|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:19 |
|
| |
שיר, ומי אומר שכל אלו שדחו שידוך מתאים (למשל, אשכנזי עם ספרדיה, רווק עם גרושה), אכן התחתנו עם הזיווג שלהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:25 |
|
| |
חשבונות שמים אי אפשר לדעת. מה שאני כן יודעת זה, שאם בחור עמד עם בחורה מתחת לחופה אין מצב בעולם שזה לא הזיווג שלהם. כלומר, אין מצב של טעות בזיווג, אם הגיעו למצב של חופה- זה זה.
אני חושבת שכיום זה גם לא נקרא כשידוך מתאים.(למשל, אשכנזי עם ספרדיה, רווק עם גרושה)
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:33 |
|
| |
שיר, אני רוצה להבין אותך. היום בציבור החרדי יש בסביבות 5% או יותר של גירושין. האם לדעתך גירושין אלו הם פירוד הזיווג האמיתי?
עוד דבר, אני מסכים איתך שלמרבה הצער והבושה שידוך של אשכנזי עם ספרדיה אינו נקרא שידוך מתאים. האם דעתך שזה גם מה שהקב"ה חושב? האם הקב"ה רוצה פילוג על רקע עדתי? האם למשפחת חיות אסור להשתדך עם משפחת חייט, זה לא נשמע לך הזוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:41 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | חשבונות שמים אי אפשר לדעת.
מה שאני כן יודעת זה, שאם בחור עמד עם בחורה מתחת לחופה אין מצב בעולם שזה לא הזיווג שלהם.
כלומר, אין מצב של טעות בזיווג, אם הגיעו למצב של חופה- זה זה.
אני חושבת שכיום זה גם לא נקרא כשידוך מתאים.(למשל, אשכנזי עם ספרדיה, רווק עם גרושה) _________________
|
|
בס"ד
לא בטוח!!!
אז איך את מסבירה את הנושא של הגירושים?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:47 |
|
| |
לגבי החלק הראשון, מסתבר שכך, אבל אני יכולה לשאול את מי שאמר לי את זה. וזה שמדובר ב5% זה כי לאנשים אין כח לעבוד על המידות, ויש הרבה מה להרחיב.
חלק שני, בגדול אני חושבת שיש הבדלי מנטליות בין העדות, אני גם לא חושבת שיש צורך להתערבב. מי שבכולופן רוצה, אני לא מבינה מה הבעיה, אבל כשיצרו את הסטיגמות האלה לפני 60 שנה לא התיעצו איתי.
אני לא יודעת אם זה מה שה' חושב, כבר הרבה זמן הוא לא דיבר איתי, אבל הוא מנהיג את העולם וגם את התופעה הזו.
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:06 |
|
| |
שיר, אני לא יודע אם את אשכנזיה או ספרדיה, אבל בהנחה שאת אשכנזיה, האם היית מוכנה לצאת עם בחור ספרדי, כשאין פערים מנטליים או חברתיים בכלל?
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:15 |
|
| |
בס"ד מעפיל, סליחה שאני אומרת, אבל אתה נשמע ספרדי נחיתי....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:16 |
|
| |
אמממ.. שאלה קשה. אני מבחינת עצמי מאד לברלית באופי, אבל כשאני חושבת על זה ב'למעיישה', אני מאמינה שלא היה לי את האפשרות כי יש את ההורים חברות וכו' ואחרי הכל השם משפחה יהיה ספרדי.
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:23 |
|
| |
תשובה יפה. נקוה שיבוא יום במהרה, שההתאמה בשידוכים תהיה אך ורק על בסיס התאמה אישית ולא על בסיס נתונים שטחיים ולא משמעותיים!
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:31 |
|
| |
התשובה לא כזו יפה אבל היא אמיתית.
אני חושבת שהפערים המנטליים הם משמעותיים כל שאין לי מושג אם אי פעם יגיעו הימים שאתה חולם עליהם.
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:36 |
|
| |
לא יודעת כמה נסיון יש לך בחיים אבל הבדלי מנטליות הם לא נתונים בלתי משמעותיים!
קשה מאד לגשר על הבדלי מנטליות, וזו הנקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 20:15 |
|
| |
אני חושב שאם כל אחד יסתכל מסביבו יראה מספיק זוגות מעורבים שנשואים באושר. כך שעובדתית לא קשה כל כך לגשר על פערים מנטליים.
|
| נשלח ב-10/11/2010 10:38 |
|
| |
תבדוק באחוזים ותחזור אלינו. אוקי? אה. ואל תשכח לבדוק גם כמה זמן מחזיקים הנישואים המעורבים האלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 14:44 |
|
| |
גם לבדוק אם יש בנישואין המעורבים האלו פערי מנטליות לדוגמא אצל הצרפתים מקובל נישואי אשכנזים וספרדים אבל מצד שני אין אצלם הבדלי מנטליות (אני יודע מהכרות קרובה עם המגזר הזה).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 16:04 |
|
| |
אני לא חושב שיש למישהו מושג אם נישואי תערובת פחות או יותר מצליחים מנשואים בתוך העדה.
|
|
|
|
|