בית פורומים שידוכי חרדים

הודעות שמקבלים לאישי - מטרידים מספיק!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2010 19:48 לינק ישיר 

כנראה טיע שלא הסברתי את עצמי טוב. מטריד שמהוות סכנה לך או לשום אדם אחר, יש ללכת למשטרה או לרשויות הרווחה או לאו"ם או לכל גוף אחר שיכול להסיר את האיום. מטריד המהווה הפרעה קטנה ושולית, יש ליפטר ממנו בדרכי נועם.

אני מסכים איתך שסתם לקשקש עם אשה ללא שום צורך זה דבר לא ראוי. מאידך, אני חושב שלצאת עם בחורה בכדי לעודד אותה ולתת לה תקוה, הוא צורך גדול מאד. אם אני יכול לעזור, חובה עלי לעזור, כך לפחות דעתי. אני זוכר שבתחילת יציאתי מהעולם החרדי לעולם של שמירת תורה ומצוות עברתי ליד סמינר של בעלות תשובה, וראיתי שמה בחורה יושבת על הרצפה והיה מאד ברור שהיא חווה מצוקה כל שהוא. עד היום אני מתחרט שלא נגשתי אליה לשאול אותה מה מציק לה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2010 20:00 לינק ישיר 

סינטזה אני לא חושב שראוי לספר על עצמי יותר מדי, אבל משום והייתם נקיים, התשובה היא כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 10:42 לינק ישיר 

מעפיל הנוסח שהצעת קודם מאד עדין מתחשב ומתאים למי שרוצה להגיד- לא לבחור. 
נראה לי מעט מוגזם לצאת עם בחורה בשביל לעודד אותה- כי פשוט זה לא מקובל בציבור שלנו, 
אותו דבר גם לגבי הבחורה מהמדרשה. 
כי אם להסביר את זה כך- בציבור הכללי ששם מקובל קשר בין שתי המינים אז התיחסות ועזרה מצדך
יכולה להתפרש באמת כעזרה כפשוטו, משו חד פעמי במובן הפשוט של המעשה.
אבל אצל חרדים זה לא מקובל, וכשמישו פונה אליך את מאמינה שהוא לא כזה תמים
גם אם הוא מתחשב כמוך ובאמת עושה את מה שעושה מתמימות, וכוונות טהורות.
אתה צריך לקחת גם את זה בחשבון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2010 11:45 לינק ישיר 

את צודקת, ותודה על ההערה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 11:52 לינק ישיר 

מעפיל
אתה שאינך חרדי כמו שכתבת אפשר להניח שאתה עובד במקום שיש בו גם בנות וכדומה והרגש שלך בענין כהה לגמרי .
אבל הבנות פה שאין להם קשר עם בחורים בכלל והרגש הטבעי של בת עובד אצלן להן אסור אפילו לענות תגובה כי לך תדע ...
תבין שדעותיך אינן שייכות להן ואל תנסה לשכנע ולקלקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 12:43 לינק ישיר 

דווקא הרבה מאד ממנו עובדות עם גברים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2010 12:46 לינק ישיר 

אוהביהודי, אני לא עובד עם שום בחורות. ולדעתי הרגש שלי לגבי בחורות הוא מעודן ובמקום. אתה כחרדי שאינך מסוגל לדבר עם בחורה מבלי להפליג למחוזות לא ראויים, שאינך מסוגל להושיט עזרה לבחורה במצוקה מבלי שזה יתפרש כצעד לא ראוי, החושים שלך כהים, או יותר נכון, לעולם לא התפתחו ולא התבגרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 12:52 לינק ישיר 

מעפיל,
מה זה "לצאת מהעולם החרדי לעולם של שמירת תורה ומצוות"???

כאילו, מה ההבדל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2010 13:07 לינק ישיר 

ההבדל בין החרדי לשומר תורה ומצוות (= שומתומ"צ) הוא הבדל מהותי ביותר. אני אביא כמה דוגמאות:

החרדי נוטה לשפוט את השני, אם האשה הולכת בלי גרביים, אם הגבר הולך עם כובע ברחוב, ועוד ועוד, השומתומ"צ אינו שם לב לדברים כאלה, כי זה פשוט לא העסק שלו.

החרדי נתפס לסממנים חיצוניים, חולצות צבעוניות למשל, השומתומ"צ לא שם לב לדברים האלה.

החרדי מתנשא, הוא מרגיש יותר טוב מאחרים, השומתומ"צ משתדל לא להתנשא.

החרדי סבור שזכותו של הבעל לישב בכולל ושהאשה תפרנס, השומתומ"צ חושב שמחובת הבעל לפרנס ושהאשה תהיה עקרת בית, אם לא במקרים מאד מיוחדים.

החרדי מאד מתחשב מה שחרדים אחרים יגידו עליו, השומתומ"צ עושה את הדבר הנכון מבלי שיזיז לו מה שאחרים אומרים.

החרדים מייחס חשיבות רבה לנתונים חיצוניים, כמו עדה, גיל, מצב ההורים וכדומה, השומתומ"צ מתרכז במהות של הבן אדם ללא התייחסות לדברים שוליים.

יש עוד, אבל אני חושב שהכיוון הוא ברור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 13:25 לינק ישיר 

ציינת מאד יפה מה פחות טוב בחרדים ומה יותר טוב בשומתומ"צ.
עכשיו תעשה הפוך- מה יותר טוב בחרדים ומה פחות טוב בשומתומ"צ,
ונעשה השוואה זה כנגד זה.

לא יפה לסקר רק צד אחד ..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2010 13:50 לינק ישיר 

החרדי- לא יוצא עם גרושה+ ילד מהנט אחרי הודעה אחת. השומתומ"צ- כן.

• סגולה, סגולה,
    את לא יכולה להיות כמו כל הבנות,
    מה את מחפשת ברחובות????

• דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-8/11/2010 13:51 לינק ישיר 

לא הייתי אומרת ש'עושה את הדבר הנכון  מבלי שיזיז לו מה שאחרים אומרים',
    קשור למגזר כזה או אחר.
    יותר מתאים לומר שזה קשור למידת ביטחונו של האדם בעצמו ובדרך בה בחר לילך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 14:02 לינק ישיר 

תראי שיר, אני לא מייצג ציבור או תהליך. אני בסך הכל מתאר מה שעובר עלי ועל חלק מהחברים שלי. כמובן, שמה שטוב בציבור החרדי אנחנו מנסים לשמר, אלא שיש דברים הזקוקים לשנוי מיידי, ואותם דברים אנו משתדלים לשנות בשביל עצמנו.

ענפה אני מסכים איתך שזה תלוי באופי של כל אחד, רק אני סבור שיש לחץ עצום בציבור החרדי להתאים את עצמך לקודם חברתיים, ואני חושב שלחץ זה הוא לא בריא. מעטים הם החרדים שיעיזו להפר קודים אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 14:19 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
    אוהביהודי, אני לא עובד עם שום בחורות. ולדעתי הרגש שלי לגבי בחורות הוא מעודן ובמקום. אתה כחרדי שאינך מסוגל לדבר עם בחורה מבלי להפליג למחוזות לא ראויים, שאינך מסוגל להושיט עזרה לבחורה במצוקה מבלי שזה יתפרש כצעד לא ראוי, החושים שלך כהים, או יותר נכון, לעולם לא התפתחו ולא התבגרו.

מעפיל נחמד אני לא יודע מאיפה אתה מנחית את דבריך
    אני שאני חרדי גאה מעיד על עצמי שאני מסוגל לדבר עם בחורה ולא להפליג לשום מקום (וכמאמר הגמרא שווי עלי ככרבלתא) ובזמן מסוים ישבתי בכיתה אחת עם חילוניות ולא הזיזו לי כלום אבל כלום ודברתי וגם עזרתי להן בחומר .
    אבל ברגע שזה מגיע לקשר אישי יותר מעזרה של אדם לאדם הדבר הזה אסור על פי התורה שגם אתה אומר שאתה שומר אותה .
    ומי ששולח להתכתב עם בנות (אפי' באמת סתם) זה כבר בגדר הזה .
    ולצאת עם אחת ולדבר אתה איזה שעה בשביל "לתת לה הרגשה טובה " זה קצת יותר מלעזור  וכמו שאמרו חז"ל אברהם מגייר את האנשים ושרה את הנשים ........

שיר
    יש הבדל בין לעבוד עם גברים נשואים ורציניים לבין לעבוד עם בנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 14:34 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
    ההבדל בין החרדי לשומר תורה ומצוות (= שומתומ"צ) הוא הבדל מהותי ביותר. אני אביא כמה דוגמאות:

החרדי נוטה לשפוט את השני, אם האשה הולכת בלי גרביים, אם הגבר הולך עם כובע ברחוב, ועוד ועוד, השומתומ"צ אינו שם לב לדברים כאלה, כי זה פשוט לא העסק שלו.

החרדי נתפס לסממנים חיצוניים, חולצות צבעוניות למשל, השומתומ"צ לא שם לב לדברים האלה.

החרדי מתנשא, הוא מרגיש יותר טוב מאחרים, השומתומ"צ משתדל לא להתנשא.

החרדי סבור שזכותו של הבעל לישב בכולל ושהאשה תפרנס, השומתומ"צ חושב שמחובת הבעל לפרנס ושהאשה תהיה עקרת בית, אם לא במקרים מאד מיוחדים.

החרדי מאד מתחשב מה שחרדים אחרים יגידו עליו, השומתומ"צ עושה את הדבר הנכון מבלי שיזיז לו מה שאחרים אומרים.

החרדים מייחס חשיבות רבה לנתונים חיצוניים, כמו עדה, גיל, מצב ההורים וכדומה, השומתומ"צ מתרכז במהות של הבן אדם ללא התייחסות לדברים שוליים.

יש עוד, אבל אני חושב שהכיוון הוא ברור.

אף שלא ראוי לענות להבלים אלו אני מוכרח להגיב
    החרדי שם לב לגרבים כי  התורה- ההלכה חשובה לו והוא כואב כשדורכים עליה, האחר  לא איכפת לו ממנה
    החרדי שם לב לחיצוניות כי היא זו ששומרת עלינו מליפול ברשת היצר ,האחר רוצה להיות חופשי לעשות תאוותיו(עוד לא ראינו חרדי בקולנוע אבל אחרים ראינו ....)
    אין שום התנשאות זו רק נחיתות של מי שלא הצליח....
    החרדי אינו סבור שזכותו של הבעל לישב בכולל אלא אשת החרדי רוצה ומבקשת שזה הוא יעשה והיא תעבוד (ובאמת כשהיא לא יכולה במשך השנים הבעלים מפרנסים אם במשרה תורנית ואם בשאר מקצועות).
    ענין של התיחסות למה שאומרים לא שייכת לחרדיות אלא לאופי ויש חרדים שלא מזיז להם (כמוני)ויש אחרים שמאוד מזיז להם עד שהם טורחים .....
    נתונים חיצוניים משפיעים על האדם (תשאל יועצי נישואין כמה גבוהים אחוזי הבעיות אצל ילדים שהוריהם היו בבעיות)אמנם כל מקרה לגופו כי האדם הוא אדם ורבים דוקא התחשלו  ואין בזה שום הכללות  .
    יש עוד הרבה כגון שהאחרים שומרים רק על דברים חמורים ורק מה שנראה להם ומקילים לעצמם בהרבה דברים ושכחו שהתורה כולה ניתנה ע"י הבורא.

תתעורר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הודעות שמקבלים לאישי - מטרידים מספיק!
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
    2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.