קרוב ומפחיד אותו וזה ממש בסדר דרך אגב זה מראה שאתה בחור בוגר שמעניין אותו החיים מעבר לדקה הזאת
אבל כדי שתשים לב עם זה החרדה היחידה שלך או שזה רק הסיפטום
נשלח ב-3/3/2011 15:15
ציפי, אני ממליץ שתעקבי אחר כתיבתו של פותח אשכול זה, הוא שיתף אותנו עד היום בכמה וכמה חרדות, ספקות ולבטים.
מה שהביא אותי למסקנה שאין טעם להתמקד בפחד הספציפי שהוצג כאן אלא למצוא את המקור והשורש לפחדים, החרדות והדמיונות שלו.
בכל אופן אש לוהטת זה שאתה מעלה כאן את הבעיות שלך מראה שאתה אמיץ ומעוניין לעזור לעצמך .וזה כבר חצי פתרון באמת חבל לעבור את החיים בחרדות , גש לטיפול אפילו אם זה דבר פעוט ולא רציני מה אכפת לך לפי מה שקראתי זה נשמע שאתה חכם ומאד בוגר מיתר בני גילך ,רק שתדע בעבר הייתי בקאמפ בארצות הברית של משפחות אמידות שם לכל ילד היה פסיכולוג צמוד...מגניב אם יש לך בעיה כספית אני מצאתי שבבר אילן סטודנטים במסגרת הכשרה מעשית לוקחים גרושים(400 לחודש ) מאמינה שבכזה סכום כל בחור ישיבה יכול לעמוד תהנה מהחיים אל תבזבז אותם ובעיקר תאמין שמצב החרדות יכול להשתנות
נשלח ב-6/3/2011 12:01
אפשר לסמוך על סטודנטים כתחליף לטיפול מקצועי מבעל/ת ניסיון?