|
|
| נשלח ב-8/11/2010 20:41 |
|
| |
שותף, האמן לי שלא מעניין אותי מי גנב ממי, מעניין אותי משמעות המושגים, והיא למדה מענינה על פי מקורותיה וזמנה ודרך התגבשותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 20:45 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | חוקר,
נראה לי שלא הבנת את עיקר דברי, אני טוען שעיקרי החכמה הם לא המושגים והצורה אלא התוכן, ולכן עיסוק בצורה בפני עצמה היא טעות די יסודית גם עקרונית וגם דידקטית , הדבר נכון (ומפורסם) גם בהלכה , אבל אם בהלכה יש רווח גם מידיעה טכנית מהי ציצית כשרה ואיך נזהרים מחילול שבת וכו', באשר ע"י זה ידעו לקיים את ההלכה, הרי שבקבלה אני לא רואה מכך שום רווח, ומה בכך שידעו שיש מושג של ספירה או "שכל פועל" אם זה לא מוביל לאיזהשהוא ערך עצמי שנמצא מאחורי כל זה, ואדרבה דוקא עיסוק במושגים ומחשבה כאילו למושגים האלו כח פעולה בזכות עצמם , והם לא "רק" משלים עמוקים לענינים נשגבים שרוב מי שעוסק בהם כלל לא משער על מה באמת הם מדברים... הוא מתכון די בטוח (ולצערי מנוסה היטב) להתרחקות מחכמה מאמת, ובמיוחד מחכמת האמת, ועל זה כל לב מבין ידווה .
|
|
אני בהחלט לא רואה ענין גדול בידיעת מונחים בעלמא, בודאי לא יותר מאשר ידיעת גיאוגרפיה והיסטוריה ושאר דברים שבעולם.
הענין שאני מוצא בקבלה הוא רק בהשלכות שלה, על זה אני רוצה לפרסם מאמרון, בהמשך אולי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 20:55 |
|
| |
אוקיי, הענין הוא שאתה משקיע די הרבה בידיעת המונחים יחסית מבלי לשבץ בה או לפחות לרמוז לגבי התכנים, אבל אולי אני צריך לתת לך קצת יותר קרדיט.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 21:09 |
|
| |
שותף מסיני? אז אם כן איך אין לזה אזכור בתלמודים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 21:16 |
|
| |
בעמיו-
להגיד אין אזכור זה להגיד שאני הבנתי את הגמרא לעומקה ובכ"ז לא מצאתי. אתה יכול בקלות למצוא עשרות סוגיות שמזמינות התעמקות והגעה ליסודות הקבלה. כמובן לנו קל יותר לעשות את זה כעת למפרע, אחרי שהאחרונים האירו את עיינינו בידיעות ברורות יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 21:18 |
|
| |
נמק, פרט, הדגם. וכמובן הראה שזה הכרח.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 23:49 |
|
| |
וזה מה שרצינו לבאר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 08:27 |
|
| |
| שותףסוד כתב: |  | בעמיו-
להגיד אין אזכור זה להגיד שאני הבנתי את הגמרא לעומקה ובכ"ז לא מצאתי. אתה יכול בקלות למצוא עשרות סוגיות שמזמינות התעמקות והגעה ליסודות הקבלה. כמובן לנו קל יותר לעשות את זה כעת למפרע, אחרי שהאחרונים האירו את עיינינו בידיעות ברורות יותר. |
|
גמרא חגיגה ט"ז.-
משנה- כל המסתכל בד' דברים ראוי לו שלא בא לעולם וכו',
גמרא- בשלמא מה למעלה מה למטה מה לאחור- לחיי, אלא לפנים- מאי דהוה הוה ?
ר' יוחנן ור"א דאמרי תרוייהו משל למלך בשר ודם שאמא לעבדיו בנו לי פלטרין גדולים על האשפה, הלכו ובנו לו,
אין רצונו של מלך להזכיר שם אשפה.
ע"כ לשון הגמרא.
אפשר להסביר פשט בגמרא זאת בלי להיכנס לקבלה ?
חוקר ומקובל וכן המנונא סבא- שמח לראותכם שוב.
מקווה שאולי הפורום יחזור שוב להיות משכנם של דורשי האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 08:58 |
|
| |
גמ' זו מתבארת היטב לפי השיטה שהעולם זקן, והיו אוכלוסין שונים לפני אדם הראשון (מה לפנים), אבל מבחינת התורה כל זה אשפה שאין צורך להזכיר, למול הפלטרין שהתחיל עם אדם הראשון והמין האנושי המסוגל לקבל את עבודת ה' עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 09:48 |
|
| |
| חוקרומקובל כתב: |  | גמ' זו מתבארת היטב לפי השיטה שהעולם זקן, והיו אוכלוסין שונים לפני אדם הראשון (מה לפנים), אבל מבחינת התורה כל זה אשפה שאין צורך להזכיר, למול הפלטרין שהתחיל עם אדם הראשון והמין האנושי המסוגל לקבל את עבודת ה' עליו. |
|
סליחה, מה זאת השיטה הזאת ?! איפה מצאת אותה ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 11:35 |
|
| |
שותף את המאמר הנ"ל ניתן לפרש בקלות ללא כל קבלה. א' אם נבין שכלום זה סוג של אשפה אז מובן בפשיטות ממש שאין רצונו כו' על הכלום שלא היה. ואם אתה רוצה לפרש בדווקא שמדובר על משהו ולא על כלום, הרי אין זה אלא מצטרף למאמרי רז"ל רבים שנראים כמתייחסים לסוג של שיטה של חומר קדמון שהיה לפני הבריאה. ראה במו"נ בכ"מ ולגבי הפדר"א, ובכוזרי. כל זה ללא השיטה של אבולוציה וכו' שהובא כאן [שלמיטב ידיעתי לא היתה ידועה בזמן הגמרא]
בכלל די קשה להוכיח בדרכים אלו שצריכים לקבלה, ששערי פירושים לא ננעלו. וכמו שהקבלה יכולה להסביר אותם כך אינספור תיאוריות אחרות יכולות לשמש מאמרים אלו ואי אפשר לדעת בוודאות למה התכוונה הגמרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 11:38 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | מקווה שאולי הפורום יחזור שוב להיות משכנם של דורשי האמת.
|
|
צ"ל "של דורשי "חכמת האמת". [אמת=הפשט שלי]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 11:47 |
|
| |
מתי הפורום הזה היה משכנם של המכנים את עצמם דורשי האמת? חכמת האמת?
היו כאן ויש -הרבה אנשי אמת, שלא הכריזו בקולי קולות שם אנשי אמת, זה היה טבעי.
מתוך ניסיון חיים- כל מי שמציג את עצמו כאיש אמת כאדם ישר וכו'- יש להזהר ממנו- כי תמיד זה ההפך
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 11:48 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | שותף
ואם אתה רוצה לפרש בדווקא שמדובר על משהו ולא על כלום, הרי אין זה אלא מצטרף למאמרי רז"ל רבים שנראים כמתייחסים לסוג של שיטה של חומר קדמון שהיה לפני הבריאה. ראה במו"נ בכ"מ ולגבי הפדר"א, ובכוזרי.
|
|
היא הנותנת שכ"ז צ"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 14:32 |
|
| |
שותפי זה צ"ב רק אם אינך מוכן לקבל את האפשרות שהיו מחז"ל שהאמינו בחומר קדמון פחות או יותר כפשוטו כאפלטון. מי שמוכן להבין את זה כפשוטו אין לו כל בעיה עם המאמרים האלה. אכן ע"פ קבלה זה קצת יותר מתיישב [ולא הרבה יותר, שכן ייתכן שיש מהמקובלים שג"כ מבינים את זה כפשוטו, אם לא שמצטעצעים עם מילים מעורפלות, ואכמ"ל], אך הקושיא היא רק לשיטתך עצמה.
ועוד, כמו שכתבתי, כל זה הוא ראייה לקבלה בדיוק כשם שיכול להיות ראיה לכל תיאוריה דומה. [הרי כמו שיהיו לך ראיות לי' ספירות כן יש ראיות לז' ולב' ולג' ולט'ו וכו' וכו'.מובן שהכל ניתן לישב, אבל ניתן לישב תיאורטית בעוד אינספור אופנים חוץ מהקבלה.] קשה למצוא ראיה מוכחת שחז"ל התייחסו לקבלה כמו שהיא לפנינו כיום.
|
|
|
|
|