בית פורומים עצור כאן חושבים

חידה: האם המתים צמאים? (צדקתך צדק במנחה של שבת והמסתעף)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/11/2010 20:45 לינק ישיר 

אברהם בשביל מה יש חברים?

תלמוד בבלי מסכת בבא מציעא דף פד עמוד ב

כי הוה קא ניחא נפשיה אמר לה לדביתהו: ידענא בדרבנן דרתיחי עלי ולא מיעסקי בי שפיר, אוגנין בעיליתאי ולא תדחלין מינאי. אמר רבי שמואל בר נחמני: אישתעיא לי אימיה דרבי יונתן, דאישתעיא לה דביתהו דרבי אלעזר ברבי שמעון: לא פחות מתמני סרי, ולא טפי מעשרין ותרין שנין אוגניתיה בעיליתא. כי הוה סליקנא מעיננא ליה במזייה, כי הוה משתמטא ביניתא מיניה הוה אתי דמא. יומא חד חזאי ריחשא דקא נפיק מאוניה, חלש דעתאי. איתחזי לי בחלמא, אמר לי: לא מידי הוא, יומא חד שמעי בזלותא דצורבא מרבנן ולא מחאי כדבעי לי. כי הוו אתו בי תרי לדינא הוו קיימי אבבא, אמר מר מילתיה, ומר מילתיה, נפיק קלא מעיליתיה ואמר: איש פלוני אתה חייב, איש פלוני אתה זכאי. יומא חד הוה קא מינציא דביתהו בהדי שבבתא, אמרה לה: תהא כבעלה שלא ניתן לקבורה! אמרי רבנן: כולי האי ודאי לאו אורח ארעא! איכא דאמרי, רבי שמעון בן יוחאי איתחזאי להו בחלמא, אמר להו: פרידה אחת יש לי ביניכם ואי אתם רוצים להביאה אצלי. אזול רבנן לאעסוקי ביה, לא שבקו בני עכבריא. דכל שני דהוה ניים רבי אלעזר ברבי שמעון בעיליתיה לא סליק חיה רעה למתייהו. יומא חד מעלי יומא דכיפורי הוה, הוו טרידי, שדרו רבנן לבני בירי ואסקוהו לערסיה, ואמטיוה למערתא דאבוה. אשכחוה לעכנא דהדרא לה למערתא, אמרו לה: עכנא עכנא פתחי פיך ויכנס בן אצל אביו; פתח להו. שלח רבי לדבר באשתו, שלחה ליה: כלי שנשתמש בו קודש ישתמש בו חול? תמן אמרין: באתר דמרי ביתא תלא זייניה, כולבא רעיא קולתיה תלא. שלח לה: נהי דבתורה גדול ממני, אבל במעשים טובים מי גדול ממני? - שלחה ליה: בתורה מיהא גדול ממך - לא ידענא, במעשים - ידענא, דהא קביל עליה יסורי. בתורה מאי היא? - דכי הוו יתבי רבן שמעון בן גמליאל ורבי יהושע בן קרחה אספסלי, יתבי קמייהו רבי אלעזר ברבי שמעון ורבי אארעא, מקשו ומפרקו. אמרי: מימיהן אנו שותים והם יושבים על גבי קרקע? עבדו להו ספסלי, אסקינהו. אמר להן רבן שמעון בן גמליאל: פרידה אחת יש לי ביניכם, ואתם מבקשים לאבדה הימני? אחתוהו לרבי. אמר להן רבי יהושע בן קרחה: מי שיש לו אב יחיה, ומי שא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 20:54 לינק ישיר 

תודה ירוחם, אתה חבר טוב!

בזכותך נסתייע מילתא וראיתי במהרש"א תירוץ לקושיא מדוע לא קברו אותו כדין.
תירץ; כיון שהקבורה היא משום בזיו המת והוא כבר נכח לדעת שהוא לא יירקב.
דרך אגב, מעניין שכשהתפרסם ב'עוילם' שהוא לא קבור , כן חששו לקברו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 20:58 לינק ישיר 

ואתה יודע מה היה שכרו של אותו צדיק? בהמשך הגמרא מספרת שהוא הפך לרועה זונות  ומכר את עצמו לזנות, עכשיו אתה מבין לא לא נתנו לקבור אותו עם יתר הצדיקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 21:00 לינק ישיר 

שומר פיו ולשונו- שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 06:18 לינק ישיר 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 06/07/2011 06:20:57

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חידה: האם המתים צמאים? (צדקתך צדק במנחה של שבת והמסתעף)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext